סלט דלעת עם נבטי חמניה

הדלעת בסלט היא טבעית מה שהופך את הסלט בנגיסות לקריספי וטעים

אחרי החגים היה היה ביום שלישי והופ הגיע שבוע חדש.
שלושה ימים של התברברויות עם עצמנו, ימים לא שקטים, מדינה גועשת,
אבל היום מתחיל שבוע חדש וזה יום ראשון של  אחרי החגים.
זהו. הפעם באמת נגמרו התירוצים.
ננסה לחזור לשגרה עם נוהל בריאות של יום ראשון,
ובשביל זה הבאתי לכם סלט דלעת.
ב-100 גרם דלעת 26 קלוריות. פנטסטי!
לכו תנשנשו דלעת כרצונכם והלב רגוע כי אנחנו בדרך הבריאותית. סלט דלעת עם נבטי חמניה הוא סלט מפתיע בטעמו.
כשהגשתי אותו בפעם הראשונה האנשים היו בטוחים שמדובר בגזר. הדלעת מוגשת במצבה הטבעי ללא בישול.
לוקחים חתיכת דלעת, לא מבשלים וחותכים לגפרורים.
הטעם שלה נהדר! בגלל שהיא לא מבושלת, בנגיסות היא קריספית.
בערבוב עם יתר המרכיבים, הסלט הזה הוא מאסט אצלנו, במיוחד בגלל הצבעונות שבו, כמעט בכל ארוחה חגיגית. בימים אלה מסתובבת האמצעית היפה שלי בארצות הברית ומכיוון שעוד מעט חוגגים שם את האלוהין,
אני מקבלת תמונות נהדרות של דלעת.

ולכן כל שנותר הוא להכין את הסלט הנהדר הזה. סלט דלעת עם נבטי חמניה.

סלט עגבניות עם נבטי בזיליקום

עגבניות עם נבטי בזיליקום, סלט שמכינים בצ'יק צ'אק

  סלט עגבניות עם נבטי בזיליקום הוא מסוג הסלטים שלוקח להכין אותם שלוש דקות והוא טעים, מרענן ונהדר.  

סלט עגבניות עם נבטי בזיליקום

סלטים עם קינואה

קינואה עם סלק, קינואה בנוסח טבולה

עד לפני שנה לא ידעתי מהזה קינואה.
כשחברתי נהגה לקנות לבתה הצמחונית את הקינואה הייתי משתהה איך היא מתעסקת עם הגרגרים האלה, האוכל לציפורים הזה.
אז הגיע טרנד הבריאות, טעמתי והשאר היסטוריה. מגישה לכם – סלטים עם קינואה. הכנתי לכם שני סלטים
סלט קינואה עם סלק
וסלט טבולה עם קינואה קינואה מבשלים כמו אורז.
שמים בסיר כוס קינואה, 2 כוסות מים, 2 כפיות שמן זית (לא חייבים) , קורט מלח (כי לקינואה נטיה להיות מלוחה לאחר הבישול).
מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כעשרים דקות עד חצי שעה עד שהקינואה נעשית קצת שקופה. הפעם השתמשתי בקינואה לסלטים.  

 סלטים עם קינואה

מרק טפיוקה עם קיוי

קינוח טבעוני-פרווה מרענן וטעים

"אמא, מה את עושה מול המקרר?"
"בודקת מה יש וחושבת מה להכין לכם קינוח"
"מה את מתכננת?"
"יש לי פרג, אולי אכין פרפה"
"מה דעתך להכין את הקינוח עם הטפיוקה, המרענן הזה, שהכנת פעם עם מלון?"
"רעיון מצוין!"
פותחת את מגירת הפירות כולי אושר, טא-דם! אין מלון. אבל! יש קיווי.במזווה אני מגלה קרייסס נוסף.
"אין לי חלב קוקוס!!!" אני צועקת
"אבל יש לך קוקוס טחון!" צועק לי בחזרה הקניין
אלה. אי אפשר להזיז אותם מהכורסה באמצע היום.
אז הסתדרתי. נו מה. שלא נכין לילדה מה שביקשה?? לפקיסטן בהליכת פיק-פק אלך בשבילם. מתכון למרק טפיוקה עם קיוי. קינוח מרענן ונהדר.

 מרק טפיוקה עם קיוי

איך מכינים מרשמלו

איך מכינים מרשמלו שלב אחרי שלב

  איך להכין מרשמלו היה המתכון הראשון איתו פתחתי את הבלוג בסלונה ומגיע לו מקום של כבוד גם פה. התמונות לא הכי מקצועיות אבל יש תיאור מדוייק של איך מכינים מרשמלו. לפני שנים גרנו באפריקה.
בימי ראשון, שהם כמו ימי שבת אצלנו, היינו אוכלים ארוחות צהרים משותפות כשגזרת המתוקים היתה מוטלת עלי כמובן.
סופלה שוקולד היה אחד הקינוחים שכולם השתגעו עליו.
בשבוע השלישי שהכנתי אותו די שעמם לי בהכנתו והחלטתי להטמין בתוכו קוביות מרשמלו על מנת להעשיר את הטעם. תמיד נראה לי מרתק להכין מרשמלו והחלטתי שהגיע הזמן שאפצח את הכנת המרשמלו.
המתכון של עוגיו-נט ואותו בחרתי לעשות בגלל הכמות וגם בגלל שחשבתי שטעם הלימון יוסיף למרשמלו. אז איך מכינים מרשמלו?     

איך מכינים מרשמלו

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכונים ליום העצמאות

מחפשים מתכונים ליום העצמאות? היכנסו לסוויט דולי ותמצאו מבחר מתכונים לסלטים, לארוחת על האש ולפיקניק , מבחר מתכונים ליום העצמאות.

מתכונים ליום העצמאות, מתכונים טעימים ומיוחדים, מתכונים כל המתכונים שאתם צריכים להכיר לקראת יום העצמאות הקרב: בשרים, סלטים, חומוס ועוגות.

מתכונם ליום העצמאות – בכל יום עצמאות למדינת ישראל, יוצאים המוני ישראל אל הפארקים ועושים על האש – הדבר נהפך למסורת של ממש. אבא מתפקד על המנגל (ומסרב להיפרד ממנו עד שכל הבשרים כבר מוכנים), אמא מכינה את הפיתות והסלטים והבשרים נצלים ביסודיות על האש בטעם מצוין. הבשרים הפופולאריים שנצלים על האש באופן כללי וביום העצמאות בפרט הם פרגיות, חזה עוף, קבבים, נקניקיות, המבורגר, כבד ולבבות.  חיפשתם מתכונים ליום העצמאות?יום העצמאות – בכל יום עצמאות למדינת ישראל, יוצאים המוני ישראל אל הפארקים ועושים על האש – הדבר נהפך למסורת של ממש. אבא מתפקד על המנגל (ומסרב להיפרד ממנו עד שכל הבשרים כבר מוכנים), אמא מכינה את הפיתות והסלטים והבשרים נצלים ביסודיות על האש בטעם מצוין. הבשרים הפופולאריים שנצלים על האש באופן כללי וביום העצמאות בפרט הם פרגיות, חזה עוף, קבבים, נקניקיות, המבורגר, כבד ולבבות. המשקיעים יותר שבינינו צולים על האש גם סטייקים שלמים, צלעות כבש וכבד אווז. אמרתם יום העצמאות – אמרתם חגיגה של בשרים!

מתכונים ליום העצמאו