מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

סרטון מדוייק איך מכינים אושפלו עם עוף וירקות מנה נפלאה שהיא ארוחה בסיר אחד מצויינת לפסח

טניה היא הסו-שפ של "דן גורמה" ובלעדיה חיינו לא היו חיים בשיעורים.
היא מפקדת על המטבח עם צבא של עוזרים בעזרת מילים שקטות ומבט חודר,
והמקצועיות שבה שווה הכל.
היא פותרת לנו כל בעיה, עוזרת במתכונים ועכשיו כשהקורס שלנו עומד להסתיים,
זו הזדמנות נפלאה להגיד לה תודה על השבועות שעברנו.
טניה גם קונדיטורית מופלאה אבל הפעם נדגים את כישורי הבישול שלה. בשיעור בנושא "עופות" טניה הסכימה להדגים איך מכינים אושפלו עוף עם אורז וירקות.
הנה הסרט שמדגים איך טניה מכינה אושפלותכירו את טניה הנהדרת
פה אנחנו מצטלמות עם האושפלוואי אפשר בלי לשבח גם את  שני העוזרים המופלאים שלי נדין ורועי
שכל שיעור היו יד ימיני ושמאלי
שלוש שעות לפני השיעור היו קוצצים וטוחנים ומכינים וטורחים
לעזור לי להכין את השיעור שיהיה הכי טוב שיהיה.
תודה אהובים!הכנת האושפלו כרוכה במספר שלבים.
ראשית, מכינים בצל, "חצי בצל חתוך לחצי ירח, דק דק" היתה ההוראה של טניה.
ככה רצתה את הבצל.
טיגנה אותו לאט לאט עם סוכר ומלח עד שיתקרמל.
אחרי שהבצל שחום, מוסיפים את הגזר ומאדים את הבצל עם הגזר ביחד.אחרי שטיגנו את הגזר
מוסיפים את העוף עם יתר הירקות ומבשלים הכל ביחדנותנים לזה להתבשל כחצי שעה, מוסיפים את האורז
מטגנים את האורז עם הירקות והעוף הכל ביחד
ואחרי כמה דקות מוסיפים את הנוזלים ונותנים לזה להתבשל
תוכלו לראות במדוייק איך מכינים את זה בסרטון ההכנה למעלה
לפני הסוף מפזרים את כל העלים הירוקים, והצנוברים
פה אני מצלמת לפני שחילקנו לאנשים לטעום את האושפלואין תמונות יותר כי הוא חוסל!
היה טעים בטירוף ואי אפשר היה להפסיק לאכול.
עכשיו גם אתם יכולים.

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

ברוקלי עם בשר ברוטב סויה ודבש מנה שמתאימה לפסח ולכל אלה שנמנעים מפחמימות

בשר עם ברוקלי ברוטב סויה ודבש היא מנה שיכולים לאכול כל אלה שנמנעים מפחמימות,
כמו בדיאטת "פלאו", או אלה שגוזרים על עצמם חודש-מרץ-בלי-פחמימות  כהכנה לחודשי האביב.
שלא לדבר על כך שהמנה מתאימה באופן נפלא לפסח. את הבשר עם הברוקלי הדגמתי ליפות והיפים שלי מהקבוצה הנפלאה
#15גווניםשלדולי שאתם כבר מכירים, מהסדנא הנפלאה "פשוט לבשל" בחסות "סלונה" ו"דורות".
הצלמת הנפלאה גלית סבג, צילמה אותנו לפני השיעור ותודה לה על כך!הטריק הכי חשוב שלימדתי את הקבוצה שלי,
תכינו את הדברים לפני שאתם מתחילים לעבוד,
פה בתמונה מעיין, אנה, דיתי ואתי, עוזרים לי להכין את השיעור.את הברוקלי במנה הזו לא מבשלים למצב סמרטוטי.
חולטים במים חמים כחמש דקות, מוציאים,
המהדרין יעבירו למים קרים, מה שעשינו בשיעור
אתם יכולים לתת להם לעמוד בצד עד שהמנה תהיה מוכנה.מבקשים מהקצב שיחתוך לכם את הבשר לפרוסות כמו לסטייק
ואת הפרוסות חותכים לפסים בעובי אצבעהנה מעיין שלנו מגיש את הצלחת לשולחןזה גם השלב שהיא נעלמת פחות או יותר(:אגב, במתכון המקורי רשמתי לפזר מעל אגוזי קשיו
אבל אצלנו אכלו אותם במהלך השיעור,
אתם יכולים לפזר מעל אגוזי קשיו זה יהיה נהדר! הנה הברוקלי עם הבשר ברוטב סויה ודבש בצילום אמנותי

בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס גבינה קינוח בכוסות עם תותים נשיקות וגם מילון למילים טעימות

יש אנשים שנכנסים למסעדה, מסתכלים על התפריט ובוחרים מנה.
אני לא כמו כולם. כשמגישים לי את התפריט אני מדפדפת קודם כל לדף האחרון,
לראות איך יפתיעו אותי עם הקינוחים. בזמן האחרון המסעדות התחילו להתחכם ויש תפריט אחר לקינוחים מה שמותיר אותי עם בעיה,
כי אני צריכה להתאפק עד לסיום הארוחה ואז לבחור את הקינוחים. בני המשפחה שלי כבר יודעים שאין דבר כזה קינוח אחד.
הרי במסעדות יש בסף הכל בתפריט הקינוחים 4 או 5 מנות,
ואני צריכה לבדוק את הכל.
"דוּלי, אל תזמיני הרבה קינוחים אנחנו מלאים"
אני מהנהנת בראשי ומזמינה מה שאני רוצה והפלא ופלא,
בסוף לא נשאר שום קינוח על השולחן.
החוכמה היא גם לבחור את הקינוחים השווים.
שמות מפוצצים שבסוף מתגלים כעוגת שוקולד עם גלידה כבר למדתי לזהות,
ואגב שמות מפוצצים,
אם יש משהו שיכול לעצבן אותי ואני ממש מסוגלת לזרוק לשף את הקינוח על הראש,
זה תיאור הפרטים של המנה בסגנון:
"תחתית של דקואז קקאו שקדים, פייטה ושקדים קלויים, קרמו שוקולד ומנגו, מוס שוקולד מריר וטונקה, גלסאז' מריר"
אז אני עוד מבינה אבל אם אני בן אדם פשוט שאין לו שמץ של מושג מהמילים המפוצצות האלה?
מה? מה חשבת לעצמך??
כדי שנבין פעם אחת ולתמיד מה זה מה – בבקשה – מילון קצר: דקואז – מרנג עם אגוזים או קוקוס שמשמש כתחתית לעוגה
מרנג –  מקצפת של חלבונים המוקצפים עם סוכר
פייטה – שבבי קרמל קטנים דקיקים ופריכים 
קרמו – זהו קרם רך ועשיר המורכב משמנת חלמונים סוכר חלב ושוקולד כמובן
טונקה – אלה זרעים עם ארומה וטעם מיוחד, שילוב של וניל ושקדים.
גלסאז' – זהו הציפוי המבריק שיש על העוגות
גאנש – תערובת של שמנת ושוקולד מריר שממיסים ביחד
שנטילי – קרם בטעם וניל המורכב משמנת מתוקה וניל ואבקת סוכר
קוקוזין – הקוקוזין הוא ממרח של חלב ושמן קוקוס
ותודה לגוגל שעזר לי לפצח לכם את המילון. קינוח מוס גבינה עם תותים
זה בדיוק מה שאתם רואים וזה בדיוק מה שתקבלומוס גבינה עם קצפת
מרק תותים, קוביות תותים ונשיקות
טעים טעים טעים!

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק את הכרוב הממולא הנהדר הזה עם האורז והצנוברים ברוטב עגבניות, מנה טבעונית צמחונית נהדרת

סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורסשלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילההפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות. לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולאכשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
"זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב"
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים. התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקהלאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם "החור" למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
אם תסתכלו בסרט יש הדגמה מצויינת.הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסירלאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב.כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדולעליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן.זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(:טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור –חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון.עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה.נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית.אלוהים כמה זה טעים!רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

מתכונים לפסח