מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

אחחחח איך הריח שלהן מזכיר את הבית של אמא בערב החג... אין על קציצות פרסה!

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה.
מה רצינו בסך הכל?
לאכול קציצות פרסה בראש השנה?!
אבל מישהו ממש כועס על המתכון שלי לקציצות פרסה
הוא/היא שלח/ה לפייסבוק הודעה שזו הודעה פוגענית
ולכן אני לא יכולה לפרסם לכם את המתכון ישירות. אבל מי יכול עלי? מי??! שלכם לא יהיה את המתכון המופלא לקציצות פרסה? המתכון שסחף את הרשת, שיאמיז שידרו בפרסומות והכי חשוב – אתם משתגעים עליו. רק להכנס לכאן – ללחוץ או על התמונה או על השורה הורודה והמתכון אצלכם קציצות פרסה  

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!

חג שמח!

מוס שוקולד מנחם לאנג'לינה ג'ולי

שכבת מוס שכבת גאנש וקצפת אוורירית זו בהחלט נחמה ללב שבור כי מתוקים הם סוג של נחמה

וככה התעוררה לה בבוקר האישה הכי יפה בעולם וגילתה שבעלה כבר לא בעלה.
זאת אומרת על הנייר כן אבל הוא כבר לא רק שלה.
נכון, כשהם נפגשו היא כבר לקחה אותו מאישה אחרת שזה בעיני ממש בעייתי אבל נניח לזה. היא אהבה אותו עד כלות החושים, התחתנה איתו במיטב המחלצות לעיני הפאפרצ'י, ילדה ילדים, אימצה ילדים,
בנתה משפחה לתפארת הוליווד ובום. הוא לא שלה יותר.
ואני חושבת על אנג'לינה, כי זה לא משנה איך יקראו לך.
יכולים לקרא לך אנג'לינה, שמחה, מזל, מיכל או דפנה,
גם אם את הכי יפה בעולם ולמרות שמיליוני דולרים מרפדים לך את חשבון הבנק,
עדיין הלב שלך ישבר לרסיסים כשתגלי שבעלך בוגד בך.
ישבר? הצחקתם את אנג'לינה. יתנפץ. והיא מרוב כאב לא תדע מה לעשות עם עצמה. לא מאמינה שאנג'לינה מסתכלת על שוקולד
לא כל שכן נוגעת בו – איך שהיא נראית,
אבל אני פה בשביל להציע.
אין כמו מתוקים לנחמה.
מוס שוקולד שוכב, מרופד בשכבת גאנש ומצופה בקצפת לנחמה.
אתם יכולים להכין לא רק לנחמה
גם לערב חג המוס הזה חגיגי ומיוחד. אז איך מכינים את מוס השוקולד ששוכב לו ככה על הצד?
בקלות. מכינים מוס מזליפים לכוסות
ומשכיבים על תבנית ביצים.
ואם שחיתות עד הסוף
מרפדים בשכבת גאנש ומקררים
ואחרי שהכל מתקרר ממלאים בשמנת מתוקה.
כן. מתוקים הם סוג של נחמה.
קצת מריר הפוסט הזה
אבל מהם חיינו אם לא מרירים ומתוקים בו זמנית?!

מוס שוקולד מנחם

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

קינוח חלומי של מרנג עם הררי קצפת אוורירית מעל ופירות יער וסירופ. הקינוח המלכותי על שם רקדנית הבלט

אנה פבלובה נולדה בסנט פטסבורג ברוסיה למשפחת איכרים, והייתה ילדה חלשה וחולנית.
ערב אחד לקחה אותה אמה לראות את "היפהפייה הנרדמת" בהופעת בלט ובאותו ערב היא החליטה שהיא רוצה לרקוד את תפקיד הנסיכה ולהופיע באותו תיאטרון.
היא למדה אצל גדולי מורי הבלט ברוסיה באותה העת, פבלובה פיתחה איכויות של יופי והייתה לסמל שהפריד אותה משאר הרקדניות.
היא הצטרפה לבלט הקיסרי, התקדמה במהירות והפכה לרקדנית הראשית הראשית בראשית המאה ה-20 הקימה להקת בלט והחלה לסייר עימה ברחבי העולם.
כאשר הגיעה עם "מות הברבור" להופעה בניו זלינד זכתה להצלחה רבה, והומצא הקינוח פבלובה על שמה.
זוהי עוגה על בסיס מרנג עגול מקושט בקצפת ועליו פירות טריים, עוגה קלה ואוורירית, קשיחה וגם שברירית בדומה לרקדנית.
קרדיט:ויקיפדיה. אז עכשיו אתם גם יודעים למה לקינוח ההורס הזה קוראים פבלובה.
ואי אפשר בלי סיפור פרטי כמובן.
לאחי שיהיה בגן עדן יש בן שיבדל-לחיים-ארוכים.
כשהיה הילד בן חמש, אחותו הגדולה למדה בלט ויום אחד כשנכנס אחי הביתה,
ראה איך הגדולה העמידה את הקטן בעמידת מוצא של בלט ולמדה אותו צעדי בלט.
במקום הודיע אחי שממחר הילדה(!) לא הולכת יותר לחוג בלט כדי שלא תלמד את אחיה צעדי בלט(:
כן חברימים, זו היתה בדיחה ואני בכוונה מציינת את זה כי באחד הפוסטים הקודמים שלי
קבלתי הודעות מאנשים בפרטי שלא הבינו את ההומור. פבלובה היא מלכת הקינוחים אצלנו ואני נוהגת להכין במנות אישיות.
האפשר להכין את המרנג יום לפני ולשמור בקופסה סגורה עד ערב החג.
גם את הסירופ עם הפירות אפשר להכין יום ולפני ההגשה להרכיב את המנה.

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

איך מכינים אורז לבן אחד אחד

אורז שיוצא אחד-אחד טעים-טעים שמהווה תוספת לכל ארוחה

הסיפור הזה לא קרה במשפחה שלנו בכלל. זה קרה אצל חברה שלי.
אני חוזרת – לא אצלנו במשפחה. אוקי? יופי!
בזמן שחברה שלי היתה אצל הבת שלי,
כשעברה במטבח עמד סיר אורז על השיש.
אורז בשבילי זו חולשה. גם אצל החברה שלי אבל בעיקר אצלי.
תעמידו אורז ותפוחי אדמה היד ישר תלך לאורז. עם כף יכולה לאכול מהסיר בלי בעיות.
אבל הסיפור על החברה שלי לא עלי נכון?
קיצ-קץ החברה שלי רואה את סיר האורז, פתחה את המכסה,
כבר מצבע האורז שהיה לבנבן מדי הבינה שיש פה בעיה
אבל אורז זה אורז, לקחה כף הכניסה לסיר טעמה ו-פו ירקה לכיור.
"מהזה האורז הדלוח הזה?" פנתה בתדהמה לבת שלה
"אמא ששש זה בעלי הכין, הוא לא יודע להכין אורז"
"מה יש לא לדעת בלהכין אורז??" התפלצה חברה שלי
"אמא לא כל אחד יודע להכין אורז"
הסתכלה החברה שלי על הבת שלה וירד לה האסימון.
הנה רעיון לפוסט לכאלה שלא יודעים להכין אורז.
מאחר ואצלנו כמויות האורז מתאדות במהירות
הגיע הזמן שאספר לכם איך אצלנו מכינים אורז שלא נשאר בסיר.
אורז שכמו בסיפורים יוצא אחד-אחד. הטריק הוא –
לפני שמתחילים בבישול קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,
לטגן זו לא המילה הנכונה, יותר נכון לאדות את הבצל.
לבשל אותו על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לפחות! עד שכל המיצים של הבצל יצאו לשמן,
השמן יקבל את טעם והבצל ישאר לבן.
אחרי עשרים דקות להוסיף את האורז ולתת לשמן להיספג בו.
רק אחרי כמה דקות להוסיף את המים ואת המלח ולהמשיך בבישול.
האורז יוצא משובח בטעמו ואי אפשר להפסיק לאכול אותו.
תפזרו מעל גרגרי רימון ותיווכחו איזה טעם נהדר זה מוסיף.

אורז לבן אחד אחד

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

תבשיל מופלא של קציצות עם עלי מנגולד שמונחות על מצע גבעולי עלי המנגולד ברוטב לימון ושום משגע

התבשיל שאתם רואים בתמונה מלווה אותי מילדות.
אכלתי את זה בפעם הראשונה אצל דודה אסתר אחות של אמא שלי והטעם נשאר לי בפה שנים.
לפני שנים הסבירה לי דודתי איך היא מכינה את התבשיל וההסבר המדויק
המלווה בהדגמה חיה חקוק בי.
סבלנות היה שמם השני של הדודות שלי בכל מה שקשור לאוכל,
לא כמונו היום שאם לא מכינים בצ'יק צ'ק זה לא עובר את סף המטבח.
הן השקיעו בהכנת האוכל, בדקדקנות שלא מכירים היום.
ואין ספק מדובר על תבשיל מעדן. את קציצות הבשר ערבבה דודתי עם העלים הירוקים של המנגולד,
מטגנים קלות את הקציצות ומבשלים אותם על תחתית גבעולי המנגולד הלבנים.
התחתית, המצע עליו היו מונחות הקציצות, היא-היא שעשתה את התבשיל.
את העלים הלבנים היה מנקה היטב, חותכת לפרוסות,
מקלפת את החוטים משני צידי העלה וגם מקלפת את השכבה העליונה של העלים הלבנים.
מרפדת תחתית של סיר עם העלים הלבנים.
עם רוטב של לימון, שום ומלח היתה מבשלת על אש קטנה את העלים הלבנים
עד שהתרככו והיו נמסים בפה. בשבוע שעבר, אחותי שיחזרה את התבשיל ואני רצתי לצלם עם המצלמה.
בדרך כמובן טעמתי שאכן הקציצות יצאו מעולה עם הרוטב ואכן כן, עדיין מדובר על תבשיל נהדר.
מגישה לכם הצעת הגשה ראשונה לכבוד החג שמתקרב,
ובטוחה שאחרי שתכינו תאהבו מאד. טעים טעים.

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

פסח