גיבץ' – תבשיל ירקות

תבשיל ירקות טבעוני שמתבשל לאט לאט והוא מתאים לימים קרים של מיאמי וגם של ישראל

חיים שלמים מתנהלים בווטצ'אפים המשפחתיים.
בטוח שבכל המשפחות אותו דבר והגיבץ' שבתמונה יספר לכם סיפור משפחתי.
אגב, המשפחה שלי בטוח תהרוג אותי שככה אני חושפת את הסיפורים שלנו,
אבל יום ראשון הגיע, נוהל בריאות חייב להימשך ותבשיל הגיבץ' מעולה לנוהל.

במשך שנים נהגה אמא שלי להכין את הגיבץ'.
ירקות חתוכים שזורקים בסיר, מבושלים עם רסק עגבניות עד שהירקות הופכים רכים-רכים,
והתבשיל מוגש עם אורז לבן ליד.
מצחיק שדברים מובנים מאליו לנו לא ידועים לילדים שלנו והנה הסיפור מהווטאפ.

האחיינית שלי שגרה במיאמי, עברה לחיי טבעונות והתלוננה על שקשוקת החצילים שלי.
העתקי וטצ'אפים יספרו לכם את הסיפור כולו.

givatch2

אחותי מצילה את המצב עונה לה:

גיבץ' - תבשיל ירקות

כעבור כמה שעות מגיעה התמונה

גיבץ' - תבשיל ירקות

givatch

לא יודעת למה היא מתלוננת שהתמונה לא יפה,
אני חושבת שהיא נהדרת.
הולכת להכין את המתכון כדי שתהיה תמונה טובה יותר
אבל בינתיים יש לכם רעיון לצהרים(:

גיבץ' – תבשיל ירקות




מה צריך בשביל גיבץ' – תבשיל ירקות?

1 בצל קצוץ לריבועים
2-3כפות שמן
1 חציל חתוך לריבועים
2 עגבניות גדולות חתוכות לריבועים
3 קישואים בינונים חתוכים לריבועים
2 תפוח אדמה חתוך לריבועים
2 עלי סלרי
2-3 שיני שום חתוכים לפרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים

איך מכינים גיבץ' – תבשיל ירקות?

שמים בסיר את השמן והבצל ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים את החצילים ומטגנים קלות.
מוסיפים את העגבניות, קישואים, תפוחי אדמה לסיר ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים את המים, רסק העגבניות, שיני השום ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.
מביאים לרתיחה.
לאחר שהתבשיל רתח, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה לאט-לאט כמעט שעה עד שכל הירקות רכים לגמרי.

תהנו חברימים!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!


תגובות

עוד מתכונים טעימים