מתכון לעוגיות מגולגלות עם ריבה

בצק פריך, ריבה ויש לכם פרַנג'וֹלָס דֶה דוִלֵסֶה הכי טעימיות בעולם! עוגיות מו-מוש-מושלמות!!

לפני כשלושים שנה כשנישאתי, למרות שהיה נהוג ללכת ל"סלון" ולהיות בו מהבוקר ולקבל טיפולי יופי שונים,
החלטתי שאני קמה בבוקר, הולכת למספרה, חוזרת הביתה להתלבש, היידה לחתונה וכך היה.
המספרה שלי דאז היתה קטנה, עם ספר שהיום לא הייתי נוגעת בו עם מקל ארבעים מטר אבל אלוהים היו לו ידי זהב.
נכנסתי למספרה, התיישבתי וחיכיתי לתורי. כמה זמן זה כבר יכול לקחת?!
מרפי זרק את הקוביות שלו באותו היום ושעה אחרי שהגעתי אף אחד לא הסתכל עלי
והספר גם החליט שזה זמן טוב ללכת לאכול צהריים.
ישבתי שם, לא יודעת מה לעשות עם עצמי מרוב התרגשות/עצבים כשפתאם נפתחה הדלת ואבא שלי הופיע.
החדר כולו הואר ואני על סף דמעות סיפרתי לו שעוד לא קיבלו אותי ואני מזכירה לך אבא היום אני מתחתנת!
חיבוק גדול כמובן "קוקלה, אל תתרגשי. גם אם תאחרי, לא יתחילו בלעדיך. את הכלה!"
כמובן שבשתי דקות פתר את הבעיה, דיבר עם הספר, ההוא דחה את ארוחת הצהרים והגעתי בזמן לחתונה. "לא יתחילו בלעדיך" מלווה אותי שנים.
ביום ההלויה של אבי, כשאחותי נתקעה באמבטיה, הדלת לא נפתחה והיא בהיסטריה צורחת מאחורי הדלת
הרגעתי אותה "אל תדאגי. לא יתחילו בלעדיך!" לעוגיות הריבה או בספרדית – פרַנג'וֹלָס דֶה דוִלֵסֶה – לא צריך לחכות.
בצק פריך וריבה. זה הכל.
הריבה נמסה בבצק, נותנת לו טעמים נפלאים ועם הפריכות של הבצק הן פשוט נפלאות.
כלום עבודה ומלא טעמים.
יואו כמה אהבתם את העוגיות האלה!
אני ראיתי את המספרים רצים כל השבת ואלוהים איך עשיתם אותי מאושרת!

עוגיות עם ריבה

מבחר מתכונים ללביבות חנוכה

ירוקות, כתמות, אפויות, מטוגנות, טבעוניות - לביבות לחנוכה נפלאות!

אז איך תרצו את הלביבות שלכם היום
אפויות? מטוגנות? בצבע ירוק או כתום?
הכנתי לכם ארבע אפשרויות מ ע ו ל ו ת
ואתם צריכים רק לבחור.קדימה לביבות תרד
שאפשר לטגן ואפשר לאפות והן טעימות ונחטפות על ידי הילדים
בשביל להגיע למתכון תלחצו על התמונה. לביבות כרובית עם פטרוזיליה ובורגול תקראו להן לביבות כרובית או קציצות כרובית הן טעימות בכל שם! קציצות טופו עם ירקות משגעות וטעימות
שאם לוחצים על התמונה מגיעים למתכון   לביבות קישואים, לביבות קישואים ודלעת
גם מטוגנות וגם אפויות תוכלו ללחוץ על התמונה ולהגיע למתכון לביבות בטטה טבעוניות פנטסטיות!
תלחצו על התמונה ותגיעו למתכון

מתכונים ללביבות חנוכה

חג שמח וטעים חברימים!

  אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!      

פינגר פוד לחנוכה

ביסים קטנים טעימים והורסים שיעלמו לאורחים שלכם במהירות בפה. חג שמח!

נכון כשאתם באירועים יש את המלצרים שמסתובבים עם מגשים ועליהם כל מיני דברים קטנים להגשה?
קוראים לזה פינגר פוד או בעברית פשוטה אוכל של ידיים.
מנות קטנות שבביס אחד נעלמות בפה.
לא צריך להתאמץ עם סכינים, מזלגות, ביס והופ הכל נעלם בפה.
אח שלי שיהיה בגן עדן היה הורס אותי מצחוק באירועים.
היה מסתובב עם צלחת ריקה ומזלג.
"מיכליקו אתה לא אוכל כלום?"
"זה רק נראה ככה. החלק הטוב שכולם חושבים שאני לא אוכל אבל המזלג עובד יופי שעות נוספות."
אז הפעם חברימים, מוותרת לכם גם על המזלג.
ביסים קטנים טעימים שתכינו לאורחים והם יעלמו להם בצ'יק בפה.
פינגר פוד לחנוכה.   טורטיות עם גבינה וסלמון 1 חבילת טורטיות קטנות
1 קופסת גבינת שמנת 5%
1 קופסה סלמון מעושן
מוציאים טורטיה, מורחים גבינה, חותכים פרוסות דקות-דקות מהסלמון ומניחים על הגבינה.
מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות ביס.
נעלם בצ'יק וטעים למות! גבינת פרומעז מטוגנת
1 גליל פרומעז
1 ביצה
פרורי לחם
פורסים את הגבינה, טובלים בביצה, בפרורי לחם ומטגנים.
טעים אש! צ'יפסים אפויים של קישואים
תוכלו למצוא את המתכון כאן: צ'יפסים אפויים של קישואים  פטריות פורטבלו ממולאות מכינים בצ'יק צ'ק
הן נהדרות אפשר לחצות לשניים וחלומיות בטעמן!
המתכון נמצא כאן: פטריות פורטבלו ממולאות בגבינת עזים נעבור למתוקים.
קינוח כוסות – לוטוס עם קצפת
מפוררים עוגיות לוטוס בכוס
מקציפים 1 אינטסטנט פודינג וניל+1 כוס חלב+1שמנת מתוקה לקצף יציף
מזליפים מעל העוגיות
מצפים למעלה בממרח לוטוס שהומס מספר שניות במיקרו. בננות קפואות מצופות שוקולד
עם ציפוי פרורי שקדים או אגוזים קצוצים
פורסים פרוסות בננה
ממיסים 100 ג' שוקולד מריר/חלב
טובלים את הבננות בשוקולד
מצפים בפרורי שקדים או אגוזים
ולמקפיא.
נחטפים נהדר! אותם בננות עם ציפוי אגוזים קצוצים צלחת מפירות העונה תמיד תעשה רושם על השולחן סביבונים ממרשמלו ומקלות מלוחים יכולים להיות אחלה הפתעה לילדים
את סביבוני המרשמלו הטבולים בשוקולד הבאתי לכם מהאתר הזה ואיך מכינים את סביבוני המרשמלו לקחתי מפה
טובלים מקל בייגלה במרשמלו
טובלים המרשמלו בשוקולד מומס
ושמים להתקרר במקרר ולסיום – חנוכיית פירות
אותה הבאתי לכם מפה

פינגר פוד לחנוכה –
חג שמח חברימים ותהנו!!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה בסוויט דוּלי SWEET DOOLY   תודה!  

פשטידת ירקות מה שנשאר במקרר

זורקים למעבד מזון את הירקות שנשארו במקרר ומכינים פשטידה. ויש גם גירסה טבעונית.

אני לא דיאטיקנית מומחית אבל אין ספק שהפשטידה הזו היא כלום קלוריות וטעימה להפליא.
פשטידת ירקות מה שנשאר במקרר כשמה כן היא.
פותחים את המקרר, רואים איזה ירקות צריך להעיף
ואכן מעיפים למעבד מזון.
אם אין לכם מעבד מזון, תגררו במגרדת, תקצצו דק,
מוסיפים ביצים, מלח פלפל ומעט קמח
ויש לכם פשטידה נהדרת. אחרי שהכנתי את הפשטידה הכנתי גם נוסח טבעוני.
לתערובת הירקות הוספתי בורגול במקום קמח וטחינה במקום ביצים.
הדעות לגבי הטעם היו חלוקות.
הגדולה לא אהבה את טעם הבורגול,
האמצעית התלהבה מאד מהבורגול.
לפשטידת הירקות עם הבורגול היה טעם מיוחד, שונה
גם אני מאד אהבתי. אתם תבחרו מה אתם מעדיפים.

פשטידת ירקות מה שנשאר במקרר

עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד

עוגת שמרים עם לוטוס ושברי שוקולד קטלנית בטעמה. ק ט ל נ י ת. אין תאור אחר לקסם הזה.

לפני הכל הנה איך מכינים את עוגת החלומות עם שמרים ולוטוס כבר הרבה זמן לא הייתי חולה כמו השבוע.
זה התחיל עם זה שהלכתי לרופא ואמרתי לו שכואב לי הגרון, האף סתום וכו'
אמר הרופא שמכיוון שהחיידקים נעשים עמידים, בואי נתחיל עם אנטיביוטיקה חלשה, אם לא יעזור, תקחי אחרת.
ואני הטיפשה הקשבתי לו.
שכחתי שאני צריכה להקשיב רק לעצמי וככה מצאתי עצמי גם עם אנטיביוטיקה וגם מצבי מיום ליום מחמיר.
הסטודנט הטיב לתאר את מצבי.
מערכת החיסון שלך "פח" ואת "חיידקת מהלכת"! אתם יודעים כמה אני אוהבת את האתר שלי.
כותבת, מצלמת, עורכת, באה לבקר, מדברת איתכם והשבוע בגלל מצבי הייתי מעורבת פחות.
עד שהגיעה גברת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
איך בבת אחת התעוררתם ושימחתם אותי.
ADONAY!
ככה על הדרך אמרתי שאני לא מרגישה טוב והגיעו ברכות החלמה והתעניינות
ולפעמים לא צריך יותר מזה. את עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד צילמתי לכם לפני האפיה,
אבל את העוגה עצמה בשלמותה, אחרי אפייה, לקחתי איתי להרצליה.
זה התחיל בטעימה של החתן שלי שאמר לי -אוי מייגוד דורית היא משהו!
לשכנה הנחמדה שהיה לה אקמול-קולד ואמרה לבת שלי בואי לקחת,
שלחנו חתיכה מהעוגה.
אחרי שבעלה טעם הגיע הווטאפ –
שבעלה טעם ואמר שזו עוגה נדירה בטעמה. לא אני אמרתי, בחיי הוא אמר.
השכנה השלישית שראתה את הווטאפ התחננה לפרוסה גם, קיבלה.
ואז אמר האיש, רגע על מה המהומה, קם לטעום, הקטנטנים הצטרפו לחגיגה ונעלמה העוגה. יפהפייה בצורתה וקטלנית בטעמה.
אין תיאור אחר לעוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
תכינו, תועמו תגידו צדקת. ממרח הלוטוס
עם פרורי העוגיות ושבבי השוקולד
גורמים לעוגה להיות קטלנית בטעמה. אז איך מכינים עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד? לאחר הכנת הבצק, מרדדים את הבצק ומורחים עליו ממרחי לוטוס.
אני השתמשתי בשני ממרחים. אחד רגיל ואחד עם שברי עוגיות בתוכו.
מפזרים על שכבת ממרחי הלוטוס פרורי עוגיות לוטוס.
נשארו מעוגת ממתקים ליום הולדת מלאי ממתקים,
פוררתי שוקולד "מקופלת" על העוגיות. חותכים את הבצק לחמישה פסים ומתחילים לגלגל.
מסיימים את הבצק?
עוברים לפס השני וממשיכים לגלגל ככה מגלגלים שלושה פסים.
בגלל שהדוגמנית השמינה בזמן הגלגולים,
מעמידים אותה ואת הפסים הנוספים מלפפים סביבה. הנה המתוקה מוכנה להיכנס לתנור. ביתרת הבצק אפשר להכין שבלולים קטנים או כל צורה אחרת שתעלה על דעתכם למנות אישיות אחחח אתם תהנו!

עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד

חנוכה