סלט סלק

סלט סלק עם שום ולימון


בואו אספר לכם מעט על הסלק.

בכוס סלק מבושל יש כ – 75 קק"ל בלבד והוא מקור מצויין למינרלים.
איזה מינרלים? לדוגמא אשלגן שנחוץ להסדרת קצב הלב וויסות השפעת המלח (הנתרן) על התאים.
עלי הסלק גם מאד עשירים בויטמין  C

הסלק מאד עשיר בחומצה פולית הנחוצה במהלך ההיריון להתפתחות תקינה של העובר.

ואחרי כל היתרונות שסיפרתי לכם שיש לסלק לא נכין ממנו סלט? ברור שכן!

שקופית9

סלט סלק




מה צריך?

5 ראשי סלק – או פחות כמה שתבחרו

6 שיני שום פרוסות

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון סחוט

רבע כפית מלח

איך מכינים?

שוטפים את הסלק היטב, שמים בסיר ומבשלים כשעה עד שהסלק מתרכך.

חותכים לרצועות, ריבועים, איזה צורה ואופן שבא לכם, תתפרעו(:מתבלים בשום פרוס, שמן זית, לימון ומלח.

שומרים במקרר בקופסה סגורה עד שבועיים.

בתיאבון!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שקופית9


תגובות

עוד מתכונים טעימים