קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

תבשיל קציצות בקר עם עלי תרד ברוטב לימון ושום שמכינים כשהילד מתקשר מהדרך ואומר שהוא רוצה לאכול

יום שישי עוד לא צהרים והנייד שלי מצלצל
"היי אימוש, יש אוכל בבית?"
"איפה אתה?"
"אל תשאלי אותי שאלות! אני שאלתי אם יש אוכל בבית"
"בטח שיש"
"אמא את עובדת עלי אני יודע. את שואלת איפה אני, בינתיים תוציאי מהפריזר קציצות, תפשירי בולונז, תכיני אורז
ואז תתפרי אותי בסלון חצי שעה ואני מת מרעב."
"תתפרי? מהזה תתפרי?? אלוהים את זה עוד לא שמעתי"
"אמא, אל תחליפי נושא, אני מכיר אותך! אין אוכל ואת עובדת עלי"
"לא-לא בחיי שיש, אני מהבוקר במטבח מכינה. הכנתי גם לתינוקי קציצות."
"אני רוצה שתגידי לי בדיוק איזה סירים את רואה מול העיניים" רק שתדעו שמהשניה שהוא התקשר ובזמן שאני מדברת איתו
הוצאתי סיר ממגירת הסירים, שפכתי אורז לסיר, הוספתי מים, תיבלתי ולא שכחתי להדליק את האש.
בעודו מטיח בי מילים קשות (וצודקות תכלס), הפריזר נפתח ואני מחפשת מה יש
אבל מדקלמת כאילו בנונשלנט שלא ירגיש שאני בלחץ
"יש סיר עם הקציצות של אדם (אמת לאמיתה הדבר היחיד שהכנתי מהבוקר)
סיר אורז מתבשל (נו עד שהוא מדבר כבר הספקתי להעמיד אותו)
יש קציצות עם תרד (רק אם תפסיק לדבר אוכל לרוץ, להוציא את הקציצות הקפואות ואכין את התבשיל)
ויש גם קערה מלאה בנודלס (נומהזהלהכיןנודלס). מספיק טוב לך?"
"אני בדרך ושהאוכל יהיה מוכן!"
"כן נסיך של אמא. ברורררררר"
אלוהים איזה פחד עם הילדים האלה.
אצלי תמיד יש קציצות קפואות בפריזר, לא תמיד הנסיך אוכל אותן אבל אם אני מערבבת אותן בתבשיל
אני עלולה לקוות שהוא לא ירגיש וכן יאכל.
זה מדהים איך הוא נותן ביס ואומר "זה קציצות שהוצאת מהפריזר נכון?" נסיך גידלתי. נסיך!
בואו נקצר, שקית תרד מאדים מהר במחבת עם בצל שטוגן קלות,
מוסיפים מיץ לימון, שום ומלח מאדים כמה דקות, מוסיפים את הקציצות מבשלים הכל ביחד שהקציצות שיספגו את הטעמים
וכולנו נקווה שאף אחד לא יגיד לנו "אין מה לאכול בבית הזה!"
והכי נקווה שרק בעוד חצי שעה הוא יגיע כדי שהקציצות יתבשלו כראוי.
אגב, אם זה יום שישי ויש חלה בסביבה, הרוטב הוא אש!
לטבול את החלה ברוטב ולאכול עם התרד – תענוג! וכדי שזה יהיה ממש מושלם הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הקציצות פעם שניה כי היתה להן הצלחה! 

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם בשר
רק ללחוץ כאן – בשר ועוף

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

מוס שוקולד חלומי שעשוי משני מצרכים ללא ביצים

ואחרי כל המתוקים והעוגות גבינה לשבועות הגיע הזמן לקצת שוקולד. לא משנה איזה חג או איזה אירוע מתרחש אצלנו במשפחה,
תמיד יש דרישה למוס השוקולד שלי.
כבר שנים אני מכינה מוס שוקולד שכל פעם מחדש האנשים מתעלפים ממנו,
הבעיה היחידה שלו שיש בו ביצים,
ואם יש אישה בהריון בסביבה היא לא יכולה לטעום מהמוס.
לכן הייתי צריכה למצוא מתכון אחר למוס ואכן מצאתי. הנכדה שלי כבר מכירה את המוס שלי,
לפני שנתיים באירוע משפחתי, הגיעו אחיינים מחו"ל
ולקח לקטנטנים קצת זמן להכיר אחד את השני
אבל אחרי שעתיים הם כבר השתוללו ביחד בלי שום בעיה.
כשהגיע זמן קינוח ומוס השוקולד הוגש לשולחן
ראיתי את הקטנה אומרת לקטן
"בוא-בוא כדאי לך לטעום מזה"
והגישה לו מוס שוקולד בכוסית.
אלה דברים שממלאים לי את הלב אושר
ולכן אני גם אוהבת להכין את מוס השוקולד בכוסיות וקינוחים אישיים. המתכון פנטסטי להכנת מוס שוקולד כולל משני מצרכים בלבד
שמנת מתוקה ושוקולד.
אם אתם רוצים אפשר להוסיף מעט ברנדי לטעם,
אבל זה טעים גם בלי הברנדי.
תשתמשו בשוקולד יותר מ – 60% ואז המוס בכלל יהיה הורס.
תטעמו אחרי הכנה אם חסר לכם סוכר
אפשר להוסיף שתי כפות אבקת סוכר.

ובואו נגיד שלא מצאתם את הסוכריות
גם בכוסיות הקטנות הכי פשוטות המוס נראה נפלא

אחרי שמכינים את המוס אפשר לגרד בתוך המוס שוקולד מריר
אבל לא ממש חייבים.
אחרי שהזלפתם את המוס לכוסיות אישיות
מקשטים עם שוקולד, אגוזים, מה שאתם אוהבים.
אם אתם מכינים בכוסיות אפשר להזליף גם קצפת מעל.
אני קניתי את הסוכריות בחנות לכלים חד פעמים
תוכלו למצוא מלא דוגמאות.

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

מתכון פשוט וקל להכנת לימונים כבושים בבית שמוסיפים טעם לכל ארוחה

כדי שתדעו במדויק, הכנתי לכם סרטון איך מכינים לימונים כבושים בביתלמתכון  איך מכינים לימונים כבושים בבית יש לי סיפור שמתאים בול.
לפני שנים הכרתי מישהי שבמשך השנים נעשתה חברה שלי,
הבעיה היחידה שלה היתה שהיא לא היתה טיפוס שמח במיוחד.
באחת הפעמים שחזרתי הביתה אמרתי "הבית חרושת ללימון הזו…"
וכך נדבק לה הכינוי "בית חרושת ללימון".
תיאור המצב הזה תפס יופי והוא השתכלל לביטויים כמו:
"בית חרושת ללימון זה קטן עליה, היא עברה למפעל לימונים"
או "פרדס לימונים זה כלום לעומתה" וכו' וכו' ואני מאמינה שהבנתם את הרעיון הראשי.
עברו שנים ויום אחד כשאמרתי "בית חרושת ללימון"
שאל אותי הנסיך "למה את מתכוונת בעצם אמא?"
"אני מתכוונת שהיא כל כך חמוצה שהיא יכולה לפתוח בית חרושת ללימון"
"כל השנים שאמרת בית חרושת ללימון והייתי קטן, חשבתי שהיא בעלת מפעל ללימונים"
אז לא, אין לה בית חרושת ללימון אבל היא בהחלט יכולה לספק חומר למפעל(: מאחר ועונת הלימונים בשיאה זו הזדמנות מעולה לחגוג עם הלימונים.
בזמן האחרון התאהבתי בלימון הכבוש ואני מוסיפה אותו לכל ארוחה.
מתבלת סלטים איתו, מוסיפה לתבשילים, פשוט נהדר. אז איך מכינים לימונים כבושים בבית?
הכי חשוב לקחת לימונים עם קליפה דקה לא עבה, שהמרירות של הקליפה לא תגבר על הטעם.
חשוב מאד לעקר את הצנצנת לפני שמכניסים את הלימון פנימה, כדי שהלימון ישמר טרי.
לעקר – לשים הצנצנת ריקה במיקרו למשך דקה או לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקן ולנגב היטב היטב.
פורסים את הלימונים לפרוסות דקות ומוציאים את החרצנים.
אני את שלב הוצאת החרצנים הוצאתי עם מזלג כמה שפחות לגעת בלימון עם הידיים.
מכינים צלחת עם מלח ופפריקה חריפה וטובלים את הלימון משני הצדדים.
בדיוק כמו שניצל, פעם אחת, הופכים פעם שניה ולפני שמכניסים לצנצנת, מנערים מהמלח.
בפעם הראשונה שהכנתי לא ניערתי והלימונים יצאו מאד מלוחים,
תקפידו על ניעור המלח מהלימון לפני הכנסתו לצנצנת.
שופכים מעל מיץ לימון ושמן והיידה לחלון לשלושה ימים לפחות!אגב, את סלט הלימונים הנפלא שלי כבר הכנתם?
אם לא, זה הזמן להכין הוא נהדר!!

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

מתכונים לעוגות שוקולד של פסח

שלוש עוגות עם שוקולד מיוחדות לפסח

אז איך אתם אוהבים את העוגת שוקולד שלכם כשרה לפסח?
עם קצפת? בראוניז? אולי נטולת גלוטן?
שלושה מתכונים לעוגות שוקולד של פסח ואתם צריכים רק לבחור. על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הורודה או על התמונה
חג שמח אהובות ואהובים שלי! שלושה מתכונים לעוגות שוקולד של פסח עוגת שוקולד נפלאה
נטולת גלוטן והיא גם פרווהעוגת בראוניז כשרה לפסח
רכה, מלאת שוקולד ואפשר גם עם קצפתוהעוגה שאי אפשר להפסיק ליישר
עוגת מצות עם שוקולד
מצות טבולות מצופות שוקולד

מתכונים לעוגות שוקולד של פסח

ואם תרצו עוד מתכונים לחג הפסח תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לפסח אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שיהיה חג טעים, מלא אור ושמח!

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

קניידלך רכים ואוורירים שמכינים במהירות כשרים לפסח פרווה

הכנתי לכם סרטון מדוייק
איך מכינים קניידלך אוורירים טעימים כשרים לפסח
תוכלו לראות כאן –כשהילדים שלי ושל אחותי היו קטנים ונפגשו ביום שלאחר הסדר, היה נוהל קבוע,
הבן של אחותי רץ לבתי הבכורה ובסקרנות שואל אותה
"גלי, כמה קניידלך אכלת אתמול?"
הבכורה שלי בלי למצמץ נהגה לומר:"שבע או שמונה"
וכל פעם מחדש, הילד היה זקוק להנשמה וכדורי הרגעה (בצחוק!בצחוק!)
איך האחיינית שלו אכלה בליל הסדר שבעה או שמונה קניידלך והוא אכל רק שניים.
בואו נתחיל מההתחלה.
כמו כל עם ישראל במשך השנים בליל-הסדר אחותי ואני, היינו עושות את החג פעם ביחד ופעם עם המשפחה של הבעל.
למחרת, היינו נפגשות כל המשפחות לארוחת צהרים והילדים היו מעבירים חוויות.
הפעם הראשונה היתה משהו בנוסח כזה:
הבן של אחותי מספר לבנותי
"אצלנו סבתא שלי תמיד שואלת כמה קניידלך אני רוצה, אחד או שניים ואני ביקשתי שני קניידלך"
"שניים?" התפלאה הבת שלי "אצלנו שניים אוכלים לפני האוכל"
הילד כמעט התעלף "למה את מתכוונת?"
אצלנו סבתא מגישה ושואלת:"גלי, לשים לך עוד?
ועד שאני לא אומרת די היא לא מפסיקה.
אחרכך היא גם משאירה את הקערה על השולחן ואני יכולה לקחת כמה שאני רוצה"
"זה לא יכול להיות!" הילד הסתכל עליה במבט מוזר "אצלנו אין דברים כאלה"
"כן כן אכלתי אולי שבע או שמונה"
ושלא תטעו, לא היתה פה שום הגזמה, הילדה תיארה במדוייק את מה שקורה ליד השולחן.
אצל חמותה של אחותי, ממוצא אוסטרי יקה, היה חינוך מוקפד ולכן תמיד באה השאלה:"כמה לשים לך אחד או שניים?"
וככה מדי שנה, בפגישה של אחרי ליל הסדר בארוחת הצהריים, "גלי כמה קניידלך אכלת אתמול?"
בתקווה שאולי הוא ישמע משהו אחר, אבל לא. הוא המשיך לקבל שניים והיא.. נו אתם יודעים(:את המתכון לקניידלך לקחתי לפני שנים מאודטה.
זוכרים את הטור שהיה לה בעיתון? הייתי מכורה אליו.
עיתון צהבהב שעד היום נמצא בניילונית וכל פסח יוצא החוצה,
התאמתי אותו לטעמנו והקניידלך טעימים חלום!
מתכון נהדר שממנו אני מכינה גם את הלחמניות של פסח
הקניידלך יוצאים רכים ואוורירים וטעימים טעימים,
אצלנו אוכלים אותם גם בלי מרק. ובפינה האהובה עלי תראו מי אהבה את הקניידלך – ווקשה(:

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

מתכונים לפסח