לביבות קישואים מכל הסוגים

לביבות קישואים טעימות ונהדרות גם מטוגנות וגם אפויות

אחותי משתגעת על קישואים.
כן-כן הירק הירוק הזה שאין לי מושג למה היא מאוהבת בו וחברימים, לא יעזור כלום מודה, אני פחות אוהבת קישואים.
באחד הימים הייתי ממקום למקום, שעת צהרים אנחנו מדברות בטלפון אמרה בואי תקפצי לאכול. קפצתי.
הגישה לי לשולחן מרק קישואים.
האמת חייבת להאמר אחותי אלופת הבישולים. תמיד תמצאו אצלה במקרר סירים עם אוכל טעים אש.
אבל הפעם, מה אגיד לכם, המרק הסתכל עלי אני הסתכלתי עליו בחזרה ואחרי כמה שניות שאלתי בהיסוס אם יש משהו אחר לאכול.
"יש פסטה עם קציצות"
"מעולה. תביאי"
"אבל את בדיאטה" התפלאה
"אם אני בדיאטה זאת אומרת שאני צריכה לסבול ולאכול את המרק הדלוח הזה?"
"הוא לא דלוח!" נעלבה, "וזה טוב לדיאטה שלך דוב!"
"מעדיפה להיות דוב רק לא לאכול את הדבר הזה עם הדברים הירוקים האלה בתוכו"
"בחיי זה טעים!"
"לבריאות נשמה שלי. תאכלי כמה שאת רוצה, אבל לי תביאי קציצות עם שלוש כפות פסטה. היידה!"
תגיד לי לא?!

אבל הקישואים נשארו לי במוח.  בכל זאת אחותי הגדולה שאמרה שקישואים זה טעים.
בעקרון היא צודקת.
כבר עשיתי פשטידת תרד וקישואים – כבר הכנתי פשטידת קישואים ודלעת מצויינת, אבל עוד לא השתמשתי בקישואים כמוצר היחיד.
לכן החלטתי לעשות לביבות קישואים.
ידעתי שתגיד לי שהיא לא תאכל לביבות מטוגנות אז אמנם סוויט דוּלי אבל הכנתי גירסה דיאטטית.

לביבות קישואים4
בעודי מלבבת את הלביבות, ראיתי דלעת במקרר והחלטתי להוסיף אותה גם למחצית מהכמות.
חברימים, קבלו את לביבות הקישואים מכל הסוגים.
כמובן שהזמנתי את הגברת לטעימות.
הסתכלה על הקציצות המטוגנות אמרה לי:"השתגעת? בזה אני לא נוגעת!"
"נו ברור אנורקס לכן הכנתי לך אפויות"
חברימים, החוט אכלה אחת ביקשה נוספת ובלעה אותה.
עברה למאפינס עם הדלעת, טרפה גם את זה ובקשה מתכון. עכשיו אני מסודרת.

לביבות קישואים2

לביבות קישואים מכל הסוגים




סוויט טיפ:
את לביבות הקישואים נכין מקישואים מגוררים.
מכיוון שפעם נשאלתי איך מכינים את הקישואים המגוררים אסביר
שאת הקישואים אפשר לשים במעבד מזון גם עם להב הפריסה וגם עם הסכין שמכסח להם את הצורה או לגרד על פומפיה.

אותו הנוהל לגבי הדלעת.

מה צריך בשביל לביבות קישואים מכל הסוגים?

5 קישואים מסוג זוקיני, הירוקים הכהים, מגוררים.
אגרוף פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס חד פעמי חמה דלעת מגוררת
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן לטיגון

איך מכינים לביבות קישואים מכל הסוגים?

ראשית סוחטים את המים מהקישואים היטב לאחר הגירוד.
מוסיפים את הפטרוזיליה, הביצה, מלח, פלפל ופרורי לחם ומערבבים.
אחרי השלב הזה, מחצית מהכמות תעבירו לקערה אחרת בה נוסיף דלעת לקישואים.
עם ידים רטובות יש להכין לביבות.
אם הבלילה רטובה מדי אפשר להוסיף עוד טיפת פרורי לחם.
מחמים מחבת עם שכבה דקה של שמן.
כשהשמן רותח מטגנים את הלביבות ואחרי מספר דקות הופכים צד עד שהן שחומות משני הצדדים.
להכנת מאפינס קישואים
להוסיף לתערובת אגרוף קמח תופח ולערבב את העיסה.
מרססים עם ספרי שמן תבניות מאפין קטנות ושמים בכל אחת כף מהתערובת.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את המאפין ואופים כעשרים דקות חצי שעה עד שהם משחימים קלות.

כדי להכין לביבות עם דלעת
לתערובת הקישואים מוסיפים את הדלעת, מערבבים ומטגנים.
אם תרצו להכין לביבות דלעת וקישואים אפויות, אותו התהליך בדיוק.
להוסיף אגרוף קמח תופח לערבב הכל, לשים בתבניות מאפין ולאפות.
אלה בכלל קצרו הצלחה.

בתיאבון חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

לביבות קישואים3


תגובות

עוד מתכונים טעימים