איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

קניידלך רכים ואוורירים שמכינים במהירות כשרים לפסח פרווה

הכנתי לכם סרטון מדוייק
איך מכינים קניידלך אוורירים טעימים כשרים לפסח
תוכלו לראות כאן –כשהילדים שלי ושל אחותי היו קטנים ונפגשו ביום שלאחר הסדר, היה נוהל קבוע,
הבן של אחותי רץ לבתי הבכורה ובסקרנות שואל אותה
"גלי, כמה קניידלך אכלת אתמול?"
הבכורה שלי בלי למצמץ נהגה לומר:"שבע או שמונה"
וכל פעם מחדש, הילד היה זקוק להנשמה וכדורי הרגעה (בצחוק!בצחוק!)
איך האחיינית שלו אכלה בליל הסדר שבעה או שמונה קניידלך והוא אכל רק שניים.
בואו נתחיל מההתחלה.
כמו כל עם ישראל במשך השנים בליל-הסדר אחותי ואני, היינו עושות את החג פעם ביחד ופעם עם המשפחה של הבעל.
למחרת, היינו נפגשות כל המשפחות לארוחת צהרים והילדים היו מעבירים חוויות.
הפעם הראשונה היתה משהו בנוסח כזה:
הבן של אחותי מספר לבנותי
"אצלנו סבתא שלי תמיד שואלת כמה קניידלך אני רוצה, אחד או שניים ואני ביקשתי שני קניידלך"
"שניים?" התפלאה הבת שלי "אצלנו שניים אוכלים לפני האוכל"
הילד כמעט התעלף "למה את מתכוונת?"
אצלנו סבתא מגישה ושואלת:"גלי, לשים לך עוד?
ועד שאני לא אומרת די היא לא מפסיקה.
אחרכך היא גם משאירה את הקערה על השולחן ואני יכולה לקחת כמה שאני רוצה"
"זה לא יכול להיות!" הילד הסתכל עליה במבט מוזר "אצלנו אין דברים כאלה"
"כן כן אכלתי אולי שבע או שמונה"
ושלא תטעו, לא היתה פה שום הגזמה, הילדה תיארה במדוייק את מה שקורה ליד השולחן.
אצל חמותה של אחותי, ממוצא אוסטרי יקה, היה חינוך מוקפד ולכן תמיד באה השאלה:"כמה לשים לך אחד או שניים?"
וככה מדי שנה, בפגישה של אחרי ליל הסדר בארוחת הצהריים, "גלי כמה קניידלך אכלת אתמול?"
בתקווה שאולי הוא ישמע משהו אחר, אבל לא. הוא המשיך לקבל שניים והיא.. נו אתם יודעים(:את המתכון לקניידלך לקחתי לפני שנים מאודטה.
זוכרים את הטור שהיה לה בעיתון? הייתי מכורה אליו.
עיתון צהבהב שעד היום נמצא בניילונית וכל פסח יוצא החוצה,
התאמתי אותו לטעמנו והקניידלך טעימים חלום!
מתכון נהדר שממנו אני מכינה גם את הלחמניות של פסח
הקניידלך יוצאים רכים ואוורירים וטעימים טעימים,
אצלנו אוכלים אותם גם בלי מרק. ובפינה האהובה עלי תראו מי אהבה את הקניידלך – ווקשה(:

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

קינוחי כוסות הורסים עוגות רכות ומבחר מתכונים חלומיים לחג הפסח

לכבוד חג הפסח ריכזתי עבורכם מבחר מתכונים לקינוחים ועוגת לפסח.
על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הורודה או על התמונה
חג שמח אהובות ואהובים שלי! עוגת מוס לימון חלומית
מוס לימון אוורירי על מצע מרנגעוגת שוקולד ליומולדת של גיא
עוגת שוקולד נטולת גלוטן, רכה וכשרה לפסחעוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח
היא רכה, היא מלאת שוקולד היא חלומיתתחתיות מרנג עם קארד לימון
תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימוני עדין ומשגעקרם ברולה
שכבת סוכר ומתחת קרם וניל משגעמרנג טבעוני
מרנג שעשוי כולו ממי חומוסכפיות שוקולד – קינוח חלומי
כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר
עוגה שנמסה בפה ונפלאהקינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג ושוקולד
קינוח חלומי נטול גלוטןגלידת מנגו קטיפתית
שלושה מוצרים חמש דקות עבודה ויש לכם גלידה נהדרתעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י
עוגה שהכנתי כבר המון פעמים ותמיד נוחלת הצלחהכדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד
קינוח קל ופשוט שנראה חלומימוס מרשמלו ברוטב פירות יער
קינוח כוסות של מוס מרשמלו עם פירות יערמוס גבינה עם תותים – קינוח בכוסות
קינוח כוסות מרשים לחגעוגת סברינה שמתאימה גם לחג הפסח
עוגה של שנות השמוניםקינוח פנקוטה וניל ברוטב תותים
ביסים קטנים של הנאהעוגת מצות עם שוקולד
העוגה המנצחת של פסחעוגיות שקדים לפסח משלושה מצרכים בלבד
עוגיות שקדים נפלאותפבלובה – מלכת הקינוחים לחג
מרנג עם הררי קצפת ורוטב פירות יערמוס שוקולד בשני צבעים
מוס שוקולד שמגישים בכוסות ונראה חלום

 מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

ואם תרצו עוד מתכונים לחג הפסח תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לפסח אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שיהיה חג טעים, מלא אור ושמח!

 

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח כוסות נהדר לחג, נטול גלוטן, בכוס אחת גם ריבת חלב גם מרנג וגם גאנש טעים טעים!

קינוח ריבת חלב בכוסות הוא קינוח נפלא לחג הפסח
כי אין בו טיפת גלוטן או קמח,
הוא עשוי ממרנג, מוס ריבת חלב וגאנש שוקולד.
אני הכנתי בכל מיני סוגי כוסותהמנה ממש קלה להכנה
מרנג בבסיס, מוס ריבת חלב, עוד קצת מרנג לקישוט וגאנש לסיום
אפשר ליצור גם שתי שכבות
מרנג, מוס, מרנג, מוסאפשר להכין כוסיות קטנות רק של מוס ריבת חלב עם גאנש מעל
כמו שאתם רואים שהכנתי בכוס הקטנה שבמרכז
הכנתי לפני החג והעברתי את המוס לטעימה אצל הבודקים המשפחתיים,
נרשמה הצלחה כבירה!
אחרי שהמוס עומד במקרר מספר שעות הוא מתערבב עם המרנג,
המרנג מתרכך ויש חגיגה של טעמים בפה.
את המרנג אפשר להכין מראש ולהשתמש כבסיס
או להשתמש בעוגיות מרנג קנויות קטנות שנמצאות עכשיו בכל החנויות לפני הפסח.

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט עם לימון שום ופטרוזיליה שמכינים בשבע דקות והוא מוסיף טעם לכל ארוחה

"עץ הלימון נתן ריחו.." נו טוב זה לא השיר אבל גם אצלכם עכשיו בכל גינה צומח עץ לימון?
בגינה של הבת שלי צומח בימים אלה עץ לימון והוא עמוס בלימונים.
הלימונים נפלאים, כי הקליפה שלהם דקה והם מלאים במיץ.
שלא לדבר על הסגולות הרפואיות של הלימון.
רק השבוע אמרה לי מישהי, רוצה להפסיק עם דלקות הגרון שלך?
כל בוקר תשתי מיץ מחצי לימון סחוט עם מים.
הבעיה שלימון אף פעם לא היה הפייבוריט שלי.
כן בטח בתיבול והוספת טעמים, אבל כשראיתי בפעם הראשונה את האחיין שלי והיום גם את הנכדה שלי,
מלקקים לימון כי הם משתגעים על הטעם, הייתי בשוק. מי אוהב טעם חמוץ?
ובכן גיליתי שיש אנשים שמשתגעים על הלימון.
הבת שלי למשל משתגעת על עוגת לימון וזה זמן מצויין לחזור להכין אותה.
הנכדה של אחותי מעדיפה קציצות עם לימון על פני כל מאכל אחר.
וככה גיליתי את טעמו של הלימון הכבוש.
אני מוסיפה אותו לכל ארוחה, גם טעים גם בריא.
בינתיים מהלימונים הכנתי לימונדה, וקוביות לימון קפואות
ולימון כבוש שאני כבר משתגעת שיהיה מוכן והוא על החלון.אבל עד שהלימון הכבוש יהיה מוכן,
הכנתי סלט לימון עם פטרוזיליה ושום שלא נופל בטעמו משום לימון כבוש.
העבודה הכי קשה פה, זה לחתוך את הלימונים לפרוסות.
כל היתר זה צחוק מהעבודה, מערבבים ויש לכם יופי של סלט שאפשר לאכול עם כל דבר.
עם פרוסת לחם בבוקר, מוסיפים לתיבול לכל סלט,
מוסיפים תיבול למאכלים, בדיוק כמו לימון כבוש.
כלום עבודה וטעים טעים.

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לפסח ניתן למצוא אותם בלחיצה פה – מתכונים לפסח

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בצל צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

צלי בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי.
הדבר היחיד ששכחתי, שביקשתי שיבשלו לי את הבשר יום לפני ואכן בחור חמד הכין לי נתחי צלי בקר מוכנים לבישול.
הם היו כל כך רכים שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון. הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנומכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכיניםבסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל.אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים את המנה המוגמרתאתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרועכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צילומים: אור הגר המוכשר

מתכונים לפסח