פאי תפוחים מושלם לראש השנה,
הכנתי לכם סרטון הכנה איך מכינים את הקסם הנהדר הזה
בואו לאינסטוש תוכלו לראות איך הכנתי את העוגה בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
בשנה שעברה בערב החג, אני באמצע ההכנות לחג והטלפון מצלצל.
לפני שאמרתי מילה מהצד השני נשמע קולה של אחיינתי בבהילות:
"דוּלי, ליזי הכינה כבר חמש פעמים סירופ טופי וכל פעם זה נשרף, מה עושים?"
הרי אתם יודעים שהצעירים של היום בכלל לא מתקשרים וכל היום כותבים לכן, אם היא מתקשרת אלי ולא כותבת בווטאפ המצב באמת קשה.
"מה נשרף?" צחקתי
"אל תצחקי עליה!" ירתה בי
"לא-לא צוחקת עליה" נבהלתי נורא "איך הכינה את סירופ הטופי?"
"לפי מתכון של אישיות מפורסמת"
השיחה הזו נשארה חקוקה במוחי.
רוטב טופי לתפוחים לכאורה נראה כל כך קל להכנה אבל אפילו אצל סוויט דוּלי לפעמים הוא לא תמיד מצליח.
צריך לחמם את הסוכר להוסיף שמנת אבל הכל צריך להיות בטמפרטורה נכונה כדי שרוטב הטופי לא יהרס.
לכן החלטתי השנה ללכת על רוטב טופי בטוח.
גם כדי שלא אקבל שיחה שמבהילים אותי לקראת החג וגם לכם יהיה יותר קל.
ותאמינו לי אף אחד לא ירגיש בהבדל. רוטב הטופי הזה עושה את העבודה מצויין.
כזה פאי שעוד לא אכלתם, החלטתי להכין בתבנית פאי מסורתית.
גם התאמצתי מאד בפריסת התפוחים שיהיו מאד דקים להרשים את האורחים.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו45 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
אז איך מכינים פאי תפוחים מושלם לראש השנה?
הכנתי לכם תמונות של שלב אחרי שלב
איך מכינים את הפאי
לעוד מתכונים לעוגות תפוחים רק לחצו כאן
מתכונים טעימים לעוגות תפוחים לראש השנה
ובפינתנו הקבועה מי הכינה ושלחה לי תמונה? ווקשה!
אם אתם מחפשים עוד מתכונים וקינוחים שהם לא רק תפוחים
אז בבקשה, לעוד מתכונים טעימים לראש השנה לחצו כאן
קינוחים מתוקים וחגיגיים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן
מתכונים לראש השנה
פאי תפוחים מושלם לראש השנה
פאי תפוחים מושלם לראש השנה
סוויט דוליIngredients
בצק פריך
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 2 חלמונים
מלית התפוחים
- 1 כוס סוכר חום
- 100 גרם חמאה
- 5 תפוחים גרנד
- 1 כפית קינמון
- 1 250 מל' שמנת מתוקה
ציפוי מעל
- חצי כף סוכר חום
- רבע כפית קינמון
Instructions
- בסיר קטן שמים סוכר חום, חמאה וקינמון ועל אש קטנה ממיסים הכל לאט לאט תוך ערבוב מדי פעם.
- מחממים את השמנת מתוקה בנפרד עד לרתיחה ומורידים מהאש.
- כשבסיר הקטן של הסוכר החמאה והקינמון הכל נמס ונוצר נוזל, מוסיפים לאט לאט את השמנת המתוקה ומערבבים הכל ביחד
- לא להיבהל אם בהתחלה יהיו רעשים ויהיו בועות, להמשיך לערבב הכל.
- הנוזל נהפך לכהה דמוי רוטב טופי, מניחים בצד.
- מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות מאד דקות.
- שמים את התפוחים הפרוסים בקערה ויוצקים את נוזל הטופי שהכנו.
- מערבבים את התפוחים עם הטופי שכל פרוסות התפוחים יהיו טבולות בסירופ.
- משמנים את תבנית הפאי.
- את הבצק הפריך מחלקים לשניים. חצי ישמש לתחתית החצי השני לרצועות מעל.
- מרדדים מחצית מכמות הבצק הפריך ומשטחים בתוך תבנית הפאי.
- יש לרדד את הבצק גם על שולי הקערה.
- את הפרוסות הדקות הטבולות בטופי יש לסדר בצורה מניפה מסביב לתבנית.
- מדי פעם תטפטפו מעד מהסירופ על התפוחים עד שהתבנית תתמלא.
- תשאירו בצד כרבע כוס מהסירופ נשתמש בזה אח"כ למרוח על פסי הבצק.
- את יתרת הבצק יש לרדד ולחתוך פסים דקים של בצק.
- יש לחתוך כ-14 רצועות דקות.
- אם אתם ממש רוצים להרשים ממש את האורחים, חותכים את פסי הבצק עם חותך משונן ויוצאים פסים משוננים.
- להניח את פסי הבצק על התפוחים בצורת שתי וערב.
- מתחילים לצד אחד כשבעה רצועות.
- מסיימים, עוד שבעה פסים לצד השני.
- אני שיחקתי עם חלק מהרצועות פעם למעלה פעם למטה, יש דוגמא בתמונות.
- את פסי הבצק להניח על שולי התבנית ועם מזלג להדק את הבצק לשוליים.
- אפשר להדק פעם ימינה ופעם שמאלה על מנת ליצור צורה מעניינות על השוליים.
- את רבע כוס הסירופ ששמרנו יש למרוח על רצועות הבצק.
- הסוכר החום והקינמון לערבב ביחד ולפזר על הבצק מעל.
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את תבנית הפאי.
- בזמן האפייה, לאחר כרבע שעה-עשרים דקות, השוליים יהפכו לחומים כי הם חמים יותר מהתבנית, תנמיכו את החום ל-160 מעלות.
- בזמן שתפתחו את התנור אתם תראו כי הנוזלים עולים ומבעבעים על הפאי.
- עם מברשת תאספו את הסירופ ותמרחו על השוליים ועל רצועות הבצק.
- אופים כחמישים דקות.
- אל תיבהלו שהשוליים משחימים תחכו עד שרצועות הבצק יהיו שחומות.
- להוציא מהתנור, אין צורך לשמור במקרר.
- אפשר להגיש עם כדור גלידה או קצפת ואז האורחים שלכם בכלל יתעלפו.