עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי הכנתי כי הבן של אחותי מתחתן ואורי משתגע על עוגת בננות.
במסגרת שיטוטי ברשת ראיתי את העוגה ההורסת הזו בבלוג cook blog.org וידעתי שחייבת להכין אותה.
שיניתי קצת כמויות ו-וואלה! עוגת הבננות בציפוי טופי לאורי.
עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי והנה סרטון שתראו איך בדיוק הכנתי
בואו תראו איך הכנתי באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
ולעניין העוגה. הסברים.
העוגה היא עוגת בננות בחושה הפוכה עם ציפוי טופי.
על תבנית האפיה מפזרים סוכר חום עם חמאה וממיסים במיקרו.
אחרי שנמסה החמאה
מוסיפים את עיגולי הבננות
אי אפשר בלי צילום אמנותי
ומעל מוזגים את בלילת העוגה.
אחרי האפיה, נותנים לעוגה להתקרר היטב והופכים אותה.
הסוכר החום עם החמאה המומסת מרטיבים את העוגה והעוגה לחה, עסיסית, חלומית.
אפשר להגיש ככה, אבל אני רציתי מראה יותר אלגנטי ולכן ממיסים במיקרו סוכר חום, חמאה ושמנת מתוקה ואת זה יוצקים על העוגה.
רוצים כלי מטבח במחירים שווים?
בואו לחנות שלי
סוויט דולי בדיל היומי
בגלל הסוכר החום העוגה מאד מתוקה ולכן בבלילה מספיק 3/4 כוס סוכר.
אני אפיתי את העוגה בתבנית שקופה, אתם יכולים לאפות בתבנית רגילה אולם שימו לב לא בתבנית שנשלפת כי הנוזלים יזלו מהתבנית.
אם אי אפשר להכניס את התבנית למיקרו, תמיסו את החמאה והסוכר ותיצקו על התבנית ומעל לפזר הבננות.
לעוד מתכונים לעוגות בחושות רק לחצו כאן
עוגות בחושות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן70 – מתכונים לווטצאפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ובפינתנו הקבועה איך אתן משמחות את ליבי – ווקשה:
עוגת בננות בציפוי טופי
עוגת בננות הפוכה בציפוי טופי
סוויט דוליIngredients
- חצי כוס סוכר חום
- 50 גרם חמאה ללא מלח
- 2 בננות חתוכות לעיגולים
- 1.5 כוס קמח תופח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית סודה לשתיה
- רבע כפית קינמון
- 1 כוס בננות מעוחות
- 2 ביצים
- 1/3 כוס שמן
- 1/3 כוס חלב
- 1 כפית סוכר וניל
לציפוי מעל
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 כף חמאה ללא מלח
Instructions
- לחמם תנור ל – 160 מעלות.
- בתבנית האפיה לפזר סוכר החום ומעל ריבועי חמאה.
- להמיס במיקרו כדקה-דקה וחצי (לפי חוזק המיקרו) עד שהחמאה תימס לחלוטין.להוציא מהמיקרו ולפזר מעל את עיגולי הבננות.
- לערבב את כל החומרים הרטובים. בננות, ביצים, שמן וחלב לעיסה אחידה. להוסיף החומרים היבשים: קמח, סוכר, סוכר וניל, סודה לשתיה וקינמון. אני עבדתי עם מעבד מזון. בתחילה שמתי את הרטובים שני סיבובים, העיסה היתה אחידה הוספתי את כל החומרים היבשים ועוד שני סיבובים, המלית מוכנה. לא חייבים מעבד מזון אפשר עם קערה ומזלג.
- בתבנית פיירקס בינונית אופים את העוגה.
- את העיסה לשפוך על הבננות ולאפות בחום 160 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה משחימה. בודקים עם קיסם. מכניסים לעוגה. הקיסם יצא עם פירורים לחים? אפשר להוציא מהתנור.
- לאחר שהעוגה התקררה, להפוך על תבנית הגשה, להמיס במיקרו סוכר חום שמנת מתוקה וחמאה, לערבב היטב עד שהסוכר נמס ולמזוג על העוגה.
- עוגה חלום!!