בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

ברוקלי עם בשר ברוטב סויה ודבש מנה שמתאימה לפסח ולכל אלה שנמנעים מפחמימות

בשר עם ברוקלי ברוטב סויה ודבש היא מנה שיכולים לאכול כל אלה שנמנעים מפחמימות,
כמו בדיאטת "פלאו", או אלה שגוזרים על עצמם חודש-מרץ-בלי-פחמימות  כהכנה לחודשי האביב.
שלא לדבר על כך שהמנה מתאימה באופן נפלא לפסח. את הבשר עם הברוקלי הדגמתי ליפות והיפים שלי מהקבוצה הנפלאה
#15גווניםשלדולי שאתם כבר מכירים, מהסדנא הנפלאה "פשוט לבשל" בחסות "סלונה" ו"דורות".
הצלמת הנפלאה גלית סבג, צילמה אותנו לפני השיעור ותודה לה על כך! הטריק הכי חשוב שלימדתי את הקבוצה שלי,
תכינו את הדברים לפני שאתם מתחילים לעבוד,
פה בתמונה מעיין, אנה, דיתי ואתי, עוזרים לי להכין את השיעור. את הברוקלי במנה הזו לא מבשלים למצב סמרטוטי.
חולטים במים חמים כחמש דקות, מוציאים,
המהדרין יעבירו למים קרים, מה שעשינו בשיעור
אתם יכולים לתת להם לעמוד בצד עד שהמנה תהיה מוכנה. מבקשים מהקצב שיחתוך לכם את הבשר לפרוסות כמו לסטייק
ואת הפרוסות חותכים לפסים בעובי אצבע הנה מעיין שלנו מגיש את הצלחת לשולחן זה גם השלב שהיא נעלמת פחות או יותר(: אגב, במתכון המקורי רשמתי לפזר מעל אגוזי קשיו
אבל אצלנו אכלו אותם במהלך השיעור,
אתם יכולים לפזר מעל אגוזי קשיו זה יהיה נהדר! הנה הברוקלי עם הבשר ברוטב סויה ודבש בצילום אמנותי

בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק את הכרוב הממולא הנהדר הזה עם האורז והצנוברים ברוטב עגבניות, מנה טבעונית צמחונית נהדרת

סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורס שלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילה הפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות. לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולא כשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
"זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב"
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים. התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקה לאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם "החור" למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
אם תסתכלו בסרט יש הדגמה מצויינת. הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסיר לאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב. כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדול עליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן. זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(: טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור – חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון. עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה. נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית. אלוהים כמה זה טעים! רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים שלא משנה כמה תכינו תמיד יעלמו במהירות

כדי שתבינו את קלות ההכנה של איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור הכנתי לכם סרטון: לא משנה כמה תבניות צ'יפסים אפויים בתנור אחותי תכין בארוחות החגיגות,
תמיד הם נעלמים ראשונים.
בהתחלה הכינה שתי תבניות,
בארוחה הבאה כבר הכינה חמש תבניות
ותמיד אותו סיפור –
"מה נגמרו תפוחי האדמה?"
הקטעים המצחיקים זה כשהיא מגישה ואז נשמעים המשפטים כגון:
"תשאירי את הקערה פה"
"אל תעבירי לצד השני שישאר לנו יותר"
"אממ XXX (לא נוקבת בשמות בשביל שלום המשפחה חחח) תפסיק לשמור את תפוחי האדמה ותעביר לפה" הם נהדרים וכל כך קל להכין אותם!
מי שמכור לתפוחי אדמה יתמכר גם למתכון הזה
כי קלות ההכנה שלהם, נו טוב את זה תראו בעצמכם. הם נהדרים, מלאים בטעמים, נעלמים בפה בשניות.
כן-כן מסוג המתכונים שאתם תודו לי שוב ושוב.
אז איך מכינים? בצ'יק צ'ק! פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות
מורחים תבנית בשמן זית
מפזרים את תפוחי האדמה
מזליפים מעל שמן זית, מלח פלפל ועלי רוזמין
ולתנור מסוג המתכונים שכן, אתם שוב תודו לי
כי כן, להיט היסטרי אחד כבר אתם מכירים של התפוחי אדמה
ובשביל להגיע למתכון תלחצו על השורה של
תפוחי אדמה בתנור ועכשיו קבלו את הגירסה הנהדרת של  צ'יפסים אפויים בתנור

מתכון לצ'יפסים אפויים בתנור

 

איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם

אחרי שתטעמו פעם אחת מריבת שזיפים שתכינו בבית לא תגעו בשום "ריבת פובדיל" מהסופר. בוודאות!

נכון, אני כל הזמן מבלבלת לכם את המוח עם מתכוני ריבות
אבל שתדעו לכם שהפעם זה שונה אחרי שתטעמו פעם אחת
ותראו איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם שאפשר לקרא לה בעצם גם קונפיטורת שזיפים
החיים שלך יתחלקו לפני – ואחרי ואתם תראו שאתם לא תגעו יותר בשום "ריבת פובדיל" מהסופר
שנקראת בשם ריבת שזיפים איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם
בוודאות! עכשיו רוצו לקנות שזיפים
שלא תגידו שלא אמרתי

ריבת שזיפים בטעם של פעם

פסח