מנסף – אורז עם בשר

תבשיל אורז עם בשר שניתן להוסיף לו בשר טלה. מושלם לארוחת שבת.

במשפחה, אנחנו אוהבים  להעניק שמות חיבה לחפצים.
הסטודנט קרא שנים למכונית שלו "אלי".
כדי ששואב האבק ירוץ בחדר אני אומרת "תפעילו את אלצ'קו שינקה קצת את השטיח"
וכשאני עומדת באמצע הבית ושואלת "איפה הפודי שלי?" כולם יודעים שאני מחפשת את האיי-פד.

אני אוהבת את פודי שלי, לא זזה בלעדיו לשום מקום ולעיתים המסכן לא שורד בטלטלות.
בהתחלה היה חשוף. לא אהבתי כיסויים, העדפתי אותו נטול כיסוי.
כשהייתי לוקחת אותו מחוץ לבית סרגתי לו סוודר סגול שעטף אותו היטב, אבל כשהורדתי לו את הסוודר היה חשוף.
כל הזמן שאלו אותי, למה את לא שמה לו כיסוי? את לא פוחדת שישבר?
עין הרע שמו לי אני אומרת לכם!!
פעם  כבר סיפרתי לכם על העין הרע כשהכנתי בראוניז שוקולד עם חמאת בוטנים .
נשבר הפודי ומאותה הפעם מסכן עד שלא התרסק שלוש פעמים ותוקן לא עבר לו השְחוּר.
בפעם השניה שהגעתי לחנות והנחתי את פודי מרוסק על השולחן, הסתכל עלי  הבחור הצעיר שעובד שם ואמר: "לא היית פה לפני שבוע?"
"ונגיד שאני רוצה לראות אותך? למה להעליב?""
צחק הבחור ואמר "הכל בסדר, נתקן שוב."
בפעם השלישית שהתייצבתי אחרי שבועיים עם פודי מרוסק, לפני שפתח את הפה אמרתי לו:" אף מילה. אף מילה, רק תתקן."
אחרי הפעם השלישית שתיקן נעלם השְחוּר.
אין שום קשר כמובן לעובדה שעטפתי את פודי בעטיפת בטון. מ'פיתום. פשוט הלך הכישוף.
ככה החזיק מעמד החמוד חודשיים בלי שבר.

השבוע התארחתי אצל הבת שלי כרגיל הבאתי איתי את הפודי.
החמוד הלך לישון בלילה שלם, נטול סדקים.
בבוקר הלכתי להיפגש עם חברה וכשחזרתי בצהרים אחרי הא-ודא עם הבת בנונשלט שאלה: "מה שוב נשבר לך הפודי?"
הסתכלתי עליה בבהלה "מה נשבר? היה שלם כשהבאתי אותו"
"מפיתום אמא, יש לו סדק"
"סדק ולא ראיתי? תביאי לראות!"
בנונשלנט 2 הגישה לי אותו ואני ראיתי את החיוך הקטן שהסתירה בפנים וקלטתי. היא שברה אותו!
"את שברת לי את הפודי??"
"לא לאאא אני לא"
"אז מי??" אני מצביעה על הסלון הריק, אבל מולי ישב לו בכסא התינוקות הבלונדיני עם עיניי תם כחולות וחיוך ממזרי על השפתיים.
"הוא? הוא שבר את פודי??"
"אימוש, זה לא קרה כשהוא עמד עליו" פרצה בצחוק ולא הצליחה להפסיק
ששם ילך הכל, היתה אמא שלי נוהגת לומר על דברים כאלה.
שישבר הפודי העיקר שהילד בסדר.

מנסף הוא מאכל מזרחי כמו שידוע לכם. אורז עם בשר טחון ותוספת של בשר טלה.

מנסף2

המתכון פשוט מופלא בטעמו .
מכיוון שלא כולם אוהבים את טעם בשר הטלה ניתן להכין גם ללא הטלה.
מכינים אורז, בשר טחון ובסוף מגישים ביחד.

מנסף4

 

מנסף – אורז עם בשר

 




סוויט טיפ:
למנסף שתי אפשרויות.
1. להגיש רק עם בשר טחון.
2.להוסיף בשר טלה לאורז והבשר הטחון.

במידה והחלטתם להוסיף בשר טלה יש להתחיל בבישול בשר הטלה.
את האורז מכינים עם 3 כוסות נוזל מתבשיל הטלה ו-2 כוסות מים.
הנוזלים מהטלה קצת דביקים ולכן הוספתי עוד כוס מים.
במידה ומגישים בלי הטלה מבשלים את האורז כרגיל.

מה צריך בשביל מנסף?

2 כוסות אורז
קילו בשר טחון
1 בצל מטוגן
חצי כוס צנוברים
גזר חתוך לריבועים
רבע כפית אגוז מוסקט
רבע כפית כמון
2 כפיות שום כתוש
2 עלי דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם
קילו בשר טלה עם עצמות- לא חייבים

איך מכינים מנסף?

במידה ומחליטים להוסיף בשר טלה מתחילים עם בישול בשר הטלה.
בסיר עם תחתית עבה צורבים את בשר הטלה מכל הצדדים.
לאחר שצורבים, מוסיפים מים עד גובה 3/4, מוסיפים הגזר התבלינים, עלי דפנה ומבשלים כשעתיים עד שהבשר מתרכך.

בינתיים, קולים את הצנוברים על מחבת חם עד שמשחימים.
לאחר שהשחימו שמים בצד.
במחבת מטגנים בצל ומוסיפים את הבשר הטחון.
עם מזלג מפוררים כל הזמן את הבשר.
מוסיפים את פלפל מלח ושום ומערבבים כל הזמן ומפוררים עד שהבשר מוכן.

מכינים את האורז.
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
2 כפיות כורכום
מלח
3 כפות שמן זית

מטגנים את האורז מעט בשמן.
מוסיפי הנוזלים, כורכום ומלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשלושים עד ארבעים דקות עד שהאורז מוכן.
אחרי שהאורז מוכן, מרימים המכסה, מכסים את האורז עם מגבת מטבח וסוגרים המכסה שוב.
המגבת סופחת את הנוזלים המיותרים והאורז יוצא "אחד אחד".
מגישים לשולחן: בקערה רחבה שמים את האורז ומעל את הבשר הטחון.
אם רוצים מוסיפים גם את בשר הטלה.
בתיאבון חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מנסף2


תגובות

עוד מתכונים טעימים