מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מי שלא אכל מאפה חצילים עם גבינה מלוחה עטופים בבצק נימוח  או בלדינו פסטל קון מרנג’נה, לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!

ב”רשת”  בפייסבוק פרסמו את המתכון שלי – מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

 

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

 

תמיד אני אוהבת לקרא את התגובות של האנשים, הפעם חייכתי במיוחד.

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

היו 56 שיתופים של אנשים ותראו את השיתוף של קרן הלפרין גרין. הרסה אותי(:

 

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

 

ומה הכי אהבתי? שאף אחד לא ערער על השם החדש שהצמדתי לבורקס.
בורקס משובח אבל ת’כלס  בורקס (:

אז קבלו חברימים יקרים את המתכון מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

 

שתדעו, מי שלא אכל מאפה חצילים וגבינה, או בלדינו פסטל קון מרנג’נה – לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!!

החלום האולטימטיבי של המאפים.
חצילים טחונים יחד עם גבינה מלוחה, עטופים בבצק נימוח של פילו,
כשהמאפה יוצא חם מהתנור, דקות וזה נעלם.
זה פשוט הורס! ות’כלס כלום עבודה.

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

 

כה זה נראה מגולגל.  בתמונה זה עם גבינה/עלי מנגולד, אבל השיטה אותה שיטה.

לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים

ובפינתנו סוויט קבלי תמונה של המאפה שהכנתי לחג בזכותך – ווקשה:

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה - פסטל קון מרנג'נה

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה




מה צריך בשביל מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה?

1 חבילת בצק פילאס תורכי
500 ג' חצילים על האש מעוכים
250 ג’ גבינה מלוחה (אני השתמשתי ב – 24% – אפשר גם 5%)
חצי חבילת קוטג’
2 ביצים

לציפוי מעל

ביצה טרופה
מעט שומשום

איך מכינים מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה?

בחבילה יש גליל אחד של בצק, יש לפרוס ולחתוך לחצי. מכל הבצק נכין שני מאפים.
מערבבים בקערה את החצילים, הגבינות והביצים.
פותחים הבצק, חותכים ריבוע ומרדדים קלות.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.
מגלגלים את הבצק כמו רולדה.  קבלתם נקניק ארוך. עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.
מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.

אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות 10 דקות.
מנמיכים האש ל-160 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות, עד שמשחים.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים