סלט ויטנאמי עם ירקות ואטריות אורז בתיבול אסייתי

סלט וייטנאמי צבעוני, עם ירקות, אטריות אורז, שהטעמים מתערבבים בפה והאורחים אומרים ואו!

  כשהזמינו אותי לבשל במטבחי זיו המרהיבים בהשראת פיוז'ן, הרגשתי כמו עליזה בארץ הפלאות.
לעמוד מול מצלמה אני ממש אוהבת
וכשממולי צלם שעוקב אחרי כל מה שאני עושה
זו בכלל חוויה.
אם עוד לא הייתם בצילומי אוכל שתדעו שזה לוקח שעות
ומתוך החמש מאות תמונות שהצלם צילם אותי (לפחות)
נבחרו אולי שתיים שלוש. בתמונה-מורן מישל האלופה מצלמת אותי ואת הצלם שי אדם לכבוד הצילומים הכנתי סלט ויטנאמי עם ירקות ואטריות אורז בתיבול אסייתי
מתכון עם ירקות שהוא גם צבעוני, גם טבעוני וטעים והכי חשוב קל להכין אותו והוא טעים אש!
לצורך הכנת הסלט השתמשתי בכרוב סגול, קולורבי, גזר ואטריות אורז. כלל חשוב – את האטריות האורז, משרים מספר דקות במים חמים,
כשהן מתרככות, מסננים את המים ומוספים לתערובת. קל-קל טעים-טעים!
הוספתי פרוסות עדינות של פלפל צ'ילי אדום לחריפות,
עלי כוסברה לתיבול פיקנטי.
רטבים אסייתים ובוטנים כמובן מוסיפים נופך מאד אסייתי למנה,
מפזרים מעל גרגירי שומשום וקצח
ויש לכם סלט פנטסטי מלא בטעמים!
לא דורש עבודה מיוחדת, רק לקצוץ ולערבב הכל ביחד.ואצלי כמובן אי אפשר להתחיל לבשל בלי סלפי
אלוהים איך שנעשיתי מכורה לסלפי הזה(:
ושוב תודה למורן מישל שהצליחה לתפוס אותי במיטבי.
תודה אהובה!
ועכשיו כל שנותר הוא לפתוח שולחן
ולהכין את הסלט הויטנאמי הנהדר שלשמו התכנסנו פה בעצם. לעוד מתכונים של סלטים רק ללחוץ כאן – סלטים

סלט ויטנאמי עם ירקות ואטריות אורז בתיבול אסייתי

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס או אגרול ויטנאמי תבחרו את השם ורוצו להכין

דפי אורז ממולאים במירקות ואטריות אורז תמיד הקסימו אותי ורציתי להכין,
פחדתי שזה יהיה מסובך לי מדי וכל פעם דחיתי את ההכנה.
אחרי שהתחלתי לעבוד עם ספירל סלייסר, הקישואים והגזרים
נחתכו לי בצורות כל כך יפות שהחלטתי להכין את הדפי האורז הממולאים.
דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז גם נקראים ספרינגרולס
או אגרול ויטנאמי וצריך כמה דקות להתרגל לטעם, לי בכל אופן זה קרה.
הדפים שקופים ויש להם טעם כמו של ג'לי
לכן הכנתי שלושה רטבים שונים שבהם ניתן לטבול את דפי האורז הממולאים בירקות. הכנתי לכם סרטון איך מכינים את דפי האורז שתוכלו לראות בדיוק איך מכינים:
וכדי שיהיה קל הנה הסבר עם תמונות
ראשית, קוצצים בספירל סלייסר את הקישואים לעיגוליםמכינים בספירל סלייסר גם עיגולי של גזר
מערבבים הכל ביחד עם ירקות ושמים בקערה.
מוסיפים אטריות אורז, תבלינים ומערבבים הכל ביחד.
את נייר האורז משרים מספר שניות בקערית מים
ומניחים על משטח עבודה
בפינה למעלה שמים מעט מתערובת הירקות והאטריותמקפלים מצד אחדמקפלים מצד שניומתחילים לגלגל לרול ארוךלאחר הגלגול מניחים בצד ועוברים לבא בתורככה מכינים את כולם ומניחים על צלחת משומנת שלא ידבקו
לפני ההגשה תפזרו עליהם שומשום
והכנתי לכם שלושה מתכונים לרטבים הורסים
שאפשר לטבול בהם את האגרולים. אם אתם רוצים גם ספירל סלייסר
במחיר מיוחד ללקוחות סוויט דוּלי
רק ללחוץ כאן – ספירל סלייסר ומברשת קאזה

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

סלט חגיגה עם עגבניות בשלושה צבעים, ארטישוק, זיתים וגבינה מלוחה

כשהיינו באיטליה הכרתי בפעם הראשונה את האהבה של האיטלקים לארטישוק משומר בשמן.
מכיוון שביקור בסופר זה מאסט בכל עיר חדשה שאנחנו מגיעים אליה,
ככה גילינו את המדפים על גבי מדפים עם ארטישוק בשמן בכל הצורות והגדלים.
גם במסעדות בסלטים הם מוסיפים את הארטישוק
ואני זכרתי סלט עם הארטישוק הזה כסלט משובח. השבוע נתקלתי במדף בסופר בארטישוק וישר נזכרתי בסלט הזה
והחלטתי לנסות לשחזר את טעמו.
האמת הוא יותר סלט יווני מאיטלקי כי יש בו גם עגבניות, גם זיתים וגם גבינה מלוחה.
אז עד שנחליט לאיזה ארץ הסלט שייך בואו נכין אותו. בתחתית הסלט פיזרתי עלי חסה פריכים
עליהם פיזרתי עגבניות שרי בשלושה צבעים, ירוק, אדום, צהוב.
מגרדים גבינה מלוחה, מוסיפים זיתים וארטישוק משומר,
מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ויש לכם סלט שאומר ואו!    

ויש עוד המון מתכונים לסלטים תוכלו למצוא אותם כאן – סלטים

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
 רק ללחוץ כאן – שבועות

ויש גם גירסה טבעונית לסלט כאן – סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

סלט טבעוני צבעוני עם עגבניות שרי בשלושה צבעים ארטישוק וזיתים

כשהיינו באיטליה הכרתי בפעם הראשונה את האהבה של האיטלקים לארטישוק משומר בשמן.
מכיוון שביקור בסופר זה מאסט בכל עיר חדשה שאנחנו מגיעים אליה,
ככה גילינו את המדפים על גבי מדפים עם ארטישוק בשמן בכל הצורות והגדלים.
גם במסעדות בסלטים הם מוסיפים את הארטישוק
ואני זכרתי סלט עם הארטישוק הזה כסלט משובח. השבוע נתקלתי במדף בסופר בארטישוק וישר נזכרתי בסלט הזה
והחלטתי לנסות לשחזר את טעמו.
האמת הוא יותר סלט יווני מאיטלקי כי יש בו גם עגבניות וגם זיתים.
אז עד שנחליט לאיזה ארץ הסלט שייך בואו נכין אותו. בתחתית הסלט פיזרתי עלי חסה פריכים
עליהם פיזרתי עגבניות שרי בשלושה צבעים, ירוק, אדום, צהוב.
מוסיפים זיתים, ארטישוק משומר ואני פיזרתי גם שומשום מלא לטעם. הגירסה הטבעונית לסלט הנהדר של עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק.

ואם תרצו עוד סלטים נהדרים תוכלו למצוא אותם פה- רק ללחוץ סלטים

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

שלושה מתכונים מהירים וטעימים לסלטים ליום העצמאות שמצטרפים למבחר עצום של סלטים

מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות.
לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים.
כדי שיהיו לנו סלטים חדשים ליום העצמאות
הכנתי שלושה מתכונים חדשים של סלטים.
קבלו מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאוצ.
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת
או על התמונה.

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

ביום העצמאות בשנה שעברה
פרסמתי מבחר נהדר של סלטים
שכדי להגיע למתכונים צריך ללחוץ כאן
הסלטים של המדינה
או על התמונהמתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות ומבחר נוסף של סלטים מחכים לכם כאן – רק ללחוץ על סלטים אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכונים ליום העצמאות

מחפשים מתכונים ליום העצמאות? היכנסו לסוויט דולי ותמצאו מבחר מתכונים לסלטים, לארוחת על האש ולפיקניק , מבחר מתכונים ליום העצמאות.

מתכונים ליום העצמאות, מתכונים טעימים ומיוחדים, מתכונים כל המתכונים שאתם צריכים להכיר לקראת יום העצמאות הקרב: בשרים, סלטים, חומוס ועוגות.

מתכונם ליום העצמאות – בכל יום עצמאות למדינת ישראל, יוצאים המוני ישראל אל הפארקים ועושים על האש – הדבר נהפך למסורת של ממש. אבא מתפקד על המנגל (ומסרב להיפרד ממנו עד שכל הבשרים כבר מוכנים), אמא מכינה את הפיתות והסלטים והבשרים נצלים ביסודיות על האש בטעם מצוין. הבשרים הפופולאריים שנצלים על האש באופן כללי וביום העצמאות בפרט הם פרגיות, חזה עוף, קבבים, נקניקיות, המבורגר, כבד ולבבות.  חיפשתם מתכונים ליום העצמאות?יום העצמאות – בכל יום עצמאות למדינת ישראל, יוצאים המוני ישראל אל הפארקים ועושים על האש – הדבר נהפך למסורת של ממש. אבא מתפקד על המנגל (ומסרב להיפרד ממנו עד שכל הבשרים כבר מוכנים), אמא מכינה את הפיתות והסלטים והבשרים נצלים ביסודיות על האש בטעם מצוין. הבשרים הפופולאריים שנצלים על האש באופן כללי וביום העצמאות בפרט הם פרגיות, חזה עוף, קבבים, נקניקיות, המבורגר, כבד ולבבות. המשקיעים יותר שבינינו צולים על האש גם סטייקים שלמים, צלעות כבש וכבד אווז. אמרתם יום העצמאות – אמרתם חגיגה של בשרים!

מתכונים ליום העצמאו