שלושה וחצי חודשים של צלילות חושים או : המדריך לטבעוני המתחיל.

היוש,

והנה הסתיים לו האתגר,

ואני לא הספקתי,

אני הבטחתי לכתוב יום יום,  אבל זה לא קרה.

מה שכן קרה זה שנפתחו לי העיניים (וגם הנשמה).

שלושה וחצי חודשים של טבעונות גרמו לי לראות את העולם אחרת.

מסתבר שהבחירה בתזונה מלאת חמלה היא לגמרי דרך חד סיטרית.

בזכות האתגר נחשפתי לסוגי מזון חדשים,

לא התעצלתי לנסות ולטעום,

יצא מחריד (לביבות כרישה במרקם משחת שיניים, מאפינס בטעם בטון)

ויצא מדהים (לביבות תרד, אגרול).

אני שמחה לדווח, שתוך שבועיים שלושה מתייצב התפריט הטבעוני,

הליכה לסופר חוזרת להיות פעולה אוטומטית ומשעממת שבעיקר גוזלת זמן יקר.

משנפתר משבר המזון עבור הטבעוני המתחיל,

הוא מתפנה לבחון תחומים נוספים כגון קוסמטיקה וחומרי ניקוי,

אח"כ ביגוד, הנעלה ואקססוריז.

אח"כ את בני האדם שסובבים אותו

וזו המסקנה שאני הגעתי אליה:

יש בעולם שני סוגים של אנשים-

טבעונים ולא טבעונים.

אבל לא כל הטבעונים יודעים שהם טבעונים.

מדובר באנשים טובים, מלאי חמלה שעושים מעשים טובים.

האנשים האלה טרם הפנימו את השלב הבא (ואולי הגבוה ביותר) של טוב ליבם-

הבחירה להפסיק לצרוך מזון מן החי.

לבחור באופן מודע לא לקחת חלק בתעשייה מלאת רוע, סבל וכאב.

צריך אומץ לבחור בטבעונות, כי הסביבה מגיבה.

לצד סקרנים ומפרגנים יש ביקורתיים ויש מבטים.

מבטים שמביעים זלזול, לעג, התנשאות.

זו בהחלט התמודדות.

אסיים ואומר שעם כל יום שעובר,

זה נעשה קל יותר (יצא לי חרוז!).

וחוצמזה  במדינה כמו שלנו,

 

תמיד יש נושא אקטואלי חם לדבר עליו.

בפעם הבאה שמישהו מטריד אתכם,

פשוט תשלפו איזה קלף:

"אז מה אתה אומר על

האזרח החטוף/ תרגיל האופוזיציה על העברת התקציב/ בנייה בהתנחלויות/ הרבנות הראשית/ קייטלין ג'נר (מחק את המיותר),

איזה קטע זה אה?".

יאללה חתכתי,

מנגו או אבטיח, לא לדאוג:).

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים