עוגות שוקולד של פסח

מתכונים לעוגות שוקולד של פסח

מתכונים לעוגות שוקולד של פסח קלות להכנה טעימות אש!

להכין עוגה שתהייה גם כשר לפסח וגם טעימה
זו לעיתים בעייה אבל אני פתרתי את הבעיה עם
עוגות שוקולד כשרות לפסח שמכינים במהירות.
הכנתי לכם מתכונים לעוגות שוקולד כשרות לפסח
כל עוגה ייחודית ונפלאה בטעמה.
יש עוגת שוקולד ללא טיפת קמח
יש עוגת בראוניז שכבר שנים אני מכינה
ואתם תופתעו כמה שהיא טעימה ואפשר להוסיף עליה קצפת
ועוגת המצות שהיא פשוט נפלאה. מתכונים לעוגות שוקולד של פסח.
כדי שיהיה לכם יותר קל בחרתי עוגות שוקולד של פסח
שמכינים במהירות והן פשוט טעימות אש!
אז איך אתם אוהבים את העוגת שוקולד שלכם כשרה לפסח?
עם קצפת? בראוניז? אולי נטולת גלוטן?
מתכונים לעוגות שוקולד של פסח ואתם צריכים רק לבחור. על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת
חג שמח אהובות ואהובים שלי! הכנתי לכם מתכונים לעוגות שוקולד של פסח תגידו, הכנתם פעם למרכז השולחן בתים שעשויים ממצות?
אולי השנה תכינו? הנה רעיונות רק ללחוץ כאן –בתים עשויים ממצותעוגת שוקולד נפלאה
נטולת גלוטן והיא גם פרווהעוגת בראוניז כשרה לפסח
רכה, מלאת שוקולד ואפשר גם עם קצפתוהעוגה שאי אפשר להפסיק ליישר
עוגת מצות עם שוקולד
מצות טבולות מצופות שוקולדעוגת שוקולד לפסח בלי טיפת קמח מארבעה מצרכים בלבד
עוגת פאדג' שוקולד בלי טיפת קמח
מארבעה מצרכים בלבד, ביצים, סוכר, חמאה ושוקולדלעוד עוגות וקינוחים של פסח לחצו כאן  –
מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות של פסח

מתכונים לעוגות שוקולד של פסח

שיהיה חג טעים, מלא אור ושמח!
איך מכינים קניידלך כשרים לפסח

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח? קניידלך קלי הכנה וטעימים

איך מכינים קניידלך אוורירים טעימים כשרים לפסח
סרטון בו תוכלו איך מכינים קניידלך  –כשהילדים שלי ושל אחותי היו קטנים ונפגשו ביום שלאחר הסדר, היה נוהל קבוע,
הבן של אחותי רץ לבתי הבכורה ובסקרנות שואל אותה
"גלי, כמה קניידלך אכלת אתמול?"
הבכורה שלי בלי למצמץ נהגה לומר:"שבע או שמונה"
וכל פעם מחדש, הילד היה זקוק להנשמה וכדורי הרגעה (בצחוק!בצחוק!)
איך האחיינית שלו אכלה בליל הסדר שבעה או שמונה קניידלך והוא אכל רק שניים.
בואו נתחיל מההתחלה.
כמו כל עם ישראל במשך השנים בליל-הסדר אחותי ואני, היינו עושות את החג פעם ביחד ופעם עם המשפחה של הבעל.
למחרת, היינו נפגשות כל המשפחות לארוחת צהרים והילדים היו מעבירים חוויות.
הפעם הראשונה היתה משהו בנוסח כזה:
הבן של אחותי מספר לבנותי
"אצלנו סבתא שלי תמיד שואלת כמה קניידלך אני רוצה, אחד או שניים ואני ביקשתי שני קניידלך"
"שניים?" התפלאה הבת שלי "אצלנו שניים אוכלים לפני האוכל"
הילד כמעט התעלף "למה את מתכוונת?"
אצלנו סבתא מגישה ושואלת:"גלי, לשים לך עוד?
ועד שאני לא אומרת די היא לא מפסיקה.
אחרכך היא גם משאירה את הקערה על השולחן ואני יכולה לקחת כמה שאני רוצה"
"זה לא יכול להיות!" הילד הסתכל עליה במבט מוזר "אצלנו אין דברים כאלה"
"כן כן אכלתי אולי שבע או שמונה"
וכך מדי שנה חזרה השאלה על עצמה עד שהילדים בגרו והוא לקח לעצמו שבעה קניידלך.את המתכון לקניידלך לקחתי לפני שנים מאודטה.
זוכרים את הטור שהיה לה בעיתון? הייתי מכורה אליו.
עיתון צהבהב שעד היום נמצא בניילונית וכל פסח יוצא החוצה,
התאמתי אותו לטעמנו והקניידלך טעימים חלום!
מתכון נהדר שממנו אני מכינה גם את הלחמניות של פסח
את כל המתכונים לפסח תמצאו כאן – מתכונים לפסח
הקניידלך יוצאים רכים ואוורירים וטעימים טעימים,
אצלנו אוכלים אותם גם בלי מרק. ובפינה האהובה עלי תראו מי אהבה את הקניידלך – ווקשה(:

איך מכינים קניידלך כשרים לפסח?

מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

קינוחי כוסות הורסים עוגות רכות ומבחר מתכונים חלומיים לחג הפסח

 מבחר מתכונים לקינוחים ועוגת לפסח.
עוגות קינוחים ומתוקים כשרים לפסח מבחר ענק של קינוחים מתוקים כשרים לפסח, לליל הסדר וגם לחול המועד.
כל המתכונים והרעיונות לחג פסח מוצלח באתר האוכל של סוויט דולי.
מחפשות עוגות טעימות לפסח?
מחפשים קינוחים ומתוקים כשרים לפסח קלים ומהירים?
הכנתי לכם ריכוז של כל עוגות והמתוקים כשרים לפסח טעימים במיוחד. כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת

עוגת פאדג' שוקולד מארבעה מצרכים בלבד

עוגת שוקולד לפסח בלי קמצוץ קמח

עוגת מוס לימון חלומית
מוס לימון אוורירי על מצע מרנג

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

מוס שוקולד חלומי שעשוי משני מצרכים ללא ביצים

רולדה וניל כשרה לפסח טעימה ורכה
רולדה וניל כשרה לפסח טעימה ורכה עם קרם שוקולד, ללא טיפת קמח. חלומית!

עוגת שוקולד ליומולדת של גיא
עוגת שוקולד נטולת גלוטן, רכה וכשרה לפסח

כדורי שוקולד כשרים לפסח פרווה טעימים וקלים להכנה

כדורי שוקולד כשרים לפסח פרווה טעימים
שמכינים במהירות שילדים משתגעים ומבוגרים מחסלים

מתכון לטראפלס שוקולד שמכינים במהירות

טראפלס שוקולד הורסים
שמכינים משמנת מתוקה ושוקולד שוב ושוב ושוב!

עוגת שוקולד שמתים עליה

עוגת שוקולד רכה ונמסה במיוחד כשהשוקולד והגאנש מתערבבים בפה.

עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח
היא רכה, היא מלאת שוקולד היא חלומית

תחתיות מרנג עם קארד לימון
תחתיות מרנג ממולאות בקרם לימוני עדין ומשגע

עוגה בחושה כשרה לפסח פרווה עם תפוחים
עוגה בחושה כשרה לפסח פרווה עם תפוחים רכה, עסיסית, נהדרת.

קרם ברולה
שכבת סוכר ומתחת קרם וניל משגע

מרנג טבעוני
מרנג שעשוי כולו ממי חומוס

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג ושוקולד
קינוח חלומי נטול גלוטן

מתכון לעוגת גבינה חמה של בית מלון

מתכון לעוגת גבינה חמה של בית מלון שהיא ללא גלוטן,
ללא הפרדת ביצים, עוגה חלום!

מתכון לפנקייק בננות כשר לפסח טעים וקל הכנה

מתכון לפנקייק בננות כשר לפסח
טעים שמכינים במהירות וילדים נהנים גם בפסח

עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י
עוגה שהכנתי כבר המון פעמים ותמיד נוחלת הצלחה

כדורי קוקוס טבולים במרק שוקולד
קינוח קל ופשוט שנראה חלומי

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער
קינוח כוסות של מוס מרשמלו עם פירות יער

מוס גבינה עם תותים – קינוח בכוסות
קינוח כוסות מרשים לחג

עוגת סברינה שמתאימה גם לחג הפסח
עוגה של שנות השמונים

קינוח פנקוטה וניל ברוטב תותים
ביסים קטנים של הנאה

עוגת מצות עם שוקולד
העוגה המנצחת של פסח

עוגיות שקדים לפסח משלושה מצרכים בלבד
עוגיות שקדים נפלאות

פבלובה – מלכת הקינוחים לחג
מרנג עם הררי קצפת ורוטב פירות יער

מוס שוקולד בשני צבעים
מוס שוקולד ללא ביצים שמגישים בכוסות ונראה חלום

בומוואלוס של נונה

בומוואלוס שמנמנים, תפוחים, שטובלים בסירופ מתוק לבוקר של פסח 

כפיות שוקולד – קינוח חלומי
כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר

מבחר מתכונים לקינוחים ועוגות לפסח

ואם אתם עוד לא סגורים על התפריט – בבקשה מתכונים כשרים לפסח ותפריט טעים לליל הסדר
מבחר מתכונים כשרים לפסח ותפריט טעים לליל הסדר מנות ראשונות, עיקריות סלטים וירקות ועוד מתכונים מתוקים בבקשה
בלוגרים מכינים מתכונים מתוקים לחג הפסחוהנה עוד מתכונים מתוקים כשרים לפסח של בלוגרים
מתכונים לקינוחים לפסח הכי שווים שישבתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסחאהובות ואהובים
שיהיה חג טעים כשר ומלא באור!
קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח כוסות נהדר לחג, נטול גלוטן, בכוס אחת גם ריבת חלב גם מרנג וגם גאנש טעים טעים!

קינוח ריבת חלב בכוסות הוא קינוח נפלא לחג הפסח
כי אין בו טיפת גלוטן או קמח,
הוא עשוי ממרנג, מוס ריבת חלב וגאנש שוקולד.
אני הכנתי בכל מיני סוגי כוסותהמנה ממש קלה להכנה
מרנג בבסיס, מוס ריבת חלב, עוד קצת מרנג לקישוט וגאנש לסיום
אפשר ליצור גם שתי שכבות
מרנג, מוס, מרנג, מוסאפשר להכין כוסיות קטנות רק של מוס ריבת חלב עם גאנש מעל
כמו שאתם רואים שהכנתי בכוס הקטנה שבמרכז
הכנתי לפני החג והעברתי את המוס לטעימה אצל הבודקים המשפחתיים,
נרשמה הצלחה כבירה!
אחרי שהמוס עומד במקרר מספר שעות הוא מתערבב עם המרנג,
המרנג מתרכך ויש חגיגה של טעמים בפה.
את המרנג אפשר להכין מראש ולהשתמש כבסיס
או להשתמש בעוגיות מרנג קנויות קטנות שנמצאות עכשיו בכל החנויות לפני הפסח. מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות
תוכלו למצוא כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח בלוגרים מכינים מתכונים מתוקים לחג הפסח ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסח

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט עם לימון שום ופטרוזיליה שמכינים בשבע דקות והוא מוסיף טעם לכל ארוחה

"עץ הלימון נתן ריחו.." נו טוב זה לא השיר אבל גם אצלכם עכשיו בכל גינה צומח עץ לימון?
בגינה של הבת שלי צומח בימים אלה עץ לימון והוא עמוס בלימונים.
הלימונים נפלאים, כי הקליפה שלהם דקה והם מלאים במיץ.
שלא לדבר על הסגולות הרפואיות של הלימון.
רק השבוע אמרה לי מישהי, רוצה להפסיק עם דלקות הגרון שלך?
כל בוקר תשתי מיץ מחצי לימון סחוט עם מים.
הבעיה שלימון אף פעם לא היה הפייבוריט שלי.
כן בטח בתיבול והוספת טעמים, אבל כשראיתי בפעם הראשונה את האחיין שלי והיום גם את הנכדה שלי,
מלקקים לימון כי הם משתגעים על הטעם, הייתי בשוק. מי אוהב טעם חמוץ?
ובכן גיליתי שיש אנשים שמשתגעים על הלימון.
הבת שלי למשל משתגעת על עוגת לימון וזה זמן מצויין לחזור להכין אותה.
הנכדה של אחותי מעדיפה קציצות עם לימון על פני כל מאכל אחר.
וככה גיליתי את טעמו של הלימון הכבוש.
אני מוסיפה אותו לכל ארוחה, גם טעים גם בריא.
בינתיים מהלימונים הכנתי לימונדה, וקוביות לימון קפואות
ולימון כבוש שאני כבר משתגעת שיהיה מוכן והוא על החלון.אבל עד שהלימון הכבוש יהיה מוכן,
הכנתי סלט לימון עם פטרוזיליה ושום שלא נופל בטעמו משום לימון כבוש. אם אתם רוצים לדעת איך מכינים לימון כבוש בבית בבקשה
מתכון ללימונים כבושים בבית
העבודה הכי קשה פה, זה לחתוך את הלימונים לפרוסות.
כל היתר זה צחוק מהעבודה, מערבבים ויש לכם יופי של סלט שאפשר לאכול עם כל דבר.
עם פרוסת לחם בבוקר, מוסיפים לתיבול לכל סלט,
מוסיפים תיבול למאכלים, בדיוק כמו לימון כבוש.
כלום עבודה וטעים טעים.
עוד מתכונים לסלטים נהדרים תמצאו כאן
מתכונים לסלטים

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בשר צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

צלי בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי.
הדבר היחיד ששכחתי, שביקשתי שיבשלו לי את הבשר יום לפני ואכן בחור חמד הכין לי נתחי צלי בקר מוכנים לבישול.
הם היו כל כך רכים שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון. הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנומכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכיניםבסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל.אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים את המנה המוגמרתאתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרועכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צילומים: אור הגר המוכשר
מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

סרטון מדוייק איך מכינים אושפלו עם עוף וירקות מנה נפלאה שהיא ארוחה בסיר אחד מצויינת לפסח

טניה היא הסו-שפ של "דן גורמה" ובלעדיה חיינו לא היו חיים בשיעורים.
היא מפקדת על המטבח עם צבא של עוזרים בעזרת מילים שקטות ומבט חודר,
והמקצועיות שבה שווה הכל.
היא פותרת לנו כל בעיה, עוזרת במתכונים ועכשיו כשהקורס שלנו עומד להסתיים,
זו הזדמנות נפלאה להגיד לה תודה על השבועות שעברנו.
טניה גם קונדיטורית מופלאה אבל הפעם נדגים את כישורי הבישול שלה. בשיעור בנושא "עופות" טניה הסכימה להדגים איך מכינים אושפלו עוף עם אורז וירקות.
הנה הסרט שמדגים איך טניה מכינה אושפלותכירו את טניה הנהדרת
פה אנחנו מצטלמות עם האושפלוואי אפשר בלי לשבח גם את  שני העוזרים המופלאים שלי נדין ורועי
שכל שיעור היו יד ימיני ושמאלי
שלוש שעות לפני השיעור היו קוצצים וטוחנים ומכינים וטורחים
לעזור לי להכין את השיעור שיהיה הכי טוב שיהיה.
תודה אהובים!הכנת האושפלו כרוכה במספר שלבים.
ראשית, מכינים בצל, "חצי בצל חתוך לחצי ירח, דק דק" היתה ההוראה של טניה.
ככה רצתה את הבצל.
טיגנה אותו לאט לאט עם סוכר ומלח עד שיתקרמל.
אחרי שהבצל שחום, מוסיפים את הגזר ומאדים את הבצל עם הגזר ביחד.אחרי שטיגנו את הגזר
מוסיפים את העוף עם יתר הירקות ומבשלים הכל ביחדנותנים לזה להתבשל כחצי שעה, מוסיפים את האורז
מטגנים את האורז עם הירקות והעוף הכל ביחד
ואחרי כמה דקות מוסיפים את הנוזלים ונותנים לזה להתבשל
תוכלו לראות במדוייק איך מכינים את זה בסרטון ההכנה למעלה
לפני הסוף מפזרים את כל העלים הירוקים, והצנוברים
פה אני מצלמת לפני שחילקנו לאנשים לטעום את האושפלו יש לי גם מתכון נהדר בשבילכם – רק ללחוץ כאן – עוף ממולא עם אורז בתנוראין תמונות יותר כי הוא חוסל!
היה טעים בטירוף ואי אפשר היה להפסיק לאכול.
עכשיו גם אתם יכולים.

מתכון לאושפלאו עוף עם אורז וירקות

בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

ברוקלי עם בשר ברוטב סויה ודבש מנה שמתאימה לפסח ולכל אלה שנמנעים מפחמימות

בשר עם ברוקלי ברוטב סויה ודבש היא מנה שיכולים לאכול כל אלה שנמנעים מפחמימות,
כמו בדיאטת "פלאו", או אלה שגוזרים על עצמם חודש-מרץ-בלי-פחמימות  כהכנה לחודשי האביב.
שלא לדבר על כך שהמנה מתאימה באופן נפלא לפסח. את הבשר עם הברוקלי הדגמתי ליפות והיפים שלי מהקבוצה הנפלאה
#15גווניםשלדולי שאתם כבר מכירים, מהסדנא הנפלאה "פשוט לבשל" בחסות "סלונה" ו"דורות".
הצלמת הנפלאה גלית סבג, צילמה אותנו לפני השיעור ותודה לה על כך!הטריק הכי חשוב שלימדתי את הקבוצה שלי,
תכינו את כל המצרכים שאתם זקוקים להם להכנת המנה, לפני שאתם מתחילים לעבוד.
פה בתמונה מעיין, אנה, דיתי ואתי, עוזרים לי להכין את השיעור.את הברוקלי במנה הזו לא מבשלים למצב סמרטוטי.
חולטים את הברוקלי במים חמים כחמש דקות ומוציאים ומניחים בצד.
המהדרין יעבירו למים קרים, מה שעשינו בשיעור
אתם יכולים לתת להם לעמוד בצד עד שהמנה תהיה מוכנה.מבקשים מהקצב שיחתוך לכם את הבשר לפרוסות כמו לסטייק
ואת הפרוסות חותכים לפסים בעובי אצבע
ככה נוכל להכין את הבשר בקלות.
את בשר מטגנים על מחבת או צורבים על מחבת.הנה מעיין שלנו מגיש את הצלחת לשולחןזה גם השלב שהיא נעלמת פחות או יותר(:אגב, במתכון המקורי רשמתי לפזר מעל אגוזי קשיו
אבל אצלנו אכלו אותם במהלך השיעור,
אתם יכולים לפזר מעל אגוזי קשיו זה יהיה נהדר!
אם אתם מעוניינים להגיש את הבשר עם תוספת
אורז עם ביצים תהייה תוספת מושלמת
הנה המתכון כאן – אורז עם ביצים
אם אתם מעוניינים להכין ארוחה סינית או אסייתית
מתכון לאורז עם ביצים יש לכם כבר,
הנה תפריט נהדר לחצו על השורה המודגשת ותגיעו למתכון חזה עוף מוקפץ עם פלפלים צבעוניים חזה עוף עם ירקות ברוטב חמאת בוטנים דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז
נודלס עם בשר ברוטב אסייתי
הנה הברוקלי עם הבשר ברוטב סויה ודבש בצילום אמנותי

בשר עם ברוקולי ברוטב סויה ודבש

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

מוס גבינה קינוח בכוסות עם תותים נשיקות וגם מילון למילים טעימות

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים.
יש אנשים שנכנסים למסעדה, מסתכלים על התפריט ובוחרים מנה.
אני לא כמו כולם. כשמגישים לי את התפריט אני מדפדפת קודם כל לדף האחרון,
לראות איך יפתיעו אותי עם הקינוחים. בזמן האחרון המסעדות התחילו להתחכם ויש תפריט אחר לקינוחים מה שמותיר אותי עם בעיה,
כי אני צריכה להתאפק עד לסיום הארוחה ואז לבחור את הקינוחים. בני המשפחה שלי כבר יודעים שאין דבר כזה קינוח אחד.
הרי במסעדות יש בסף הכל בתפריט הקינוחים 4 או 5 מנות,
ואני צריכה לבדוק את הכל.
"דוּלי, אל תזמיני הרבה קינוחים אנחנו מלאים"
אני מהנהנת בראשי ומזמינה מה שאני רוצה והפלא ופלא,
בסוף לא נשאר שום קינוח על השולחן.
החוכמה היא גם לבחור את הקינוחים השווים.
שמות מפוצצים שבסוף מתגלים כעוגת שוקולד עם גלידה כבר למדתי לזהות,
ואגב שמות מפוצצים,
אם יש משהו שיכול לעצבן אותי ואני ממש מסוגלת לזרוק לשף את הקינוח על הראש,
זה תיאור הפרטים של המנה בסגנון:
"תחתית של דקואז קקאו שקדים, פייטה ושקדים קלויים, קרמו שוקולד ומנגו, מוס שוקולד מריר וטונקה, גלסאז' מריר"
אז אני עוד מבינה אבל אם אני בן אדם פשוט שאין לו שמץ של מושג מהמילים המפוצצות האלה?
מה? מה חשבת לעצמך??
כדי שנבין פעם אחת ולתמיד מה זה מה – בבקשה – מילון קצר: דקואז – מרנג עם אגוזים או קוקוס שמשמש כתחתית לעוגה
מרנג –  מקצפת של חלבונים המוקצפים עם סוכר
פייטה – שבבי קרמל קטנים דקיקים ופריכים 
קרמו – זהו קרם רך ועשיר המורכב משמנת חלמונים סוכר חלב ושוקולד כמובן
טונקה – אלה זרעים עם ארומה וטעם מיוחד, שילוב של וניל ושקדים.
גלסאז' – זהו הציפוי המבריק שיש על העוגות
גאנש – תערובת של שמנת ושוקולד מריר שממיסים ביחד
שנטילי – קרם בטעם וניל המורכב משמנת מתוקה וניל ואבקת סוכר
קוקוזין – הקוקוזין הוא ממרח של חלב ושמן קוקוס
ותודה לגוגל שעזר לי לפצח לכם את המילון. קינוח מוס גבינה עם תותים
זה בדיוק מה שאתם רואים וזה בדיוק מה שתקבלומוס גבינה עם קצפת
מרק תותים, קוביות תותים ונשיקות
טעים טעים טעים!
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לקינוחי כוסות
רק ללחוץ כאן – קינוחי כוסות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים רק ללחוץ – שבועות

קינוח בכוסות מוס גבינה עם תותים

כרוב ממולא באורז

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק את הכרוב הממולא הנהדר הזה עם האורז והצנוברים ברוטב עגבניות, מנה טבעונית צמחונית נהדרת

סבתא גלילה מתארחת אצלי קבוע באתר עם מתכונים הורסים אחד אחד.
מזכירה לכם שהשתגעתם על הקישואים ממולאים ברוטב לימוני הורסשלא לדבר על המתכון המופלא של יהלומי המעמולים של סבתא גלילההפעם הלכתי לסבתא גלילה שתראה לנו איך היא מכינה
כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות. לפני הכל הכנתי לכם סרטון שתוכלו לראות בדיוק איך סבתא גלילה מכינה את הכרוב הממולאכשהכנו את הכרוב הממולא, סבתא גלילה אמרה שלפי דעתה הכרוב יותר טעים אחרי יום או יומיים, כי אז טעמו משתבח.
בכלל היו לה משפטים שלכאורה מצחיקים.
שאלתי אותה כמה זמן מבשלים את הכרוב עד שהעלים מוכנים,
"זה לא תלוי בנו זה תלוי בכרוב"
וזה בדיוק זה. כי אין זמן קבוע לכרובים עד שהם נהיים רכים.
הכרוב הזה היה גם ממש טרי ותוך דקות העלים נעשו רכים רכים. התחלנו את הכנת הכרוב עם אורז מלא חצי מבושל שטובל במלח פלפל ופפריקה אדומה מתוקהלאחר מכן שמנו את הכרוב בסיר עם מים רותחים,
סבתא גלילה מרתיחה מים בקומקום ושמה בסיר כדי לזרז את התהליך,
ומדי פעם סובבה את הכרוב, כדי לבשל אותו מכל הצדדים.
כדי להוציא את העלים, השאירה את הכרוב עם "החור" למעלה,
עם מזלג תפסה את קצה העלה ושלפה אותו מהכרוב.
אם תסתכלו בסרט יש הדגמה מצויינת.הניחה את העלים בצד וכשכל העלים היו מוכנים,
התחילה בגלגול העלים עם התוספת.
ראשית מילאה את הסיר בתחתית במעט כרוב קצוץ ועברה לגלגול העלים.
ראשית, עם סכין הורידה את החלק הקשה של הכרוב,
פרסה את העלה, מילאה וסגרה את העלה כלפי מטה.
אחרי שסגרה, קיפלה מהצדדים וגילגלה
את כל הכרובים הממולאים מניחים בסיר אחד ליד השני, צמודים בסירלאחר שגמרה לגלגל את כל העלים,
פיזרה מעל בצל קצוץ ושום, עירבבה בנפרד בסיר מים עם רסק עגבניות ותבלינים
ויצקה על הכרוב.כיסתה את כל הסיר עם עלה כרוב אחד גדולעליו הניחה מיכסה קטן כדי שהכרובים לא יזוזו
כיסתה במכסה ושלחה את הסיר לבישול.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה
עד שהכרוב מוכן.זוכרים שסבתא גלילה אמרה שהכרוב טעים יותר אחרי יום או יומיים?
אצלנו היה חיסול ממוקד באותו היום(:טעים-טעים
מנה שמתאימה גם לטבעונים/צמחוניים

כרוב ממולא באורז וצנוברים ברוטב עגבניות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור –חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון.עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה.נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית.אלוהים כמה זה טעים!רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

אם אתם רוצים בכל זאת מתכוני גבינה לשבועות
עוד מתכונים לשבועות רק ללחוץ כאן – שבועות

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור

איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים שלא משנה כמה תכינו תמיד יעלמו במהירות

כדי שתבינו את קלות ההכנה של איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור הכנתי לכם סרטון:לא משנה כמה תבניות צ'יפסים אפויים בתנור אחותי תכין בארוחות החגיגות,
תמיד הם נעלמים ראשונים.
בהתחלה הכינה שתי תבניות,
בארוחה הבאה כבר הכינה חמש תבניות
ותמיד אותו סיפור –
"מה נגמרו תפוחי האדמה?"
הקטעים המצחיקים זה כשהיא מגישה ואז נשמעים המשפטים כגון:
"תשאירי את הקערה פה"
"אל תעבירי לצד השני שישאר לנו יותר"
"אממ XXX (לא נוקבת בשמות בשביל שלום המשפחה חחח) תפסיק לשמור את תפוחי האדמה ותעביר לפה" הם נהדרים וכל כך קל להכין אותם!
מי שמכור לתפוחי אדמה יתמכר גם למתכון הזה
כי קלות ההכנה שלהם, נו טוב את זה תראו בעצמכם. הם נהדרים, מלאים בטעמים, נעלמים בפה בשניות.
כן-כן מסוג המתכונים שאתם תודו לי שוב ושוב.
אז איך מכינים? בצ'יק צ'ק! פורסים תפוחי אדמה לפרוסות דקות
מורחים תבנית בשמן זית
מפזרים את תפוחי האדמה
מזליפים מעל שמן זית, מלח פלפל ועלי רוזמין
ולתנורמסוג המתכונים שכן, אתם שוב תודו לי
כי כן, להיט היסטרי אחד כבר אתם מכירים של התפוחי אדמה
ובשביל להגיע למתכון תלחצו על השורה של
תפוחי אדמה בתנורעוד מתכונים לתפוחי אדמה כאן
מתכונים לתפוחי אדמה

מתכון לצ'יפסים אפויים בתנור

 
איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם

איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם

מתכון לריבת שזיפים. אחרי שתטעמו פעם אחת מריבת שזיפים שתכינו בבית לא תגעו בשום "ריבת פובדיל" מהסופר. בוודאות!

נכון, אני כל הזמן מבלבלת לכם את המוח עם מתכוני ריבות
אבל שתדעו לכם שהפעם זה שונהאיך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם
זהו מתכון לריבת שזיפים חלומית!
אחרי שתטעמו פעם אחת
ותראו איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעםשאפשר לקרא לה בעצם גם קונפיטורת שזיפים
החיים שלך יתחלקו לפני – ואחרי
ריבת שזיפים מכינים באהבה גדולה
והיא כל כך טעימה!
כדי שיהיה לכם קל הכנתי לכם מדריך מדוייק רק ללחוץ כאן –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות
במדריך להכנת ריבות בייתיות תוכלו למצוא את כל הטריקים, העצות והטיפים
להכנת ריבה מוצלחת שתישמר לאורך זמן.אתם תראו שאתם לא תגעו יותר בשום "ריבת פובדיל" מהסופר
שנקראת בשם ריבת שזיפים.
להכין ריבת שזיפים זה ממש קל,
כמו שמכינים כל ריבה, שמים בסיר ללילה את השזיפים והסוכר,
נותנים לשזיפים להגיר נוזלים וככה הריבה שלנו תתבשל יותר מהר.איך מכינים ריבת שזיפים בטעם של פעם
בוודאות!עכשיו רוצו לקנות שזיפים
שלא תגידו שלא אמרתי לעוד ריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות

ריבת שזיפים בטעם של פעם

סוויט טיפ:
אחת הקוראות אמרה שהכינה עם חצי מכמות הסוכר ויצא מתוק מספיק
להחלטתכם(: מה צריך בשביל ריבת שזיפים? 1 קילו שזיפים
1 קילו סוכר
2 כפות מיץ לימון
מקל וניל איך מכינים ריבת שזיפים? שוטפים את השזיפים חותכים לריבועים ושמים בסיר.
מפזרים את הסוכר על השזיפים ונותנים לשזי]פים ולסוכר להתאחד ביחד לפחות שלוש שעות.
מוסיפים את כל יתר המרכיבים, שמים על האש ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעה.
מורידים מהאש, נותנים לזה להתקרר מעט, שמים צנצנת במיקרו לדקה לעיקור, מעבירים הריבה לצנצנת ולמקרר.
אתם תראו, אחרי טעימה אחת, לא תגעו יותר בשום פובדיל מהסופר.
ריבת שזיפים חלומית! שנה טובה ומתוקה!
קציצות פרסה

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

אחחחח איך הריח שלהן מזכיר את הבית של אמא בערב החג... אין על קציצות פרסה!

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה.
מה רצינו בסך הכל?
לאכול קציצות פרסה בראש השנה?!
אבל מישהו ממש כועס על המתכון שלי לקציצות פרסה
הוא/היא שלח/ה לפייסבוק הודעה שזו הודעה פוגענית
ולכן אני לא יכולה לפרסם לכם את המתכון ישירות. אבל מי יכול עלי? מי??! שלכם לא יהיה את המתכון המופלא לקציצות פרסה? המתכון שסחף את הרשת, שיאמיז שידרו בפרסומותוהכי חשוב – אתם משתגעים עליו. רק להכנס לכאן – ללחוץ או על התמונה או על השורה הורודה והמתכון אצלכם קציצות פרסה  

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

חג שמח!

מוס שוקולד מנחם לאנג'לינה ג'ולי

מוס שוקולד מנחם לאנג'לינה ג'ולי

שכבת מוס שכבת גאנש וקצפת אוורירית זו בהחלט נחמה ללב שבור כי מתוקים הם סוג של נחמה

וככה התעוררה לה בבוקר האישה הכי יפה בעולם וגילתה שבעלה כבר לא בעלה.
זאת אומרת על הנייר כן אבל הוא כבר לא רק שלה.
נכון, כשהם נפגשו היא כבר לקחה אותו מאישה אחרת שזה בעיני ממש בעייתי אבל נניח לזה. היא אהבה אותו עד כלות החושים, התחתנה איתו במיטב המחלצות לעיני הפאפרצ'י, ילדה ילדים, אימצה ילדים,
בנתה משפחה לתפארת הוליווד ובום. הוא לא שלה יותר.
ואני חושבת על אנג'לינה, כי זה לא משנה איך יקראו לך.
יכולים לקרא לך אנג'לינה, שמחה, מזל, מיכל או דפנה,
גם אם את הכי יפה בעולם ולמרות שמיליוני דולרים מרפדים לך את חשבון הבנק,
עדיין הלב שלך ישבר לרסיסים כשתגלי שבעלך בוגד בך.
ישבר? הצחקתם את אנג'לינה. יתנפץ. והיא מרוב כאב לא תדע מה לעשות עם עצמה. לא מאמינה שאנג'לינה מסתכלת על שוקולד
לא כל שכן נוגעת בו – איך שהיא נראית,
אבל אני פה בשביל להציע.
אין כמו מתוקים לנחמה.
מוס שוקולד שוכב, מרופד בשכבת גאנש ומצופה בקצפת לנחמה.
אתם יכולים להכין לא רק לנחמה
גם לערב חג המוס הזה חגיגי ומיוחד.אז איך מכינים את מוס השוקולד ששוכב לו ככה על הצד?
בקלות. מכינים מוס מזליפים לכוסות
ומשכיבים על תבנית ביצים.
ואם שחיתות עד הסוף
מרפדים בשכבת גאנש ומקררים
ואחרי שהכל מתקרר ממלאים בשמנת מתוקה.
כן. מתוקים הם סוג של נחמה.
קצת מריר הפוסט הזה
אבל מהם חיינו אם לא מרירים ומתוקים בו זמנית?!

מוס שוקולד מנחם

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער קינוח חלומי של מרנג עם הררי קצפת אוורירית מעל ופירות יער וסירופ.

פבלובה היא מלכת הקינוחים.
אנה פבלובה נולדה בסנט פטסבורג ברוסיה למשפחת איכרים, והייתה ילדה חלשה וחולנית.
ערב אחד לקחה אותה אמה לראות את "היפהפייה הנרדמת" בהופעת בלט ובאותו ערב היא החליטה שהיא רוצה לרקוד את תפקיד הנסיכה ולהופיע באותו תיאטרון.
היא למדה אצל גדולי מורי הבלט ברוסיה באותה העת, פבלובה פיתחה איכויות של יופי והייתה לסמל שהפריד אותה משאר הרקדניות.
היא הצטרפה לבלט הקיסרי, התקדמה במהירות והפכה לרקדנית הראשית הראשית בראשית המאה ה-20 הקימה להקת בלט והחלה לסייר עימה ברחבי העולם.
כאשר הגיעה עם "מות הברבור" להופעה בניו זלינד זכתה להצלחה רבה, והומצא הקינוח פבלובה על שמה.
זוהי עוגה על בסיס מרנג עגול מקושט בקצפת ועליו פירות טריים, עוגה קלה ואוורירית, קשיחה וגם שברירית בדומה לרקדנית.
קרדיט:ויקיפדיה.אז עכשיו אתם גם יודעים למה לקינוח ההורס הזה קוראים פבלובה.
ואי אפשר בלי סיפור פרטי כמובן.
לאחי שיהיה בגן עדן יש בן שיבדל-לחיים-ארוכים.
כשהיה הילד בן חמש, אחותו הגדולה למדה בלט ויום אחד כשנכנס אחי הביתה,
ראה איך הגדולה העמידה את הקטן בעמידת מוצא של בלט ולמדה אותו צעדי בלט.
במקום הודיע אחי שממחר הילדה(!) לא הולכת יותר לחוג בלט כדי שלא תלמד את אחיה צעדי בלט(:
כן חברימים, זו היתה בדיחה ואני בכוונה מציינת את זה כי באחד הפוסטים הקודמים שלי
קבלתי הודעות מאנשים בפרטי שלא הבינו את ההומור.פבלובה היא מלכת הקינוחים אצלנו ואני נוהגת להכין במנות אישיות.
האפשר להכין את המרנג יום לפני ולשמור בקופסה סגורה עד ערב החג.
גם את הסירופ עם הפירות אפשר להכין יום ולפני ההגשה להרכיב את המנה. מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות
תוכלו למצוא כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסח

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

איך מכינים אורז לבן אחד אחד

איך מכינים אורז לבן אחד אחד

אורז שיוצא אחד-אחד טעים-טעים שמהווה תוספת לכל ארוחה

הסיפור הזה לא קרה במשפחה שלנו בכלל. זה קרה אצל חברה שלי.
אני חוזרת – לא אצלנו במשפחה. אוקי? יופי!
בזמן שחברה שלי היתה אצל הבת שלי,
כשעברה במטבח עמד סיר אורז על השיש.
אורז בשבילי זו חולשה. גם אצל החברה שלי אבל בעיקר אצלי.
תעמידו אורז ותפוחי אדמה היד ישר תלך לאורז. עם כף יכולה לאכול מהסיר בלי בעיות.
אבל הסיפור על החברה שלי לא עלי נכון?
קיצ-קץ החברה שלי רואה את סיר האורז, פתחה את המכסה,
כבר מצבע האורז שהיה לבנבן מדי הבינה שיש פה בעיה
אבל אורז זה אורז, לקחה כף הכניסה לסיר טעמה ו-פו ירקה לכיור.
"מהזה האורז הדלוח הזה?" פנתה בתדהמה לבת שלה
"אמא ששש זה בעלי הכין, הוא לא יודע להכין אורז"
"מה יש לא לדעת בלהכין אורז??" התפלצה חברה שלי
"אמא לא כל אחד יודע להכין אורז"
הסתכלה החברה שלי על הבת שלה וירד לה האסימון.
הנה רעיון לפוסט לכאלה שלא יודעים להכין אורז.
מאחר ואצלנו כמויות האורז מתאדות במהירות
הגיע הזמן שאספר לכם איך אצלנו מכינים אורז שלא נשאר בסיר.
אורז שכמו בסיפורים יוצא אחד-אחד.הטריק הוא –
לפני שמתחילים בבישול קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן,
לטגן זו לא המילה הנכונה, יותר נכון לאדות את הבצל.
לבשל אותו על אש נמוכה כרבע שעה עד עשרים דקות לפחות! עד שכל המיצים של הבצל יצאו לשמן,
השמן יקבל את טעם והבצל ישאר לבן.
אחרי עשרים דקות להוסיף את האורז ולתת לשמן להיספג בו.
רק אחרי כמה דקות להוסיף את המים ואת המלח ולהמשיך בבישול.
האורז יוצא משובח בטעמו ואי אפשר להפסיק לאכול אותו.
תפזרו מעל גרגרי רימון ותיווכחו איזה טעם נהדר זה מוסיף. לעוד מתכונים עם אורז רק לחצו כאן – מתכונים עם אורז

אורז לבן אחד אחד

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

תבשיל מופלא של קציצות עם עלי מנגולד שמונחות על מצע גבעולי עלי המנגולד ברוטב לימון ושום משגע

התבשיל שאתם רואים בתמונה מלווה אותי מילדות.
אכלתי את זה בפעם הראשונה אצל דודה אסתר אחות של אמא שלי והטעם נשאר לי בפה שנים.
לפני שנים הסבירה לי דודתי איך היא מכינה את התבשיל וההסבר המדויק
המלווה בהדגמה חיה חקוק בי.
סבלנות היה שמם השני של הדודות שלי בכל מה שקשור לאוכל,
לא כמונו היום שאם לא מכינים בצ'יק צ'ק זה לא עובר את סף המטבח.
הן השקיעו בהכנת האוכל, בדקדקנות שלא מכירים היום.
ואין ספק מדובר על תבשיל מעדן. את קציצות הבשר ערבבה דודתי עם העלים הירוקים של המנגולד,
מטגנים קלות את הקציצות ומבשלים אותם על תחתית גבעולי המנגולד הלבנים.
התחתית, המצע עליו היו מונחות הקציצות, היא-היא שעשתה את התבשיל.
את העלים הלבנים היה מנקה היטב, חותכת לפרוסות,
מקלפת את החוטים משני צידי העלה וגם מקלפת את השכבה העליונה של העלים הלבנים.
מרפדת תחתית של סיר עם העלים הלבנים.
עם רוטב של לימון, שום ומלח היתה מבשלת על אש קטנה את העלים הלבנים
עד שהתרככו והיו נמסים בפה. מתכון לעלי מנגולד ממולאים בבשר – תבשיל חלומי עם סרטון הכנה תמצאו כאן – עלי מנגולד ממולאים בבשר בשבוע שעבר, אחותי שיחזרה את התבשיל ואני רצתי לצלם עם המצלמה.
בדרך כמובן טעמתי שאכן הקציצות יצאו מעולה עם הרוטב ואכן כן, עדיין מדובר על תבשיל נהדר.
מגישה לכם הצעת הגשה ראשונה לכבוד החג שמתקרב,
ובטוחה שאחרי שתכינו תאהבו מאד. טעים טעים. ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז לעוד מתכונים טעימים עם מנגולד לחצו כאן – מתכונים עם מנגולד

קציצות בשר עם מנגולד ברוטב לימון ושום

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

הם רכים, הם מלאים מתיקות עם טויסט של ציפורן והם חלומים, ריבת חצילים הורסת!

יש לי חברה שמקנחת ארוחה עם שפיץ של לחם ועליו פרוסת חמאה.
זה הכי טעים לה בעולם.
כן בטח שהיא אוהבת עוגות, אבל הקינוח האמיתי אחרי העוגות, זה לחם עם חמאה.
אם יש בארוחה פיתה, אז בכלל לשים את הפיתה על האש ולמרוח שכבה נדיבה של חמאה עליה,
קניתם את עולמה לתמיד.
רק שבוע שעבר במסעדה בסוף הארוחה ביקשה מהמלצר עוד קצת חמאה ואני כל פעם מופתעת מחדש.
אני, שנים אצלי במקרר החמאה למטרת אפיה בלבד.
לא מעיזה לגעת בחמאה, כי רק לחשוב על לחם עם חמאה וחלבה למשל זה אסון,
למה להתחיל צרות? עדיף שהחמאה שבמקרר תוגדר לאפיה ובזה נגמר הסיפור. לא נוגעת. מאז שנכנס לנו החתן השבדי למשפחה יש קבוע במקרר המשפחתי אצל בתי, חמאה למריחה "לורפק".
שנים לא העזתי לגעת בחמאה, ו"לורפק" זה באמת לשבור אותי לגמרי כי היא נמרחת כל כך בקלות.
באחד הימים כשהתארחתי אצל בתי, בעודי מורחת פרוסה עם שכבה דקה (דקה-דקה נשבעת!)
של לורפק ומקטרת על זה שיש במקרר את האסון הזה,
אמרה בתי:"ואת מנעת ממני כל השנים חמאה"
נפל לי הסכין של החמאה מהיד והלסת נשמטה לאדמה.
"מנעתי?? אם יש מדף תמיד עמוס במקרר שלנו, זה המדף של החמאה, איך מנעתי ממך בדיוק?"
"אבל אמא, זו היתה חמאה לבישול ולאפיה"
"מה בישול?זו היתה החמאה היחידה שהיתה! החמאה הכי טעימה שיש. לא היה משהו אחר !"
"לא נראה לי. זה לא חמאה אמיתית"
לורפק לא אמיתית ואת בכלל לא אמיתית! מנעתי ממנה חמאה. אני לא מאמינה שאני שומעת את זה!!"
תקעתי כזה ביס בפרוסה שאולי מפה לפחות תגיע הנחמה.
פייי לכי תתווכחי עם רגשות של ילדים. השבוע היינו בשוק מחנה יהודה ושם על הדוכן ראיתי חצילים קטנים.
ישר ידעתי שאני רוצה להכין ריבה מהחצילים, אבל הם לא היו ממש יפים.
עשינו סיבוב בכל השוק עד שהגענו למדף עמוס לעייפה בחצילים קטנים-קטנים, יפים-יפים,
ואני העמסתי שקית מהם.
במוח כבר תכננתי את הפרוסה עם החמאה עליה אניח את החצילים למטרות צילום.
הבעיה היחידה תמיד בצילומים שאני צריכה לטעום עבורכם אם הריבה הצליחה,
שתראו איך זה נראה מבפנים. הכנתי לכם מדריך מדוייק רק ללחוץ כאן –
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצותכמו שאתם רואים בתמונה ואה-ואה חברימים, היא יצאה פצצה!
לעוד מתכונים לריבות וקונפיטורות בטעמים
מתכונים לריבות וקונפיטורות

מתכון לריבת חצילים או קונפיטורת חצילים

עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח

עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח

עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח מהירת הכנה וטעימה אש!

עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח היא עוגה רכה וטעימה.
לנסיך שלי יש נסיכה
לנסיכה קוראים דנה
ולעיתים הסוותי את השם שלה בסיפורים שלי. דנה חגגה יומולדת בפסח בחג השני.
להכין עוגה בפסח זה לא תמיד קל
אבל עוגת בראוניז עם שוקולד היא עוגה שמתבקשת לפסח
במקום קמח השתמשתי בקמח מצות
והעוגה יצאה רכה רכה. והחלטתי להפתיע אותה עם עוגת בראוניז שוקולד.
העוגה גם מתאימה לשומרי שבת
כי העוגה מלאת שוקולד אבל "פרווה".
לציפוי העוגה הכנתי שמנת מתוקה בטעם שוקולד
ולמעלה מפוזרים אגוזי פקאן מסוכרים. מכינם את עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח בשתי דקות.
היא רכה, מלאת שוקולד חלומית. מזל טוב דנה! עוגת בראוניז כשרה לפסח היא מסוג העוגות
שאני קוראת להן שמכינים עם קערה ומזלג
מינימום עבודה עם טעם חלומי.
עוגה נהדרת שתתאים לכם לפסח
ליד הקפה, ליד התה ובסיום הארוחה.מבחר עצום של מתוקים קינוחים ועוגות
ואת זה תוכלו לבחור כאן
מבחר מתכונים קינוחים ועוגות לפסח בלוגרים מכינים מתכונים מתוקים לחג הפסח ובתים עשויים ממצות לפסח יש לכם כבר?
רעיונות לקישוט שולחן הסדר עם הפתעות לילדים ולנכדים
הנה – בתים עשויים ממצות לפסח  

עוגת בראוניז שוקולד כשרה לפסח

מתכונים לפסח

מתכונים לפסח מתכונים טעימים קלים ומנצחים שמכינים במהירות והם מעולים לאירוח ולשולחן החג.

מגוון מתכונים לפסח שיעזרו לכם לעבור את החג בקלות ואפילו להנות ממנו: מתכונים כשרים לפסח, קלים להכנה וטעימים במיוחד- מתכונים עם מצות, מתכון לחמניות כשרות לפסח, מאכלים לפסח, קינוחים כשרים או עוגיות ועוגות לפסח ועוד.

מתכונים לפסח