קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

תבשיל קציצות בקר עם עלי תרד ברוטב לימון ושום שמכינים כשהילד מתקשר מהדרך ואומר שהוא רוצה לאכול

יום שישי עוד לא צהרים והנייד שלי מצלצל
"היי אימוש, יש אוכל בבית?"
"איפה אתה?"
"אל תשאלי אותי שאלות! אני שאלתי אם יש אוכל בבית"
"בטח שיש"
"אמא את עובדת עלי אני יודע. את שואלת איפה אני, בינתיים תוציאי מהפריזר קציצות, תפשירי בולונז, תכיני אורז
ואז תתפרי אותי בסלון חצי שעה ואני מת מרעב."
"תתפרי? מהזה תתפרי?? אלוהים את זה עוד לא שמעתי"
"אמא, אל תחליפי נושא, אני מכיר אותך! אין אוכל ואת עובדת עלי"
"לא-לא בחיי שיש, אני מהבוקר במטבח מכינה. הכנתי גם לתינוקי קציצות."
"אני רוצה שתגידי לי בדיוק איזה סירים את רואה מול העיניים" רק שתדעו שמהשניה שהוא התקשר ובזמן שאני מדברת איתו
הוצאתי סיר ממגירת הסירים, שפכתי אורז לסיר, הוספתי מים, תיבלתי ולא שכחתי להדליק את האש.
בעודו מטיח בי מילים קשות (וצודקות תכלס), הפריזר נפתח ואני מחפשת מה יש
אבל מדקלמת כאילו בנונשלנט שלא ירגיש שאני בלחץ
"יש סיר עם הקציצות של אדם (אמת לאמיתה הדבר היחיד שהכנתי מהבוקר)
סיר אורז מתבשל (נו עד שהוא מדבר כבר הספקתי להעמיד אותו)
יש קציצות עם תרד (רק אם תפסיק לדבר אוכל לרוץ, להוציא את הקציצות הקפואות ואכין את התבשיל)
ויש גם קערה מלאה בנודלס (נומהזהלהכיןנודלס). מספיק טוב לך?"
"אני בדרך ושהאוכל יהיה מוכן!"
"כן נסיך של אמא. ברורררררר"
אלוהים איזה פחד עם הילדים האלה.
אצלי תמיד יש קציצות קפואות בפריזר, לא תמיד הנסיך אוכל אותן אבל אם אני מערבבת אותן בתבשיל
אני עלולה לקוות שהוא לא ירגיש וכן יאכל.
זה מדהים איך הוא נותן ביס ואומר "זה קציצות שהוצאת מהפריזר נכון?" נסיך גידלתי. נסיך!
בואו נקצר, שקית תרד מאדים מהר במחבת עם בצל שטוגן קלות,
מוסיפים מיץ לימון, שום ומלח מאדים כמה דקות, מוסיפים את הקציצות מבשלים הכל ביחד שהקציצות שיספגו את הטעמים
וכולנו נקווה שאף אחד לא יגיד לנו "אין מה לאכול בבית הזה!"
והכי נקווה שרק בעוד חצי שעה הוא יגיע כדי שהקציצות יתבשלו כראוי.
אגב, אם זה יום שישי ויש חלה בסביבה, הרוטב הוא אש!
לטבול את החלה ברוטב ולאכול עם התרד – תענוג! וכדי שזה יהיה ממש מושלם הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הקציצות פעם שניה כי היתה להן הצלחה! 

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם בשר
רק ללחוץ כאן – בשר ועוף

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

סוויט דוּלי פותחת שולחן לשבועות

שולחן החג שלנו בשבועות. התפריט שלנו לסלטים, מנה ראשונה, תוספות וקינוחים. חג שמח!

אחותי שולחת לי ווטסאפ
"תפתחי את האלבום המאכלים שלך לשבועות ותתקשרי"
"מה עכשיו?"
" צריך להכין תפריט לחג. קדימה"
אז כן, זה לא מספיק שאני מלרלרת פה ברשת בסוף אני צריכה גם להכין.
היתרון, לאחותי יש "ספר הבית".
לפני כל ארוחת חג, היא כותבת בספר את התפריט, כמה אנשים מוזמנים,
ולאחר הארוחה כותבת מה אהבו, מה נשאר ומסקנות.
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הצבעונית
או על התמונה "אוקי. אז עם מה נתחיל?"
"הבת שלך מאד אוהבת סלטים נכין סלט. איזה סלט נכין?"
נכין  סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה"כתוב לי פה שסלט הדלעת חוסל!"
"מצויין יהיה סלט דלעת עם נבטי חמניה"
"את יודעת שעד היום הם לא יודעים שזו דלעת, הם בטוחים שזה גזר"
"שיחשבו, מה אכפת לנו, העיקר שאוכלים"
שני סלטים מספיקים. לא עושים יותר!
סלט דלעת עם נבטי חמניה
"כתוב לי שהטורטיות עם הסלמון חוסל גם"
"מצויין זו תהיה מנה ראשונה "
מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

"למנה ראשונה נכין
הגבינת פרומעז המטוגנת"

"זו לא מנה ראשונה את זה נשים על השולחן,
למנה ראשונה שבעלך יכין סלמון. בשנה שעברה חוסל!"
שמעתם? שבעלך יכין! אלוהים! מזל שהוא לא קורא פה.
דג סלמון בתנור"וברור לך שאת מכינה גם את התפוחי אדמה שלך"
"אני לא! מהזה לחתוך תפוחי אדמה ולשים בתנור?"
"אצלי הם לא יוצאים טעים כמו אצלך. את מכינה!"
"תכיני תבנית אחת של תפוחי אדמה בתנור""ותבנית אחת תכיני עם המעוכים"
תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור"מה עם ברוקס? הילדים שלך יהרגו אותך אם לא תכיני"
"אל תדאגי אכין בורקס עם תרד
הם יאכלו את זה יחיד עם הצזיקי"
בורקס עם תרד ומתכון לצזיקי
"ספרתי בשנה שעברה הכנתי אותם קטנים, גמרו הכל!"
"פגאנס! איזה עוד את מכינה?"
"בורקס עם חצילים. גם אלה נגמרו."
בורקס עם חצילים"רגע! ולא תכיני את הקיש היפה הזה שפירסמת?"
"הגזמת! זה כבר המון אוכל"
"אבל אחרי שהכנת שלחת לילדים ולא טעמתי נורא בא לי עליו"
"טוב טוב נודניקית אכין!"
קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות"רגע! ומה הילדים יאכלו? אין להם כלום!"
"את תכיני להם לחמניות זיתים מהירות הם משתגעים על זה"
לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות"ואני אכין להם פתיתים"
מתכון לפתיתים מושלמים בלי טעם למות
"טוב הגענו למתוקים.
כבר ייבשת את האורז לסוטלץ? אם לא זה הזמן"
סוטלץ – תבשיל אורז עם חלב"אני מכינה סוטלץ את מכינה קרם ברולה"
"מה פתאם קרם ברולה?!"
"בלי ויכוחים אני מתה על זה"
קרם ברולה
"ותכיני גם את העוגת גבינה האלוהית שלך.
חשבת שתצאי בלי עוגה?"
עוגת גבינה אלוהית"זהו. אני לא מכינה יותר כלום!"
"כן כן שמענו אותך.
נחכה ליום שלישי כשתתקשרי אלי בצהרים ותגידי
המקרר שלי מלא עם מוס
תשלחי את אמנון כי אין לי מקום במקרר."
"לא יקרה!"
"כל שנה את אומרת וכל שנה את מכינה.
הבן שלך בלי שוקולד לא מעביר ארוחה"
מוס שוקולד משני מצרכים
"ביי אחותי! היה לי מאד נעים לדבר איתך!"

סוויט דולי פותחת שולחן לשבועות

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

סלט חגיגה עם עגבניות בשלושה צבעים, ארטישוק, זיתים וגבינה מלוחה

כשהיינו באיטליה הכרתי בפעם הראשונה את האהבה של האיטלקים לארטישוק משומר בשמן.
מכיוון שביקור בסופר זה מאסט בכל עיר חדשה שאנחנו מגיעים אליה,
ככה גילינו את המדפים על גבי מדפים עם ארטישוק בשמן בכל הצורות והגדלים.
גם במסעדות בסלטים הם מוסיפים את הארטישוק
ואני זכרתי סלט עם הארטישוק הזה כסלט משובח. השבוע נתקלתי במדף בסופר בארטישוק וישר נזכרתי בסלט הזה
והחלטתי לנסות לשחזר את טעמו.
האמת הוא יותר סלט יווני מאיטלקי כי יש בו גם עגבניות, גם זיתים וגם גבינה מלוחה.
אז עד שנחליט לאיזה ארץ הסלט שייך בואו נכין אותו. בתחתית הסלט פיזרתי עלי חסה פריכים
עליהם פיזרתי עגבניות שרי בשלושה צבעים, ירוק, אדום, צהוב.
מגרדים גבינה מלוחה, מוסיפים זיתים וארטישוק משומר,
מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ויש לכם סלט שאומר ואו!    

ויש עוד המון מתכונים לסלטים תוכלו למצוא אותם כאן – סלטים

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
 רק ללחוץ כאן – שבועות

ויש גם גירסה טבעונית לסלט כאן – סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה

עוגת גבינה אפויה, נוסטלגית, שאופים בתבנית של תנור, עוגה שמלווה את המשפחה שלנו שנים

חזרנו עכשיו מחתונה מקסימה באמת. מזמן לא נהניתי ככה בחתונה.
מקום החתונה היה יפהפה, הכלה לבשה שמלה עוצרת נשימה,
לכאורה פשוטה, עם תפירת חרוזים עדינה,  אך כל כך מלאת שיק.
את החתן אני מכירה מגיל שלוש. החתן והנסיך שלי גדלו ביחד.
בגיל שלוש בניגריה החתן התחפש לטבח-שף והנסיך שלי התחפש לאריה.
בגיל חמש וחצי אסף עוד החזיק מוצץ
המשפחה גרה בטבריה ובאה לבקר אותנו בחיפה.
אתם יודעים, ילד שלישי אין כל כך חוקים ואם הילד רוצה מוצץ עד גיל שש,
לא רבים, ברור שלא יתחתן עם מוצץ.
עומרי ראה שלאסף עדיין יש מוצץ ואמר לו
"מהזה אתה עדיין עם מוצץ? תזרוק אותו"
שניהם הלכו לשירותים ואסף זרק את המוצץ לשירותים.
לא האמנתי כשזה קרה, הקלות שבה הוא נפטר מהמוצץ כי החבר שלו אמר לו.בקבלת הפנים, החתן חיבק אותי ואמר לי
"שתדעי לך שאת פונה לרוב בבלוג שלך לקוראות בלשון נקבה
אבל יש גם גברים שקוראים אותך, אני כל הזמן קורא אותך"
ואו.  פתיחה מרשימה לכל הדעות תסכימו איתי.
ברחבת הכניסה עמד המשחק הנפלא עם הקוביות מעץ
והאורחים כתבו ברכות על הקוביות. נהדר!
אני כל כך אהבתי את זה.
על שולחנות האוכל חיכו לאורחים עציצי תבלין אותם יקחו הביתה
אני אומרת לכם,  פלא שעם עיניים חצי עצומות אני כותבת עכשיו פוסט?(:

בדרך לשולחנות אמרה לי מישהי
"נכון, אנחנו משפחה מהצד של בעלך אבל אותך אני קוראת כל הזמן"
"בסוויט??" זרחתי מאושר
"כן" אמרה "אני נהנית לקרא את הסיפורים וכשאת מעלה מאכלים של סבתא גלילה
זה בכלל מעניין"
"דווקא יש לי עוגה של סבתא גלילה אבל לא נעים לי כבר להעלות עוגות גבינה"
"היא אפויה או קרה?" שאל בעלה
"אפויה"
"אז תעלי אני אכין אותה"
הפור נפל – שמעון כהן מטבריה, קבל את עוגת הגבינה האפויה של סבתא גלילה.
עוגת הגבינה של סבתא גלילה מלווה אותנו שנים.
עוגה שסבתא גלילה מכינה בתבנית גדולה של תנור, התבנית המרובעת.
אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור,
סבתא גלילה מצפה את העוגה עם קצפת ואינסטנג פודינג וניל
ואנחנו חתיכה אחרי חתיכה מיישרים את העוגה ומחסלים אותה.
אוי, כמעט שכחתי – עומרי ותמר היקרים – מזל טוב!
שחייכם יהיו מלאי אושר ושמחה תמיד. נעמי ואבי – הצליח לכם טפוטפוחמסהחמסהשוםבצלושמןזית(:

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

עוגת גבינה אפויה של סבתא גלילה

פיצה טורטיה פיצה חלומית לעצלנים

פיצה טורטיה מכינים בדקות מחסלים בשניות! ארוחת הערב הכי טעימה והכי מהירה לילדים

תאמינו לי כל יום לומדים משהו חדש.
אפילו אני שבטוחה שמכינה את כל הטריקים
להכנת ארוחת מהירות, לא הכרתי את השוס
של הפיצה-טורטיה.זה היה בביקורנו אצל בתי הבכורה, כשהגיעה שעת ארוחת הערב
נשאלה השאלה "מה אתם רוצים לארוחת ערב?"
והקטנה בין גלגלון אחד לשני הודיעה שהיא רוצה פיצה טורטיה.
אחרי הנגלה הראשונה של הכנת הפיצה טורטיה
ישר שלפתי מצלמה כי הבנתי שיש לי פה תגלית נפלאה
לעוד אנשים שבטוח לא מכירים.
הנה תראו – ככה מכינים פיצה טורטיה
מהירות ההכנה של הפיצה-טורטיה
ההתנפלות של הילדים, אהבו זה לא מילה, מכינים בדקות מחסלים בשניות.
בסרטון הבת שלי בטון "מורתי" אומרת שאפשר לאכול
"עם סלט ליד, או חביתה או קוטג' יש לכם ארוחת ערב נפלאה"
שום קוטג' שום חביתה, הפיצה טורטיה חוסלה עוד לפני שהגיעה לצלחת.
העמדתי את הפיצות טורטיות לצילום ואז הגיעה הנסיכה
שהיא סרבנית תמונות בדרך כלל וחטפה משולש
ואני לא יכולתי שלא לפרסם את התמונה הזו(:למחרת בבית החלטתי
שבכל זאת אצלם את הפיצה טורטיה תמונות יפות יותר
והכנתי בבית שוב.
אלוהים איזו טעות!
מי הטיפשה שחשבה שהיא תחזיק מעמד מול הדבר הקטלני הזה?(:

עוד מתכונים לארוחות עם הילדים תמצאו פה – מתכונים לילדים

פיצה טורטיה פיצה חלומית לעצלנים

חגים