מג'דרה

תבשיל של אורז עם עדשים הכי טעים שיש

בארוחת שבת העלינו זכרונות מהעבר ונזכרנו בסיפור "הקציצים והפתיתות".
זה קרה לפני שנים אבל הוא כל כך מצחיק שחייבת לספר לכם אותו.

צהריים במשרד. הכי בלגן שאפשר מסביבי, מתזזת את עצמי במהלך עשירי כשהטלפון מצלצל.
זו אחותי והיא בוכה לי כמה אני לא מתייחסת אליה שהיא חולה, כמה אני אחות לא טובה, מתי יהיה לי זמן בשבילה וכו' וכו' כשהטלפון השני מצלצל.
אני מניחה את השפופרת על השולחן.
בטלפון השני משרד ממשלתי חשוב שרוצים לדעת א' ב' וגם ג'.
בעודי מקשיבה להם מצלצל הפעם הנייד שלי וזה הבוס שלי.
"שלום לך" עונה לו והוא בלי שלום אומר לי: "תקשיבי, אלף בית גימל דלת הא וו" ואפילו לא עוצר.
אני אומרת לו: "רגע"
את הטלפון של אחותי אני טורקת בלי להגיד מילה.
היא הרי לא תנתק איתי את היחסים, אין לה אחות אחרת והיא כבר התרגלה המסכנה.
מהמשרד החשוב אני מבקשת מספר טלפון בשביל לחזור אחר כך, מנתקת ופונה לבוס שלי שימשיך לירות את יתר האותיות.
הוא מסיים אני מנתקת את השיחה ואז הטלפון שוב מצלצל.

"אפשר לדעת למה אני מגיע הביתה לצהרים ואין מה לאכול?"  שאג הנסיך בטלפון.
בשנייה נעלמים לי מהמוח המשרד הממשלתי, הבוס שלי, (אחותי מזמן כבר לא שם) ואני מתמלאת ייסורי מצפון.
אבל רגע! נזכרת במקרר בבית, רואה את המדפים ויורה בחזרה
"אבל יש במקרר קציצים ופתיתות!"
דממה
"קציצים ופתיתות?? קציצים ופתיתות???"
פרצתי בצחוק ענק
"כן! קציצים ופתיתות! חחח נו אתה מבין.. הקציצות והפתיתים היו שם אתמול בלילה!"
"אין!" שאג "אחותי הגדולה והחבר שלה חיסלו הכל אתמול בלילה" ועוד שניה הטלפון שלי מעלה עשן מהצעקו.
אני ממשיכה לצחוק בלי שליטה
"זה לא מצחיק! אין לי מה לאכול!"
אני  לא נרגעת מהצחוק אומרת לו שמפני שזו לא פעם ראשונה שזה קורה,
(אף מילה על זה שגם אצל הסוויט אין מה לאכול לפעמים), אני לא מבינה בכלל ממה הוא  מתרגש.
"תזמין בונגר" מתחנפת אליו כי המבורגר הוא שיבוש הלשון נשאר מאז שהיה קטן.
טרק את הטלפון ואני המשכתי לצחוק.

אז מתכון לקציצים ופתיתות אין
אבל מתכון הורס למג'דרה יש ויש.
שהרי המאכל הלאומי של הספרדים לפני צום תשעה באב
הוא מג'דרה.
אורז ועדשים מעורבבים ביחד,
המאכל האהוב ביותר תמיד על כל בני הבית.

מג'דרה3

מג'דרה




מה צריך בשביל מג'דרה?

1 כוס אורז
1 כוס עדשים
4 כוסות מים
1 בצל חתוך לקוביות
1 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

 

איך מכינים מג'דרה?
מבשלים את האורז:
שמים בסיר אורז + שתי כוסות מים, מעט שמן זית, מלח ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהמים מתאדים.
מרימים המכסה, מכסים את הסיר במגבת, סוגרים את הסיר ומשאירים כחצי שעה בצד.
המגבת תספוג את האדים והאורז יצא לכם אחד אחד.
מכינים את העדשים:
בסיר שמים את שמן הזית והבצל ומטגנים את הבצל עד שנעשה שחום.
מוסיפים לסיר הבצל המטוגן: כוס עדשים + שתי כוסות מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה עד שעה עד שהעדשים רכים והמים התאדו.
העדשים צריכים להיות ללא מים בסיום הבישול.
לפתוח את סיר האורז ועם מזלג לפורר את האורז.
להוסיף העדשים לאורז ולערבב ביחד ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל.
חמותי נוהגת לטגן בצל ולפזר על המג'דרה מעל להשבחת הטעם.

בתיאבון חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

מג'דרה4


תגובות

עוד מתכונים טעימים