עוגת שוקולד עשירה

עוגת שוקולד נימוחה ונפלאה המאפשרת להכינה בבית בצורה קלה ופשוטה - מתכון של מיקי שמו

כשבסלונה הציעו לי להשתתף בפרוייקט “השף שלי ואני”  בו בלוגריות מבשלות עם השף האהוב עליהן, היה ברור לי מי הוא המנטור שלי.
עבורי יש רק מלך אחד כזה.
שם הבלוג שלי הוא “סוויט דוּלי” ולקבל סדנת שוקולד פרטית ממיקי שמו זה התגשמות חלום.
מבחינתי מיקי שמו הוא מלך הקינוחים, העוגות והמתוקים.

רשת SHEMO הקונדיטוריה הוקמה בשנת 1992 על ידי רותי ואיציק שמו, שהתמחו במאפים ודברי מתיקה באזור הצפון.
החנות הראשונה זכתה להצלחה גדולה עם פתיחתה וכבשה את ליבו של הדור השני במשפחה שהחליט להצטרף לעסק המשפחתי ולקחו את החזון קדימה.
כיום משלבת המשפחה כוחות ומציעה ללקוחות הרשת ליהנות מהידע, הניסיון והטכניקות שליקטו מרחבי העולם, לצד אהבה גדולה לתחום.

על פיתוח הקולקציות של הרשת מופקד הקונדיטור מיקי שמו, שהפך בשנים האחרונות לאושיה בתחום הקולינארי בישראל.
מיקי נחשב ליועץ מבוקש בתוכניות הבישול והאירוח בערוצי המדיה השונים.
עם ההצלחה של הרשת נפתחו סניפים חדשים גם באזור המרכז.
כיום תוכלו ליהנות מהמבחר, הטעם ואיכות מוצרי הרשת בסניפים החדשים, המהודרים והיפים, ברמת אביב ת”א ובחיפה.

ואחרי כל ההקדמה הזו תסכימו איתי שלעמוד, לאפות ולקשט ליד האושיה מיקי שמו ולערבב ביחד שוקולד זו היתה חוויה בלתי רגילה של פעם בחיים.

מיקי התגלה כאדם מקסים, לבבי, צנוע וסבלני. כשהציע שילמד אותי איך להכין קישוטים משוקולד כמעט פצחתי בריקוד הורה. מודה ומתוודה התרגשתי מאד.
הידיים רעדו לי, פחדתי לעשות תנועות לא נכונות ומיקי אוצר בלום של ידע, נכונות וסבלנות רבה, הסביר לי את תהליך הכנת השוקולד – טימפרור, הדגים, עבדנו ביחד והראה לי כמה פשוט להכין קישוטי שוקולד.
זו היתה חוויה מדהימה עבורי.

אחרי שעוגת השוקולד נאפתה, הסביר מיקי שיש להפוך את העוגה על מנת שהחלק התחתון יהיה בסיס העוגה מכיוון שהוא שטוח ונוח לעבודה.
את העוגה הנחנו על גבי רשת כשמתחת תבנית אפייה.
בעזרת מצקת יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה ומסביב עד שהעוגה מכוסה כולה בשוקולד בדפנות ובחלקה העליון.
היא נראתה מושלמת. היתה לנו עוגת שוקולד עשירה.
את שאריות הציפוי שנשארו בתבנית, מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר.
לא משתמשים בזה לקישוטים.

“שוקולד אוהב תנועה, זמן וטמפטורה, אחרת השוקולד אינו מבריק ולא נגיס” הסביר מיקי לכן קישוטי השוקולד הם לא רק לתצוגה, הם טעימים ואכילים.

בתמונות תוכלו לראות ולהבין איך מכינים את קישוטי השוקולד

מיקי הניח על השולחן את השקף המעוטר

שמו וסוויט1
על השקף המעוטר יצקנו שוקולד
"באת לפה ללמוד לא?.."

שמו וסוויט3
אחרי שהשקף הוצף בשוקולד
מיקי שיטח את השוקולד על השקף

שמו וסוויט2
אחרי שהשוקולד התקרר
ניקינו את השיש
מיקי סימן משולשים על השוקולד

שמו וסוויט4

המורה רצה לדעת אם התלמידה הפנימה את חומר הלימוד.
איזה פחד! הידיים רעדו לי!
מיקי היה סבלני ולא הבין למה אני מתרגשת(:

שמו וסווייט5
על השוקולד מהדקים נייר אפיה
ומגלגלים על גבי מערוך או צינור פלסטיק
את השקף עם השוקולד

שמו וסוויט6
מניחים בצד כחמש דקות להתקרר

שמו וסוויט16
וכל הזמן הזה

שמו8

ממשיכים עם השוקולד.
מיקי הוריד בזהירות את הפלסטיק מהשקף

שמו וסוויט20
והשוקולדים נפלו לנו לידיים

שמו וסוויט7
הקישוט הראשון ננעץ באמצע והיתר מסביב

שקופית13
המלך ואני

שמו וסוויט9

מקשטים עוגה

שמו וסוויט10

“את כדור השוקולד המוכסף תשימי ליד הפרח שיצרנו”
“המפקד!”

שמו וסוויט12

העוגה מוכנה

שמו7

חברימים, זו היתה חווית חיים לעבוד לצד מיקי שמו.
אני רוצה להודות לו על השיעור הנפלא
והידע שהעביר לי כשעבדתי לצידו.
תודה!
תודה רבה ליוחאי שמו שעזר לי בצד הלוגיסטי לקיים את המפגש.

כמובן שעבורכם קבלתי את מתכון לעוגת שוקולד עשירה,
עם המתכון לציפוי והקישוטים
של מיקי שמו.

אם חשקה נפשכם במשהו מתוק ישר מידיו של מיקי שמו
תוכלו למצוא את הסניף הקרוב אליכם מרשימת הסניפים בלחיצה פה

מיקי ואני

עוגת שוקולד עשירה




מה צריך בשביל עוגת שוקולד עשירה?

250 גרם שוקולד מריר
250 גר' חמאה
300 גרם סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
120 גרם קמח מנופה

לקרם:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
250 ג' שוקולד מריר שבור לקוביות

איך מכינים עוגת שוקולד עשירה?
יש להמיס את השוקולד המריר בבין-מארי או במיקרוגל.
לאחריו יש להמיס את החמאה ולערבב עם השוקולד עד קבלת תערובת אחידה.
להקציף את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר במשך 5 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
את השוקולד והחמאה יש לקפל פנימה לתערובת התפוחה של הביצים המוקצפות ולאחר מכן את הקמח המנופה.
להמשיך בתנועות  קיפול בעזרת מרית עד קבלת מירקם אחיד.
לרפד בנייר אפייה את התבנית וליצוק את התערובת לתוכה.
לאפות בטמפ' 180 מעלות במשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
להמתין שהעוגה תתקרר ולהכניסה למקרר למשך שעה.

בינתיים מכינים את הציפוי:
מחממים שמנת מתוקה עד כמעט רתיחה ויוצקים את השוקולד המריר שבור לקוביות.
מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה.

ועכשיו תלמדו איך המיקצוענים מצפים עוגות.
הופכים את העוגה כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס.
מניחים אותה ע"ג רשת כשמתחת ישנה תבנית אפייה.
בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה בדפנות ובחלקה הגבוה.
את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר.

איך מכינים את עיטורי השוקולד שמעל העוגה?

מטמפררים את השוקולד המריר.
אל תפחדו מהמילה טמפרור.
מחממים את השוקולד המריר ל-50 מעלות מצננים על גבי השיש.
מצננים אותה ע"י משחק עם מרית והשוקולד על גבי השיש עד שמתקרר.
מחזירים את השוקולד לקערה ומחחממים עוד כחמש עשרה שניות במיקרוגל.
את השוקולד המטומפרר והוא בקערה מניחים לידנו.
מניחים על שולחן עבודה שקף צבעוני ומעוטר לשוקולד – ניתו לרכוש בחנויות המתמחות.
מורחים שכבה ממש דקה של השוקולד המטומפרר על גבי השקף ממתינים חצי דקה וחותכים משולשים זהים בגודלם.
מניחים נייר אפיה ומגלגלים על גבי מערוך או צינור פלסטיק.
ממתינים עד שהשוקולד מתגבש בערך כחמש דקות וקישוט השוקולד שלנו מוכן.

אחרי שציפינו את העוגה והיא קרה,
מקלפים בעדינות את השקף הצבעוני מהשוקולד
מקבלים את משולשי השוקולד המעוטרים.
משולשי השוקולד יפלו בעדינות לשיש וזה הזמן לקשט.

ותודה למיקי שמו על מתכון נהדר וקל.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

4

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים