שוקולד מתוק מלוח שמכינים בבית

שוקולד קטלני עם בייגלה וטוסטים מלוחים קטנים שממלאים את הפה בטעמים שאי אפשר להפסיק לאכול.

לפני כעשרים שנה נולד לאחי ואשתו בן אחרי שתי בנות.
אח שלי שהיום נמצא בגן עדן, הכרתם כשפירסמתי את הסיפור על עוגת שוקולד שמתים עליה.
כשנולד בן הזקונים המשפחה צהלה ושמחה. משפחה ספרדית, בכל זאת בן אחרי שתי בנות, חגיגה גדולה חמסה-חמסה.
לקח אחי את שתי הקטנות והלכו לבקר את אמם והתינוק החדש בבית החולים כרמל בחיפה מחלקת יולדות קומה שבע.
נגמר הביקור וכולם התקדמו לעבר המעלית.
נפתחה דלת המעלית, המעלית עמוסה אנשים והבכורה שהיתה כבת שש או שבע נכנסה לתוך המעלית ותוך שניה לפני שמישהו הספיק להגיד "אֶה-בֶה-ציגָלֶמֶה"נסגרה דלת המעלית.
הסיטואציה למי שלא הבין – הילדה במעלית כל המשפחה בחוץ.
אחי למרות שכל חייו היה במשקל כבד, טס במהירות האור במדרגות מהקומה השביעית לקומה הראשונה וכמובן שהגיע לפני המעלית.
כשדלת המעלית נפתחה מצא אחי את הילדה בוכה.
האנשים מסביב שהיו איתה סיפרו לו שהם הרגיעו אותה שלא תדאג כי הם ישארו איתה עד שההורים יגיעו.
אולם כלום לא עזר הילדה היתה בהיסטריה גמורה.

עברו מאז יותר מעשרים שנה.
כיום הילדה המדהימה הזו מנהלת בכירה בחברת הייטק, בעלת יכולות הנעת עובדים מעולות אבל במעליות כף רגלה לא דורכת.
היא לא נוסעת במעליות.

למה אני מספרת לכם את כל זה? או! תקשיבו.

השבוע התקשרה אלי חברה נסערת כולה.
בתה עברה דירה לבניין עם מעלית.
באחד מימי השבוע בעודה עושה בייביסיטר לנכדים, איך שנכנסו לבניין הנכדה הבכורה בת החמש רצה קדימה ונכנסה למעלית.
הסבתא-חברה שלי, עסוקה עם הנכדה השנייה ואז הודיעה לה הבכורה בת החמש "סבתא אני עולה הביתה".
"חכי! את לא עולה לבד במעלית" אמרה הסבתא
"אמא מרשה לי" הודיעה הבכורה ולפני שהוציאה הסבתא מילה נבלעה הילדה במעלית.
"חיכיתי שבתי תחזור מהעבודה ובהתרגשות סיפרתי לה. אמרתי לה השתגעת? איך את מרשה לילדה לעלות לבד במעלית?
נכון, היא עצמאית ופקחית אבל היא בת חמש! כרגיל הטענות הן אלי. אויש אמא תפסיקי כבר עם הלחץ שלך".
"מה לחץ מה? ואם היא תתקע במעלית? מה היא תעשה?"
"אני הסברתי לה מה לעשות ענתה לי בטון אוי-איזה-נודניקית-את".

טוב, להעיר לבת של החברה שלי אני לא יכולה
וזה גם לא משנה כי הצעירים של היום יודעים יותר טוב מכולם,
אבל הייתי חייבת לתפוס את תשומת לבה.

שוקולד1

סוויט דוּלי התגייסה למשימה
ושפכתי פה שוקולד מיוחד במינו.
שוקולד מתוק-מלוח שמכינים בבית.
שוקולד עם בייגלה ועם טוסטים קטנים
שממלאים את הפה בטעמים מלוחים ומתוקים ביחד.
שוקולד שאי אפשר להפסיק לאכול.
קטלני ברמות יחד עם זאת מכינים בקלי קלות.

שוקולד4

איך מכינים שוקולד מתוק מלוח בבית?
בקלות.
ממיסים שוקולד במיקרו
למרוח השוקולד על תבנית שטוחה או נייר אפיה
לפזר על השוקולד בייגלה, טוסטים
ובתמונה הזו הוספתי אגוזי קשיו.

שוקולד7

ממיסים שוקולד לבן במיקרו
ומציירים פסים דקים על הבייגלה
שוקולד8

יש גם את גירסת השוקולד הבריא

שוקולד10

לא חייבים למרוח משטח אחיד
אפשר עם שקית זילוף ליצור צורות
שוקולד9

שכבת השוקולד צריכה להיות בינונית
כדי שהשוקולד לא יהיה מתוק מדי

שוקולד5

ויש את
גירסת השוקולד הלבן עם השוקולד

שוקולד6

זה היה השיעור הראשון במשחקים עם שוקולד.
אוח אתם תהנו גם בשיעורים הבאים(:

רוצו למטבח!

שוקולד מתוק-מלוח שמכינים בבית




מה צריך בשביל שוקולד מתוק-מלוח שמכינים בבית?

100 ג' שוקולד חלב
100 ג' שוקולד מריר
100 ג' שוקולד לבן
בייגלה בצורות
בערך כוס פירות יבשים מכל הסוגים:חמוציות, אגוזים, שקדים, מה שתרצו.
סוכריות צבעוניות מכל הסוגים והמינים.

הסבר כללי איך מכינים שוקולד בטעמים בבית
שמים בכוס חד פעמית חמה או בקערה קטנה את השוקולד.
בכל כוס שמים שוקולד מסוג אחר.
באחד שוקולד מריר, בשני שוקולד חלב ובשלישי שוקולד לבן.
כל כוס/קערה שמים במיקרו לחוד וממיסים בפולסים קצרים.
תתחילו עם עשרים שניות תוציאו תערבבו, תכניסו שוב לעוד עשרים שניות ותערבבו עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
הפולסים הקצרים כדי שהשוקולד לא ישרף.
לאחר שהשוקולד נמס לחלוטין, לוקחים תבנית שטוחה ומניחים עליה נייר אפיה.
את השוקולד המומס מורחים על הנייר.
אני השתמשתי בנייר כי אחרי שהשוקולד מתקרר קל לקלף את נייר האפיה מהשוקולד.
אפשר למרוח משטח ישר של שוקולד ואפשר עם שקית זילוף ליצור צורות.
אחרי שהשוקולד מרוח על הנייר מתחיל שלב קישוט השוקולד.
לאחר שגמרנו לקשט מעבירים את משטחי העבודה הגמורים לפריזר ל-50 דקות בערך עד שהשוקולד קופא.
מקלפים בזהירות את השוקולד הקפוא מהנייר ואז מתחילה המכה כי מתמכרים לטעם המתוק מלוח.

איך מכינים  שוקולד עם בייגלה וטוסטים מלוחים:
אוי השוקולד הזה קטלני!
ממיסים 100 ג' שוקולד חלב לפי ההסבר שלמעלה.
לאחר שנמס מורחים על נייר אפיה את השוקולד המומס.
מניחים בייגלה וטוסטים קטנים מלוחים על השוקולד המומס.
ממיסים 100 ג' שוקולד לבן לפי ההסבר שלמעלה.
לאחר שהשוקולד נמס מעבירים לשקית זילוף ומחוררים בקצה חור פיצפון.
על הבייגלה והטוסטים הקטנים מזליפים פסים קטנים של שוקולד לבן.
שמים להקפאה כחמישים דקות.
מפרידים מנייר האפיה וחותכים לצורות.
יואו זה קטלנו ברמות!

איך מכינים  שוקולד עם בייגלה וטוסטים מלוחים:

השוקולד הלבן שנשאר לנו מהשקית של השוקולד עם בייגלה וטוסטים מלוחים איתו נשתמש.
על נייר אפיה מזליפים עיגולים, כוכבים, איזה צורה שתרצו עם השוקולד הלבן.
על השוקולד הלבו המומס נניח חמוציות, שקדים, פיסטוקים, אגוזי מלך, מה שרק תרצו כדי להרגיש בריאים.
שמים להקפאה כחמישים דקות.
מפרידים מנייר האפיה וחותכים לצורות.
זה גם בריא וגם טעים למות!

איך מכינים  שוקולד לבן עם טעמי שוקולד:
חלק מהשוקולד הלבן מורחים על נייר אפיה ומפזרים מעל עיגולי שוקולד קטנים וקישוטי שוקולד שקונים בכל חנות לאפיה.

יקרים שלי, אם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

 

שוקולד1


תגובות

עוד מתכונים טעימים