איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים שלא משנה כמה תכינו תמיד יעלמו במהירות

כדי שתבינו את קלות ההכנה של איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור הכנתי לכם סרטון:לא משנה כמה תבניות צ'יפסים אפויים בתנור אחותי תכין בארוחות החגיגות,
תמיד הם נעלמים ראשונים.
בהתחלה הכינה שתי תבניות,
בארוחה הבאה כבר הכינה חמש תבניות
ותמיד אותו סיפור –
"מה נגמרו תפוחי האדמה?"
הקטעים המצחיקים זה כשהיא מגישה ואז נשמעים המשפטים כגון:
"תשאירי את הקערה פה"
"אל תעבירי לצד השני שישאר לנו יותר"
"אממ XXX (לא נוקבת בשמות בשביל שלום המשפחה חחח) תפסיק לשמור את תפוחי האדמה ותעביר לפה" הם נהדרים וכל כך קל להכין אותם!
מי שמכור לתפוחי אדמה יתמכר גם למתכון הזה
כי קלות ההכנה שלהם, נו טוב את זה תראו בעצמכם. הם נהדרים, מלאים בטעמים, נעלמים בפה בשניות.
כן-כן מסוג המתכונים שאתם תודו לי שוב ושוב.
אז איך מכינים? בצ'יק צ'ק! פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות
מורחים תבנית בשמן זית
מפזרים את תפוחי האדמה
מזליפים מעל שמן זית, מלח פלפל ועלי רוזמין
ולתנורמסוג המתכונים שכן, אתם שוב תודו לי
כי כן, להיט היסטרי אחד כבר אתם מכירים של התפוחי אדמה
ובשביל להגיע למתכון תלחצו על השורה של
תפוחי אדמה בתנורועכשיו קבלו את הגירסה הנהדרת של  צ'יפסים אפויים בתנור

מתכון לצ'יפסים אפויים בתנור

 

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

מתכון קלאסי ללביבות תפוחי אדמה

לפני הכל – הכנתי סרטון איך מכינים את הלביבותבבית אמי, מעולם לא היו לביבות תפוחי אדמה בחנוכה.
לא יודעת איך זה אצלכם, אצלנו מעולם ואני חוזרת מעולם לא הכינה אמי לביבות.
בחג עצמו, התכנסנו ביחד, אבא שלי הדליק את הנרות, שיחקנו בסביבונים/פורפרה ,
אכלנו סופגניות, אבל לביבות – לא בבית אמא.
אני לא יודעת אם זה קשור לעדה או לתפוצה,
לביבות תפוחי אדמה – לא זוכרת את אמא שלי מכינה. אחותי סיפרה לי שהיא בכלל לא ידעה שלביבות תפוחי אדמה קשורות למאכלי החג.
היא בכלל לא ידעה שיש מאכל כזה עד שבגרה.
כשבגרה וביקרה אצל חברות שלה גילתה את הלביבות.
כשבאה הביתה וביקשה שיכינו לה, הסתכלו עליה במבט מוזר ואפילו לא התייחסו.
כשבגרה וחשקה נפשה בלביבה,
ברחוב הרצל בחיפה היתה צמחוניה/חלביה.
היא מספרת כי אחרי הצבא, היתה עוצרת בחלביה, אוכלת לביבה וממשיכה הביתה.
כל אחד והאהבות שלו.
אם כך, אין ברירה, צריך להכין לחג לאחותי – לביבות תפוחי אדמה.
אני הכנתי את המתכון הקלאסי עם תפוחי אדמה ובצל.
ניתן להוסיף לתערובת גם פטרוזיליה קצוצה מי שאוהב.
מגישים את הלביבה עם שמנת חמוצה אבל היא בהחלט נעלמת מהמגש גם בלי שום דבר ליד. ואם מדברים על תפוחי אדמה
אי אפשר שלא להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה – תפוחי אדמה בתנור

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

 

עוגיות שומשום חלומיות

עוגיות שומשום קריספיות וחלומיות שמכינים בעשר דקות ומומלץ מראש להכין כמות כפולה כי הן פשוט מתחסלות!

הבנות שלי נולדו באותו חודש בהפרש של עשרה ימים.
הן אותו מזל אסטרולוגי, ילידות אותו חודש אבל כמו האצבעות בכף היד,
כל אחת שונה מהשנייה.
הן כל כך שונות אחת מהשנייה שאתם אפילו לא מתארים לעצמכם.
אחת היא עניינית, בודקת, מסמנת מטרה ובום מפצחת אותה.
השניה היא מעולם השנטי, שום דבר לא בוער, הכל יכול לחכות והפלא ופלא הכל מסתדר לה.
ותודה לאל שזה כך כי הן מאזנות אחת את השנייה. בביקור השני בטיפת חלב הודיעה האחות לילדה שהתינוק צריך לאכול בערך 60 סי.סי בסימון בקבוקי הילדים.
"מה פתאום 60? תכיני בקבוק וכמה שירצה שיאכל"
"אמא אני לא מתכוונת להאביס את הילד!" הודיעה עורכת הדין נחרצות
"אני אמרתי להאביס? תני לו לאכול ואת תראי שיאכל כמה שירצה. הילד פולט? לא. סימן שלא אכל יתר על המידה!"
וככה נולד הויכוח הראשון ואלוהים צריך ללכת על ביצים כי ההורמונים בשיאם ואני לא רוצה לפגוע בילדה,
אבל מצד שני אני יודעת שאני צודקת.
ומה שמענין, משיחות עם חברות מסתבר שאצל כולם זה אותו דבר,
הילדים של היום בטוחים שהם יודעים יותר טוב מאיתנו מה נכון לעשות.
מתי כבר תלמדו להתגלח על הזקן שלנו?! בשביל מה נפצענו? נחתכנו? כאב לנו? תאמינו לנו!
הכל היום כתוב בספרים, באינטרנט, המלצות מכל מקום אפשרי ואני חושבת שזה מה שגורם לבלבול.
אנחנו על מה הסתמכנו? על עצות שקיבלנו מהסביבה והכי נכון,
הסתמכנו על הלב שלנו ואני מאמינה שבגלל זה עשינו את הכי טוב.
הפעלתי תותח אחרון והתקשרתי לבכורה, סיפרתי לה וביקשתי שתתקשר לאחותה ותספר לה מניסיונה.
"תעזבי את מה שבטיפת חלב אמרו לך, תלכי עם הלב שלך, תכיני לו אוכל וכמה שירצה הוא יאכל"
ובא לציון גואל. עוגיות שומשום הן עוגיות שאני מזהירה מראש,
כשהן יוצאות מהתנור ומתחילים עם הטעימות הן פשוט מתחסלות!
הן קרצ'יות ונהדרות.
כרגיל בשיטת הסוויט מכינים לא בצ'יק אלא בצ'יק-צ'יק!
מערבבים הכל ביחד, משטחים על התבנית וקדימה לתנור. חלק מהתערובת שמתי בתבנית בשכבה דקה
וחלק שמתי במנג'טים כדי לקבל מנות אישיות
אחרי האפייה אפשר לקלף את המנג'טים
והן טעימות אש! ותראו איך גורמים לי אושר(:

עוגיות שומשום חלומיות

עוגיות שיבולת שועל ותמרים מיוחדות ליומולדת של אחותי

לאחותי ששומרת עלי מגיעות עוגיות מלאות בריאות. שיבולת שועל, תמרים ושומשום.

כשהיינו קטנים ושיחקנו במחבואים "העומד" היה נשען על העץ סופר עד עשר ושניה לפני שמסתובב לחפש את החברים אומר:
"מי שעומד מאחורי ומלפני ומכל צדדי הוא העומד" זאת אחותי. ככה היא שומרת עלי.
היא מלפני, היא מאחורי והיא מכל צדדי.
אוי לכם אם תגידו מילה רעה עלי היא תכסח לכם את הצורה,
זה שהיא נכנסת בי הכי חזק שאפשר יותר מכולם זה משהו אחר, לה מותר.
היא דוחפת אותי קדימה ותמיד שם בשבילי.
אם אני צריכה משהו באמצע הלילה היא תגיע
עם הסירים, עם האהבה, בכל הכח, לא רואה אף אחד ממטר.
כן-כן לפעמים זה קצת דביק במיוחד לי,
אבל היא כזאת לב ענק שאי אפשר בלעדיה. אחותי חוגגת היום יומולדת.
בשנה שעברה שרתי לה שיר
לפני שנתיים הכנתי לה ריבות
ריבת תות שדה מלאה באושר ושמחה 
ריבת דובדבנים מלאה בבריאות 
קונפיטורת גזר עם שלוות נפש
ריבת דלעת בהמון אהבה  להכין לה עוגה זה לא בדיוק ידבר אל ליבה.
הקרציה שומרת על המשקל באדיקות וזה בכלל לא מעניין אותה.
להכין לה סלט? נו באמת, גם לי יש גבולות.
אז הכנתי לה עוגיות עם בריאות. גרנולה, שומשום, תמרים.
היא שומרת עלי והעוגיות ישמרו שלא תעלה יותר מדי במשקל.
ליד הקפה עוגיות שיבולת שועל עם גרנולה, שומשום ותמרים יכולות לעשות רק טוב. אחותי,
אני מאחלת לך שהשנה תהיה מלאה בבריאות, אושר, שמחה והמון נחת מהמשפחה המופלאה שלך.
אוהבת אותך מיליונים!

עוגיות שיבולת שועל ותמרים מיוחדות ליומולדת של אחותי

 

עוגיות שושנים נוסטלגיות במגוון מילויים

עוגיות שושנים נוסטלגיות עם מילוי קצף ביצים, שוקולד צי'פס ומרשמלו. עוגיות נהדרות למשלוח מנות.

לכל אחת יש את החולשה הפרטית שלה שמפילה אותה מהרגליים.
המיגרנות של אחותי מפלחות לה את המוח בכאבים נוראים.
כשהמיגרנה מגיעה אחותי נכנסת לחדר חשוך, קומפרס מים חמים על הראש והס מלהזכיר לחישה לידה.
הבחורה מעולפת מכאבים.
בגלל שאחותי כבר מכירה את המיגרנה ולמדה לטפל בה, החליטה המיגרנה ללמד את אחותי לקח,
היא מגיעה עם חברה טובה שלה – הסחרחורות. שתיהן מתיישבות על אחותי וזהו – דברו אל הלמפה.
חברה טובה שלי  רק מתווכחת/רבה עם אחותה/גיסתה/כלתה והגב נתפס לה.
ואני? אה, אני מומחית בלשרוף לעצמי את הגרון.
"אימוש, המערכת החיסונית שלך פח!" נוהג להגיד לי הנסיך ואני נאלצת להסכים איתו.
שנים של דלקות גרון והגוף שלי מחוסן אנטביוטיקה והחורף הזה, אני שוב בסיבוב מחלה.
כבר עברתי את כל הרופאים, כבר ניסיתי את כל תרופות הסבתא,
אני שותה מי לימון עם ג'ינג'ר, אוכלת עגבניות ופלפלים אדומים כי יש בהם מלא ויטמין סי
כשסיפרתי לרופא שאני משרה בצל בדבש ושותה הסתכל עלי במבט נדהם ואמר:"את באמת מאמינה בשטויות האלה?"
כן. אני ישנה גם עם חצי בצל ליד המיטה. נכון, החדר מסריח עוד שניה יש סיכוי לקבל גט,
ואז, אחרי ארבעה ימים, נשאר הגרון המכווצץ ובאה השפעת.
פח. מערכת חיסונית פח.
בריאות חברימים. זה הכי חשוב. לקום בבוקר עם שתי הרגליים על הרצפה ולהגיד תודה שאנחנו בריאים.
חולה חולה אבל עוגיות לשבת יהיו פה.
אם יש משהו שמקים אותי מהמיטה ואני מרגישה יותר טוב, זה לבוא לפה ולהשאיר פה מתכון.
והפעם – עוגיות שושנים נוסטלגיות. עוגיות שושנים נוסטלגיות מתאימות מאד למשלוח מנות לפורים.
והפעם, לכבוד פורים החלטתי שאני מגוונת ושיחקתי עם המילויים שבפנים. עוגיות שושנים נוסטלגיות מכינים מבצק פריך,
קצף של ביצים שמעורבב עם אינטסנט פודינג וניל.
אני הכנתי עוגיות שושנים נוסטלגיות רגילותעוגיות שושנים נוסטלגיות עם שוקולד צ'יפסובאווירת פורים הוספתי גם מרשמלו קטנים לקצף הביציםאיך מכינים עוגיות שושנים נוסטלגיות? מרדדים בצק פריך לצורת ריבוע
מצפים בנדיבות בקצף חלבונים ואינטסטנט
ומגלגלים לרולדה ארוכה
את הרולדה פורסים לפרוסותומסדרים בתבנית עם רווחים בין העוגיותבשביל להכין עם מרשמלו, מפזרים מרשמלו על קצף הביציםככה נראות עוגיות שושנים נוסטלגיות במילוי שוקולד צ'יפס לאחר האפייה.
הן רכות בזמן הביס העוגיה נשברת בפה
והמילוי עדין ונמס בפה.
אתם תאהבו אותם בטוח.
      ואם אתם מחפשים עוד עוגיות למשלוח המנות
יש לכם במדור עוגיות בשפע – רק ללחוץ כאן – עוגיות

עוגיות שושנים נוסטלגיות במגוון מילויים

מתכונים לחנוכה