חטיף התמרים של מיכל

חטיף תמרים עם אגוזים וביסקוטים, ששומרים במקפיא וכשהאורחים מפתיעים מוציאים ומגישים. נהדר!

"סוויטי, בטירונות ישנתי במיטה לידך זוכרת?" קבלתי הודעה בסוויט דוּלי באחד הפוסטים שפרסמתי.
איך אפשר לשכוח? מיכל ואני ישנו מיטה ליד מיטה וניהלנו חצי מהחדר.
שבת ראשונה השאירו אותנו בבסיס ואחת החיילות ממוצע תימני אמרה שההורים שלה מגיעים לבקר אותה.
"תודיעי להם שיגיעו עם ג'חנון לכולן בבקשה" ההיא צייתה והג'חנון כמובן הגיע.

נפגשנו, התחבקנו והתנשקנו כאילו לא נפרדנו שלושים שנה.
"איך להכין לך את הקפה? והכנתי לך סוויט משהו מתוק אבל בריאותי!"
"שום מתוק אני בדיאטה"
לקח לי איזה חצי שעה עד שנשברתי ואמרתי  "תביאי את המתוק הבריאותי"
"הכנתי במיוחד בשבילך משהו מתוק, חטיף עם תמרים"
טעמתי –  ממש טעים.
לפני שיצאנו מהבית אמרתי לה:"תביאי את חטיף תמרים שלך, נצלם, נפרסם בסוויט"

חטיף התמרים של מיכל

מיכל אמרה "לוקחת אותך לפינת קסם בחוף"
הגענו למקום, באמת תענוג. על קו החוף, מול הים, מסעדה, חופש אמיתי.
התיישבנו והגיע המלצר. "מה תרצו לאכול?"
מיכל הזמינה סלט עם טחינה ואני ראיתי בתפריט שורה שכתוב בה "דגים כבושים".
להבהרה, אני משתגעת על דגים כבושים. אוהבת מטיאס, לקרדה, כל הדגים המלוחים.

"איך מנת הדגים הכבושים?"
"ב-65 שקל לא יהיה טעים?" איך ככה הפיל את עצמו, חשבתי לעצמי בלב.
חברימים, מודה ומתוודה, לא תמיד אני מסתכלת על המחירים בתפריט. נוהג טפשי שכזה, אבל מ'לעשות זו אני.
כבר אכלתי במסעדה אחת או שתיים איקרא או מטיאס שעולים 10-15 ש"ח שמעתי 65 הייתי מופתעת. טיפש אמרתי לכם.
"65 שקל??"
"כן"
"תביא, נראה את הנס"
אחרי כמה זמן מגיעה לשולחן צלחת אובלית לא גדולה.
מימין לשמאל: חמש דוגמיות דג מלוח סוג 1, חמש דוגמיות דג מלוח סוג 2, דוגמא לדג מלוח סוג 3 ודוגמאות רבות לעלים ירוקים.
שישי וחמש ש"ח זוכרים?
קראתי למלצרית.
"זו המנה שעולה 65 ש"ח?"
הסתכלה עלי המלצרית, אני הסתכלתי עליה והיא בשביל לא להסתבך אמרה
"אלך למטבח לבדוק"
חזרה ואמרה "כן. זה עולה שישים וחמישה שקלים."
הכושלהא-אמ-אמק של התלאביבים הגנבים האלה. אין לי ביטוי אחר להגיד.
כבר הייתי במסעדות גורמה, אכלתי במסעדות פועלים.
כבר שחטו אותי במחיר פעם או פעמיים, אני כבר רגילה להכל, אבל מסתבר שעדיין החוצפה של המסעדות יכולה להפתיע אותי.
נכון חוף ים, נכון נוף מופלא אבל ככה לשחוט אנשים בלי בושה? עם כל הקסם שיש במסעדה יותר הם לא יראו אותי שם.
"שנחזיר?" שאלתי את מיכל
"לא. כל פעם שתקחי ביס תחשבי אכלתי שקל. אכלתי שני שקלים ונעביר אותה"
ואכן היה תענוג.

מיכל סיפרה שלפני הגיוס אמרה לאמא שלה שהיא לא מוכנה לעבוד עבודות פיזיות.
אמא שלה הנחתה אותה "תגידי למכ"יות שיש לך סטרפטוקוק" הן גם ככה לא ידעו מהזה ולא יתנו לך עבודות קשות."
מיכל צחקה ואמרה: "נשבעת לך עבד כמו שעון. יום אחד לא עשיתי ניקיונות של שירותים או עבודות מטבח".
בדיוק כמו הבת שלי. ביום הראשון בטירונות, נכנסה המכ"ית ואמרה: "בנות שמתפללות שישארו במיטות, בית הכנס עוד לא נפתח, כל היתר למסדר."
זאת שלא מסוגלת לקום בבוקר, כמו שסיפרתי לכם כאן, באותה שניה חזרה בתשובה.
אין צורך להוסיף כי בסוף הטירונות חזרה בשאלה נכון?(:

קבלו את החטיף שלקחתי למיכל מהמקרר לטובתכם.

ואם אתם מחפשים עוד קינוחים תוכלו למצוא כאן
קינוחים מושחתים

חטיף התמרים של מיכל
חטיף התמרים של מיכל

 




מה צריך בשביל חטיף התמרים של מיכל?

500 ג' תמרים בחבילת וואקום ללא גרעינים.
200 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
שרוול וחצי של עוגיות פתי בר- 300 ג'
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
קוקוס טחון

איך מכינים את חטיף התמרים של מיכל?

בסיר מחממים את החמאה והסוכר עד שנמס.
מנמיכים את האש, מוסיפים את התמרים ומערבבים עד שהעיסה מגיעה למצב אחיד.
מורידים מהאש, מוסיפים פנימה את האגוזים, הפתי בר ומערבבים היטב.
מפזרים קוקוס על נייר אפיה ומגלגלים לרולדה ארוכה.
יש לבדוק שהרולדה מכוסה בקוקוס.
מכניסים להקפאה לכמה שעות.
משאירים בהקפאה עד שמגיעים האורחים.
אם אתם יודעים שהם בדרך, תוציאו על מנת שהחטיף יפשיר.
לפני ההגשה פורסים לפרוסות.

טעים – טעים – טעים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים