מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

שלושה מתכונים מהירים וטעימים לסלטים ליום העצמאות שמצטרפים למבחר עצום של סלטים

לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים.
כדי שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג
הכנתי שלושה מתכונים חדשים של סלטים.
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת
או על התמונה.

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

ביום העצמאות בשנה שעברה
פרסמתי מבחר נהדר של סלטים
שכדי להגיע למתכונים צריך ללחוץ כאן
הסלטים של המדינה
או על התמונה ומבחר נוסף של סלטים מחכים לכם כאן – רק ללחוץ על סלטים ואם אתם כבר כאן ואהבתם את מה שראיתם בבקשה פרגנו לי בלייק  ב SWEET DOOLY   תודה!

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג. את סלט הגזר עם החמוציות ואגוזי פקאן
הביאה אסתי אמא של הנסיכה לארוחה אצלנו
בערב החג השני של פסח
ואני לא הפסקתי לאכול את הסלט.
היא הכינה את הסלט עם חמוציות ואגוזי מלך
התיבול היה עם חומץ ושמן זית. אחרי שהסלט חוסל, הכנתי אותו שוב לצילומים
אבל שיניתי לו את הרוטב
והוספתי לו נבטי חמניה ואגוזי פקאן.
החצי השני שאוהב טעמים חזקים
גם הוסיף לסלט כוסברה
שממש הקפיצה את הטעם אבל זה כבר נתון לשיקולכם
אם אתם אוהבים,
שכידוע לכם כוסברה או שאוהבים או שלא
ואני מאלה שממש לא.
נבטי החמניה עדינים וטעימים בעיני
החמוציות ואגוזי הפקאן מוסיפים טעם נפלא לסלט. מתכונים נוספים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

ואיך חוגגים את יום העצמאות אם לא בפיקניקים עם כל המשפחה?
לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג. לכבוד החג הכנתי סלט חדש,
סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו סלט נהדר!
קל להכנה עם תיבול עדין של חומץ, שמן זית ושום,
את אגוזי הקשיו יש לקלות לפני שיהיו קריספיים בטעמם
אפשר לחמם את הקשיו על מחבת מספר דקות מכל צד
ולהשגיח שהאגוזים לא ישרפו
יש לפזר את האגוזים ממש לפני ההגשה כדי שלא יתרככו.
אפשר להכין את הסלט לפני
את חומרי הרוטב לערבב בצינצנת נפרדת
וממש לפני ההגשה לערבב הכל ביחד. את כל המתכונים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

 

סלט טבולה עם עדשים שחורות

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

מדהים אותי איך הנכדה שלי היא תואמת אמא שלה כשהיתה קטנה.
בתי הבכורה בילדותה היתה בררנית בנושאי אוכל
וכבר סיפרתי איך המאכל האהוב עליה היה "לחמניה בלי כלום".
אסור היה שהאפונה תיגע באורז
והס היה מלדבר על תיבול מיוחד בסלט.
מלפפונים, עגבניה וזהו.
עד היום יש קערת סלט באמצע השולחן לכולם כולל בצל,
ליד הצלחת שלה תמיד תהיה קערית של סלט רק עם מלפפון ועגבניה.
לכן מדהים אותי כשאני מגלה אצלה סלטים עם טעמים מיוחדים
שלא תואמים את מה שאני חושבת שאני יודעת.
ככה גיליתי את סלט הטבולה עם העדשים השחורות.
סלט מפתיע בטעמו עם התוספת של פרוסות הג'ינג'ר הקצוצות.
אם אתם לא אוהבים את הטעם אתם יכולים לוותר
ועדיין הסלט יהיה נהדר בטעמו. ראשית מבשלים את העדשים השחורות עד שהן מתרככות
ומסננים את שאריות המים
חוץ משמן זית ולימון מוסיפים שום וג'ינג'ר טרי
מערבבים הכל ביחד ומקבלים סלט שונה ונהדר בטעמו
אני פיזרתי מעל גם מעט שומשום קלוי להשביח את טעם הסלט

ואם אתם מחפשים עוד סלטים נהדרים ליום העצמאות
תמצאו אותם פה – מתכונים לסלטים

סלט טבולה עם עדשים שחורות

 

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

מתכון פשוט וקל להכנת לימונים כבושים בבית שמוסיפים טעם לכל ארוחה

כדי שתדעו במדויק, הכנתי לכם סרטון איך מכינים לימונים כבושים בבית למתכון  איך מכינים לימונים כבושים בבית יש לי סיפור שמתאים בול.
לפני שנים הכרתי מישהי שבמשך השנים נעשתה חברה שלי,
הבעיה היחידה שלה היתה שהיא לא היתה טיפוס שמח במיוחד.
באחת הפעמים שחזרתי הביתה אמרתי "הבית חרושת ללימון הזו…"
וכך נדבק לה הכינוי "בית חרושת ללימון".
תיאור המצב הזה תפס יופי והוא השתכלל לביטויים כמו:
"בית חרושת ללימון זה קטן עליה, היא עברה למפעל לימונים"
או "פרדס לימונים זה כלום לעומתה" וכו' וכו' ואני מאמינה שהבנתם את הרעיון הראשי.
עברו שנים ויום אחד כשאמרתי "בית חרושת ללימון"
שאל אותי הנסיך "למה את מתכוונת בעצם אמא?"
"אני מתכוונת שהיא כל כך חמוצה שהיא יכולה לפתוח בית חרושת ללימון"
"כל השנים שאמרת בית חרושת ללימון והייתי קטן, חשבתי שהיא בעלת מפעל ללימונים"
אז לא, אין לה בית חרושת ללימון אבל היא בהחלט יכולה לספק חומר למפעל(: מאחר ועונת הלימונים בשיאה זו הזדמנות מעולה לחגוג עם הלימונים.
בזמן האחרון התאהבתי בלימון הכבוש ואני מוסיפה אותו לכל ארוחה.
מתבלת סלטים איתו, מוסיפה לתבשילים, פשוט נהדר. אז איך מכינים לימונים כבושים בבית?
הכי חשוב לקחת לימונים עם קליפה דקה לא עבה, שהמרירות של הקליפה לא תגבר על הטעם.
חשוב מאד לעקר את הצנצנת לפני שמכניסים את הלימון פנימה, כדי שהלימון ישמר טרי.
לעקר – לשים הצנצנת ריקה במיקרו למשך דקה או לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקן ולנגב היטב היטב.
פורסים את הלימונים לפרוסות דקות ומוציאים את החרצנים.
אני את שלב הוצאת החרצנים הוצאתי עם מזלג כמה שפחות לגעת בלימון עם הידיים.
מכינים צלחת עם מלח ופפריקה חריפה וטובלים את הלימון משני הצדדים.
בדיוק כמו שניצל, פעם אחת, הופכים פעם שניה ולפני שמכניסים לצנצנת, מנערים מהמלח.
בפעם הראשונה שהכנתי לא ניערתי והלימונים יצאו מאד מלוחים,
תקפידו על ניעור המלח מהלימון לפני הכנסתו לצנצנת.
שופכים מעל מיץ לימון ושמן והיידה לחלון לשלושה ימים לפחות! אגב, את סלט הלימונים הנפלא שלי כבר הכנתם?
אם לא, זה הזמן להכין הוא נהדר!!

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

חגים