פאי תפוחים מושלם לראש השנה

פאי תפוחים חגיגי ושערורייתי כמה טעים, עם פרוסות דקות של תפוחים וסירופ טופי לראש השנה.

בשנה שעברה בערב החג, בעודי עומדת במטבח צלצל הטלפון
ולפני שאמרתי מילה מהצד השני נשמע קולה של אחיינתי בבהילות:
"דוּלי, ליזי הכינה כבר חמש פעמים סירופ טופי וכל פעם זה נשרף, מה עושים?"
הרי אתם יודעים שהצעירים של היום בכלל לא מתקשרים וכל היום כותבים לכן,
אם היא מתקשרת אלי ולא כותבת בווטאפ המצב באמת קשה.

"מה נשרף?" צחקתי
"אל תצחקי עליה!" ירתה בי
"לא-לא צוחקת עליה" נבהלתי נורא "איך הכינה?"
"לפי מתכון של אישיות מפורסמת"

השיחה הזו נשארה חקוקה במוחי.
רוטב טופי לתפוחים לכאורה נראה כל כך קל להכנה אבל אפילו אצל סוויט דוּלי  לפעמים הוא לא תמיד מצליח.
צריך לחמם את הסוכר להוסיף שמנת אבל הכל צריך להיות בטמפרטורה נכונה כדי שרוטב הטופי לא יהרס.
לכן החלטתי השנה ללכת על רוטב טופי בטוח.
גם כדי שלא אקבל שיחה שמבהילים אותי לקראת החג וגם לכם יהיה יותר קל.
ותאמינו לי אף אחד לא ירגיש בהבדל. רוטב הטופי הזה עושה את העבודה מצויין.
את פאי תפוחים מושלם לראש השנה, שעוד לא אכלתם, החלטתי להכין בתבנית פאי מסורתית.
גם התאמצתי מאד בפריסת התפוחים שיהיו מאד דקים להרשים את האורחים.

אז איך מכינים פאי תפוחים מושלם לראש השנה?

פאי תפוחים 2

הנה שלב אחרי שלב איך מכינים את הפאי
appel1

appel2

appel3

appel4

ויש גם מתכון מפורט מדוייק
אחרי התמונה המהממת
כי לא יכולתי להפסיק לצלם את הפאי.

פאי תפוחים 6

ובפינתנו הקבועה מי הכינה ושלחה לי תמונה? ווקשה!

1

פאי תפוחים מושלם לראש השנה




מה צריך בשביל פאי תפוחים מושלם לראש השנה?

1כוס סוכר חום
100 ג' חמאה
כפית קינמון
1 שמנת מתוקה
5 תפוחים גרנד
250 ג' בצק פריך מוכן / גליל אחד מתוך השניים שנמצאים בשקית.
ניתן להכין בצק פריך לבד לפי המתכון שנמצא ב"העוגיות של מוּרמוּר"
לציפוי מעל:
חצי כף סוכר חום
רבע כפית קינמון
תבנית פאי בקוטר תחתון 20 ס"מ

איך מכינים פאי תפוחים מושלם לראש השנה?

בסיר קטן שמים סוכר חום, חמאה וקינמון ועל אש קטנה ממיסים הכל לאט לאט תוך ערבוב מדי פעם.
מחממים את השמנת מתוקה בנפרד עד לרתיחה ומורידים מהאש.
כשבסיר הקטן של הסוכר החמאה והקינמון הכל נמס ונוצר נוזל, מוסיפים לאט לאט את השמנת המתוקה ומערבבים הכל ביחד.
לא להיבהל אם בהתחלה יהיו רעשים ויהיו בועות, להמשיך לערבב הכל.
הנוזל נהפך לכהה דמוי רוטב טופי, מניחים בצד.
מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות מאד דקות.
שמים את התפוחים הפרוסים בקערה ויוצקים את נוזל הטופי שהכנו.
מערבבים את התפוחים עם הטופי שכל פרוסות התפוחים יהיו טבולות בסירופ.
משמנים את תבנית הפאי.
את הבצק הפריך מחלקים לשניים. חצי ישמש לתחתית החצי השני לרצועות מעל.
מרדדים מחצית מכמות הבצק הפריך ומשטחים בתוך תבנית הפאי.
יש לרדד את הבצק גם על שולי הקערה.
את הפרוסות הדקות הטבולות בטופי יש לסדר בצורה מניפה מסביב לתבנית.
מדי פעם תטפטפו מעד מהסירופ על התפוחים עד שהתבנית תתמלא.
תשאירו בצד כרבע כוס מהסירופ נשתמש בזה אח"כ למרוח על פסי הבצק.
את יתרת הבצק יש לרדד ולחתוך פסים דקים של בצק.
יש לחתוך כ-14 רצועות דקות.
אם אתם ממש רוצים להרשים ממש את האורחים, חותכים את פסי הבצק עם חותך משונן ויוצאים פסים משוננים.
להניח את פסי הבצק על התפוחים בצורת שתי וערב.
מתחילים לצד אחד כשבעה רצועות.
מסיימים, עוד שבעה פסים לצד השני.
אני שיחקתי עם חלק מהרצועות פעם למעלה פעם למטה, יש דוגמא בתמונות.
את פסי הבצק להניח על שולי התבנית ועם מזלג להדק את הבצק לשוליים.
אפשר להדק פעם ימינה ופעם שמאלה על מנת ליצור צורה מעניינות על השוליים.
את רבע כוס הסירופ ששמרנו יש למרוח על רצועות הבצק.
הסוכר החום והקינמון לערבב ביחד ולפזר על הבצק מעל.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את תבנית הפאי.
בזמן האפייה, לאחר כרבע שעה-עשרים דקות,  השוליים יהפכו לחומים כי הם חמים יותר מהתבנית, תנמיכו את החום ל-160 מעלות.
בזמן שתפתחו את התנור אתם תראו כי הנוזלים עולים ומבעבעים על הפאי.
עם מברשת תאספו את הסירופ ותמרחו על השוליים ועל רצועות הבצק.
אופים כחמישים דקות.
אל תיבהלו שהשוליים משחימים תחכו עד שרצועות הבצק יהיו שחומות.
להוציא מהתנור, אין צורך לשמור במקרר.
אפשר להגיש עם כדור גלידה או קצפת ואז האורחים שלכם בכלל יתעלפו.

חג שמח חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

פאי תפוחים 4

 

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים