קציצות טופו עם ירקות

קציצות בריאות, צמחוניות, טעימות!

לא להאמין שאני, אני!! אטעם טופו ובכלל אלמד את המילה הזו.
אבל,  כמו תמיד, אלוהים זורק קוביות מתפוצץ מצחוק וכו’ וכו’ וכו’. ["המלך ואני". ברור. ראיתי השבוע. נהדר!] טוב, אז מה היה לנו כאן? כן. טופו.

קציצות טופו עם ירקות

 

הייתי אצל בכורתי-אהובתי שחזרה מהסופר עם שקית ואמרה: ”אמא, יש בי השתוקקות מוזרה לעלים ירוקים, קניתי תרד וטופו, יכולה לעשות לי קציצות?”
“בקטנה!” עניתי  מבועתת “הבעיה שבחיים לא עבדתי עם טופו!”
“אמא, תחשבי שאת במאסטר-שף ונתנו לך משימה. מה תעשי?”
נשכבה על הספה, רגליים על המושב.
“אבל אמא, תשמעי, אני חושבת שאולי תוסיפי גם גזר”
“גזר?”
“כן. וגם תפוח אדמה.”
” תפוח אדמה??”
“כן. שיהיה יותר מעניין” שיכלה את רגליה

נשבעת לכם, ככה בדיוק. שוכבת ונותנת לי הוראות.

אז התחלתי עם תרד, המשכנו לגזר ותפוחי אדמה ויצאו קציצות מד-הי-מות! קציצות טופו עם ירקות

קציצות טופו עם ירקות

מתכון קציצות טופו עם ירקות שאח”כ הוספתי להם  גזר ותפוחי אדמה.
קציצות טופו עם ירקות

קציצות טופו עם ירקות

 




מה צריך בשבל קציצות טופו עם ירקות

200 ג’ עלי תרד – או קופסת עלי תרד שטופים מהשופרסל
2 גזרים
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 חב טופו – 300 ג'
2 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
4-5 כפות פרורי לחם

איך מכינים קציצות טופו עם ירקות?

קוצצים את התרד דק-דק, את הגזר ותפוחי אדמה במגרדת ושמים בקערה.
מפוררים את הטופו, מוסיפים הביצים, המלח, הפלפל, פרורי הלחם ומערבבים.
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן.
כשמשחימות מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים.
לאחר הטיגון להניח על נייר סופג.
אפשר גם לאפות את הקציצות.
מחממים תנור ל – 180 מעלות, משמנים נייר אפיה ומניחים את הקציצות.
אופים בערך 30 דקות.

בתיאבון!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים