עוגת תפוחים של סבתא גלילה היא עוגת תפוחים בחושה נהדרת.
עוגת תפוחים בחושה היא עוד אחת מיצירות המופת של סבתא גלילה.
בעבר נהנתם מהמתכון המעולה שהכינה של יהלומי המעמול
ויהיו עוד הפתעות רבות עד ערב החג ממעשי ידיה.
עוגת תפוחים בחושה היא תמיד שוס. היא מלאה בתפוחים, רכה ונהדרת.
שכבת האגוזים עם הסוכר שעל העוגה גורמת לעוגה להיות קריספית נהדרת.
לכבוד החג תרמה לנו סבתא גלילה את המתכון לעוגה.
אני אוהבת לבוא אליה ולקבל מתכונים.
היא מוציאה את מחברת המתכונים הכתובים בכתב ידה.
בתוך המחברת מסתתרות פתקאות קטנות עם טיפים ועיצות.
תוך שהיא מדפדפת היא שואלת:
"אולי את גם רוצה מתכון לקרם שניט? איתן משתגע על הקרם שניט שלי"
"בטח! בטח רוצה!"
בואו תהנו החג הזה מעוד מתכון ממחברת המתכונים הסודית של סבתא גלילה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
עוגת תפוחים בחושה של סבתא גלילה, מכינים בצ'יק צ'ק
אבל עם טריק לקראת הסוף.
ראשית מכינים את הבלילה.
לאחר שקילפנו ופרסנו את התפוחים לפרוסות
מפזרים מחצית מכמות התפוחים בתבנית
מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.
יוצקים מחצית מהבלילה על התפוחים.
על שכבת הבלילה מפזרים את המחצית השניה של התפוחים.
מפזרים את יתרת הסוכר והקינמון
ויוצקים את החצי השני של הבלילה.
אופים בתנור כשלושים דקות
כעשר דקות לפני שהעוגה מוכנה לגמרי יוצקים על העוגה למעלה
אגוזים קצוצים עם סוכר וקינמון
זה מה שעושה את השכבה קריספית.
עוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן
מתכונים לראש השנה
אגב, מתכון נהדר נוסף לראש השנה הוא
מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת תפוחים של סבתא גלילה
סוויט טיפ:
עוגת תפוחים בחושה אופים בתבנית 20X30
מה צריך לעוגת תפוחים של סבתא גלילה?
8 תפוחים ירוקים מקולפים
3 כפות סוכר חום
רבע כפית קינמון
2 כוסות קמח תופח
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
5 ביצים
1 סוכר וניל
רבע כוס מים
50 גרם אגוזים קצוצים
2 כפות סוכר
איך מכינים עוגת תפוחים של סבתא גלילה?
מקלפים את התפוחים, פורסים לפרוסות עבות ושמים בצד.
שמים בקערה ביצים, סוכר, סוכר וניל, שמן ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את הקמח ומערבבים והבלילה מוכנה.
לשמן תבנית ולהניח בתבנית שכבה ראשונה של התפוחים.
מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון ולפזר מעל שכבת התפוחים.
לצקת על התפוחים חצי מהבלילה.
לפזר על הבלילה את יתרת התפוחים ולשפוך מעל את יתרת הבלילה.
בזמן שהעוגה נאפת בתנור להרתיח רבע כוס מים+2 כפות סוכר. לשים בצד.
בתנור שחומם מראש ל -180, מכניסים את התבנית ואופים כארבעים דקות עד שהעוגה כמעט אפויה אך לא לגמרי.
להוציא העוגה ולשפוך על כל העוגה את רבע כוס המים עם הסוכר ולפזר את האגוזים.
להכניס לעוד כעשר דקות עד שהעוגה אפויה לגמרי.
העוגה רכה, עסיסית, נפלאה!
חג שמח חברימים!