עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום טעים טעים!

לכל שבת יש מוצאי שבת ולכל מתכון הורס יש ורסיה צמחונית/טבעונית.
מביאה לכם את הגרסה הצמחונית/טבעונית לעלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום.

בשבוע שעבר סיפרתי לכם על הדרך שעשיתי מדי יום מקרית אליעזר לכרמל הצרפתי
אחרי שעברנו דירה, אבל לא סיפרתי לכם על הנוף המופלא שהתגלה לי בדרך.

בחיפה עירי עליות וירידות והנוף עם הים הוא כמובן מראה מרהיב.
העירה לי אחת הבנות שסיפרתי על האוטובוס שזחל בעליה אבל לא סיפרתי מה קורה באמצע הדרך
והיא צדקה. כל כך צדקה.
באמצע העלייה קורה הקסם – הבניינים נעלמים ונוף עוצר נשימה התגלה.
האוטובוס טיפס לאיטו בעליה ומרחב עצום של ים כחול נגלה לעין.
הנוף המופלא של חיפה.
ים כחול, בתים קטנים, כבישים זעירים, הנוף המרהיב של חיפה.

אני יכולה לספר לכם בסודי סודות
שאחרי כמה שבועות אזרתי אומץ
ירדתי באמצע הדרך ועמדתי והשקפתי על הנוף המון זמן.
זה לא היה משהו שאפשר היה לוותר עליו.

haifa

הנוף המרהיב של חיפה מקבל מתכון צמחוני/טבעוני
של עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

את תחתית הסיר ממלאים בעלי מנגולד ועליהם מניחים את עלי המנגולד הממולאים בבורגול.
תפזרו על עלי המנגולד חצי כוס בורגול שגם העלים יתערבבו עם הבורגול.

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

פותחים את העלה עם הצד הפחוס כלפי מעלה מניחים כף מהתערובות וסוגרים.

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

וככה זה נראה כשזה מוכן

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

עלי מנגולד ממולאים בבורגול




מה צריך בשביל עלי מנגולד ממולאים בבורגול?

כ-30 עלי מנגולד שטופים היטב.
2 כוסות בורגול לא מבושל
3 כפות שמן זית
חצי כוס לימון סחוט
2-3 פרוסות לימון
3-4 שיני שום פרוסות לפרוסות
בערך שתי כוסות מים

איך מכינים עלי מנגולד ממולאים בבורגול?

קוצצים כ-5 עלי מנגולד.
ממלאים תחתית של סיר עם 5 עלי מנגולד קצוצים.
את השורשים הלבנים מנקים ומניחים על המשטח הירוק.
מפזרים פרוסות שום על המשטח וחצי כוס בורגול.
את עלי המנגולד מניחים בצלחת ושמים במיקרו לדקה עד שתיים כדי שיהיו רכים ואפשר יהיה לעבוד איתם.
אפשר לחלוט במים חמים. לשפוך מים חמים על העלים, הם מתרככים ודרך העבודה איתם זהה.
מוציאים מהמיקרו הם נראים די סמרטוטים אבל ככה קל לעבוד איתם.
בקערית שמים את הבורגול.
מוסיפים לקערית שני עלי מנגולד קצוצים דק ומערבבים עם מלח ופלפל שחור.
מתחילים במלאכת המילוי.
מניחים את העלה עם הצד הפחוס למעלה.
מניחים על העלה כף תערובת ומתחילים לגלגל כמו בתמונה.
בהתחלה זה נראה קשה בשני בשלישי וברביעי זה יתחיל לרוץ.
את הקציצות העטופות במנגולד מניחים בסיר אחד ליד השני.
שהקציצות יהיו צמודות זו לזו.
אחרי שהסיר מלא, מפזרים מעל שום, פרוסות לימון.
מוסיפים מים עם מיץ הלימון הסחוט מתבלים במלח ועל הכל מניחים צלחת.
ככה בזמן הבישול הקציצות לא יזוזו לשום מקום.
כשאתם מוסיפים את המים, שהנוזלים יכסו את הקציצות.
מביאים לרתיחה. תטעמו אם יש מספיק לימון ומלח אם לא תוסיפו ולהנמיך את האש.
לבשל על אש נמוכה שעה עד שהמים מתאדים אבל לא נגמרים! שישאר רוטב.
אתם תהנו – תהנו – תהנו!

שבוע מבורך חברימים!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

קרדיט תמונה:גוגל-אתר צימר חיפה

עלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימון ושום

 

 

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!


תגובות

עוד מתכונים טעימים