סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
הוא סלט חדש במסגרת מתכוני סלטים ליום העצמאות. לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד יום העצמאות. את סלט הגזר עם החמוציות ואגוזי פקאן
הביאה אסתי אמא של הנסיכה לארוחה אצלנו
בערב החג השני של פסח
ואני לא הפסקתי לאכול את הסלט.
היא הכינה את הסלט עם חמוציות ואגוזי מלך
התיבול היה עם חומץ ושמן זית.אחרי שהסלט גזר עם חמוציות חוסל , הכנתי אותו שוב לצילומים
אבל שיניתי לו את הרוטב
והוספתי לו נבטי חמניה ואגוזי פקאן.
החצי השני שאוהב טעמים חזקים
גם הוסיף לסלט כוסברה
שממש הקפיצה את הטעם אבל זה כבר נתון לשיקולכם
אם אתם אוהבים,
שכידוע לכם כוסברה או שאוהבים או שלא
ואני מאלה שממש לא.
נבטי החמניה עדינים וטעימים בעיני
החמוציות ואגוזי הפקאן מוסיפים טעם נפלא לסלט.מתכונים נוספים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטיםסלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

ואיך חוגגים את יום העצמאות אם לא בפיקניקים עם כל המשפחה?
לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג. לכבוד החג הכנתי סלט חדש,
סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו סלט נהדר!
קל להכנה עם תיבול עדין של חומץ, שמן זית ושום,
את אגוזי הקשיו יש לקלות לפני שיהיו קריספיים בטעמם
אפשר לחמם את הקשיו על מחבת מספר דקות מכל צד
ולהשגיח שהאגוזים לא ישרפו
יש לפזר את האגוזים ממש לפני ההגשה כדי שלא יתרככו.
אפשר להכין את הסלט לפני
את חומרי הרוטב לערבב בצינצנת נפרדת
וממש לפני ההגשה לערבב הכל ביחד.את כל המתכונים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

 

סלט טבולה עם עדשים שחורות

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות הוא סלט שהבת שלי הכינה.
מדהים אותי איך הנכדה שלי היא תואמת אמא שלה כשהיתה קטנה.
בתי הבכורה בילדותה היתה בררנית בנושאי אוכל
וכבר סיפרתי איך המאכל האהוב עליה היה "לחמניה בלי כלום".
אסור היה שהאפונה תיגע באורז
והס היה מלדבר על תיבול מיוחד בסלט.
מלפפונים, עגבניה וזהו.
עד היום יש קערת סלט באמצע השולחן לכולם כולל בצל,
ליד הצלחת שלה תמיד תהיה קערית של סלט רק עם מלפפון ועגבניה.
לכן מדהים אותי כשאני מגלה אצלה סלטים עם טעמים מיוחדים
שלא תואמים את מה שאני חושבת שאני יודעת.
ככה גיליתי את סלט הטבולה עם העדשים השחורות.
סלט מפתיע בטעמו עם התוספת של פרוסות הג'ינג'ר הקצוצות.
אם אתם לא אוהבים את הטעם אתם יכולים לוותר
ועדיין הסלט יהיה נהדר בטעמו. ראשית מבשלים את העדשים השחורות עד שהן מתרככות
ומסננים את שאריות המים
חוץ משמן זית ולימון מוסיפים שום וג'ינג'ר טרי
מערבבים הכל ביחד ומקבלים סלט שונה ונהדר בטעמו
אני פיזרתי מעל גם מעט שומשום קלוי להשביח את טעם הסלט

ואם אתם מחפשים עוד סלטים נהדרים ליום העצמאות
תמצאו אותם פה – מתכונים לסלטים

סלט טבולה עם עדשים שחורות  

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים בקלוואה חלומי פרווה מבצק פילו שכבות דקות של עלים מלאים בהמון המון אגוזים ומצופים בסירופ מתוק אלוהים כמה זה טעים!

סרט הכנה איך מכינים בקלוואה פרווה מבצק פילו תמצאו פה:לאמו של אבי קראו נונה פקימה.
נונה פקימה היתה אופה כל יום שישי בורקס ודברי מתיקה.
בקלוואה בלחגים, טופשטיל לכיפור, בורקס ממולאים עם אגוזים לראש השנה, מטעמים חלומיים. נונה פקימה גרה ברחוב כיאט בעיר התחתית בחיפה, שבשנים שלפני קום המדינה, היה איזור מעורב עם יהודים וערבים.
אבי, שהיה בהגנה, פעל במסווה של מדריך גדנע אך בעצם העביר כלי נשק בעיר ולימד בני נוער את השימוש בהם.
יום אחד, נפוצה השמועה שה"כלניות" החיילים האנגלים באים לבדוק למי יש סליק מאגר של כלי נשק.
אבי, שהיו לו כדורים ואקדחים, רוקן את כלי הנשק מהכדורים,
רץ לאמו ושאל אותה איפה הוא יכול להחביא את הנשק
סבתי שבדיוק סיימה לאפות את אפיית הבורקס וסגרה את התנור אמרה לו
לשים את הכדורים בתבנית האפייה והיא תחביא אותם בתנור,
כי אף אחד לא יעלה בדעתו לבדוק בתנור אפייה וכך היה.
התבנית הוכנסה לתנור עם עשרות הכדורים, האנגלים בדקו את הבית,
לא מצאו כלום והלכו לדרכם. עבר שבוע יום שישי הגיע וסבתי הדליקה את התנור בשביל להכניס את הפיג'ונס, חמין בשפת העם.
מי זכר שיש כדורים בתנור?
פתאם, החלו פיצוצים להרעיד את התנור, כדורים התחילו לשרוק החוצה והתנור חורר מכדורים.
קמה מהומה גדולה בעיר התחתית מרעש פצוצי הכדורים.
אבי נס על נפשו פן יתפסו אותו האנגלים וזהו סיפור אמיתי לחלוטין. הצד הטוב ביותר בסיפור, שהאויב חשב שליהודים יש  מאגר עצום של כלי נשק וכדורים והם באים נגדם ובאים להתקיפם. תסכימו איתי שלסיפור כזה מגיע בקלוואה הכי טעימה שיש.
בקלוואה מבצק פילו שמכינים מאגוזים, סוכר וקינמון.ואחרי שחותכים מתגלה היופי והטעם החלומי! בשביל להכין את הבקלוואה שימנתי עלי פילו
ופזרתי עליהם תערובת של אגוזים סוכר חום וקינמון
קפלתי את השוליים בצדדיםגלגלתי את העלה ובסוף לקערהסרטון מדוייק איך עשיתי את זה תראו למעלה.
אחרי שהבקלוואה יצאה מהתנור,
תראו את יופי העלים
ואיך שהם מתפצחים בפה – אוהו זו ממש סכנת התמכרות!ואם אתם מחפשים מתכונים נוספים לט"ו בשבט תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לט"ו בשבט

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

קינוחי כוסות של מוס מרשמלו עם רוטב פירות יער ונשיקות מרנג קטנות

כשהייתי בכיתה ט' החלטתי שאני לא ממשיכה ללמוד בחטיבה העליונה בביה"ס "ליאו באק"
אלא עוברת ללמוד בביה"ס "ויצ"ו" שבחיפה. אמא שלי התחלחלה. השתגעת? שהבת שלי תלמד בויצו? לומדים שם לבשל ולתפור.
לא עזרו ההסברים שזה לא מה שהיה פעם, היא לא היתה מוכנה לשמוע על כך.
סיכמתי איתה שתמשיך להגיד לכולם שאני לומדת בליאו-באק
וגררתי את אבא שלי שירשום אותי ללימודים ב"ויצו". בזכות הלימודים שלי שם, מגיל 18 האצבעות שלי רצות על המקשים במהירות האור.
אחראית לזה המורה דאז גב' גולומוב שבשיעורי "הדפסה בשיטה עיוורת" עמדה בכיתה עם סרגל,
אנחנו עם האצבעות על מקשי מכונת הכתיבה והיא פוסעת מעדנות מצד לצד בכיתה,
מקריאה אותיות ואנחנו מקישות אותן. כל אות מכה לעצמה עם הסרגל ביד.
שין, דלת, גימל, כף, רווח, פאי סופית, כף סופית, למד, חית, רווח.
בשיעור היתה עוברת מצד לצד בכיתה, מקריאה אותיות ואנחנו מקישות כשהמבט קדימה.
ככה למדתי להדפיס במהירות האור בלי לראות אף אחד ממטר(: עד אתמול בבוקר כשהתעוררתי עם כאבי תופת בכף יד שמאל.
"בטח עשית תנועה לא טובה, מה עשית עם היד?" מרגיזה אותי אחותי
"כלים כלים כלים ועוד קצת כלים וגם אפיתי עוגה! מה תנועה לא טובה מה?!" אני שואגת מרוב כאבים
"אז תתני ליד לנוח"
"היא נחה כי אני לא יכולה להזיז אותה מרוב כאבים. אני מחזיקה עם יד ימין את יד שמאל. נכה. אני נכה!"
לא יכולה להסתרק, לא יכולה להדפיס, כאבים איומים ביד ואני הפכתי להיות פקעת עצבים.
ארבעים ושמונה שעות לקח לכדור להרגיע לי את הדלקת ולחזור לשיגרה. אבל כשאני חוזרת לשגרה אני מכינה את הדברים האהובים עלי.
עוד מעט חג שבועות ואני סידרתי לכם מוס מרשמלו עם פירות יער שיתאים לאוירת החג.
השתמשתי בנשיקות מרנג קטנות שקונים בקופסאות למצע,
אם אתם רוצים להכין לבד אין שום בעיה מתכון למרנג תוכלו למצוא פה
על המרנגים יצקתי רוטב פירות יער הוספתי מוס ורוטב לקישוט. חברימים, שתתעוררו כל בוקר בריאים ושלמים בלי כאבים.

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

מתכונים ליום העצמאות

מחפשים מתכונים ליום העצמאות? היכנסו לסוויט דולי ותמצאו מבחר מתכונים לסלטים, לארוחת על האש ולפיקניק , מבחר מתכונים ליום העצמאות.

מתכונים ליום העצמאות, מתכונים טעימים ומיוחדים, מתכונים כל המתכונים שאתם צריכים להכיר לקראת יום העצמאות הקרב: בשרים, סלטים, חומוס ועוגות.

מתכונם ליום העצמאות – בכל יום עצמאות למדינת ישראל, יוצאים המוני ישראל אל הפארקים ועושים על האש – הדבר נהפך למסורת של ממש. אבא מתפקד על המנגל (ומסרב להיפרד ממנו עד שכל הבשרים כבר מוכנים), אמא מכינה את הפיתות והסלטים והבשרים נצלים ביסודיות על האש בטעם מצוין. הבשרים הפופולאריים שנצלים על האש באופן כללי וביום העצמאות בפרט הם פרגיות, חזה עוף, קבבים, נקניקיות, המבורגר, כבד ולבבות.  חיפשתם מתכונים ליום העצמאות?יום העצמאות – בכל יום עצמאות למדינת ישראל, יוצאים המוני ישראל אל הפארקים ועושים על האש – הדבר נהפך למסורת של ממש. אבא מתפקד על המנגל (ומסרב להיפרד ממנו עד שכל הבשרים כבר מוכנים), אמא מכינה את הפיתות והסלטים והבשרים נצלים ביסודיות על האש בטעם מצוין. הבשרים הפופולאריים שנצלים על האש באופן כללי וביום העצמאות בפרט הם פרגיות, חזה עוף, קבבים, נקניקיות, המבורגר, כבד ולבבות. המשקיעים יותר שבינינו צולים על האש גם סטייקים שלמים, צלעות כבש וכבד אווז. אמרתם יום העצמאות – אמרתם חגיגה של בשרים!

מתכונים ליום העצמאו