מתכון לרוגלך שוקולד מבצק שמרים

רוגלך רכים עסיסיים מלאי שוקולד ומתפצחים בפה מבצק שמרים

לפני שנתחיל עם מתכון לרוגלך שוקולד מבצק שמרים
בואו בבקשה נסגור אחת ולתמיד את הנושא השם שלי.
שם החיבה שלי הוא דוּלי
דוּלי כמו שוּקי
דוּלי כמו מוּקי
דוּלי כמו בוּקי
דוּלי עם שורוק.דוווווווווווווווווּלי
מכאן גם שם האתר –  סוויט דוּלי. דוּלי. דוווווווווווווווווּלי
כמו ששרים אוּ אה מה קרה – אוּ – ככה אני דוּ לי.
ולא להתבלבל וכשאתם רואים אותי לקפוץ ולהגיד אוו הנה הגיעה לארוצהלהגידאתהשיבוש.

דוּלי. סוויט דוּלי זה אני.
סגור? יופי!

ואחרי שסגרנו את הפינה הזו נחסל את החמץ.
מצאתי בפריזר עלי שמרים וזו הזדמנות פז להכין רוגלך שוקולד צ'יק צ'ק.

איך מכינים רוגלך שוקולד מבצק שמרים?
אחרי שהפשרנו את בצק השמרים, מרדדים ומכינים עיגול מהבצק שמרים,
על בצק השמרים מורחים את הנוטלה
ועם חותכן חותכים לחצי, לרבע, לשמיניות.

רוגלך שוקולד מבצק שמרים

מהחוץ פנימה מתחילים לגלגל את הרוגלך

רוגלך שוקולד מבצק שמרים

הכי פשוט שיש

רוגלך שוקולד מבצק שמרים

אחרי האפייה מרטיבים עם סירופ מתוק
ויש לכם רוגלך מושלמים!

רוגלך שוקולד מבצק שמרים

ואם באמצע הם קצת מתכווצצ'ים
או מתלכלכים או נראים לא מושלמים,
הסירו דאגה מלבכם
אחרי האפיה הכל מתחסל!
רוגלך שוקולד מבצק שמרים

הם קלים להכנה, הם טעימים
וזה זמן מעולה להנות מרוגלך שוקולד מבצק שמרים .

רוגלך שוקולד מבצק שמרים

רוגלך שוקולד מבצק שמרים




מה צריך בשביל רוגלך שוקולד מבצק שמרים?

1 חבילת בצק שמרים קפוא
1 קופסת נוטלה
1 ביצה טרופה למריחה על הבצק

זיגוג לאחר האפיה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
חצי מקל וניל
טיפות לימון סחוט
שמים הכל בסיר קטן, מביאים לרתיחה,
מנמיכים האש מבשלים עוד כעשר דקות ומכבים את האש.

מתכון לבצק שמרים אחרי אופן ההכנה.

איך מכינים רוגלך שוקולד מבצק שמרים?

מפשירים את הבצק הקפוא וחותכים לעיגול.
מורחים שכבת נוטלה על הבצק.
עם חותכן של פיצה מסמנים פסים.
חותכים את הבצק לחצי, אחרכך לרבע ובסוף לשמניות.
מהחוץ כלפי פנימה מתחילים לגלגל.
בתבנית אפיה מסדרים אותם אחד ליד השני עם רווחים ומורחים בביצה טרופה.
משאירים את התבנית כחצי שעה נוספת בחוץ שהרוגלך יתפחו מעט.
בתנור שחומם מראש ל – 180 אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהרוגלך נעשים חומים.
ברגע שיצאו מהתנור מברישים אותם בסירופ מתוק ונותנים להם להתקרר או שלא
זה השלב שהריח ממלא את הבית ואי אפשר להפסיק לאכול את הרוגלך.
תהנו חברימים!

איך מכינים בצק שמרים?
500 ג' קמח – 3.5 כוסות קמח
1/2 שמרית שמרים טריים – 25 ג'
1/2 שקית משפר אפייה
100 ג' חמאה מומסת לא חמה – בטמפרטורת החדר
150 מל' חלב פושר– כשלוש רבעי כוס
75 ג' סוכר – כשלוש רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח

בקערת המיקסר שמים הקמח.
יוצרים מספר גומות מסביב ושמים שמרים, משפר אפיה, סוכר, מלח ומערבלים הכל ביחד.
מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
בסוף כוס חלב פושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד.
נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עשר דקות!
אחרי חמש דקות עצרתי את פעולת המקסר, "אספתי" את הבצק והמיקסר המשיך לעבוד עד שהבצק ניתק מהקערה ויש לכם בצק אחיד ורך.

אחרי הלישה מגיע שלב ההתפחה.
שתי אפשרויות:  לילה במקרר או שעה עד שעה וחצי בחוץ עד שהבצק מכפיל נפחו.
בשלב ההתפחה את הבצק מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
אחרי לילה במקרר, מוציאים הבצק ומתחילים לעבוד.
אחרי שמכינים את הרוגלך, לשים בתבנית אפיה, למרוח בביצה טרופה
ולחכות עוד כחצי שעה שיתפחו.
לחמם תנור ל – 180 מעלות ולאפות כרגיל.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

 


תגובות

עוד מתכונים טעימים