עוגיות שקדים חלומיות שנעלמות במהירות

בּוֹרֵקיטָס דֶה מוּאֵס, צרובות בזכרון, חקוקות בעצמות, עוגיות שאכלנו אצל נונה אחרי הצום

בּוֹרֵקיטָס דֶה מוּאֵס.
זכרון ילדות שצרוב בזכרון וחקוק בעצמות.
אחרי צום יום כיפור, הסעודה הראשונה, נחו להן בקערת זכוכית, קטנות ושמנמנות, צפות בדבש וכשנגסת באחת, טעמי גן עדן מילאו את הפה.
צרוב בזכרון, חקוק בעצמות ואם יש משהו שמביא לי בבום את הזכרונות, אלה הן העוגיות המופלאות האלה.
ולכי תנסי לשחזר את זה.

יש כאלה שקוראים להן טרַאבַאדוֹס
אצלנו קוראים להן בּוֹרֵקיטָס דֶה מוּאֵס.עוגיות שקדים6
כדי שלא תשברו את השיניים אני אקרא להן
עוגיות שקדים מתוקות שנעלמות במהירות.
אלה מסוג העוגיות שאי אפשר להפסיק לאכול, באחריות!
בשולחן החג כשאחותי הביאה את העוגיות לשולחן
ומישהו עלום-שם התחיל לחסל אותן אחת-אחרי-השניה כמו גרעינים
אמרה לו אמא שלו:"הלו! כולן אותו הטעם תשאיר גם לאחרים".

השנה החליטה אחותי לקחת את העוגיות כאתגר ולהכין אותן.
בעזרתה של שרה סופרין  הנפלאה ניסתה לשחזר את הבּוֹרֵקיטָס דֶה מוּאֵס.
אחותי הכינה אותן עם שקדים קצוצים, אצל נונה היינו אוכלים אותן כשבתוכן היו שקדים טחונים.

עוגיות שקדים3

מכיוון שאחותי הכינה את הבּוֹרֵקיטָס דֶה מוּאֵס עם שקדים קצוצים,
החלטתי להכין נוסח אחר לעוגיות עם שקדים טחונים
והכנתי עלי פילו ממולאים בשקדים טחונים,
שהן יצאו בכלל חלומיות לגמרי!
(תלחצו על השורה הורודה להגיע למתכון)

פילו שקדים3

אבל נחגוג לעוגיות השקדים המופלאות שלנו
שלכולן אותו הטעם
אבל יהיה לכם מאד קשה להתאפק.

עוגיות שקדים7

עוגיות שקדים חלומיות שנעלמות במהירות.




סוויט טיפ
בעת תהליך הכנת  בּוֹרֵקיטָס דֶה מוּאֵס,
יתכן שכדורי הבצק העומדים בצד יפרישו שמן
אל תיבהלו מהשמן יש ללוש בשנית את כדור הבצק.

מה צריך בשביל עוגיות שקדים חלומיות שנעלמות במהירות?

מרכיבים לבצק:
350  גר' קמח תופח
1 כוס שמן
חצי כוס מים
1.5 כפית קינמון
1 כף אבקת סוכר

שמים במיקסר את כל החומרים ומערבלים במהירות נמוכה בוו K עד שהבצק נהפך לגוש ומוכן לעבודה.

המרכיבים למלית:
200 גר' שקדים מולבנים קצוצים
3 כפות אבקת סוכר
1 כפית קינמון
מערבבים הכל ביחד ומניחים בצד.

המרכיבים לסירופ:
כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון סחוט
שמים כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לעשר דקות נוספות, סוגרים האש ומניחים בצד.

איך מכינים עוגיות שקדים חלומיות שנעלמות במהירות?

מגוש הבצק קורצים כ-20-30 עיגולים תלוי בגודל.
רצוי לקחת פיסת בצק ולגלגל בגודל של כדור קטן.
לוקחים פיסת בצק, מרדדים  ויוצרים עיגול (עם כוס או בידיים).
ניתן לשטח את העיגול על כף היד.
במרכז העיגול מניחים כחצי כפית מהמילוי וסוגרים לצורת חצי עיגול.
לאחר שיצרנו את צורת חצי העיגול, לוחצים עם האצבעות מסביב ומהדקים את הבצק.
הבורקיטס מאד משומנים ולכן אין צורך לשמן תבנית אפייה.
מניחים בתבנית אפיה אחד ליד השני.
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים כעשר דקות.
העוגיות מוכנות כשהןבגוון חום בהיר כמו בתמונה.
אחרי שמוציאים מהתנור טובלים אותן בזהירות בסירופ הקר למספר דקות.
מוציאים ומעבירים את העוגיות המוכנות לקופסה.
שומרים במקרר. מוציאים כשעתיים שלוש לפני ההגשה.
העוגיות נשמרו אצלנו מעל לארבעה ימים בחוץ ללא מקרר וטעמם רק השתבח מיום ליום.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

עוגיות לחגים

 

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים