עוגיות שושנים נוסטלגיות במגוון מילויים

עוגיות שושנים נוסטלגיות עם מילוי קצף ביצים, שוקולד צי'פס ומרשמלו. עוגיות נהדרות למשלוח מנות.

לכל אחת יש את החולשה הפרטית שלה שמפילה אותה מהרגליים.
המיגרנות של אחותי מפלחות לה את המוח בכאבים נוראים.
כשהמיגרנה מגיעה אחותי נכנסת לחדר חשוך, קומפרס מים חמים על הראש והס מלהזכיר לחישה לידה.
הבחורה מעולפת מכאבים.
בגלל שאחותי כבר מכירה את המיגרנה ולמדה לטפל בה, החליטה המיגרנה ללמד את אחותי לקח,
היא מגיעה עם חברה טובה שלה – הסחרחורות. שתיהן מתיישבות על אחותי וזהו – דברו אל הלמפה.
חברה טובה שלי  רק מתווכחת/רבה עם אחותה/גיסתה/כלתה והגב נתפס לה.
ואני? אה, אני מומחית בלשרוף לעצמי את הגרון.
"אימוש, המערכת החיסונית שלך פח!" נוהג להגיד לי הנסיך ואני נאלצת להסכים איתו.
שנים של דלקות גרון והגוף שלי מחוסן אנטביוטיקה והחורף הזה, אני שוב בסיבוב מחלה.
כבר עברתי את כל הרופאים, כבר ניסיתי את כל תרופות הסבתא,
אני שותה מי לימון עם ג'ינג'ר, אוכלת עגבניות ופלפלים אדומים כי יש בהם מלא ויטמין סי
כשסיפרתי לרופא שאני משרה בצל בדבש ושותה הסתכל עלי במבט נדהם ואמר:"את באמת מאמינה בשטויות האלה?"
כן. אני ישנה גם עם חצי בצל ליד המיטה. נכון, החדר מסריח עוד שניה יש סיכוי לקבל גט,
ואז, אחרי ארבעה ימים, נשאר הגרון המכווצץ ובאה השפעת.
פח. מערכת חיסונית פח.
בריאות חברימים. זה הכי חשוב. לקום בבוקר עם שתי הרגליים על הרצפה ולהגיד תודה שאנחנו בריאים.
חולה חולה אבל עוגיות לשבת יהיו פה.
אם יש משהו שמקים אותי מהמיטה ואני מרגישה יותר טוב, זה לבוא לפה ולהשאיר פה מתכון.
והפעם – עוגיות שושנים נוסטלגיות. עוגיות שושנים נוסטלגיות מתאימות מאד למשלוח מנות לפורים.
והפעם, לכבוד פורים החלטתי שאני מגוונת ושיחקתי עם המילויים שבפנים. עוגיות שושנים נוסטלגיות מכינים מבצק פריך,
קצף של ביצים שמעורבב עם אינטסנט פודינג וניל.
אני הכנתי עוגיות שושנים נוסטלגיות רגילותעוגיות שושנים נוסטלגיות עם שוקולד צ'יפסובאווירת פורים הוספתי גם מרשמלו קטנים לקצף הביציםאיך מכינים עוגיות שושנים נוסטלגיות? מרדדים בצק פריך לצורת ריבוע
מצפים בנדיבות בקצף חלבונים ואינטסטנט
ומגלגלים לרולדה ארוכה
את הרולדה פורסים לפרוסותומסדרים בתבנית עם רווחים בין העוגיותבשביל להכין עם מרשמלו, מפזרים מרשמלו על קצף הביציםככה נראות עוגיות שושנים נוסטלגיות במילוי שוקולד צ'יפס לאחר האפייה.
הן רכות בזמן הביס העוגיה נשברת בפה
והמילוי עדין ונמס בפה.
אתם תאהבו אותם בטוח.
      ואם אתם מחפשים עוד עוגיות למשלוח המנות
יש לכם במדור עוגיות בשפע – רק ללחוץ כאן – עוגיות

עוגיות שושנים נוסטלגיות במגוון מילויים

שבלולי פילו עם אגוזים סוכר וקינמון

ביסים קטנים שממלאים את הפה בטעמים נפלאים

לפני שנים רבות מאד לקראת פסח אבא שלי הלך לקנות פירות יבשים בשוק התורכים בעיר התחתית.
ביקש 200 גרם אגוזים וקבל את האגוזים בשקית.
הסתכל אבא שלי על השקית ואמר למוכר שזה לא טוב,
כי הוא יגיע הביתה ואשתו תגיד לו שזה לא כשר לפסח והוא לא מתכוון להתחיל להתווכח עם אשתו.
"אל תדאג" אמר לו המוכר, "אני אסדר לך את זה".
הוציא פנקס מדבקות קטן שהיה כתוב על כל פתקית כשר לפסח והדביק לו על השקית.
אז אנחנו לא לפני פסח אבל חותמת לכם כי כמו בכל בית בישראל שחגג השבוע ט"ו בשבט
נשארו לכם מאסות של פירות יבשים.
כן כן כולנו הלכנו וקנינו מכל הבא ליד וגם אחרי שעשינו משלוחה לילדים
עדיין המגירות מלאות. מצויין. ככה תוכלו להכין את עלי הפילו הנהדרים האלה.
אגוזים בטוח נשארו לכם וזה יתאים בול לביסים הקטנים שהכנתי לכם לסוף השבוע. את האגוזים שנשארו קוצצים דק, מערבבים עם סוכר, סוכר חום וקינמון, מלאים את עלי הפילו,
מכינים רולדות, חותכים לפרוסות ואופים. תענוג!
ביסים קטנים שממלאים את הפה במלא דברים טעימים.בדרך כלל כשאני מקבלת תמונות אני מתמלאת אושר
הפעם הפכתי בכלל לשלולית כי קבלתי את התמונה מגבר
וזה מה שכתב לי:
"מכיון שרונית עם גבס, הפכתי לאחראי על הקינוחים במפגשי החברים.
בשבוע שעבר אהבו את הפילו עם הגבינה.
הנה המתכון שלך לפילו עם אגוזים סוכר וקינמון"
אין ספק מחיאות כפיים סוערות מגיעות לבחור!

שבלולי פילו עם אגוזים סוכר וקינמון

מתכון לעוגיות מגולגלות עם ריבה

בצק פריך, ריבה ויש לכם פרַנג'וֹלָס דֶה דוִלֵסֶה הכי טעימיות בעולם! עוגיות מו-מוש-מושלמות!!

לפני כשלושים שנה כשנישאתי, למרות שהיה נהוג ללכת ל"סלון" ולהיות בו מהבוקר ולקבל טיפולי יופי שונים,
החלטתי שאני קמה בבוקר, הולכת למספרה, חוזרת הביתה להתלבש, היידה לחתונה וכך היה.
המספרה שלי דאז היתה קטנה, עם ספר שהיום לא הייתי נוגעת בו עם מקל ארבעים מטר אבל אלוהים היו לו ידי זהב.
נכנסתי למספרה, התיישבתי וחיכיתי לתורי. כמה זמן זה כבר יכול לקחת?!
מרפי זרק את הקוביות שלו באותו היום ושעה אחרי שהגעתי אף אחד לא הסתכל עלי
והספר גם החליט שזה זמן טוב ללכת לאכול צהריים.
ישבתי שם, לא יודעת מה לעשות עם עצמי מרוב התרגשות/עצבים כשפתאם נפתחה הדלת ואבא שלי הופיע.
החדר כולו הואר ואני על סף דמעות סיפרתי לו שעוד לא קיבלו אותי ואני מזכירה לך אבא היום אני מתחתנת!
חיבוק גדול כמובן "קוקלה, אל תתרגשי. גם אם תאחרי, לא יתחילו בלעדיך. את הכלה!"
כמובן שבשתי דקות פתר את הבעיה, דיבר עם הספר, ההוא דחה את ארוחת הצהרים והגעתי בזמן לחתונה. "לא יתחילו בלעדיך" מלווה אותי שנים.
ביום ההלויה של אבי, כשאחותי נתקעה באמבטיה, הדלת לא נפתחה והיא בהיסטריה צורחת מאחורי הדלת
הרגעתי אותה "אל תדאגי. לא יתחילו בלעדיך!" לעוגיות הריבה או בספרדית – פרַנג'וֹלָס דֶה דוִלֵסֶה – לא צריך לחכות.
בצק פריך וריבה. זה הכל.
הריבה נמסה בבצק, נותנת לו טעמים נפלאים ועם הפריכות של הבצק הן פשוט נפלאות.
כלום עבודה ומלא טעמים.
יואו כמה אהבתם את העוגיות האלה!
אני ראיתי את המספרים רצים כל השבת ואלוהים איך עשיתם אותי מאושרת!

עוגיות עם ריבה

מבחר מתכונים ללביבות חנוכה

ירוקות, כתמות, אפויות, מטוגנות, טבעוניות - לביבות לחנוכה נפלאות!

אז איך תרצו את הלביבות שלכם היום
אפויות? מטוגנות? בצבע ירוק או כתום?
הכנתי לכם ארבע אפשרויות מ ע ו ל ו ת
ואתם צריכים רק לבחור.קדימה לביבות תרד
שאפשר לטגן ואפשר לאפות והן טעימות ונחטפות על ידי הילדים
בשביל להגיע למתכון תלחצו על התמונה.לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול תקראו להן לביבות כרובית או קציצות כרובית הן טעימות בכל שם!קציצות טופו עם ירקות משגעות וטעימות
שאם לוחצים על התמונה מגיעים למתכון  לביבות קישואים, לביבות קישואים ודלעת
גם מטוגנות וגם אפויות תוכלו ללחוץ על התמונה ולהגיע למתכוןלביבות בטטה טבעוניות פנטסטיות!
תלחצו על התמונה ותגיעו למתכון

מתכונים ללביבות חנוכה

חג שמח וטעים חברימים!

  אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!    

פינגר פוד לחנוכה

ביסים קטנים טעימים והורסים שיעלמו לאורחים שלכם במהירות בפה. חג שמח!

נכון כשאתם באירועים יש את המלצרים שמסתובבים עם מגשים ועליהם כל מיני דברים קטנים להגשה?
קוראים לזה פינגר פוד או בעברית פשוטה אוכל של ידיים.
מנות קטנות שבביס אחד נעלמות בפה.
לא צריך להתאמץ עם סכינים, מזלגות, ביס והופ הכל נעלם בפה.
אח שלי שיהיה בגן עדן היה הורס אותי מצחוק באירועים.
היה מסתובב עם צלחת ריקה ומזלג.
"מיכליקו אתה לא אוכל כלום?"
"זה רק נראה ככה. החלק הטוב שכולם חושבים שאני לא אוכל אבל המזלג עובד יופי שעות נוספות."
אז הפעם חברימים, מוותרת לכם גם על המזלג.
ביסים קטנים טעימים שתכינו לאורחים והם יעלמו להם בצ'יק בפה.
פינגר פוד לחנוכה.     גבינת פרומעז מטוגנת
1 גליל פרומעז
1 ביצה
פרורי לחם
פורסים את הגבינה, טובלים בביצה, בפרורי לחם ומטגנים.
טעים אש!צ'יפסים אפויים של קישואים
תוכלו למצוא את המתכון כאן: צ'יפסים אפויים של קישואים  פטריות פורטבלו ממולאות מכינים בצ'יק צ'ק
הן נהדרות אפשר לחצות לשניים וחלומיות בטעמן!
המתכון נמצא כאן: פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזיםנעבור למתוקים.
קינוח כוסות – לוטוס עם קצפת
מפוררים עוגיות לוטוס בכוס
מקציפים 1 אינטסטנט פודינג וניל+1 כוס חלב+1שמנת מתוקה לקצף יציף
מזליפים מעל העוגיות
מצפים למעלה בממרח לוטוס שהומס מספר שניות במיקרו.בננות קפואות מצופות שוקולד
עם ציפוי פרורי שקדים או אגוזים קצוצים
פורסים פרוסות בננה
ממיסים 100 ג' שוקולד מריר/חלב
טובלים את הבננות בשוקולד
מצפים בפרורי שקדים או אגוזים
ולמקפיא.
נחטפים נהדר!אותם בננות עם ציפוי אגוזים קצוציםצלחת מפירות העונה תמיד תעשה רושם על השולחןסביבונים ממרשמלו ומקלות מלוחים יכולים להיות אחלה הפתעה לילדים
את סביבוני המרשמלו הטבולים בשוקולד הבאתי לכם מהאתר הזהואיך מכינים את סביבוני המרשמלו לקחתי מפה
טובלים מקל בייגלה במרשמלו
טובלים המרשמלו בשוקולד מומס
ושמים להתקרר במקררולסיום – חנוכיית פירות
אותה הבאתי לכם מפה

פינגר פוד לחנוכה –
חג שמח חברימים ותהנו!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכונים לחנוכה