סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

סופגנינות קטנות מתוקות ועגולות, מלאות בגבינה עם טיפת קינמון, שאי אפשר להפסיק לאכול אותן ויש גם גירסה עם שוקולד!

לפני הכל – הכנתי לכם סרטון איך מכינים את הסופגנינות הנפלאות האלה:לפני שנים, דודה שלי טיילה עם הנכד שלה. עצרה אותה אישה, התפעלה מהתינוק ושאלה בן כמה הוא.
הילד היה בן שלושה שבועות, "חמישה חודשים" ענתה דודתי בלי למצמץ.
שנים הסיפור רץ אצלנו במשפחה ואנחנו צחקנו עליו.
צחקתי-צחקתי בום דפק לי בדלת. כשנכדי היה בן שלושה חודשים,
בעודי מטיילת איתו והוא בעגלה, נצמדה אלי אישה שאני לא מכירה, הסתכלה על הילד ואמרה:
"יה!! איזה תינוק יפה!! בן כמה הוא??"
בלי למצמץ עניתי "חמישה חודשים"
האישה בחדות פנתה עלי כועסת: "את פוחדת מעין הרע שלי??"
"למה? הוא לא נראה לך חמישה חודשים??" תקפתי בחזרה
האישה ישר מתרככת "וואלה צודקת! באמת נראה ככה אבל תקשיבי.."
פרצה במונולוג "הבת שלי ילדה לפני שלושה חודשים תינוקת במשקל ארבע קילו. הלכה לטיפת חלב השבוע,
שקלו את הילדה, אמרו לה התינוקת שוקלת תשע קילו.
תשע קילו! וואלה תאמיני לי ממלאה הילדה את העגלה בדיוק כמו זה.
אמרה לה האחות את חייבת לתת לילדה מטרנה דל שומן.
תגידי, את שמעת שיש מטרנה דל שומן?? אני לא ידעתי על זה!
אמרתי לה, מפיתום דיאטה לילדה? השתגעת?? היא תינוקת! תני לה לאכול כמה שהיא רוצה! תגידי, אצלכם גם אוכל מטרנה דל שומן?"
אני עוד בשוק מהווידוי, קצת המומה שאמרה על הילד "ממלא את העגלה" הפעם תפסה אותי לא מוכנה
"אממ..לא..הבת שלי מניקה"
"וואלה?? כל הכבוד! הבת שלי לא הסכימה! היום הילדים עושים מה שהם רוצים את לא יכולה להגיד להם מה לעשות. תדברי אל הקיר! וואלה רק שיהיו בריאים יותר מזה מה נגיד?"
"כלום. ממש כלום" המומה הלכתי  משם.
ממלא את העגלה!  חוצפנית! פסדר תגיד שהוא סופגניה, ניחא. ממלא-את-העגלה?? חו צ פ נ י ת!!אין מתכון שמתאים יותר לסיפור הזה
ממתכון של סופגניות ויש לי בשבילכם סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות, שמכינים בצ'יק צ'ק.
סופגנינות קטנות מתוקות ועגולות, מלאות בגבינה עם טיפת קינמון,
שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. תתחילו להכין, תשימו שעון תראו פחות מעשר דקות להכין.
אמרתי השנה אני לא מטגנת. אז אמרתי.
אחרי שהכנתי שמתי בצד כדי לצלם למחרת. אני והאופטימיות שלי. הצחקתם אותי. נעלמו. לא ראו אור יום!
ואם תסתכלו בתגובות תראו איך אנשים אהבו
וזה רעיון נהדר להכין עם הילדים!

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

העָוָומֶה של שפרה

כדורי בצק חמים טבולים בסירופ מתוק, שגורמים לקולות של עונג בלתי צפויים כשאתם טועמים אותם.

שום סיפור לא ישתווה לדרך הכנת העָוָומֶה של שפרה. שפרה חברתי המצחיקה, היא בשלנית בחסד עליון.
לא פלא שזכתה במקום הראשון בתוכנית "בואו לאכול איתי" של הערוץ הראשון.
לקחה בהליכה את התחרות עם הממולאים שלה שטעמם נטעם למרחוק.
אבל אנחנו בחנוכה והקינוח שזיכה את שפרה במקום הראשון.
כדאי לכם מאד!! להכיר אותו. העָוָומֶה של שפרה. כדורי בצק טבולים בסירופ. הכנתי להם סרטון הכנה מדוייקכשעיגול הבצק הראשון יצא מהאש אני לא התאפקתי וטעמתי אותו. אלוהים!! איזה קולות שאני השמעתי!העיגול היה חם, טבול בסירופ, אני לא מדברת על כמות הקלוריות, אני לא מדברת על הטיגון,
יש דברים שהקלוריות אומרות לכל היתר "תזוזו מפה התענוג שווה" והעוומה.
העָוָומֶה של שפרה ראבק שווה כל קלוריה.התחלנו לעבוד. "איפה הקמח?" שאלה
מיד עברתי לדום מתוח "על השולחן מחכה לך"
הסתכלה על החבילה בתימהון "את זה קנית??"
"בעלי! " ישר הפלתי עליו את התיק שלא תתרגז
"קנה שניים בעשר" הגנתי על הקמח בחירוף נפש  "הקמח לא טוב?"
"פריירים! זה קמח של אינטליגנטים! קמח עולה שלוש תשעים!" והתחילה לערבב את הקמח המים והשמרים.עם הידיים ערבבה, הקפיצה, את העיסה צי'ק-צ'יק-צ'אק.
"אפשר להכין גם עם מעבד מזון או מיקסר אבל אני הכי אוהבת בידיים"ערבבבה עד שהגיע לעיסה אחידה. "הקמח שלך משובח מדי, תביאי עוד קצת מים..""את רואה? זה צריך להיות כמו טחינה סמיכה, אני מרימה את המטרפה ותראי"
את העיסה עטפנו בניילון ושמנו במיקרו שתנוח. לא להפעיל! מקום חמים שהעיסה תתפח.בזמן הזה הכנו את הסירופ המתוק, שמים על האש סוכר מים ולימון. כל הכמויות המדוייקות בסוף.בשעה שהעיסה תפחה היא הצחיקה אותי,
סיפרה לי סיפורים
ואחרי כשעה הוצאנו את הקערה מהמיקרו.
ככה נראית העיסה אחרי ההתפחה. טרפה את העיסה בשנית להוצאת האוירומפה התחיל הקסם. לקחה כפית מהבצקהעבירה לשמן הרותחעוד כפית ועוד כפית והעוומה מטגנים להם בקופצניות בשמן הרותחהנה המתוקים משנים את צבעם לחום בהירעם כף מספר 1 מוציאים את העוומה מהשמן הרותח לקערת הסירופבקערת הסירופ טובלים אותם עם כף אחרת.
שלא יתערבבו השמן והסירופ.  והנה הכוכבת בכבודה ובעצמה, האחת והיחידה שפרה
תודה רבה חברה שלי!  
אם אתם רוצים לראות את רק את שפרה בהופעת אורח מכינה את העוומה כדי שתדעו איך מכינים אותם בדיוק
אתם מוזמנים לפה: לא יודעת מה אתכם, אני נהניתי מיליונים!!
מתכונים נוספים לחנוכה – תוכלו למצוא פה

העָוָומֶה של שפרה

צ'יפסים אפויים של בטטה

כשנוגסים הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה והכי שווה - זה לא מטוגן.

  בטטה מכילה 120 קלוריות ב-100 גרם והיא עשירה בסיבים, חומצה פולית, מינרלים, וויטמינים B ו- C.
הבטטה היא מקור מצוין של בטא-קרוטן שהופך לוויטמין A בגוף והוא נוגד-חמצון העשוי למנוע סרטן.
הבטטה נהדרת לדיאטה:
בתפוח אדמה יש אמנם פחות קלוריות (85 קלוריות ב-100 גרם) אולם לבטטה אינדקס גליקמי נמוך יותר, על שום הסיבים התזונתיים שבה, ואכילתה איננה מעוררת חשק לאכילת פחמימות נוספות. ואחרי שאתם יודעים כמה הבטטה נהדרת,  יש לי בשבילכם חטיף צ’יפסים אפויים  של בטטה. להכין את הצ'יפסים זה כלום עבודה.
כשנוגסים בהם הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה וזה לא מטוגן! קבלו אותם. צ'יפסים אפויים של בטטה פורסמו לראשונה בסלונה ותוכלו לראות כאן את תגובות האנשים כמה שהמתכון מוצלח.

צ'יפסים אפויים של בטטה

 

לביבות בטטה טבעוניות

לביבות בטטה טבעוניות עם פלפל שחור גרוס שמוסיף טעם למתקתקות של הבטטה.

אני שרועה על הספה, רגליים על השולחן הרוסה מעייפות כשהנייד מצלצל
“אני בסופר את צריכה משהו?”
“שלחתי סמס לא?”
“כן, אבל שלא תגידי אחרכך אוי שכחתי..”
“אממ אז תקנה בטטות, מזמן לא עשיתי צי’פסים של בטטה והילדים אוהבים”
“את בטוחה שצריך? קניתי בשבוע שעבר”
“אני לא ראיתי”
“בטוח קניתי, אולי תלכי לבדוק?”
“חכה”
נשארת באותה פוזה, עוצמת עיניים, סופרת עד עשר ו..
“לא. אין. בדקתי”
“את בטוחה??”
“לגמרי. תקנה” אז הוא קנה עוד שלוש בטטות ולא היתה ברירה, נוסף לצ’יפסים עשיתי לביבות בטטה טבעוניות.
כשהתחלתי להכין את לביבות הבטטה,
נזכרתי בחברתי הטבעונית שפעם אמרה לי שהיא במקום ביצים שמה טחינה, אמרתי מה יכול להיות? ננסה.
ניסיתי ויצא מ-עו-לה! אגב, יש לי גם לביבות בטטה טבעוניות אפויות אם אתם מחפשים רק ללחוץ כאן-
מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

 לביבות בטטה טבעוניות

לביבות תרד

לביבות תרד שהן אפילו טיפה קריספיות. נהדרות!

כשהילדים היו בני נוער היה לי נוהל-כביסה-ביום-שבת.
עבדתי מסביב לשעון, ריצות כל השבוע, התאים לי שבת בבוקר.
פותחת בשקט-בשקט את דלת חדרם, שולפת את סל הכביסה, ממיינת ועושה מכונות.
שבת אחת, המכונות מתגלגלות במרץ, שעת צהרים התעורר הנסיך, מגיע למטבח עם קורי שינה על העיניים, בקול מנומנם שואל
"ראית אולי את הנייד שלי?"
"לא.."
"את בטוחה? הוא היה בסווצ'ר של אתמול בערב"
מפסיקה לנשום "..איפה היה בדיוק?…"
שום נמנום אין יותר בקולו "בסווצ'ר אמא. בסווצ'ר. איפה הסווצ'ר שלי?"
אני מנסה למשוך זמן "..אה.."
"אמאאא!! אל תגידי לי שכיבסת אותו!!"
טסנו שנינו למכונה אבל זה היה מאוחר מדי. מול העיניים התגלגל לו במרץ הנייד בין הבגדים.
צעקות עד לב השמיים – איך לא בדקת?? עכשיו בגללך לא יהיה לי פלאפון!
וחופשי  מרשה לכם לדמיין את הצעקות וכל המרבה הרי זה משובח.
כמובן שלמחרת הלכתי איתו אבלה וחפויות ראש לרכוש מכשיר חדש כי מישהי בכל זאת מישהי כיבסה פה טלפון סוללארי . עבר שבוע בדיוק. שבוע.
שבת בצהרים יום יפה, המכונות מתגלגלות במרץ.
אמא כבר גמרה לשתות את הקפה כשלפתע שאגות מחרידות את הבית.
הנסיך טס במדרגות, עוקף אותי, רץ למכונה וצועק:  "אני לא מאמין! אני לא מאמיןןןןןן!! כיבסת לי שוב את הפלאפון!!!" חברימים, נשבעת בספר התורות, סיפור אמיתי.
נכון, לא משהו שאפשר להתגאות בו, אבל מ'לעשות לא כולם מושלמים!
ולמה אני מספרת לכם את סיפור עוונותיי הזה? או!
השבוע, בארוחת הערב הנסיך שהפך לסטודנט, מספר לי שיש טלפון נייד חדש בשוק.
מתאר לי את כמות הג'יגבייטים, את איכות הפיקסלים ואחרי שמסיים לספר בשבחו אומר: "יש לי יומולדת בחודש הבא, בא לך לקנות לי אותו?"
אני עם חיוך מאוזן לאוזן אומרת –  "לא!"
"לא? למה??" פותח עיניים ענקיות
החיוך עדיין על הפנים
"אני לא זוכרת שכיבסתי לך נייד בזמן האחרון…" חברימים, לביבות תרד שמכינים בחמש דקות, טעימות אש! השוס של הקציצות האלה שאפשר להכין אותן אפויות והן יוצאות נפלאות!
בתבנית אפיה על נייר משומן מניחים את הקציצות ואופים כחצי שעה.
גם באפיה הן מאד טעימות אולם בטיגון הן מקבלות טאץ' קריספי שלפי הביקורות הביתיות יותר טעים.לבכורה שלי יש בזמן האחרון דוּדה ללביבות תרד וזו כבר פעם שניה שאני מכינה השבוע את הלביבות.
בנוסף, השתמשתי בפרורי לחם מהסוג היותר משובח,
הפריכים, המוזהבים, הם מוסיפים ללביבות תרד את הקראנצ'יות.
והכי חשוב, היו ללביבות  תרד הצלחה כבירה אצל הקטנטנים.

לביבות תרד

מתכונים לחנוכה