פשטידת ירקות מה שנשאר במקרר

זורקים למעבד מזון את הירקות שנשארו במקרר ומכינים פשטידה. ויש גם גירסה טבעונית.

אני לא דיאטיקנית מומחית אבל אין ספק שהפשטידה הזו היא כלום קלוריות וטעימה להפליא.
פשטידת ירקות מה שנשאר במקרר כשמה כן היא.
פותחים את המקרר, רואים איזה ירקות צריך להעיף
ואכן מעיפים למעבד מזון.
אם אין לכם מעבד מזון, תגררו במגרדת, תקצצו דק,
מוסיפים ביצים, מלח פלפל ומעט קמח
ויש לכם פשטידה נהדרת.אחרי שהכנתי את הפשטידה הכנתי גם נוסח טבעוני.
לתערובת הירקות הוספתי בורגול במקום קמח וטחינה במקום ביצים.
הדעות לגבי הטעם היו חלוקות.
הגדולה לא אהבה את טעם הבורגול,
האמצעית התלהבה מאד מהבורגול.
לפשטידת הירקות עם הבורגול היה טעם מיוחד, שונה
גם אני מאד אהבתי.אתם תבחרו מה אתם מעדיפים.

פשטידת ירקות מה שנשאר במקרר

עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד

עוגת שמרים עם לוטוס ושברי שוקולד קטלנית בטעמה. ק ט ל נ י ת. אין תאור אחר לקסם הזה.

לפני הכל הנה איך מכינים את עוגת החלומות עם שמרים ולוטוסכבר הרבה זמן לא הייתי חולה כמו השבוע.
זה התחיל עם זה שהלכתי לרופא ואמרתי לו שכואב לי הגרון, האף סתום וכו'
אמר הרופא שמכיוון שהחיידקים נעשים עמידים, בואי נתחיל עם אנטיביוטיקה חלשה, אם לא יעזור, תקחי אחרת.
ואני הטיפשה הקשבתי לו.
שכחתי שאני צריכה להקשיב רק לעצמי וככה מצאתי עצמי גם עם אנטיביוטיקה וגם מצבי מיום ליום מחמיר.
הסטודנט הטיב לתאר את מצבי.
מערכת החיסון שלך "פח" ואת "חיידקת מהלכת"! אתם יודעים כמה אני אוהבת את האתר שלי.
כותבת, מצלמת, עורכת, באה לבקר, מדברת איתכם והשבוע בגלל מצבי הייתי מעורבת פחות.
עד שהגיעה גברת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
איך בבת אחת התעוררתם ושימחתם אותי.
ADONAY!
ככה על הדרך אמרתי שאני לא מרגישה טוב והגיעו ברכות החלמה והתעניינות
ולפעמים לא צריך יותר מזה. את עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד צילמתי לכם לפני האפיה,
אבל את העוגה עצמה בשלמותה, אחרי אפייה, לקחתי איתי להרצליה.
זה התחיל בטעימה של החתן שלי שאמר לי -אוי מייגוד דורית היא משהו!
לשכנה הנחמדה שהיה לה אקמול-קולד ואמרה לבת שלי בואי לקחת,
שלחנו חתיכה מהעוגה.
אחרי שבעלה טעם הגיע הווטאפ –
שבעלה טעם ואמר שזו עוגה נדירה בטעמה. לא אני אמרתי, בחיי הוא אמר.
השכנה השלישית שראתה את הווטאפ התחננה לפרוסה גם, קיבלה.
ואז אמר האיש, רגע על מה המהומה, קם לטעום, הקטנטנים הצטרפו לחגיגה ונעלמה העוגה. יפהפייה בצורתה וקטלנית בטעמה.
אין תיאור אחר לעוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
תכינו, תועמו תגידו צדקת. ממרח הלוטוס
עם פרורי העוגיות ושבבי השוקולד
גורמים לעוגה להיות קטלנית בטעמה.אז איך מכינים עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד? לאחר הכנת הבצק, מרדדים את הבצק ומורחים עליו ממרחי לוטוס.
אני השתמשתי בשני ממרחים. אחד רגיל ואחד עם שברי עוגיות בתוכו.
מפזרים על שכבת ממרחי הלוטוס פרורי עוגיות לוטוס.
נשארו מעוגת ממתקים ליום הולדת מלאי ממתקים,
פוררתי שוקולד "מקופלת" על העוגיות.חותכים את הבצק לחמישה פסים ומתחילים לגלגל.
מסיימים את הבצק?
עוברים לפס השני וממשיכים לגלגלככה מגלגלים שלושה פסים.
בגלל שהדוגמנית השמינה בזמן הגלגולים,
מעמידים אותה ואת הפסים הנוספים מלפפים סביבה.הנה המתוקה מוכנה להיכנס לתנור.ביתרת הבצק אפשר להכין שבלולים קטניםאו כל צורה אחרת שתעלה על דעתכם למנות אישיותאחחח אתם תהנו!

עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד

בראוניז שוקולד קרמבו מושלם!

בראוניז עם ממרח מרשמלו שנמס בפה כמו קרמבו

אני אצל חברה שמספרת על תעלולי נכדתה בגיל העשרה.
"היא מבריזה מביה"ס ואמא שלה עצובה חבל לך על הזמן"
"תגידי, שכחת איך את היית כשהיית בגילה? למה את הלכת לביה"ס?"
"ברור. הייתי חננה"
צחקתי "אני לא"
"מה פירוש לא?"
"אני למדתי בים. חוף הכרמל, הגלים, השמש היו הביתספר שלי"
וסיפרתי לה את הסיפור הבא. כשהייתי בכיתה ח' ביום הורים המורה הודיעה לאמא שלי שאני מחסירה המון
"מה פירוש מחסירה? הילדה יוצאת כל יום מהבית עם התיק לביה"ס"
"היא אולי יוצאת מהבית, לביה"ס היא לא מגיעה" ענתה המורה מיידית
אני נעשיתי קטנה-קטנה בכסא ואמא שלי אולי רצתה לרצוח אותי אבל בפאסון היתה אלופה.
היא לא תעיר לילדה לפני המורה.
הודיעה למורה שמהיום והלאה כל פעם שאני לא מגיעה לביה"ס המורה תשלח לה מכתב.
כן-כן אז לא היו מחשבים ודואר היה נוהל רגיל.
העסקה נחתמה בלחיצת יד וחיוכים, היה נעים להכיר וכל יתר הברבורים.
עברה מחצית והופ לפנינו יום הורים נוסף.
אותו חדר, אותה מורה, אותה אמא, ואותה ילדה. אני.
אחרי שלום ומה שלומך המורה מודיעה שהילדה עדיין מחסירה
"אני לא מבינה, אבל ביקשתי ממך להודיע לי לא?" אמא שלי המתוקה חייכה בשביעות רצון
המורה שלפה קלסר עם ערימת מכתבים
"גברת מנו, אני שלחתי ואת חתמת מה יותר מזה?"
נמחק החיוך מהפנים של אמא שלי ואני כמעט מתתי.
לחתום במקום אמא שלי לא היססתי, אבל לחשוב שהמורה תשמור על המכתבים? לשם לא הגעתי.
"אני אגיד לאבא שלה שידבר איתה" ענתה אמא שלי עדיין בפאסון.הסיפור הזה מקבל עוגה עם הפתעה.
בניגוד לאמא שלי ההפתעה פה אלוהית ומושלמת
בראוניז שוקולד קרמבו מושלם!
מכיל ממרח מרשמלו שיוצר בפה טעם של קרמבו.השבוע כשהייתי אצל בתי, נתתי לשכנה בקופסה קוביות בראוניז שוקולד קרמבו מושלם.
למחרת דיווחה השכנה שמקומה שלישית עד קומה ראשונה חוסלו כל הטעימות.
אני אולי לפעמים אומרת שכזה עוד לא היה,
אבל חברימים,
באמת באמת בראוניז שוקולד קרמבו מושלם! כזה עוד לא היה.פייי אתם תשתגעו!

יש לי מתכון לבראוניז שוקולד עם חמאת בוטנים שתוכלו לראות במדוייק איך הכנסתי את החמאת בוטנים לבראוניז.
אותה שיטה – רכיבים אחרים. הכל פה – בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים. תדליקו שוב את התנורים.

בראוניז שוקולד קרמבו מושלם!

עוגיות נימוחות בפה

העוגיות הכי קַלוּלֶס שיש. שלושה מצרכים, חצאי שקדים והעוגיות מוכנות.

"מוּרמוּר, בואי נשחק במשחק הזכרון"
"קשה לי, תביאי משחק אחר"
"מוּרמוּר זה קַלוּלֶס. ממש קַלוּלֶס!"
"קַלוּלֶס?? מהזה קַלוּלֶס? אני לא מבינה"
הורגת אותי. הורגת אותי כשהיא מתחילה להמציא מילים.
פנתה לאמה,
"אמא תאמרי למורמור מה זה קלולס"
תאמרי!
מתאפקת לא להתנפל עליה ולאכול אותה אבל בסוף מוחצת אותה והיא צורחת
"אבאאא, תאמר למורמור שתפסיק כבר!"  אז יש לנו מטבע לשון חדשה במשפחה – קַלוּלֶס.
וכן. העוגיות האלה הן הכי קַלוּלֶס שיש.
שלושה מצרכים מערבבים בקערה, מקשטים עם פרוסות שקדים, יוצרים עיגולים וזהו.
מאד מזכירות בטעמן את הקוּרָביה מי שמכיר
אבל אין בהן טחינה.
מאד דומות לעוגיות השבדיות שלי אבל פה השתמשתי בשמן,
כך שהעוגיות פרווה לגמרי
ומתאימות גם לאחרי הארוחה.
הן רכות, הן נימוחות הן נהדרות!
כמובן שמכינים אותן בנוהל סוויט דוּלי
שזה אומר קערה חומרים וצ'יק צ'ק הכנה.

עוגיות נימוחות בפה

עוגת שוקולד עשירה

עוגת שוקולד נימוחה ונפלאה המאפשרת להכינה בבית בצורה קלה ופשוטה - מתכון של מיקי שמו

כשבסלונה הציעו לי להשתתף בפרוייקט “השף שלי ואני”  בו בלוגריות מבשלות עם השף האהוב עליהן, היה ברור לי מי הוא המנטור שלי.
עבורי יש רק מלך אחד כזה.
שם הבלוג שלי הוא “סוויט דוּלי” ולקבל סדנת שוקולד פרטית ממיקי שמו זה התגשמות חלום.
מבחינתי מיקי שמו הוא מלך הקינוחים, העוגות והמתוקים. רשת SHEMO הקונדיטוריה הוקמה בשנת 1992 על ידי רותי ואיציק שמו, שהתמחו במאפים ודברי מתיקה באזור הצפון.
החנות הראשונה זכתה להצלחה גדולה עם פתיחתה וכבשה את ליבו של הדור השני במשפחה שהחליט להצטרף לעסק המשפחתי ולקחו את החזון קדימה.
כיום משלבת המשפחה כוחות ומציעה ללקוחות הרשת ליהנות מהידע, הניסיון והטכניקות שליקטו מרחבי העולם, לצד אהבה גדולה לתחום. על פיתוח הקולקציות של הרשת מופקד הקונדיטור מיקי שמו, שהפך בשנים האחרונות לאושיה בתחום הקולינארי בישראל.
מיקי נחשב ליועץ מבוקש בתוכניות הבישול והאירוח בערוצי המדיה השונים.
עם ההצלחה של הרשת נפתחו סניפים חדשים גם באזור המרכז.
כיום תוכלו ליהנות מהמבחר, הטעם ואיכות מוצרי הרשת בסניפים החדשים, המהודרים והיפים, ברמת אביב ת”א ובחיפה. ואחרי כל ההקדמה הזו תסכימו איתי שלעמוד, לאפות ולקשט ליד האושיה מיקי שמו ולערבב ביחד שוקולד זו היתה חוויה בלתי רגילה של פעם בחיים. מיקי התגלה כאדם מקסים, לבבי, צנוע וסבלני. כשהציע שילמד אותי איך להכין קישוטים משוקולד כמעט פצחתי בריקוד הורה. מודה ומתוודה התרגשתי מאד.
הידיים רעדו לי, פחדתי לעשות תנועות לא נכונות ומיקי אוצר בלום של ידע, נכונות וסבלנות רבה, הסביר לי את תהליך הכנת השוקולד – טימפרור, הדגים, עבדנו ביחד והראה לי כמה פשוט להכין קישוטי שוקולד.
זו היתה חוויה מדהימה עבורי. אחרי שעוגת השוקולד נאפתה, הסביר מיקי שיש להפוך את העוגה על מנת שהחלק התחתון יהיה בסיס העוגה מכיוון שהוא שטוח ונוח לעבודה.
את העוגה הנחנו על גבי רשת כשמתחת תבנית אפייה.
בעזרת מצקת יוצקים את ציפוי השוקולד על העוגה ומסביב עד שהעוגה מכוסה כולה בשוקולד בדפנות ובחלקה העליון.
היא נראתה מושלמת. היתה לנו עוגת שוקולד עשירה.
את שאריות הציפוי שנשארו בתבנית, מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר.
לא משתמשים בזה לקישוטים. “שוקולד אוהב תנועה, זמן וטמפטורה, אחרת השוקולד אינו מבריק ולא נגיס” הסביר מיקי לכן קישוטי השוקולד הם לא רק לתצוגה, הם טעימים ואכילים. בתמונות תוכלו לראות ולהבין איך מכינים את קישוטי השוקולד מיקי הניח על השולחן את השקף המעוטר
על השקף המעוטר יצקנו שוקולד
"באת לפה ללמוד לא?.."
אחרי שהשקף הוצף בשוקולד
מיקי שיטח את השוקולד על השקף
אחרי שהשוקולד התקרר
ניקינו את השיש
מיקי סימן משולשים על השוקולדהמורה רצה לדעת אם התלמידה הפנימה את חומר הלימוד.
איזה פחד! הידיים רעדו לי!
מיקי היה סבלני ולא הבין למה אני מתרגשת(:
על השוקולד מהדקים נייר אפיה
ומגלגלים על גבי מערוך או צינור פלסטיק
את השקף עם השוקולד
מניחים בצד כחמש דקות להתקרר
וכל הזמן הזהממשיכים עם השוקולד.
מיקי הוריד בזהירות את הפלסטיק מהשקף
והשוקולדים נפלו לנו לידיים
הקישוט הראשון ננעץ באמצע והיתר מסביב
המלך ואנימקשטים עוגה“את כדור השוקולד המוכסף תשימי ליד הפרח שיצרנו”
“המפקד!”העוגה מוכנהחברימים, זו היתה חווית חיים לעבוד לצד מיקי שמו.
אני רוצה להודות לו על השיעור הנפלא
והידע שהעביר לי כשעבדתי לצידו.
תודה!
תודה רבה ליוחאי שמו שעזר לי בצד הלוגיסטי לקיים את המפגש. כמובן שעבורכם קבלתי את מתכון לעוגת שוקולד עשירה,
עם המתכון לציפוי והקישוטים
של מיקי שמו. אם חשקה נפשכם במשהו מתוק ישר מידיו של מיקי שמו
תוכלו למצוא את הסניף הקרוב אליכם מרשימת הסניפים בלחיצה פה

עוגת שוקולד עשירה

מתכונים לחנוכה