תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

תבשיל נהדר של עוף מרוקאי עם זיתים וקציצות ברוטב עגבניות

זוכרים שהייתי אצל חברתי האהובה ציפי שלמדה אותי איך מכינים שולבטה?
אחרי שהכנו וצילמנו ציפי פתחה שולחן וארחה אותי לארוחה.
היא הגישה תבשיל עוף עם קציצות וזיתים ברוטב עגבניות.
מה אגיד לכם חברימים – תבשיל טעים אש!
ישר הודעתי לה שעכשיו אני מצלמת גם את התבשיל ואתם זכיתם במתכון. איך הבן שלה אמר כשטעם את התבשיל?
"אמא, רואים שהכנת את האוכל באהבה"
וכן, זה היה עוף וקציצות בטעם של בית, בטעם של אהבה.
חלק מהתמונות צילמתי בלי הקציצות,
אבל שתדעו שהקציצות שהתבשלו ברוטב העגבניות עם התבלינים,
היו חלומיות. רכות רכות ומלאות טעם.ראשית, שולקים את הזיתים,
זאת אומרת מרתיחים במים ומסננים.
מטגנים את העוף,
מוסיפים תבלינים שום וזיתים ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים רסק עגבניות ומים
מביאים לרתיחה
ואז אפשר להוסיף את הקציצות
ומבשלים הכל ביחד.
מגישים עם אורז לבן או קוסקוס ובני הבית ינשקו עפר רגליכם.

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

סקונס לחמניות אנגליות שמכינים בתשע דקות והן חלומיות עם חמאה וריבה

אמה קליין היא גיבורת ספרה של חברתי רוית ליפשיץ ציון, ברומן הביכורים שלה – 'אהבותיה של אמה'.
בעל, אישה וגבר לוקחים אותנו למשולש אהבה סוחף, לוהט ומרתק, בין תל אביב, פריז ולונדון.
על בחירות בין המוכר והבטוח ובין החדש והמסעיר, על גילוי עצמי והכוחות הטמונים בנו ושבכל גיל צריך זמן לאושר. משפט מפתח בחייה של אמה: ההומור מחזק את הרצינות.
הקלארידג' – לונדון"אז לאן?" שאלתי .
"ל'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג'. נשב שם ונדבר."
"כמה אלגנטי יקירתי. לא פחות מהקלארידג' עבור כוס תה!"
"ואחר כך לפאב ומשם לרויאל פסטיבל הול להופעת אחה"צ ומשם לארוחת ערב ממול עם הופעת ג'אז חיה."
"נזכרתי מדוע את חברה שלי," צחקתי, "סופי, אני מחכה לטלפון. כל עוד אני יכולה, אני אתך." אמה נולדה על גבי מפיות נייר וידעה לאכלס מספיק בתי קפה בעצמה ולחטוא בתה אנגלי.
כשקראתי קטעים מסיפרה של רוית, ראיתי בדמיוני את התמונה של המלון היוקרתי בלונדון בו היא שותה תה עם חברתה סופי. "..התיישבנו במלון המפואר, זכר לפאר האימפריה וזמזום פטפוט הנשים נשמע מכל עבר. זה לא הפריע לנו, להיפך.
נשים בשמלות פרחוניות אוחזות בידן כוסות פרחוניות ומולן צלחות פרחוניות במבנים תלת ממדים ועליהם מסודרים ביד אמן סקונס,
כריכונים ומבחר בריוש המונחים על מפיות צבעוניות המעוטרות בפס צבעוני, כמובן.  נפלא!" התמונה היתה כל כך חיה אצלי שהייתי חייבת לטעום מהסקונס שאמה טעמה ורצתי לחפש ברשת מתכון לסקונס.
סקונס הן לחמניות אנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה בארוחת בוקר אנגלית או תה של אחרי הצהרים.מצאתי את המתכון המושלם אצל גיל חובב אהוב ליבי ורצתי להכין סקונס.
אני אוהבת את הסיפורים של גיל ואני אוהבת איך הוא מכין מתכונים.
אצל גיל אין משחקים.
אני זוכרת שפעם בתוכנית טלויזיה תיבל עם מרק עוף ואמר:"מהזה לא לתבל עם מרק עוף? ככה גדלנו"
והמשפט שהכי התחברתי אליו במתכון לסקונס "הסקונס אולי אנגלים אבל הם הכי ישראלים כי זורקים הכל לקערה ומערבבים".
אמרתי לכם, אהוב ליבי.
אז זרקתי הכל וערבבתי, בדיוק כמו שגיל אמר
עשרים דקות בתנור והסקונס היו מוכנים.
בדרך כלל הסקונס הם ללא תוספת אבל  גיל אמר להוסיף חמוציות, אז הוספתי חמוציות – יצא שוס!
סקונס, ריבת ענבים, ריבת חצילים, קוביות חמאה ובחיי שהאנגלים האלה יודעים לחיות.בתי קפה למכביר מוזכרים ב'אהבותיה של אמה'. בקפה  דו- רה- מי בפריז,
היא יושבת לבדה למול מלון הבוטיק המרהיב 'לה רויאל מונסו' על כוס יין לבן סוביניון בלאנק, מקשיבה לנגן רחוב, רגע לפני פגישה לא צפויה.
את ה'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג' המפורסם בלונדון היא שותה עם חברתה הטובה ביותר עמה היא חולקת סודות כמוסים,
במלון שהוא הסמל להוד והדר האימפריה וחוויה לחיך ולעין.
בקפה בתל אביב היא נפגשת עם תרצה, אימה האהובה, תל-אביבית שרופה שעבורה עשן האוטובוסים של דיזנגוף הוא אוויר לנשימה.
עם בעלה היא מנהלת שיחת נפש טלפתיות בקפה האהוב עליהם בנמל תל אביב למול שקיעה. אמה, הגיבורה בת החמישים היא פאשיניסיטה, אוצרת אומנות בבית תערוכות פומביות,  מוזיקאית לשעבר שמדגדג לה לשוב ולנגן.
היא נוסעת לבדה לחופשה בפריז לספוג תרבות להחליף אווירה, לחשוב ולמלא מצברים.
היא יודעת להתלבש ועדיין יפהפייה אך כבר לא מרגישה כך: בעיניה הגוף החטוב קמל, הזוהר הועם, והערך העצמי התפוגג.
שנים של נישואין בהם התשוקה והריגוש העלו אבק, חלומות שנשכחו, בוס מתעמר ומלחמת קיום יום יומית מביאים אותה לנקודת אל חזור. פגישה מקרית עם גבר אנגלי בשדה התעופה תוביל אותה להרפתקה סוערת.
הייתכן שקיבלה הזדמנות שנייה לאהבה ולתשוקה? האם תאהב ותכיר שוב בעצמה וביכולותיה ותמציא עצמה מחדש בחייה האישיים והמקצועיים?
או אולי תראה באור חדש את שכבר היה לה.רוית מספרת על עצמה
"התחלתי לכתוב בגיל 49, מספר חודשים לפני שעזבתי קריירה מצליחה וארוכת שנים בה הרגשתי כמו בכלוב זהב.
מזה שנים לא מעטות חלמתי לפרוש כנף מארגון בו חשתי מחנק ושהקירות בו סגרו עליי ולצאת לעצמאות
אך על רקע משברים כלכליים האפשרות הייתה בגדר חלום בלבד.
התחלתי פשוט לכתוב… פסקאות, סצנות בלי קשר. הרגשתי שזה המפלט שלי, שאני מנקזת את הרעלים מחיי דרך הכתיבה
ומעבירה אותם אל הנייר. חלק מהפסקאות נותרו על מפיות בתי הקפה וחלקן הפך לעמודים ולפרקים
והדמויות החלו להתגבש לספר. אלו  היו הרגעים שבהם התנתקתי מחיי היום יום, והתחברתי לדמויות, לתשוקה לפנטזיה. הכתיבה בתקופה הזו הצילה אותי." לתמיכה בקמפיין גיוס מימון המונים ובחירת מתנה לחצו- https://www.jumpstarter.co.il/projects/128 ובינתיים תוכלו להנות ממתכון לסקונס שמכינים במהירות.

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

 

מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

שמונה מתכונים לבורקסים מכל הטעמים ומכל הסוגים ומתכון אחד לצזיקי נפלא

כדי שיהיה לכם קל למצוא איזה בורקס אתם הכי אוהבים להכין
ריכזתי לכם את כל מתכוני הבורקס ביחד.
לעיתים אני קוראת להם מאפה, לפעמים נוקבת בשם המפורש בורקס,
כי אצלנו הבורקס זה החיים!
תוכלו למצוא פה מבחר של בורקס עם בצק עלים או עם בצק פריך,
בורקס עם תרד, בורקס עם מנגולד, בורקס עם חצילים, עם גבינה
בצורת שבלולים, בתבנית, מה שתרצו – יש!
ואם לא – בשביל מה אני פה?(:
תהנו! על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת או התמונה

בורקס מבצק עלים ממולא בגבינות

מתכון לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות

בורקס תרד עם עלי פילו

 

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות

בורקס גבינה לעצלנים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

כמובן שליד הבורקס חייב שיהיה צזיקי שהמתכון שלו כאן –
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכון לבורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

תוכלו לראות את הסרטון איך מכינים בורקס גבינה בצורת שבלול כאן:שישי בבוקר אני במטבח והנייד מזמזם,
אני פותחת את ההודעהאז הם למדו את השיטה איך להפעיל אותי
אבל הפעם החלטתי להתחכם.
אני לא הולכת להכין את הבורקס הגברת בכבודה ובעצמה תכין.
מכיוון שהם היו אמורים להגיע לצהריים בשישי החלטתי שזה זמן מצויין
ללמד את הילדה איך מכינים בורקס גבינה.
בפעם הבאה לא יהיו לה תירוצים בנוסח "לא יודעת, לא מכירה, אכלו לי שתו לי"
הכנתי מצרכים, העמדתי אותה מול המצלמה,
נתתי הוראות והיא הכינה בורקס שבלול גבינה.
יצא אש!   אם עובדים בשיטה מסודרת זה קל.
גבינה מלוחה, גבינה לבנה וביצה מערבבים בקערית
מרדדים ריבוע בצק עלים.
אני אוהבת להשאיר את הניילון מתחת לבצק
כי כך יותר קל להרים בהתחלה את הבצק לגלגול.
מורחים על הבצק את התערובת של הגבינות
ומעל מפזרים גבינה צהובה מגורדת.
מגלגלים לנקניק ארוך ולאחר מכן לשבלול עגול
ומכניסים לתבנית
מצפים בביצה ושומשום ולתנור.בורקס גבינה בצורת שבלול שיצא מהתנור טעים אש!
מחבילת של בצק עלי מוכן
ניתן להכין שני שבלולים.
אפשר להכין גם נקניק ארוך ולפרוס לפרוסות.
את הפרוסות להניח על תבנית אפיה למרוח ביצה ושומשום למעלה
ולאפות. יוצא פנטסטי!ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לבורקסים רק ללחוץ כאן
מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

מתכון לבורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

קערת יוגורט עם מלפפונים קצוצים ושום הצזיקי שמלווה כל ארוחת שבת וחג אצלנו

בתור ילדה שגדלה בבית של מטבח סלוניקאי עם בורקס בשבת בבוקר,
ליד הבורקסים תמיד עמדה קערת צזיקי ואני זוכרת
את אחי הגדול עליו השלום, טובל את הבורקס בצזיקי.
עד היום כשהצזיקי על השולחן, הילדים מעבירים את הקערה מצד לצד.
אחותי בדרך כלל מכינה צלחות קטנות כדי שכל אחד ימזוג לו לצלחת. למי שלא יודע צזיקי זוהי תערובת של יוגורט עם מלפפונים קצוץ דק-דק
והמון המון שום כתוש.
מאכל חובה ליד הבורקס אצלנו.
הנה דוגמא – מצאתי תמונה של הצזיקי והבורקס ביחדהצזיקי יש לו מקום של כבוד בשולחן השבת או בשולחן החג אצלנו
ואצלנו אוהבים אותו מאד.
הסוד בהכנת צזיקי כדי שלא יצא כמו נוזל להשתמש ביוגורט סמיכים.
קל מאד להכין.
קוצצים את המלפפונים דק דק כותשים המון שום
ומערבבים ביחד.
יכולים להוסיף שמיר מי שרוצה לטעם
אבל אצלנו בבית זה לא היה נהוג.
אבא שלי היה מכין קערות של הצזיקי והריח של השום
היה מתפשט בכל הבית.
טעים טעים! ואם אתם מחפשים מתכונים לבורקס שאוכלים ליד הצזיקי רק ללחוץ
מאפים מלוחים ולחמים

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

חגים