מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

קינוחי כוסות הורסים עוגות רכות ומבחר מתכונים חלומיים לחג הפסח

לכבוד חג הפסח ריכזתי עבורכם מבחר מתכונים לקינוחים ועוגת לפסח.
על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הורודה או על התמונה
חג שמח אהובות ואהובים שלי! עוגת מוס לימון חלומית
מוס לימון אוורירי על מצע מרנגעוגת שוקולד ליומולדת של גיא
עוגת שוקולד נטולת גלוטן, רכה וכשרה לפסחעוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח
היא רכה, היא מלאת שוקולד היא חלומיתתחתיות מרנג עם קארד לימון
תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימוני עדין ומשגעקרם ברולה
שכבת סוכר ומתחת קרם וניל משגעמרנג טבעוני
מרנג שעשוי כולו ממי חומוסכפיות שוקולד – קינוח חלומי
כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר
עוגה שנמסה בפה ונפלאהקינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג ושוקולד
קינוח חלומי נטול גלוטןגלידת מנגו קטיפתית
שלושה מוצרים חמש דקות עבודה ויש לכם גלידה נהדרתעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י
עוגה שהכנתי כבר המון פעמים ותמיד נוחלת הצלחהכדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד
קינוח קל ופשוט שנראה חלומימוס מרשמלו ברוטב פירות יער
קינוח כוסות של מוס מרשמלו עם פירות יערמוס גבינה עם תותים – קינוח בכוסות
קינוח כוסות מרשים לחגעוגת סברינה שמתאימה גם לחג הפסח
עוגה של שנות השמוניםקינוח פנקוטה וניל ברוטב תותים
ביסים קטנים של הנאהעוגת מצות עם שוקולד
העוגה המנצחת של פסחעוגיות שקדים לפסח משלושה מצרכים בלבד
עוגיות שקדים נפלאותפבלובה – מלכת הקינוחים לחג
מרנג עם הררי קצפת ורוטב פירות יערמוס שוקולד בשני צבעים
מוס שוקולד שמגישים בכוסות ונראה חלום

 מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

ואם תרצו עוד מתכונים לחג הפסח תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לפסח אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

שיהיה חג טעים, מלא אור ושמח!

 

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח כוסות נהדר לחג, נטול גלוטן, בכוס אחת גם ריבת חלב גם מרנג וגם גאנש טעים טעים!

קינוח ריבת חלב בכוסות הוא קינוח נפלא לחג הפסח
כי אין בו טיפת גלוטן או קמח,
הוא עשוי ממרנג, מוס ריבת חלב וגאנש שוקולד.
אני הכנתי בכל מיני סוגי כוסותהמנה ממש קלה להכנה
מרנג בבסיס, מוס ריבת חלב, עוד קצת מרנג לקישוט וגאנש לסיום
אפשר ליצור גם שתי שכבות
מרנג, מוס, מרנג, מוסאפשר להכין כוסיות קטנות רק של מוס ריבת חלב עם גאנש מעל
כמו שאתם רואים שהכנתי בכוס הקטנה שבמרכז
הכנתי לפני החג והעברתי את המוס לטעימה אצל הבודקים המשפחתיים,
נרשמה הצלחה כבירה!
אחרי שהמוס עומד במקרר מספר שעות הוא מתערבב עם המרנג,
המרנג מתרכך ויש חגיגה של טעמים בפה.
את המרנג אפשר להכין מראש ולהשתמש כבסיס
או להשתמש בעוגיות מרנג קנויות קטנות שנמצאות עכשיו בכל החנויות לפני הפסח.

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט עם לימון שום ופטרוזיליה שמכינים בשבע דקות והוא מוסיף טעם לכל ארוחה

"עץ הלימון נתן ריחו.." נו טוב זה לא השיר אבל גם אצלכם עכשיו בכל גינה צומח עץ לימון?
בגינה של הבת שלי צומח בימים אלה עץ לימון והוא עמוס בלימונים.
הלימונים נפלאים, כי הקליפה שלהם דקה והם מלאים במיץ.
שלא לדבר על הסגולות הרפואיות של הלימון.
רק השבוע אמרה לי מישהי, רוצה להפסיק עם דלקות הגרון שלך?
כל בוקר תשתי מיץ מחצי לימון סחוט עם מים.
הבעיה שלימון אף פעם לא היה הפייבוריט שלי.
כן בטח בתיבול והוספת טעמים, אבל כשראיתי בפעם הראשונה את האחיין שלי והיום גם את הנכדה שלי,
מלקקים לימון כי הם משתגעים על הטעם, הייתי בשוק. מי אוהב טעם חמוץ?
ובכן גיליתי שיש אנשים שמשתגעים על הלימון.
הבת שלי למשל משתגעת על עוגת לימון וזה זמן מצויין לחזור להכין אותה.
הנכדה של אחותי מעדיפה קציצות עם לימון על פני כל מאכל אחר.
וככה גיליתי את טעמו של הלימון הכבוש.
אני מוסיפה אותו לכל ארוחה, גם טעים גם בריא.
בינתיים מהלימונים הכנתי לימונדה, וקוביות לימון קפואות
ולימון כבוש שאני כבר משתגעת שיהיה מוכן והוא על החלון.אבל עד שהלימון הכבוש יהיה מוכן,
הכנתי סלט לימון עם פטרוזיליה ושום שלא נופל בטעמו משום לימון כבוש.
העבודה הכי קשה פה, זה לחתוך את הלימונים לפרוסות.
כל היתר זה צחוק מהעבודה, מערבבים ויש לכם יופי של סלט שאפשר לאכול עם כל דבר.
עם פרוסת לחם בבוקר, מוסיפים לתיבול לכל סלט,
מוסיפים תיבול למאכלים, בדיוק כמו לימון כבוש.
כלום עבודה וטעים טעים.

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לפסח ניתן למצוא אותם בלחיצה פה – מתכונים לפסח

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בצל צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

צלי בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי.
הדבר היחיד ששכחתי, שביקשתי שיבשלו לי את הבשר יום לפני ואכן בחור חמד הכין לי נתחי צלי בקר מוכנים לבישול.
הם היו כל כך רכים שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון. הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנומכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכיניםבסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל.אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים את המנה המוגמרתאתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרועכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צילומים: אור הגר המוכשר

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

סרטון מדוייק איך מכינים אושפלו עם עוף וירקות מנה נפלאה שהיא ארוחה בסיר אחד מצויינת לפסח

טניה היא הסו-שפ של "דן גורמה" ובלעדיה חיינו לא היו חיים בשיעורים.
היא מפקדת על המטבח עם צבא של עוזרים בעזרת מילים שקטות ומבט חודר,
והמקצועיות שבה שווה הכל.
היא פותרת לנו כל בעיה, עוזרת במתכונים ועכשיו כשהקורס שלנו עומד להסתיים,
זו הזדמנות נפלאה להגיד לה תודה על השבועות שעברנו.
טניה גם קונדיטורית מופלאה אבל הפעם נדגים את כישורי הבישול שלה. בשיעור בנושא "עופות" טניה הסכימה להדגים איך מכינים אושפלו עוף עם אורז וירקות.
הנה הסרט שמדגים איך טניה מכינה אושפלותכירו את טניה הנהדרת
פה אנחנו מצטלמות עם האושפלוואי אפשר בלי לשבח גם את  שני העוזרים המופלאים שלי נדין ורועי
שכל שיעור היו יד ימיני ושמאלי
שלוש שעות לפני השיעור היו קוצצים וטוחנים ומכינים וטורחים
לעזור לי להכין את השיעור שיהיה הכי טוב שיהיה.
תודה אהובים!הכנת האושפלו כרוכה במספר שלבים.
ראשית, מכינים בצל, "חצי בצל חתוך לחצי ירח, דק דק" היתה ההוראה של טניה.
ככה רצתה את הבצל.
טיגנה אותו לאט לאט עם סוכר ומלח עד שיתקרמל.
אחרי שהבצל שחום, מוסיפים את הגזר ומאדים את הבצל עם הגזר ביחד.אחרי שטיגנו את הגזר
מוסיפים את העוף עם יתר הירקות ומבשלים הכל ביחדנותנים לזה להתבשל כחצי שעה, מוסיפים את האורז
מטגנים את האורז עם הירקות והעוף הכל ביחד
ואחרי כמה דקות מוסיפים את הנוזלים ונותנים לזה להתבשל
תוכלו לראות במדוייק איך מכינים את זה בסרטון ההכנה למעלה
לפני הסוף מפזרים את כל העלים הירוקים, והצנוברים
פה אני מצלמת לפני שחילקנו לאנשים לטעום את האושפלואין תמונות יותר כי הוא חוסל!
היה טעים בטירוף ואי אפשר היה להפסיק לאכול.
עכשיו גם אתם יכולים.

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

מתכונים לפסח