קנטוצ'יני פירות יבשים

עוגיות ביסקוטי טעימות אש שמכינים בצ'יק צ'ק ואי אפשר להפסיק לאכול!

כשהייתי בת ארבע או חמש, ההורים שלי נסעו לחו"ל והשאירו אותי אצל דודה שלי שתהייה בגן עדן, דודה אלזה.
היא אהבה אותי אהבת נפש ואני הייתי משוגעת עליה.
דודה אלזה גרה בקומה ראשונה בקרית אליעזר כשמול הבית היה דשא שנראה לי אז עצום.
מדי יום, בשעה ארבע, כשהילדים היו ממלאים את הדשא ומשחקים,
היתה מעמידה אותי על כסא ועל מעקה המרפסת הניחה כוס מים (כי לא אהבתי חלב) וערימת ביסקויטים.
ככה הייתי טובלת את הביסקויט במים, אוכלת וצופה בילדים.
זכרון הילדות הראשון הכי חזק שיש לי.
הטעם של הביסקויטים של דודה אלזה חקוק לי בעצמות ואני לא בטוחה שאני זוכרת את הטעם אבל הזיכרון שם.

עוגיות  קנטוצ'יני פירות יבשים מתחברות לי מאד לזכרון הזה.
עוגיות מלאות בשקדים ואגוזי לוז, קשיחות מעט ונפלאות בטעמן. אני הוספתי גם חמוציות.
יש אנשים שאופים את קנטוצ'יני פעמיים. אופים, מוציאים מהתנור, מחכים רבע שעה, מכניסים שוב לתנור, אופים שוב.
לי אין סבלנות לסיבובים האלה וגם אחרי אפייה אחת קנטוצ'יני פירות יבשים יצאו פשוט פנטסטיות!
שמים במיקסר את הביצים, חמאה וסוכר ומקציפים. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים ולא מערבבים הרבה.

ככה נראית העיסה של הבצק מיד בתום הערבול במיקסר.

קנטוצ'יני פירות יבשים

מוציאים מהקערה ומהדקים את הבצק למרקם אחיד ויוצרים רולדות ארוכות.
אפשר בצורת גליל, אפשר מרובעים, מה שאתם אוהבים.
את הרולדות מקפיאים כחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות

קנטוצ'יני פירות יבשים

ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה כמו חיילים במסדר(:

קנטוצ'יני פירות יבשים

אופים עד 15 דקות עד שהבצק משחים טיפה.
אם אתם אוהבים אותם יותר קשים תאפו קצת יותר.
את הרולדות הכנתי בכל מיני צורות.
גם ארוכים, גם מרובעים, כולם טעימים!

קנטוצ'יני פירות יבשים

קנטוצ'יני פירות יבשים




סוויט טיפ:
כל הכמויות שבמתכון – כוס חד פעמית חמה.
יצאו מהתנור – מעל 50 עוגיות .

מה צריך בשביל קנטוצ'יני פירות יבשים ?

200 ג' חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר חום (אני השתמשתי בדמררה בהיר)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל / 1 שקית סוכר וניל
3 כוסות קמח תופח
150 ג' שקדים/חמוציות/אגוזי לוז-כמות כוללת והשקדים והאגוזים לא קלויים.

איך מכינים קנטוצ'יני פירות יבשים ?

שמים במיקסר החמאה, הסוכר, וניל ומערבלים.
מוסיפים הביצה ומערבלים עוד כחמש דקות.
מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבלים.
מערבבים את הפירות היבשים עם הקמח ומוסיפים לתערובת.
מערבלים במיקסר סיבוב אחד או שניים לא יותר.
מוציאים את העיסה מהמיקסר ויוצרים ממנה בצק אחיד.
חוצים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים ויוצרים רולדות.
מגלגלים לרולדה ארוכה.
אפשר להפוך את הרולדה למרובעת אם לוחצים אותה מכל הצדדים.
אתם תחליטו על הצורה האהובה עליכם.
את הרולדות עוטפים בנילון נצמד ולמקרר לחצי שעה עד שעה.
מוציאים קפוא ועם סכין חד פורסים לפרוסות דקות.
מסדרים על נייר אפיה את הפרוסות אחת אחרי השניה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגיות ואופים כ-15 דקות.
אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם קצת יותר קרנצ'יות אפשר טיפה יותר.
לאחר שנאפו, מקררים, מעבירים לקופסה ויש לכם עוגיות אש לחג!

תהנו חברימים וחג שמח!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

katochini3

 

 

 

 

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים