קינוח דובדבנים מרענן לקיץ

קינוח הורס עם דובדבנים שמכינים בצ'יק צ'ק

כשחברה שלי הודיעה לי שהיא נוסעת לטיול ג'יפים ביוון צחקתי עליה.
"השתגעת? יוון וטיול ג'יפים? ליוון נוסעים לשבת בטברנות, לאכול, לשתות, לרקוד בכיף. השתגעת שאני אסע כל היום והגוף שלי יטלטל בג'יפ?"
אז את יכולה לצחוק על החברה שלך כמה שאת רוצה אבל אלוהים זורק קוביות ולכי תדעי מה יהיו התוצאות.
ביום שהגענו ליוון החליטו היוונים לעשות היסטוריה לכבודנו ופשטו את הרגל.
כשראינו טור עצום של אנשים עומדים אחד אחרי השני באורך קילומטר, קפצתי משמחה ואמרתי:"לעצור את האוטו! יש פה בטוח הופעה וכולם מחכים בתור!"
אז זהו שלא.
זו לא היתה הופעה זה היה התור לכספומט.
מאותו הרגע צילמתי כל תור שראינו.
בוקר אחד כשהתעוררנו ופתחתי את הוילון הרחוב כבר היה עמוס באנשים.

שקופית1

שלושה בנקים ברחוב ואנשים עומדים כבר בערימות מול הבנקים ומחכיםשקופית2

בערבים המסעדות היו הומות אדם כאילו אין ליוונים מחר.
במחר שלהם הם בכלל לא עבדו, החנויות היו סגורות או ריקות.

שיחה עם פקידת הקבלה במלון: "יש לך המלצה לאיזה מועדון לילה או הופעה או מועדון עם שירים?"
המסכנה עוברת לפרצוף מתנצל מספר שמונה, משלבת ידיים על החזה כי לא יודעת מה לעשות עם עצמה ואומרת:
"סורי ביקוז אוף דה סיטיואיישן נו מוזיק. יו נואו זה פוליטיקל סיטיואיישן. דה פיפל דונג אב מוד פור מיוזיק."
ברור! ברור חמודה!
אז נסענו לטייל ביוון ושבילי העיפרון שנסענו בהם היו עבים ליד טיול הג'יפים שהחברה שלי השתתפה.
אין רע בלי טוב וככה גילינו את הדובדבנים. בהרים הגבוהים של יוון, במזג האויר הקריר מצאנו אותם.
עצים עמוסים לעייפה בדובדבנים שמנמנים, בצבע בורדו-שחור, אדום-בוהק, מרהיבים ביופיים ואלוהים כמה טעימים!
שטחים מלאים בעצי דובדבן והרצפה שמתחתם זרועה בדובדבנים.
מה הפלא שמהרגע שנחתנו סוויט דוּלי – אני – באטרף של הכנת מאכלים עם דובדבנים?

קינוח דובדבנים4

יש לי בשבילכם קינוח דובדבנים מרענן לקיץ.
מכינים בשלוש דקות ממש!
העבודה היחידה שלוקחת זמן זה לגלען את הדובדבנים.
חמישה מוצרים, קערה אחת, מזלג או מטרפה
וקינוח דובדבנים מרענן לקיץ הזה שלכם.

איך מכינים?
אחרי שמגלעינים הדובדבנים
מחצית מכמות הדובדבנים שמים בקערה,
יוצקים את הבלילה ועליה מפזרים חצאי דובדבנים.

קינוח דובדבנים2

לוקחים תבנית של תנור,
מרפדים אותה עם מפית מטבח,
יוצקים על מפית המטבח שתי כוסות מים,
מניחים את התבניות על המפית הרטובה
ואופים.

אגב, אם יש לכם היסוסים לגבי המפית על התבנית בתנור
הסירו דאגה מלבכם כבר השתמשתי בזה
כשהכנתי קרם ברולה.
תוכלו לראות כאן

קינוח דובדבנים1

זה טעים כשזה חם כי הוא רך ומזכיר בטעמו פודינג,
זה יותר טעים אחרי כמה שעות במקרר כי העיסה מתייצבת,
הטעם קצת כמו של קרם ברולה קר
ואי אפשר להפסיק לאכול.

קינוח דובדבנים6

ובפינתנו קוראינו אומרים אם הצליח – ווקשה(:

לנה

דובדבנים

וגם באינסטוש הגיבו

דובד אינס

קינוח דובדבנים מרענן לקיץ




סוויט טיפ:
קינוח דובדבנים מרענן לקיץ,  הכי קל להכנה בעולם!
שמים בקערה הכל אפשר לערבב עם מערבל מוט, אפשר עם מעבד מזון ואפשר עם מזלג
.
לטובתכם  תשימו כפפות לפני הגלעון כדי שהידיים לא יהיו לכם שחורות בסוף העבודה
הכמות מספיקה לתבנית בינונית  או תבנית 24 עגולה

מה צריך בשביל קינוח דובדבנים מרענן לקיץ?

חצי קילו דובדבנים מגולענים – כשתי סלסלות מהסופר
2
ביצים
2
כפות סוכר
1
שמנת מתוקה
1
שמנת חמוצה
1
אינסטנט פודינג וניל
מעט אבקת סוכר לקישוט

איך מכינים קינוח דובדבנים מרענן לקיץ?

שמים בקערה ביצים, סוכר, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומערבבים.
אפשר לערבב עם מוט אפשר עם מזלג רק שהעיסה תהיה אחידה.
אחרי שהעיסה אחידה להוסיף האינסטנט ולערבב בשנית.
לשמן עם ספרי שמן או מעט חמאה תבנית.
להשאיר כעשרה חצאי דובדבנים בצד לקישוט מעל.
לפזר הדובדנים בתחתית וליצוק הבלילה על הדובדבנים.
על הבלילה מעל לפזר דובדבנים לקישוט.
מחממים תנור מראש ל – 180 מעלות.
בתבנית אפיה פורסים מגבת מטבח יוצקים עליה כשתי כוסות מים ומניחים את התבנית עם הדובדבנים.
אחרי שהתנור התחמם, מכניסים התבנית אופים כארבעים דקות עד שהעיסה משחימה מעט.
מניחים להתקרר.
אפשר לאכול חם כי קשה להתאפק אבל במקרר העיסה מתייצבת ויוצאת חלומית!

תהנו חברימים!

ו

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 קינוח דובדבנים5


תגובות

עוד מתכונים טעימים