סלט חצילים קלוי עם בצל פטרוזיליה ושום

סלט חצילים קלוי עם בצל פטרוזיליה ושום

סלט חצילים קלוי עם בצל שום ופטרוזיליה, סלט נהדר לכל ארוחה

אני מאד אוהבת חצילים. מאד!
תמיד שמחה להוסיף לחציל ירקות שונים על מנת להשביח את טעמו.
מתה על חצילים!
הפעם גם נשארו לי גרעיני רימון וחוץ מהצבע שזה הוסיף לסלט,
המתיקות של הרימון עם החמצמצות של הסלט,
טוב מה אגיד לכם, אני ממש אבל ממש אהבתי! הפעם החלטתי להוסיף לחציל הקלוי רק בצל ופטרוזיליה.
בדרך כלל קולים את החצילים על האש
אבל מודה ומתוודה מאז שיש את הקופסאות המוכנות בסופר
אני קונה את החצילים על האש ומכינה איתם את כל הסלטים.
אתם יכולים בהחלט לקלות את החצילים על האש
או להכין חציל קלוי בתנור.
סלט קל קל שמערבבים את החציל הקלוי
עם בצל, פטרוזיליה שמן זית ולימון
ולקישוט מוסיפים גרעיני רימון. לא חייבים
אבל זה מהזה מוסיף לסלט(: הכנתי סרטון חדש לסלט מלפפונים מלא בנחישות
תוכלו לראות כאן – סלט מלפפונים מלא בנחישות אם תרצו עוד מאכלים עם חצילים רק ללחוץ כאן – מאכלים עם חציליםסלט חצילים קלוי עם בצל פטרוזיליה ושום
אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות

אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות

שני מתכונים לאטריות שעועית, אטריות שעועית מוקפצות ואטריות שעועית עם ירקות כסלט

השבוע השתתפתי בפגישת מחזור עם הילדים שלמדתי איתם בבית הספר היסודי “יבניאלי” וזו היתה התרגשות גדולה.
יצאתי מהרכב ואחד הבנים אמר “הנה דורית מנו”.
הוא זיהה אותי בצ’יק ואני גם מיד הכרתי אותו. זה היה לחזור במנהרת הזמן.
אנשים שלא ראיתי מעל ארבעים שנה וחזרנו להיות הילדים של פעם.
סיפורים של תום, של חוויות ילדות שמקבלים משמעות אחרת.
פגשתי את חברת הילדות שלי “הייתן צמודות כל הזמן” אמר  אחד הבנים,
“זוכרים בערב כיתה שהיינו קונים בטיילת מההוא עם העגלה חצי מנה פלאפל ב-25 אגורות?”
“זוכרים את הקלמנטינה שהעיפה ההיא על המורה שהסתובבה ללוח?
עד היום אני רואה את הקלמנטינה עוברת לי מול העיניים”
וככה העברנו חוויות ילדות בהתרגשות עצומה.
אחד הסיפורים המרגשים יותר קרה לי עם בחור שסיפר לי שההורים שלו זוכרים עד היום את אבא שלי.
“סיפרתי להורים שלי על השיחה שהיתה לנו בקבוצת הווטאפ והם זכרו את אבא שלך,
את יודעת כמה הוא עזר לאנשים? הם אמרו שהוא היה בן אדם מאד מיוחד”
פגישה מרגשת ומיוחדת במינה.
בפגישה גם סיפרתי מה אני עושה היום, על האתר שלי,
ולזאת שאוכלת ללא גלוטן אני מקדישה אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות. אטריות שעועית הן אטריות שקופות דקות שנראות כמו אטריות זכוכית,
הן עשויות מעמילן, שעועית ומים.
הן נהדרות לאנשי הללא גלוטן וההכנה שלהן קלה מאד.
את אטריות השעועית מניחים בסיר עם מים רותחים ל-10 עד 15 דקות עד שיתרככו.
לאחר שהאטריות מתרככות מסננים את המים.
האטריות הופכות ללבנות לאחר שהתרככו. תבשיל האטריות שעועית מוקפצות עם ירקות הוא תבשיל נפלא לאנשי הללא גלוטן.
הוא יכול לשמש כארוחת צהרים חמה וניתן להכין אותו גם כסלט קר
מאכל של היום לעומת המאכלים של פעם.אני הכנתי אותו בארוחה יחד עם דפי אורז ממולאים בירקות
שאת המתכון תמצאו כאן –
דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס או אגרול ויטנאמי חשוב מאד לציין שרצוי מאד לקרר את האטריות אחרי הריכוך שלא יהיו סמרטוטיות מדי.
את המתכון אפשר להכין גם כסלט קר.
שמים את האטריות לריכוך, מסננים, מוסיפים את הירקות מתבלים
וזה יכול לשמש אתכם גם כסלט קר נהדר!
עוד מתכונים נפלאים עם ירקות תוכלו למצוא כאן – ירקות

אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות

 
מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

איך מכינים עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים עוגה קטלנית!שלב אחרי שלב עם סרטון הכנה

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים מגיע עם סיפור של שמירה על משקל, המלחמה הבלתי נגמרת.
אבל לפני הסיפור הנה סרטון איך מכינים עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים.השבוע הלכתי לפגישה בנוגע לעבודה עם מישהי שאני מכירה.
כשדיברנו בטלפון שאלתי אותה מה להביא לפגישה אמרה בצחוק:”משהו טעים ולא משמין”.
אני לקחתי ברצינות את דבריה והגעתי לפגישה עם פשטידות קטנות של קישואים וגזר.
אני יודעת שהיא עומדת לחתן בן, אני יודעת מהזה שאת מנסה לשמור לפני החתונה,
אני יודעת טוב מאד את המלחמה הזו של להיות הכי יפה שאפשר בחתונה של הבן שלך,
אז לא הכנתי עוגה אלא פשטידות ביס של קישואים וגזר.
כשראיתי אותה, היא נראתה נפלא. אבל ממש.
“את נראית נהדר” החמאתי לה
“אני צריכה לרדת עוד קילו ואז יהיה טוב” ענתה במהירות בלי לחשוב
ואני כמעט הכנסתי לה בוקס.
קילו?? זה מה שמפריד בינך ובין האושר??
למה אנחנו אף פעם לא מרוצות ממה שיש לנו?!
מתי נלמד להגיד לעצמנו, לא לאחרים, נכון אנחנו נראות נפלא בואי נגיד תודה.
המלחמות הבלתי פוסקות האלה עם המשקל,
עם הדברים המתוקים – ברור לי שלעולם לא יהיה להם סוף.
ולכן עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים תמתיק לכם את הסיפור.
וכן. גם לך שמחתנת את הבן שלך – תודה על הכל ומזל טוב!את עוגת השוקולד עם השמרים הכנתי בצורת שבלול.
אולי בתמונה הדוגמנית לפני האפייה לא נראית מרשיםאחרי האפיה מורחים עליה זיגוג
ואני לא אחראית לתוצאות כמה שהיא קטלנית!
עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – עוגות שמרים

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

סלט חצילים עם גמבה סלט רומני

סלט חצילים עם גמבה סלט רומני

סלט חצילים עם גמבה סלט רומני מתובל עם שמן זית, חומץ ושום

אני מאד אוהבת חצילים. מאד!
אוהבת בסלט, אוהבת בקישים ופשטידות, אוהבת מבושל, אוהבת חצילים!
סלטים עם חצילים בכלל אצלי לוקחים בהליכה
מול כל סלט אחר. סלט חצילים עם גמבה סלט רומני הוא סלט נהדר.
בדרך כלל קולים את החצילים על האש
אבל מודה ומתוודה מאז שיש את הקופסאות המוכנות בסופר
אני קונה את החצילים על האש ומכינה איתם את כל הסלטים.
את החצילים מערבבים עם גמבה קלויה שגם אותה צורבים בגריל מספר דקות.
מתכון מדוייק איך מכינים פלפלים קלויים הנה כאן – מתכון לסלט פלפלים קלויים בתחמיץ
אני אגלה לכם עוד סוד, שיש גם קופסה של פלפלים מוכנים בתחמיץ
שאז פשוט מרוקנים את שתי הקופסאות,
מעבירים למעבד מזון, מפעילים אחד שתיים שלוש ובום יש לכם סלט מוכן.
אבל אל תגלו שאני אמרתי, תגידו שדולי אמרה לקלות את הפלפלים לבד.
ת’כלס זה באמת לא הרבה עבודה, אבל כלום עבודה זה לקנות בסופר ולרוקן לקערה(:
ארוחת בוקר בשבילי פרוסה או קרקר עם סלט חצילים וקניתם את עולמי.
הסלט חצילים עם הגמבה הוא בתיבול של שום וחומץ.
בדרך כלל אני מתבלת את הסלטים שלי עם מיץ לימון
הסלט הזה מתובל עם חומץ אבל הוא עדיין טעים מאד. אם תרצו עוד מאכלים עם חצילים רק ללחוץ כאן – מאכלים עם חציליםסלט חצילים עם גמבה סלט רומני
פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים או ברוסקטת עגבניות, ביסים טעימים של בגט עם עגבניות

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים
זו בעצם ורסיה שלי לברוסקטת עגבניות שמגישים במסעדות.
טוסט קלוי עם שמן זית ושום ועליו עגבניות קצוצות.
כדי להפחית בקלוריות בחרתי הפעם לא להשתמש בגירסה הזו.
אני העדפתי שהסלט הוא יהיה זה שיתן את הטעם לבגט. תמונה-סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין כמובן שאתם תמיד יכולים להחליט שכן מתאים לכם,
במידה וכן, תכינו תערובת של שמן זית עם שום כתוש,
תמרחו על פרוסות הבגט ולתנור למספר דקות עד שישחימו.
אחרי שהפרוסות מושחמות ניתן לשים את הסלט על הבגט.
ביסים נהדרים בהם מתענגים על הסלט והבגט ביחד. פסקל פרץ-רובין אירחה אותי בעיתון “מעריב” לכבוד חג הסוכות.
להכנת הכתבה חיפשנו מתכונים קלים.
החלטתי שנלך על “פינגר פוד“.
פינגר פוד זה המינוח הלועזי ל”אוכל אצבעות”.
ביסים קטנים שמוגשים לאורחים שהם לא צריכים להתאמץ.
מאכלים שמוגשים בביסים קטנים שהאורחים פשוט לוקחים ביס ולפה.
הקו שהנחה אותנו היה כפי שפסקל הגדירה זאת בכתבה,
“מתכונים אסטיים שמעוררים רושם רב ומוגשים בקפידה”
מתכונים שנראים כמובן מיליון דולר אבל לא דורשים עמידה ממושכת במטבח. המלצות נוספות לאירוח בחנוכה תמצאו הכל כאן – מתכונים לחנוכה לצורך הכנת הכתבה הכנתי בנוסף לטורטיה עוד שלושה מתכונים.
מוס שוקולד בשני צבעים ללא ביצים בכוסיות קטנות
נגיסי שמרים מצופים סוכר, קינמון ואגוזים ומוגשים עם גאנש שוקולד
מתכון לטורטיה במילוי סלט טונה
ואת פרוסות הבגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים.
ואם אתם מחפשים מתכונים לעוד סלטים שאפשר לשים על בגט
רק ללחוץ כאן – סלטים

פרוסות בגט עם סלט עגבניות שרי בשני צבעים

סלט ויטנאמי עם ירקות ואטריות אורז בתיבול אסייתי

סלט ויטנאמי עם ירקות ואטריות אורז בתיבול אסייתי

סלט וייטנאמי צבעוני, עם ירקות, אטריות אורז, שהטעמים מתערבבים בפה והאורחים אומרים ואו!

  כשהזמינו אותי לבשל במטבחי זיו המרהיבים בהשראת פיוז’ן, הרגשתי כמו עליזה בארץ הפלאות.
לעמוד מול מצלמה אני ממש אוהבת
וכשממולי צלם שעוקב אחרי כל מה שאני עושה
זו בכלל חוויה.
אם עוד לא הייתם בצילומי אוכל שתדעו שזה לוקח שעות
ומתוך החמש מאות תמונות שהצלם צילם אותי (לפחות)
נבחרו אולי שתיים שלוש. בתמונה-מורן מישל האלופה מצלמת אותי ואת הצלם שי אדם לכבוד הצילומים הכנתי סלט ויטנאמי עם ירקות ואטריות אורז בתיבול אסייתי
מתכון עם ירקות שהוא גם צבעוני, גם טבעוני וטעים והכי חשוב קל להכין אותו והוא טעים אש!
לצורך הכנת הסלט השתמשתי בכרוב סגול, קולורבי, גזר ואטריות אורז. כלל חשוב – את האטריות האורז, משרים מספר דקות במים חמים,
כשהן מתרככות, מסננים את המים ומוספים לתערובת. קל-קל טעים-טעים!
הוספתי פרוסות עדינות של פלפל צ’ילי אדום לחריפות,
עלי כוסברה לתיבול פיקנטי.
רטבים אסייתים ובוטנים כמובן מוסיפים נופך מאד אסייתי למנה,
מפזרים מעל גרגירי שומשום וקצח
ויש לכם סלט פנטסטי מלא בטעמים!
לא דורש עבודה מיוחדת, רק לקצוץ ולערבב הכל ביחד.
עוד מתכונים נפלאים עם ירקות תוכלו למצוא כאן – ירקותואצלי כמובן אי אפשר להתחיל לבשל בלי סלפי
אלוהים איך שנעשיתי מכורה לסלפי הזה(:
ושוב תודה למורן מישל שהצליחה לתפוס אותי במיטבי.
תודה אהובה!
ועכשיו כל שנותר הוא לפתוח שולחן
ולהכין את הסלט הויטנאמי הנהדר שלשמו התכנסנו פה בעצם. לעוד מתכונים של סלטים רק ללחוץ כאן – סלטים

סלט ויטנאמי עם ירקות ואטריות אורז בתיבול אסייתי

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס או אגרול ויטנאמי תבחרו את השם ורוצו להכין

דפי אורז ממולאים במירקות ואטריות אורז תמיד הקסימו אותי ורציתי להכין,
פחדתי שזה יהיה מסובך לי מדי וכל פעם דחיתי את ההכנה.
אחרי שהתחלתי לעבוד עם ספירל סלייסר, הקישואים והגזרים
נחתכו לי בצורות כל כך יפות שהחלטתי להכין את הדפי האורז הממולאים.
דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז גם נקראים ספרינגרולס
או אגרול ויטנאמי וצריך כמה דקות להתרגל לטעם, לי בכל אופן זה קרה.
הדפים שקופים והם חסרי טעם,
לכן הכנתי שלושה רטבים שונים שבהם ניתן לטבול את דפי האורז הממולאים בירקות. הכנתי לכם סרטון איך מכינים את דפי האורז שתוכלו לראות בדיוק איך מכינים:
וכדי שיהיה קל הנה הסבר עם תמונות
ראשית, קוצצים בספירל סלייסר את הקישואים לעיגוליםמכינים בספירל סלייסר גם עיגולי של גזר
מערבבים הכל ביחד עם ירקות ושמים בקערה.
מוסיפים אטריות אורז, תבלינים ומערבבים הכל ביחד.
את נייר האורז משרים מספר שניות בקערית מים
ומניחים על משטח עבודה
בפינה למעלה שמים מעט מתערובת הירקות והאטריותמקפלים מצד אחדמקפלים מצד שניומתחילים לגלגל לרול ארוךלאחר הגלגול מניחים בצד ועוברים לבא בתורככה מכינים את כולם ומניחים על צלחת משומנת שלא ידבקו
לפני ההגשה תפזרו עליהם שומשום
והכנתי לכם שלושה מתכונים לרטבים הורסים
שאפשר לטבול בהם את האגרולים.
הנה מתכון לסלט ויטנאמי שאפשר לאכול ליד
סלט ויטנאמי בתיבול אסייתי או אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות אם אתם רוצים גם ספירל סלייסר
במחיר מיוחד ללקוחות סוויט דוּלי
רק ללחוץ כאן – ספירל סלייסר ומברשת קאזה

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

סלט חגיגה עם עגבניות בשלושה צבעים, ארטישוק, זיתים וגבינה מלוחה

מתכון לסלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק מתחיל עם סיפור מאיטליה.
כשהיינו באיטליה הכרתי בפעם הראשונה את האהבה של האיטלקים לארטישוק משומר בשמן.
מכיוון שביקור בסופר זה מאסט בכל עיר חדשה שאנחנו מגיעים אליה,
ככה גילינו את המדפים על גבי מדפים עם ארטישוק בשמן בכל הצורות והגדלים.
גם במסעדות בסלטים הם מוסיפים את הארטישוק
ואני זכרתי סלט עם הארטישוק הזה כסלט משובח.
מוזר שהם משתגעים על הארטישוק בשמן, יש שם המון סוגים של הארטישוק בכל מיני טעמים. השבוע נתקלתי במדף בסופר בארטישוק וישר נזכרתי בסלט הזה
והחלטתי לנסות לשחזר את טעמו.
האמת הוא יותר סלט יווני מאיטלקי כי יש בו גם עגבניות, גם זיתים וגם גבינה מלוחה.
אז עד שנחליט לאיזה ארץ הסלט שייך בואו נכין אותו. בתחתית הסלט פיזרתי עלי חסה פריכים
עליהם פיזרתי עגבניות שרי בשלושה צבעים, ירוק, אדום, צהוב.
מגרדים גבינה מלוחה, מוסיפים זיתים וארטישוק משומר,
מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ויש לכם סלט שאומר ואו!
לטבעונים אפשר להכין את הסלט ללא הגבינה והוא מצויין גם ככה. הסלט הזה זכה להצלחה אדירה.
קיבלתי על תגובות שהוא מאד טעים וקל להכין אותו.    ויש עוד המון מתכונים לסלטים תוכלו למצוא אותם כאן – סלטים אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
 רק ללחוץ כאן – שבועות ויש גם גירסה טבעונית לסלט כאן – סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט טבעוני צבעוני עם עגבניות שרי בשלושה צבעים ארטישוק וזיתים

כשהיינו באיטליה הכרתי בפעם הראשונה את האהבה של האיטלקים לארטישוק משומר בשמן.
מכיוון שביקור בסופר זה מאסט בכל עיר חדשה שאנחנו מגיעים אליה,
ככה גילינו את המדפים על גבי מדפים עם ארטישוק בשמן בכל הצורות והגדלים.
גם במסעדות בסלטים הם מוסיפים את הארטישוק
ואני זכרתי סלט עם הארטישוק הזה כסלט משובח. השבוע נתקלתי במדף בסופר בארטישוק וישר נזכרתי בסלט הזה
והחלטתי לנסות לשחזר את טעמו.
האמת הוא יותר סלט יווני מאיטלקי כי יש בו גם עגבניות וגם זיתים.
אז עד שנחליט לאיזה ארץ הסלט שייך בואו נכין אותו. בתחתית הסלט פיזרתי עלי חסה פריכים
עליהם פיזרתי עגבניות שרי בשלושה צבעים, ירוק, אדום, צהוב.
מוסיפים זיתים, ארטישוק משומר ואני פיזרתי גם שומשום מלא לטעם. הגירסה הטבעונית לסלט הנהדר של עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק.

ואם תרצו עוד סלטים נהדרים תוכלו למצוא אותם פה- רק ללחוץ סלטים

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

מבחר קינוחי כוסות

מתכונים לקינוחי כוסות קינוחים אישיים

מבחר מתכונים לקינוחי כוסות קינוחים אישיים בכל הטעמים

אני מאד אוהבת קינוחים אישיים בכוסות
השנה לכבוד שבועות החלטתי להתפרע עם הגבינות, הפירות והצבעים.
כדי להגיע למתכון עליכם ללחוץ על השורה הצבעונית או על התמונה אז איך תרצו את קינוחי גבינה שלכם לשבועות השנה?
הטריק בקינוחים אישיים הוא קודם כל למצוא את הכלי המיוחד
למרות שכבר הגשתי קינוחים בכוסות חד פעמיות קטנות
צריך לגוון בקישוטים והכוסיות מרהיבות
תמונה אחת שווה אלף מילים
ככה זה נראה בסוף הערבאז בואו נתחיל.
איך תרצו את הקינוח שלכם החג?
יש גבינה קרה עם לוטוס בקינוחים אישיים
בקופסאות קטנות עם מיכסים הורסים
גבינה קרה עם לוטוס בקינוחים אישייםמוס גבינה עם תותים ורוטב תותים הוא קינוח נפלא
במקום תותים אפשר לשים כל פרי אחר
קינוחי כוסות – מוס גבינה עם תותיםמתכון לקינוחים מוס גבינה וניל בכוסות שמכינים במהירות והמוס חלומי!
קינוחים אישיים מוס גבינה וניל בכוסותקינוח גבינה אישי בצבעי ירוק עם קיוי וענבים
מוס גבינה נהדר עם חמצמצות עדינה
קינוח גבינה אישי עם קיוי וענביםמוס מרשמלו ברוטב פירות יער
הוא מוס נפלא שאתם חייבים לנסות
מוס מרשמלו ברוטב פירות יעריש את הקינוח הצהוב
קינוח גבינה אישי עם פסיפלורה ואננס
מוס גבינה עם פירות צהוביםמוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים בלבד
הוא מוס קל-קל להכנה
מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים בלבד
הקינוח בצבעי ורוד סגול
קינוח מפרי אקזוטי
קינוח גבינה אישי מוס גבינה עם פיטאיה ודובדבנים

קינוח טיראמיסו בכוסות עם שוקולד
קינוח שקל להכין אותו
יש גם גירסה לעצלנים ואין פספוסים איתו
קינוח טירמיסו בכוסות עם שוקולד

יש את הקינוח הכי קל
עוגיות עם פודינג ושוקולד
עוגה בתוך כוסית

וסיפרתי פעם את סוד קינוחי הכוסות שלי
תוכלו לקרא
 קינוחי שוקולד בכוסות

התחלתי עם לוטוס נסיים עם לוטוס
קינוח לוטוס עם תות שדה

ואם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות ועוד מתכונים לקינוחי כוסות תמצאו כאן
מתכונים לקינוחי כוסות

מתכונים לקינוחי כוסות קינוחים אישיים

 
מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

שלושה מתכונים מהירים וטעימים לסלטים ליום העצמאות שמצטרפים למבחר עצום של סלטים

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות.
לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים.
כדי שיהיו לנו סלטים חדשים ליום העצמאות
הכנתי שלושה מתכונים חדשים של סלטים.
קבלו מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאוצ.
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת
או על התמונה.

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ’יק צ’ק והוא טעים טעים!

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג’ינג’ר שמוסיף לו טעם נהדר

מבחר נוסף של סלטים מחכים לכם כאן – רק ללחוץ על סלטיםביום העצמאות בשנה שעברה
פרסמתי מבחר נהדר של סלטים
שכדי להגיע למתכונים צריך ללחוץ כאן
הסלטים של המדינה
או על התמונהתפוחי אדמה בתנור היו להיט שהולך ליד הסלטים
הנה, המתכון כאן – מתכונים לתפוחי אדמה

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
הוא סלט חדש במסגרת מתכוני סלטים ליום העצמאות. לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד יום העצמאות. את סלט הגזר עם החמוציות ואגוזי פקאן
הביאה אסתי אמא של הנסיכה לארוחה אצלנו
בערב החג השני של פסח
ואני לא הפסקתי לאכול את הסלט.
היא הכינה את הסלט עם חמוציות ואגוזי מלך
התיבול היה עם חומץ ושמן זית.אחרי שהסלט גזר עם חמוציות חוסל , הכנתי אותו שוב לצילומים
אבל שיניתי לו את הרוטב
והוספתי לו נבטי חמניה ואגוזי פקאן.
החצי השני שאוהב טעמים חזקים
גם הוסיף לסלט כוסברה
שממש הקפיצה את הטעם אבל זה כבר נתון לשיקולכם
אם אתם אוהבים,
שכידוע לכם כוסברה או שאוהבים או שלא
ואני מאלה שממש לא.
נבטי החמניה עדינים וטעימים בעיני
החמוציות ואגוזי הפקאן מוסיפים טעם נפלא לסלט.מתכונים נוספים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט עליי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

ואיך חוגגים את יום העצמאות אם לא בפיקניקים עם כל המשפחה?
לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג. לכבוד החג הכנתי סלט חדש,
סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו סלט נהדר!
קל להכנה עם תיבול עדין של חומץ, שמן זית ושום,
את אגוזי הקשיו יש לקלות לפני שיהיו קריספיים בטעמם
אפשר לחמם את הקשיו על מחבת מספר דקות מכל צד
ולהשגיח שהאגוזים לא ישרפו
יש לפזר את האגוזים ממש לפני ההגשה כדי שלא יתרככו.
אפשר להכין את הסלט לפני
את חומרי הרוטב לערבב בצינצנת נפרדת
וממש לפני ההגשה לערבב הכל ביחד.את כל המתכונים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

 
סלט טבולה עם עדשים שחורות

סלט טבולה עם עדשים שחורות

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות הוא סלט שהבת שלי הכינה.
מדהים אותי איך הנכדה שלי היא תואמת אמא שלה כשהיתה קטנה.
בתי הבכורה בילדותה היתה בררנית בנושאי אוכל
וכבר סיפרתי איך המאכל האהוב עליה היה “לחמניה בלי כלום”.
אסור היה שהאפונה תיגע באורז
והס היה מלדבר על תיבול מיוחד בסלט.
מלפפונים, עגבניה וזהו.
עד היום יש קערת סלט באמצע השולחן לכולם כולל בצל,
ליד הצלחת שלה תמיד תהיה קערית של סלט רק עם מלפפון ועגבניה.
לכן מדהים אותי כשאני מגלה אצלה סלטים עם טעמים מיוחדים
שלא תואמים את מה שאני חושבת שאני יודעת.
ככה גיליתי את סלט הטבולה עם העדשים השחורות.
סלט מפתיע בטעמו עם התוספת של פרוסות הג’ינג’ר הקצוצות.
אם אתם לא אוהבים את הטעם אתם יכולים לוותר
ועדיין הסלט יהיה נהדר בטעמו. ראשית מבשלים את העדשים השחורות עד שהן מתרככות
ומסננים את שאריות המים
חוץ משמן זית ולימון מוסיפים שום וג’ינג’ר טרי
מערבבים הכל ביחד ומקבלים סלט שונה ונהדר בטעמו
אני פיזרתי מעל גם מעט שומשום קלוי להשביח את טעם הסלט

ואם אתם מחפשים עוד סלטים נהדרים ליום העצמאות
תמצאו אותם פה – מתכונים לסלטים

סלט טבולה עם עדשים שחורות

 
בקלוואה פרווה

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים בקלוואה חלומי פרווה מבצק פילו שכבות דקות של עלים מלאים בהמון המון אגוזים ומצופים בסירופ מתוק אלוהים כמה זה טעים!

סרט הכנה איך מכינים בקלוואה פרווה מבצק פילו תמצאו פה:לאמו של אבי קראו נונה פקימה.
נונה פקימה היתה אופה כל יום שישי בורקס ודברי מתיקה.
בקלוואה לחגים, “טופשטיל” לכיפור, בורקס ממולאים עם אגוזים לראש השנה, מטעמים חלומיים. נונה פקימה גרה ברחוב כיאט בעיר התחתית בחיפה, שבשנים שלפני קום המדינה, היה איזור מעורב עם יהודים וערבים.
אבי, שהיה בהגנה, פעל במסווה של מדריך גדנ”ע, אך בעצם העביר כלי נשק בעיר ולימד בני נוער את השימוש בהם.
יום אחד, נפוצה השמועה שה”כלניות” החיילים האנגלים באים לבדוק למי יש “סליק” שזהו מאגר של כלי נשק.
אבי, שהיו לו כדורים ואקדחים, רוקן את כלי הנשק מהכדורים,
רץ לאמו ושאל אותה איפה הוא יכול להחביא את הנשק
סבתי שבדיוק סיימה לאפות את אפיית הבורקס, אמרה לו
לשים את הכדורים בתבנית האפייה והיא תחביא אותם בתנור,
כי אף אחד לא יעלה בדעתו לבדוק בתנור אפייה וכך היה.
התבנית הוכנסה לתנור עם עשרות הכדורים, האנגלים בדקו את הבית,
לא מצאו כלום והלכו לדרכם. עבר שבוע, יום שישי הגיע וסבתי הדליקה את התנור בשביל להכניס את הפיג’ונס, חמין בשפת העם.
מי זכר שיש כדורים בתנור?
פתאם, החלו פיצוצים להרעיד את התנור, כדורים התחילו לשרוק החוצה והתנור חורר מכדורים.
קמה מהומה גדולה בעיר התחתית מרעש פצוצי הכדורים.
אבי נס על נפשו פן יתפסו אותו האנגלים וזהו סיפור אמיתי לחלוטין. הצד הטוב ביותר בסיפור, שהאויב חשב שליהודים יש  מאגר עצום של כלי נשק וכדורים והם באים נגדם ובאים להתקיפם. תסכימו איתי שלסיפור כזה מגיע בקלוואה הכי טעימה שיש.
בקלוואה מבצק פילו שמכינים מאגוזים, סוכר וקינמון.ואחרי שחותכים מתגלה היופי והטעם החלומי!

איך מכינים בקלוואה?

בשביל להכין את הבקלוואה שימנתי עלי פילו
ופזרתי עליהם תערובת של אגוזים סוכר חום וקינמון
קפלתי את השוליים בצדדיםגלגלתי את העלה ובסוף לקערהסרטון מדוייק איך עשיתי את זה תראו למעלה.
אחרי שהבקלוואה יצאה מהתנור,
תראו את יופי העלים
ואיך שהם מתפצחים בפה – אוהו זו ממש סכנת התמכרות! מתכונים קלים ונהדרים עם בצק פילו תמצאו כאן – מתכונים עם עלי פילוואם אתם מחפשים מתכונים נוספים לט”ו בשבט תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לט”ו בשבט

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

קינוחי כוסות של מוס מרשמלו עם רוטב פירות יער ונשיקות מרנג קטנות

כשהייתי בכיתה ט’ החלטתי שאני לא ממשיכה ללמוד בחטיבה העליונה בביה”ס “ליאו באק”
אלא עוברת ללמוד בביה”ס “ויצ”ו” שבחיפה. אמא שלי התחלחלה. השתגעת? שהבת שלי תלמד בויצו? לומדים שם לבשל ולתפור.
לא עזרו ההסברים שזה לא מה שהיה פעם, היא לא היתה מוכנה לשמוע על כך.
סיכמתי איתה שתמשיך להגיד לכולם שאני לומדת בליאו-באק
וגררתי את אבא שלי שירשום אותי ללימודים ב”ויצו”. בזכות הלימודים שלי שם, מגיל 18 האצבעות שלי רצות על המקשים במהירות האור.
אחראית לזה המורה דאז גב’ גולומוב שבשיעורי “הדפסה בשיטה עיוורת” עמדה בכיתה עם סרגל,
אנחנו עם האצבעות על מקשי מכונת הכתיבה והיא פוסעת מעדנות מצד לצד בכיתה,
מקריאה אותיות ואנחנו מקישות אותן. כל אות מכה לעצמה עם הסרגל ביד.
שין, דלת, גימל, כף, רווח, פאי סופית, כף סופית, למד, חית, רווח.
בשיעור היתה עוברת מצד לצד בכיתה, מקריאה אותיות ואנחנו מקישות כשהמבט קדימה.
ככה למדתי להדפיס במהירות האור בלי לראות אף אחד ממטר(: עד אתמול בבוקר כשהתעוררתי עם כאבי תופת בכף יד שמאל.
“בטח עשית תנועה לא טובה, מה עשית עם היד?” מרגיזה אותי אחותי
“כלים כלים כלים ועוד קצת כלים וגם אפיתי עוגה! מה תנועה לא טובה מה?!” אני שואגת מרוב כאבים
“אז תתני ליד לנוח”
“היא נחה כי אני לא יכולה להזיז אותה מרוב כאבים. אני מחזיקה עם יד ימין את יד שמאל. נכה. אני נכה!”
לא יכולה להסתרק, לא יכולה להדפיס, כאבים איומים ביד ואני הפכתי להיות פקעת עצבים.
ארבעים ושמונה שעות לקח לכדור להרגיע לי את הדלקת ולחזור לשיגרה. אבל כשאני חוזרת לשגרה אני מכינה את הדברים האהובים עלי.
עוד מעט חג שבועות ואני סידרתי לכם מוס מרשמלו עם פירות יער שיתאים לאוירת החג.
השתמשתי בנשיקות מרנג קטנות שקונים בקופסאות למצע,
אם אתם רוצים להכין לבד אין שום בעיה מתכון למרנג תוכלו למצוא פה
על המרנגים יצקתי רוטב פירות יער הוספתי מוס ורוטב לקישוט. חברימים, שתתעוררו כל בוקר בריאים ושלמים בלי כאבים. אם אתם מחפשים עוד מתכונים עם שוקולד רק ללחוץ כאן
קינוחים מושחתים אם אתם מחפשים עוד מתכונים לקינוחי כוסות
רק ללחוץ כאן – קינוחי כוסות

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

סלטים עם קייל

סלטים עם קייל

שני סלטים עם קייל הירק הירוק מפוצץ בויטמינים בטעמים שונים

פעם ראשונה שטעמתי קייל היה כשהיינו בשבדיה.
המארחת אפתה את הקייל בתנור רק עם מלח והוא היה טעים ומיוחד בעיני.
מסתבר שקייל מפוצץ בויטמינים,
הוא ממשפחת הכרוב, ירוק בצבעו,
מספרים עליו שהוא עוזר בהורדת כולסטרול, מלא בתכונות טובות
וזו הזדמנות פז להכיר לכם אותו. לכבוד הפסח החלטתי להכין שני סלטים עם קייל הסלט הראשון הוא סלט קייל מבושל עם זוקינימה צריך בשביל סלט קייל מבושל עם זוקיני? 3-5 עלי קייל
1 זוקיני
כף שמן זית
2-3 כפות לימון סחוט
2 שיני שום
מלח לפי הטעם
חצי כוס גרעיני חמניה ודלעת איך מכינים סלט קייל מבושל עם זוקיני? קוצצים את עלי הקייל
את הזוקיני חותכים עם מנדולינה בצורת פסטה
מחממים מחבת עם שמן זית
שמים הקייל במחבת ומתחילים לערבב עד שהקייל נעשה רך
מוסיפים את חוטי הזוקיני
ומוסיפים את הלימון, מלח, שום
ומאדים הכל ביחד כעשר דקות.
טועמים ואם צריך עוד מלח או לימון מוסיפים לפי הטעם.
לפני ההגשה מפזרים מעל גרעיני חמניה ודלעת.
ניתן לשמור את הסלט במקרר לאחר ההכנה ולהגיש קר.סלט עלי קייל אפויים בתנור עם צנוברים וחמוציות
ברוטב סילן וסויה פיקנטימחממים תנור ל-180 מעלות
על נייר אפיה מפזרים את עלי הקייל
ומרססים בשמן זית את עלי הקייל.
אופים בערך עשרים דקות עד שהם משנים צבעם
אחרי האפיה חלק מעלי הקייל התפוררו לי כמו ביסלי
נהפכו לקרנצ’ים משהו
פרקתי אותם מהגבעולים והשתמשתי בעלים.
שמרתי את הסלט במקרר והעלים נעשו קצת מושי, רכים כאלה
ממליצה להכין סמוך למועד ההגשה כדי שהעלים ישמרו על הקרנציות. מה צריך בשביל סלט עלי קייל אפויים בתנור עם צנוברים וחמוציות
ברוטב סילן וסויה פיקנטי? 4-5 עלי קייל
2 כפות שמן זית
חצי כוס צנוברים
2 כפות חמוציות יבשות
2 כפות סויה
2 כפות סילן
1 שום כתוש איך מכינים סלט עלי קייל אפויים בתנור עם צנוברים וחמוציות
ברוטב סילן וסויה פיקנטי? אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות את עלי הקייל כשהם מרוססים בשמן זית.
אופים עד שהקייל משנה צבעו
מוציאים מהתנור, מפרידים את העלים מהגבעולים
אני זרקתי את הגבעולים והשתמשתי רק בעלים.
מערבבים בקערה את הסויה עם הסילן והשום.
שמים בקערה את עלי הקייל האפויים, יוצקים הרוטב ומערבבים.
לפני ההגשה מפזרים צנוברים וחמוציות.
תהנו חברימים!

סלטים עם קייל

מתכונים לסלטים מצויינים לחצו כאן
מתכונים לסלטים חג שמח!
קוקוס במרק שוקולד

כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד

קינוח פשוט וקל לארוחת הסדר, כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד

את כדורי הקוקוס טבולים במרק שוקולד
הכנתי לעיצוב השולחן האפור שהכנתי לכבוד חג הפסח
למגזין מגאזין לייף-סטייל אורבני “GREY TIMES“אחרי שגמרתי להכין את השולחן על כל גווניו
החלטתי לשלב בקינוח צבעי שחור לבן שיתאימו לשולחן
אני אוהבת את צבעי השחור לבן והכסף
השולחן קיבל מראה חגיגי ומיוחד.
תודה מיוחדת לאחותי הנהדרת שתמיד אני יכולה למצוא אצלה
דקוריישן לשולחן כי זו “המחלה” שלה.
תמיד שולחנות האירוח שלה הם דוגמא ומופת לשולחן אירוח מדוגם.
גם הפעם לקחתי ממנה את התחתיות השחורות שמתחת לצלחות,
שעליהן הנחתי את הצלחות.

הקינוח הנבחר הוחלט על כדורי קוקוס
על מצע של מרק שוקולד וקישוטי קוקוס מסביב
את כדורי הקוקוס מכינים מערבוב קוקוס עם שמנת מתוקה וסוכר
לאחר הכנת הכדורים ניתן לטבול אותם בגאנש שוקולד
או כמו שאני עשיתי יצקתי את הגאנש ואת כדורי הקוקוס הנחתי מעל.
אפשר לטבול את כדורי הקוקוס בגאנש
ולהגיש בלי המרק.
כדורי קוקוס הם ממתק נהדר שהילדים אוהבים,
כדורי קוקוס מכינים ממש בקלות והם מאד טעימים. ולמתכונים מתוקים כאן – מתכונים לקינוחים מושחתים לעוד מתכונים לכדורי שוקולד כאן – כדורי שוקולד

כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד

סלט גזר מילון ונענע

סלט גזר מילון ונענע

סלט מרענן ונהדר

״אימוש יש המון גזר במקרר אולי תכיני סלט מעניין?״ מוציאה הילדה גזרים מהמקרר.
סלט גזר מעניין עלאק. כמה גזר יכול להיות מעניין?!
נעמדתי מול המקרר לראות מה יש עוד.
במקרר עמד מילון שעוד מעט ימות אם לא יגעו בו ושקית ענקית של נענע.
תאמינו לי מהספונטני נוצרים הדברים הכי טעימים.
קחו חמישה גזרים תגרדו אותם.
תוסיפו כוס קוביות מלון
אגרוף נענע קצוצה, מיץ תפוזים ומלח לפי הטעם. כן כן מלח. בהתחלה שמתי סוכר עם המלח יותר טעים.
ת׳כלס גם פלפל שחור גרוס יכול להטעים כבר הולכת להוסיף.
סלט גזר מילון ונענע סלט אליפות!
תהנו אהובים!!
נ. ב.
חיפה אל תדאגי שמה לך קופסה בצד(: מתכונים נוספים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט גזר מילון ונענע

מה צריך בשביל סלט סלט גזר מילון ונענע?

5 גזרים
כוס קוביות מילון
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט
מלח לפי הטעם
אפשר להוסיף פלפל גרוס

איך מכינים  סלט סלט גזר מילון ונענע?

מגרדים את הגזר על פומפיה.
מוסיפים את קוביות המילון והנענע.
מוסיפים את מיץ התפוזים מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד.
קל מרענן וטעים! תהנו אהובים! 
מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

מתכון לפסטרמה הודו בייתית, אתם תודו לי ולא תפסיקו להכין!

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית זה הכל של אחותי.
אחותי החוצפנית הרגה אותי השבוע לגמרי.
לא מספיק מלהטטת בין בית, עבודה, נכדים, חתונה,
בין לבין בשיחת טלפון זרקה לי:”הילדים טרפו את הפסטרמה שהכנתי”
“הפסטרמה שקנית התכוונת”
“הכנתי הכנתי”
“מה פירוש הכנתי? מה את מפעל לנקניקים?”
“פסטיוזה, זה כלום עבודה”
“את לא אמיתית נכון?! את הכנת פסטרמה??”
“נשבעת לך זה כלום עבודה!”
“כלום עבודה ועוד לא טעמתי ועוד לא פרסמתי בסוויט??”
“אמנוןןןןןןןןןןן”נשמעה שאגה “תיסע לאחותי ותביא לה את הפסטרמה שעשיתי היא לא מאמינה שהכנתי”
ואתם חושבים שאמנון לא התייצב עם הפסטרמה?
“דולי את חייבת לטעום זה יצא חלום!”
אין! אין על אחותי!!
אשקרה הכינה פסטרמה הודו בבית.
אז תשמעו, גם אני חשבתי שלהכין פסטרמה בבית זה סיפור מהסרטים עד שהפסטיוזה סיפרה לי כמה קל להכין.
“בלילה תשימי את החזה הודו עם כל הרטבים בשקית ניילון ותעשי לחזה הודו מסג’.
לפני השינה, תהפכי את השקית שהרוטב יכסה את ההודו ובבוקר תאפי בתנור.”
זהו. חסל סדר מאה גרם פסטרמה במעדניה, מהיום מכינים בבית וזה חלום! תראו את הפרוסות איזה יפות הן הצטלמו ועם פרוסת לחם טריה זה היה פשוט שוס!פסטרמה הודו להכנה בייתית מהירות באחריות! ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוף ובשר
הכל כאן – מתכונים לבשר ועוף

מתכון לפסטרמה הודו בהכנה בייתית

מתכונים ליום העצמאות

מחפשים מתכונים ליום העצמאות? היכנסו לסוויט דולי ותמצאו מבחר מתכונים לסלטים, לארוחת על האש ולפיקניק , מבחר מתכונים ליום העצמאות.

מבחר מתכונים לעוגות ועוגיות ליום העצמאות. מתכונים לעוגות, עוגיות וממתקים בצבעי כחול לבן, עוגות מפתיעות ליום העצמאות, עוגת ממתקים במיוחד ליומולדת של המדינה.

הסלטים של המדינה, או מתכונים לסלטים מככבים בדף הראשון של גוגל עם מבחר סלטים מכל הסוגים ומכל המינים שמתאימים מאד ליום העצמאות.
ביום העצמאות כשכל בית ישראל חוגג בפיקניקים ו”על האש” אנחנו מחפשים מתכונים שקל להכין.

אצל הסוויט תמצאו מתכונים נהדרים שקל להכין מכל הסוגים. מתכוני סלטים, מתכונים לעוגות מיוחדות.

 תוכלו למצוא באתר שבעה מתכונים בכחול לבן. מתכונים לעוגות ועוגיות בצבעי הדגל מתאימים במיוחד לחג. מתכונים קלי הכנה וטעימים.
בואו לאתר ותמצאו מבחר רב של מתכונים מכל הסוגים שמתאימים במיוחד לחג.

מתכונים ליום העצמאות