גולש של גברים

גולש נימוח בעל טעם משגע לנסיך של אמא שחוגג יומולדת היום.

הנסיך שלי חוגג היום יומולדת ומגיע לו את המאכל שהוא הכי אוהב. בשר. נימוח בפה מלא בטעמים. גולש של גברים. מזל טוב! לפני עשרים וחמש ושש שנה, כשאני בהריון, שבוע 42 פלוס שבועיים ועוד עשרה ימים התעוררתי בבוקר עם צירים קלים.
כשסיפרתי לאחותי על כך אמרה שמכיוון שזה הריון שלישי ואני מכירה את כל הסימנים זה ממש לא דחוף ויש דברים יותר חשובים לעשות.
“כמו מה?” שאלתי
“מה זאת אומרת, הבנות לא היו בארץ שנים והן חייבות לחוות את שוק ארבעת המינים.” אמרה המורה
“את צוחקת עלי??יש לי צירים!”
“שתינו יודעות שאת עוד לא מוכנה ללידה והבנות שלך חייבות לראות את שוק ארבעת המינים.” פסקה וכמובן שהלכנו לשוק ארבעת המינים.
בעודנו מסתובבות בשוק והמורה מסבירה לבנות את המשמעויות וההסברים,
פגשנו קרובת משפחה. תוך כדי שיחה איתה גנחתי קלות
“מה קרה?” שאלה
“כלום, צירים קלים”, עניתי
“תעלי לבית חולים”, אמרה
“בטח בטח” אמרתי והמשכנו להסתובב.
בשבע בערב כשהגעתי לבית החולים, האחות שקבלה אותי הייתה עולה חדשה.
היא בדקה ואמרה לי “אה! יש לך עוד המון זמן. נכון, יש לך פתיחה אבל עד הבוקר לא תלדי.”
היא יצאה ונכנסה מיילדת שהייתה חברה של חמותי שעבדה באותה תקופה באותו בית החולים.
בדקה ואמרה, “אל תדאגי, עד סוף המשמרת שלי, את תהיי אחרי.”
כמו שאמרה ככה היה ובסוף המשמרת שלה, לפני עשרים וחמש שנה בדיוק, ילדתי את בני אסף.
כשהיה בן שבוע, בברית, בכה, עצר את הנשימה ונעשה כחול.
במשך שלוש שנים, כל פעם שהיה מתחיל לבכות היה עוצר את נשמתו ומכחיל.
מבירור עם רופאים אמרו לי, אין לך מה לדאוג, עד גיל שלוש זה יעבור לו והן צדקו.
כשעצר את נשמתו, למדתי לנשוף לו לתוך הפה או להתיז עליו מים כדי שהנשימה תחזור אליו,
כי אמא לא מבהילים גם לא עם הפסקות נשימה.
עד גיל חמש גדל על גבה של הנני השחורה, ויקטוריה, שהייתה צמודה אליו יותר ממני.
בגיל 7, כשהבין שכל העולם שלו, אבל רק דבר אחד חסר לו,
פנה לאחותו ושאל אותה מה היא רוצה לקבל תמורת הזכות להיות הבכור במשפחה.
בגיל 15, כשכל האימהות אמרו שהבנים שלהם לא מוכנים שיראו אותם ביחד,
היה מחכה לי כל יום כשחזרתי מהעבודה, עם ידיים פשוטות לרווחה, מחבק ומנשק אותי כאילו אין מחר.
בגיל 17, כשהוציא רישיון אבא שלו הבטיח לו רכב אבל אני התנגדתי.
תפס אותי ואמר לי, “אמא, אני יודע איך העניינים עובדים. זה שאני מבקש מאבא זה לא מספיק.
בערב אתם תכנסו לחדר השינה הוא ישאל אותך מה דעתך.
אם תגידי לו בסדר, בבוקר הוא יגיד לי בסדר ואם לא, הוא יגיד לא, אז אמא, בבקשה בבקשה תחשבי בחיוב.”
בגיל 18 כששבר את הכלים, הודעתי לו שמצטערת אבל על טעויות משלמים ואין רכב למשך שבוע ימים.
האמת, אני אחרי יומיים נשברתי מחכה שיבוא לבקש את ביטול העונש והוא לא בא.
הוא הילד שקורא אותי יותר טוב מכל אחד מאנשי הבית.
אני יכולה לעשות לכולם הצגות, הוא במבט אחד רואה הכל. עיני נץ יש לו ולא רק ברגשות מדובר.
לפני מספר ימים  שנינו על כביש החוף משוחחים בנייד.
אני ידעתי שהוא בכיוון הנגדי לשלי אבל לא סיפרתי על המיקום שלי.
אחרי שגמרנו לדבר, לא עברו חמש דקות התקשר שוב
“לאן את כבר נוסעת??”
פרצתי בצחוק
אני לא רואה מכוניות הנוסעות לידי אבל הוא רואה מכוניות הנוסעות בכיוון הנגדי לו בכביש המהיר! הילד שהכינוי של אמא שלו Sweet Dooly, לא אוהב מתוקים והואו חוגג היום יומולדת 25.26 נסיך של אמא, חיים של אמא, אוהב בשר והרבה ולכן אהבה של אמא מקבל היום פוסט של אוכל על גולש של גברים. מזל טוב!

גולש של גברים

איך מכינים כפיות עם שוקולד

כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר

איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?   אוכלים רק את הציפוי(: או בעברית – כפיות שוקולד.אני אוהבת להכין כפיות שוקולד. כפית שוקולד שבתוכה כמות קטנה של גאנש שוקולד.  זהו קינוח נהדר! אנשים מנשנשים כפיות כאילו אין מחר.   ראשית, מכינים כפיות. משתמשים בכפיות חד פעמיות. מניחים על צלחת כשהידית בקצה הצלחת על מנת שהכפית עצמה תהיה ישרה.   ומקשטים עם כל מה שיש.המתכון הזה קצר הצלחה עצומה. כפיות שוקולד. מה יותר פשוט להכין?   הנה עוד כפיות שוקולד. קבלתי תמונות מהתוצרים הנהדרים שלכם. הנה דוגמא(: 

כפיות שוקולד

צ'יפסים אפויים של בטטה

כשנוגסים הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה והכי שווה - זה לא מטוגן.

  בטטה מכילה 120 קלוריות ב-100 גרם והיא עשירה בסיבים, חומצה פולית, מינרלים, וויטמינים B ו- C.
הבטטה היא מקור מצוין של בטא-קרוטן שהופך לוויטמין A בגוף והוא נוגד-חמצון העשוי למנוע סרטן.
הבטטה נהדרת לדיאטה:
בתפוח אדמה יש אמנם פחות קלוריות (85 קלוריות ב-100 גרם) אולם לבטטה אינדקס גליקמי נמוך יותר, על שום הסיבים התזונתיים שבה, ואכילתה איננה מעוררת חשק לאכילת פחמימות נוספות. ואחרי שאתם יודעים כמה הבטטה נהדרת,  יש לי בשבילכם חטיף צ’יפסים אפויים  של בטטה. להכין את הצ'יפסים זה כלום עבודה.
כשנוגסים בהם הקריספיות של המלח הגס עם פרורי הפלפל השחור מתערבבים עם מתיקות הבטטה וזה לא מטוגן! קבלו אותם. צ'יפסים אפויים של בטטה פורסמו לראשונה בסלונה ותוכלו לראות כאן את תגובות האנשים כמה שהמתכון מוצלח.

צ'יפסים אפויים של בטטה

 

המוסקה של נונה

המוסקה שלוקחת אותנו במנהרת הזמן לטעמים של נונה

נתחיל קצת היסטוריה.
הורי, שניהם, ילידי סלוניקי – יוון.
בשנות העשרים, נסע ראש העיר דאז אבא חושי ז”ל לסלוניקי, להביא פועלים יהודיים כדי שיעבדו בנמל חיפה.
הנמל היה בתחילת דרכו ועבדו בו בעיקר פועלים ערבים.
אבא חושי רצה שבנמל חיפה, “ה ”נמל של מדינת ישראל, שער הכניסה לארץ, תהיה עבודה עברית ורק יהודים יעבדו בו.
בסלוניקי שלפני מלחמת העולם השנייה, היה נמל ועבדו בו יהודים רבים.
בזכות עבודה קשה והתמדה, הגיעו לעמדות מפתח בנמל וניהלו אותו.
אני זוכרת שאבא שלי סיפר שבגלל שהנמל נשלט ע”י היהודים, בימי שבת, הנמל היה סגור.
אבא חושי נסע לסלוניקי, הביא את הסלוניקאים לעיר התחתית והם בנו את נמל חיפה.
לשם הגיעו נונה פקימה ונונו מיכאל מנו.
נונה דודון ונונו דניאל אלמוזלינוס, שעבד על ה”מעונה” והיה מהסוורים הראשונים בנמל חיפה. כבוד! תם שיעור היסטוריה נעבור למוסקה של נונה. קבלו חברימים את המתכון למוסקה של נונה.
המוסקה של נונה עשוי מפרוסות של חצילים עם בשר בתוכו.
נכון!! נכון שמוסקה זה שכבות חצילים כשהבשר ביניהם. צודקים, לא מתווכחת.
אה-מה-מה! יש גם מוסקה לנכדים של הסלוניקאים כי זה מה שראו אצל נונה ולכן יקרא המתכון – המוסקה של נונה.
איי רסט מיי קייס! אחרי שפורסמים את החצילים,
ממליחים שמים במנוחה עשר דקות,
אח"F מנגבים את החצילים עם נייר
ומתחילים למלא החצילים.
לוקחים “סנדויץ” של חציל, שמים בתוכו קציצת בשר, מועכים יפה,
מסדרים שהבשר לא יגלוש מהצדדים ומכינים “מסדר המפקד”.טובלים כל “סנדויץ” מוכן בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים.מניחים בתבנית לאחר הטיגון.
את רוטב העגבניות מערבבים עם כל התבלינים ויוצקים על תבנית החצילים המטוגנים
ועכשיו אתם מוכנים להכין את המוסקה של נונה.

זה יוצא פשוט חלום!
המוסקה של נונה

לביבות בטטה טבעוניות

לביבות בטטה טבעוניות עם פלפל שחור גרוס שמוסיף טעם למתקתקות של הבטטה.

אני שרועה על הספה, רגליים על השולחן הרוסה מעייפות כשהנייד מצלצל
“אני בסופר את צריכה משהו?”
“שלחתי סמס לא?”
“כן, אבל שלא תגידי אחרכך אוי שכחתי..”
“אממ אז תקנה בטטות, מזמן לא עשיתי צי’פסים של בטטה והילדים אוהבים”
“את בטוחה שצריך? קניתי בשבוע שעבר”
“אני לא ראיתי”
“בטוח קניתי, אולי תלכי לבדוק?”
“חכה”
נשארת באותה פוזה, עוצמת עיניים, סופרת עד עשר ו..
“לא. אין. בדקתי”
“את בטוחה??”
“לגמרי. תקנה” אז הוא קנה עוד שלוש בטטות ולא היתה ברירה, נוסף לצ’יפסים עשיתי לביבות בטטה טבעוניות.
כשהתחלתי להכין את לביבות הבטטה,
נזכרתי בחברתי הטבעונית שפעם אמרה לי שהיא במקום ביצים שמה טחינה, אמרתי מה יכול להיות? ננסה.
ניסיתי ויצא מ-עו-לה! אגב, יש לי גם לביבות בטטה טבעוניות אפויות אם אתם מחפשים רק ללחוץ כאן-
מתכון ללביבות בטטה טבעוניות אפויות

 לביבות בטטה טבעוניות

מתכונים לפסח