מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

קראמבל תפוחים וגרנולה מאפה חלומי

איך מכינים קראמבל תפוחים וגרנולה מאפה חלומי מאפה קל הכנה וחלומי שמתמכרים אליו בקלות

קראמבל תפוחים וגרנולה מאפה חלומי מתחיל כמובן בסרטון הכנה
שיהיה לכם קל קל להכין את המאפה החלומי הזה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
יש גם הסבר עם תמונות
חותכים תפוח לפלחיםאת הרבעים חותכים לשניים או שלוש פרוסותמבשלים את התפוחים עם חמאה, סוכר, אגוזים וקינמוןמבשלים את התערובת כרבע שעה-עשרים דקות עד שהתפוחים נעשים רכיםאחרי שהתפוחים התבשלו מוסיפים גרנולה לתערובתמערבבים ומעבירים את התערובת לתבנית הגשהבינתיים מכינים את הקרמבל
בעברית פשוטה – שכבת פרורי בצק על המאפהמערבבים הכל ביחדעד שנוצרים פרורים ולא מאחדים את הבצקמחצית מכמות הקרמבל מפזרים על המאפה מעלמכניסים לתנור והבית מתמלא ריחות למות!
זה יוצא מהתנור, מכניסים כף פנימה
והפה מתמלא בטעמים הורסים!
הקראמבל תפוחים מאפה חלומי.
התפוחים הרכים, עם הסוכר, הקינמון והאגוזים,
והגרנולה שעושה ביסים קרנצ'ים כאלה בפה
ואם אתם מחפשים עוגה בחושה שמכינים עם קערה ומזלג של תפוחים
עוגה הורסת כאן – עוגת תפוחים בחושהקראמבל עם תפוחים וגרנולה מאפה חלומי!
תוסיפו לאורחים שלכם כדור גלידה גם מעל
יש לי הרגשה שהם ישארו לישון אצלכם בלילה
כדי לטעום למחרת שוב מהקסם!
גם להכין גרנולה זה משחק ילדים
הנה המתכון המדוייק כאן
גרנולה טבעונית תוצרת ביתלמתכוני עוגות וקינוחים נוספים עם פירות לחצו כאן
עוגות עם פירות ותראו איזה רעיון גאוני לנה הכינה את המאפה בקאפקאקייס!

קראמבל תפוחים וגרנולה מאפה חלומי


מה צריך בשביל קראמבל תפוחים וגרנולה?

6 תפוחים גרנט סמיט
3/4 כוס סוכר חום
100 ג' אגוזי מלך מרוסקים
1 כפית קינמון
100 ג' חמאה
1 כוס גרנולה לקרמבל
בדרך כלל מכינים קרמבל מ-100 ג' חמאה כוס קמח וכוס סוכר
מכיוון שנשתמש במאפה רק בחצי הכמות פה מספיקה למאפה 50 ג' חמאה
חצי כוס קמח
חצי כוס סוכר חום

איך מכינים קראמבל תפוחים וגרנולה?

מקלפים את התפוחים.
עם מכשיר חותכים את התפוחים לרבעים ולפרוסות דקות.
מפזרים על התפוחים את הסוכר החום הקינמון והאגוזים.
ממיסים על האש את החמאה עד שנמסה.
מוסיפים את התפוחים לסיר עם החמאה ומבשלים כרבע שעה עד שהתפוחים מתרככים.
בזמן שהתפוחים מתבשלים מכינים את הקרמבל.
בקערה שמים את החמאה חתוכה לקוביות, קמח וסוכר ומערבבים הכל ביחד.
מערבבים לקבלת מרקם פירורי.
אין צורך ללוש הרבה, יש פירורים? יופי לשים בצד.
מורידים מהאש את התפוחים שהתבשלו ומוסיפים להם את הגרנולה ומערבבים.
משמנים תבנית ומעבירים את התפוחים עם הגרנולה לתבנית.
מפזרים מעל את פירורי הבצק/הקרמבל.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות.
אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות כשהבצק למעלה משחים מוציאים.
אפשר לאכול חם וזה אלוהי!
אפשר להוסיף כדור גלידה ואז בכלל צפויה התעלפות.
כזה עוד לא אכלתם! הכלים המרהיבים הם בחסות פוקס הום  
המדריך להכנת ריבות

איך מכינים ריבה בבית? ומתכונים לריבות וקונפיטורות

איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות

  איך מכינים ריבה בבית?
השבוע פירסמתי מתכון לריבת מישמשים וראיתי שיש לי המון ריבות וקונפיטורות באתר
ריבות שמכינים בבית, ריבות טעימות מאד!
יש מתכון לריבת מישמשים, מתכון לריבת תותים, מתכון לריבת ענבים, מתכון לקונפיטורת חצילים,
מתכונים לריבות מעשי בית פשוט חלומיות, ולכן הגיע הזמן שיהיה גם מדריך מסודר אין מכינים ריבה,
או קונפיטורה כל העיצות והטיפים.
זה ממש קל להכין ריבות והכי כיף ריבת מישמשים שמכינים בעונה,
יכולה להישאר כל השנה בצנצנת קטנה וסגורה עם טעמים נהדרים.
גם ריבת תותים היא ריבה נפלאה שמכינים בסוף העונה ויש לכם כל השנה תזכורת נפלאה לתותים. ראשית, מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה?
ריבה היא תערובת של הפרי עם הסוכר, לדוגמא ריבת מישמשיםקונפיטורה מכילה בתוכה חתיכות פרי או את הפרי השלם, עם הסמיכות של הריבה,  לדוגמא –
קונפיטורת חצילים
טיפים ועצות להכנת ריבה
בגדול, להכין ריבה או קונפיטורה זה ממש קל, ואני מודיעה לכם ש להכין ריבה וקונפיטורה זה אפילו כיף!
הסוד של הריבה כמובן תלויה בסמיכות שלה, לכן ממליצים לפעמים לשים תפוחים בזמן שמבשלים את הריבה,
כי הפקטין שיש בתפוח עוזר להסמיך את הריבה.
אני לא משתמשת בדרך כלל בתפוחים ונותנת לריבה להסמיך בזמן הבישול.
טיב הריבה כמובן תלויה באיכות הפרי. ממליצה להשתמש בפירות רכים אבל לא מעוכים.
נכון, אני ממליצה, אבל בתכל'ס מה שגורם לי להכין ריבה זה לראות פירות או עגבניות שרי קצת  מעוכות במקרר(: שלב ראשון – משרים את הפירות עם סוכר שוטפים את הפירות היטב, מעבירים לסיר מפזרים סוכר ונותנים לסיר לעמוד לילה במקרר.
בדרך כלל היחס בין הסוכר לפירות הוא אחד לאחד, זאת אומרת קילו פרי וקילו סוכר,
אבל גיליתי כבר שהיחס הזה לעיתים מתוק מדי לטעמי, ויש ריבות שהכנתי עם קילו פרי וחצי קילו סוכר.
כאמור, שמים את הפרי שבחרתם בסיר עם סוכר למשך הלילה.
הפרי יגיר נוזלים במשך הלילה וזה יזרז את זמן הבישול.תהליך הבישול
למחרת, הפירות הגירו נוזלים, מוסיפים מעט מיץ לימון סחוט, בדרך כלל אני מוסיפה מקל וניל ושמים את הסיר על האש.יש ריבות שאני מוסיפה בזמן הבישול גם מקל קינמון
מביאים את הריבה לרתיחה ולאחר שהכל רתח, מנמיכים את האש, לאש נמוכה ומבשלים לאט לאט את הריבה שלנו.
לא מכסים את הסיר.
אל תיבהלו מהקצף, אפשר להסיר בעדינות עם כף, להנמיך את האש ולבשל לאט את הריבה שלנו.
לא לעזוב את הריבה לבד, לערבב את הריבה מדי פעם.

בהתחלת הבישול של הריבה, יהיו הרבה נוזלים אולם במשך הזמן הנוזלים יצטמצמו,
הנה דוגמא לריבת עגבניות שרי לפני הבישול

פה אתם רואים את  ריבת עגבניות שרי מוכנה
והנה דוגמה לתהליך של בישול ריבת תותים
"איך יודעים שהריבה מוכנה?" שאלו אותי – וזו שאלה מצויינת.
איך יודעים שהריבה מוכנה?
קוראים לזה מבחן הצלחת הקפואה.
שמים צלחת קטנה במקפיא לחמש עשר דקות.
מוציאים הצלחת ומטפטפים על הצלחת מעט מהריבה.
מעבירים אצבע בזהירות באמצע.
אם כמו ים סוף אצל משה, נפתח לשניים, זה הזמן שהריבה הגיעה לשלב הסופי שלה.
אם אין שביל סימן שצריך לבשל את הריבה עוד קצת.
עיקור הצנצנות לשמירת טריות הריבה
אחרי שמכינים את הריבה הדבר הכי חשוב זה לעקר את צנצנת הריבה כמו שצריך,
ככה הריבה יכולה להישמר אפילו שנה.
מה פירוש לעקר? להרוג את כל החיידקים על מנת שהריבה תישמר לאורך זמן.
בוחרים צנצנת זכוכית שבה נרצה להכין את הריבה
שוטפים ומנקים את הצנצנת היטב, מייבשים
ועכשיו הטריק.
מכניסים את צנצנת הזכוכית למיקרו למשך דקה,
אחרי דקה, מוציאים את הצנצנת בזהירות עם מגבת, כי הצנצנת חמה ומניחים בצד שתתקרר.
מחכים דקה לא יותר ויוצקים פנימה את הריבה.
שיטה נוספת לעיקור
יוצקים מים רתוחים לצנצנת, נותנים למים לעמוד מספר דקות, לרוקן את המים,
להניח את הצנצנת הפוכה על מפית מטבח ומייבשים היטב.
אחרי שהצנצנת התקררה מעט יוצקים פנימה את הריבה.
אני מוצאת שהשיטה לעיקור במיקרו יותר קלה והכי פרקטית.
ריבה כמתנה
להביא מתנה ריבה שהכנתם בבית זו מתנה נפלאה!
לאירוע הפרישה מהעבודה של אחותי, למסיבה, הכנתי לאורחים צנצנות קטנות עם ריבה.
מעצבת הכינה לי את עטיפת הריבה והנה לכם רעיון להגיש מתנה.
אני צירפתי למתנה סכין מיוחדת למריחה.
אבל לפעמים כל מה שצריך
זה מדפסת, נייר, דבק
צנצנות ריקות ויש לנו צנצנות ריבה מתנה נהדרת! טיפים ועצות
– תמיד תשתמשו בכפית נקיה כשאתם רוצים לטעום מהירבה, ככה תישאר טריות הריבה.
– רצוי להשתמש בצנצנות קטנות. בצנצנת גדולה, כל פעם שפותחים את המכסה יש חשיפה לאור ויש סכנת עובש.
– ריבות מאחסנים במקום קריר ויבש, אני מאחסנת במקרר במדף התחתון. והנה מתכונים למבחר הריבות והקונפיטורות שלי הכל כאן –
מתכונים לריבות וקונפיטורות לחגים

איך מכינים ריבה בבית? מתכונים לריבות וקונפיטורות

מתכוני סלטים לטבעוניים קלים להכנה וטעימים

מתכוני סלטים לטבעוניים קלים להכנה וטעימים

מבחר מתכוני סלטים לטבעוניים קלי הכנה וטעימים אש!

מבחר מתכוני סלטים לטבעוניים קלים להכנה וטעימים.
מבחר סלטים צבעוני ומרשים לארוחות חג ובכלל של סלטים טבעוניים.
מתכונים לסלטים טבעוניים מכל הירקות, במבחר טעמים,
מבחר מתכונים  של סלטים שצריך רק לבחור. עלמנת להגיע לתמונה יש ללחוץ על השורה המודגשת.
בתאבון!

סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים
סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים,
אחרי שתכינו פעם אחת לא תפסיקו להכין

סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים
סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים שיפאר כל ארוחה

 

סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים
סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים
סלט מרענן ונפלא

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן
מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן, מהיר הכנה וטעים טעים!

סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה
סלט עגבניות עם פלפל חריף וכוסברה קל להכנה וטעים אש!

סלט חסה עם רוטב מנצח מושלם!
סלט חסה עם רוטב מנצח מושלם!
סלט חסה עם ירקות ורוטב מושלם מתכון מנצח לסלט חסה

סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט של קישואים בצורת ספגטי
סלט ספגטי קישואים וזוקיני סלט טבעוני של קישואים
בצורת ספגטי סלט מרענן נפלא עם חמוציות

סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק
סלט טבעוני צבעוני עם עגבניות שרי בשלושה צבעים
ארטישוק וזיתים – סלט חלומי!

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן
שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו
סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות
סלט טבולה עם עדשים שחורות
עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות
סלט עם לימון שום ופטרוזיליה
שמכינים בשבע דקות והוא מוסיף טעם לכל ארוחה

סלט חומוס עם בורגול מרענן
סלט מרענן עם חומוס בורגול ונענע קצוצה

איך מכינים ירקות בתנור בצורת מניפה?
קישואים זוקיני בטטה וסלק צלויים בתנור,
אנטיפסטי מושלם לארוחה

מתכון לסלט בטטה עם עדשים שחורות
סלט בטטה עם עדשים שחורות תבשיל שרוקדים בגללו בסלון,
איך מכלום עבודה ושני מרכיבים עיקריים האורחים משתגעים.

מתכון לסלט קישואים מבושל פיקנטי
סלט קישואים פיקנטי ונהדר,
כלום קלוריות ואפשר להגיש קר או חם.

מתכונים לסלטים של המדינה
עוד מבחר מתכונים לסלטים נהדרים

ויש עוד מתכונים לסלטים כאן
מתכונים לירקות

עוד מתכונים טבעוניים רק ללחוץ כאן
מתכונים לטבעוניים

מתכוני סלטים לטבעוניים קלים להכנה וטעימים

מתכוני פסטה קלים מהירים וטעימים

מתכוני פסטה קלים מהירים וטעימים

מבחר מתכוני פסטה קלים מהירים וטעימים

מתכוני פסטה קלים מהירים וטעימים.
בגלל שאני יודעת שאתם מאד אוהבים פסטה
ריכזתי לכם במקום אחד את כל מתכוני הפסטה במקום אחד.
מתכוני פסטה קלים, מהירים וטעימים מאד.
יש פסטה עם פסטו, יש מתכון לפסטה טבעונית, יש פסטה בולונז קלאסית ועוד.
אתם צריכים רק לבחור. כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת

פסטה ברוטב שמנת ופטריות
פסטה ברוטב שמנת ופטריות מנה קלה להכנה
וטעימה אש!

סלט פסטה קר עם בולגרית
סלט פסטה קר עם בולגרית
מתכון חדש לשבועות של סלט פסטה מהיר הכנה ונהדר!

פסטה עם עגבניות וזיתים פסטה אליולי
הפסטה הכי מהירה שתכינו עם עגבניות שרי זיתים ותבלינים,
פסטה אלי-יולי טעימה אש!ויש גם סרטון הכנה

פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס
פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס
מנה נפלאה טבעונית/צמחונית לחג השבועות

מתכון לפסטה משגעת ברוטב פסטו
אם יש לכם רוטב פסטו מוכן
צריך לבשל את הפסטה ויש לכם ארוחה נפלאה

מרק מינסטרונה עם פסטה וירקות
איך מכינים מרק מיניסוטה או מינסטרונה
מירקות גריסים ופסטה שלב אחרי שלב

אורז עם אטריות התוספת שילדים משתגעים עליה
אורז עם אטריות התוספת
שילדים משתגעים עליה ומבוגרים מחסלים אותה

מתכון מושלם לספגטי בולונוז עם בשר מיוחד לילדים
אין אמא במדינה שלא מכינה פסטה רוטב עגבניות ובשר
או ספגטי בולנז, אבל!!
לא כל האמהות מצלמות את זה כל כך יפה(:

לזנייה מעלי מנגולד
לזנייה צמחונית מעלי מנגולד עם גבינות שמכינים בצ'יק צ'אק

אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות
שני מתכונים לאטריות שעועית,
אטריות שעועית מוקפצות ואטריות שעועית עם ירקות כסלט

סלט ויטנאמי עם ירקות ואטריות אורז בתיבול אסייתי
סלט וייטנאמי צבעוני, עם ירקות, אטריות אורז,
שהטעמים מתערבבים בפה והאורחים אומרים ואו!

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות שיש
אטריות נודלס עם סויה,
המתכון הכי פושטי והכי טעים שיש,
תינוקות וילדים נהנים ממנו מאד

מתכון לסלט אטריות וירקות פיקנטי
סלט קליל עם אטריות דקות וירקות שמוסיף טעמים לכל ארוחה

תבשיל לוביה עם אטריות ביצים
תבשיל נהדר של לוביה עם אטריות ביצים מתובלות

נודלס עם רצועות בשר בסגנון אסייתי
נודלס, אטריות אורז מטוגנות עם רצועות בשר בסגנון אסייתי
זו מנה שהיא ארוחה שלמה ומושלמת כמה שהיא טעימה

מרק פתיתים עם עגבניות – פִידֶאוֹ – מרק מבית אמא
פִידֶאוֹ, מרק פתיתים הכי טעים שאכלתם
עם עגבניות, מאכל ספרדי-יווני-סלוניקאי מבית אמא.

מתכון למרק עגבניות עם גזר ואטריות מהיר וטעים
מרק עגבניות שרי עם אטריות שמתאים מאד לימות החורף

מתכוני פסטה קלים מהירים וטעימים

מתכון לעוגת גבינה ברולה אפויה

מתכון לעוגת גבינה אפויה ברולה עוגה ללא גלוטן ללא הפרדת ביצים עוגה חלום!

מתכון לעוגת גבינה ברולה אפויה הכנתי כי אחותי משתגעת על עוגות גבינה
ועוד יותר על קרם ברולה.
כשמדברים על הקינוחים לחג תמיד אומרת לי "הילדים נורא אוהבים קרם ברולה"
הילדים! מפילה את התיק על הילדים.
האמת שהילדים באמת מאד אוהבים את הקרם ברולה.
חלק גדול מההצגה כשמגישים קרם ברולה, זה לשרוף את הסוכר שמעל כשהם מסתכלים.
תמיד זה גורם לקריאות התפעלות.
המתכון לקרם ברולה כאן – קרם ברולה מתכון קל וקינוח מופלא בקיצור, כמו שסיפרתי לכם אחותי משתגעת על עוגות גבינה והשנה החלטתי להפתיע אותה.
גם עוגת גבינה וגם קרם ברולה, הכל בעוגה אחת – עוגת גבינה ברולה.
הכנתי לה עוגת גבינה אפויה, עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים, ללא גלוטן,
רק עם חצי קילו גבינה.
החלטתי שמספיק עם הכמויות הגדולות של הגבינה,
בוא ננסה עוגת גבינה ככה משפחתית נעימה.
עוגת גבינה שממש מכינים במהירות. ככה היא נראתה לפני שנכנסה לתנורשתדעו לכם שעוגת הגבינה ברולה טעימה ברמות על!
לא שמתי בתחתית שום פרורי עוגיות ושום בצק
יצאה רכה, עסיסית, חלומית!
פיזרתי סוכר חום, שרפתי אותו קצת
וכדי שהשחיתות תהייה מושלמת
גם הוספתי למעלה קצפת משמנת מתוקה
וקישוטי דובדבנים.

השבירה של הסוכר כשהוא טיפה מתקרר,
עם הגבינה ועם השמנת מתוקה,
תקשיבו טוב – זה שוס!
עוגה טעימה ברמות אחרות! פעם לימדו אותי שעוגה אוכלים עם מזלג,
את עוגת הגבינה ברולה אתם תאכלו עם כפית או כף
כי היא באמת חלומית!
ולכו תראו את המתכון
תשע דקות מרגע שהתחלתם עד שהעוגה נכנסת לתנור.
עוגת גבינה ברולה אפויה הכל בקערה אחת.עוד מתכונים לעוגות גבינה
רק ללחוץ כאן – עוגות גבינה הנה הצעה לתפריט מושלם לשבועות מהמנה הראשונה עד המנה האחרונה
פתחתי לכם שולחן – מתכונים לשולחן שבועות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים רק ללחוץ – שבועות
ויש גם מתוקים של מיטב בלוגרי הרשת
המתוקים לשבועות הכי שווים שיש

מתכון לעוגת גבינה ברולה אפויה

סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים

סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים

סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים, אחרי שתכינו פעם אחת לא תפסיקו להכין

סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים טעמתי פעם ראשונה ביומולדת של הנכדי שלי.
הביאה את הסלט הסבתא השנייה, סבתא נאוה, שיש לה עוד כמה סלטים מצויינים
שעוד תשמעו עליהם. איך שטעמתי הבנתי שיש פה להיט.
בזמן האחרון אני מאד אוהבת סלק, הסלק מסייע בניקוי הכבד,
הסלק מסייע בסילוק רעלים וכמו כן מונע הצטברות שאריות שומן בזרם הדם.
סיפרתי לכם כבר על חברה שלי?
אמרה לי אם אני מרגישה שהגזמתי אני אוכלת סלק בבוקר וזה ממש עוזר לי.
נישנוש של סלק יכול לגרום לך לחייך כי יש בו הרכיב הטבעי לשיפור מצב הרוח בגופנו.
נאוה סיפרה שהמתכון לסלט סלק הנהדר הזה שייך לשפ שאול בן אדרת שהגיש את המנה במסעדת קימל בגליל.
הסלט פשוט שוס!
הסלק לא אפוי ולא מבושל אבל הוא מקבל טעם קראנצ'י כזה טעים,
מכינים את הסלט, שמים את הרוטב והרוטב גורם לסלק להיות קראנצ'י
כי הוא סופג את הטעמים. בשבוע האחרון אני בדיאטת ניקוי רעלים שעוד תשמעו עליה אבל גיליתי
מחקר בריטי שפורסם בדצמבר האחרון בירחון הרפואי HYPERTENSION
הוכיח כי שתייה של מיץ סלק טרי על בסיס יומי
מקטינה באופן משמעותי את לחץ הדם בקרב אנשים שסובלים מלחץ דם גבוה.
לא יודעת אם שכנעתי אתכם בריאותית,
מבחינת טעם אתם באמת חייבים לנסות את הסלט, הוא מעולה.נאוה גם נתנה לי את המתכון ל – סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים לעוד מתכונים עם סלט רק ללחוץ כאן
סלטים עם סלק לעוד מתכונים של סלטים רק ללחוץ כאן – סלטים

סלט סלק טרי עם שזיפים מיובשים

סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים

סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים

סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים שיפאר כל ארוחה

סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים הוא עוד סלט נהדר שטעמתי אצל נאוה.
כשאני רואה סלט טעים אני ישר מבררת מתכון.
סלט חסה הוא תמיד חגיגה על כל שולחן.
כשהבת שלי מגיעה אלינו לביקור, חייב שיהיה סלט חסה כי היא משתגעת על חסה.
סלט חסה הוא תמיד סלט מרשים.
לפני שנים הכנתי סלט חסה עם פרוסות אפרסק או נקטרינה,
סלט חסה עם רוטב שמן זית ולימון אבל עם פרוסות פרי,
אח שלי שיהיה בגן עדן אמר לי: "מותק את הפירות תגישי לי בסוף הארוחה לא בתוך הסלט!"
זו היתה הפעם הראשונה והאחרונה של הסלט חסה הזה.
פה בסלט חסה יש לבבות דקל שהם מוסיפים רכות נפלאה לסלט, עם אגוזים קצוצים ועלי רוקט.
בזמן האחרון שמוכרים לנו את החסה בשקיות בכלל מדובר על כלום עבודה.היתרונות לאכילת חסה: אחוז המים הגבוה – אחוז המים הגבוה בחסה גורם לכך שכאשר אוכלים חסה,
חלק ניכר מנפח הארוחה מורכב ממים ולפיכך לא תורם לנפח הקלורי.
התכולה הקלורית ותכולת השומן הנמוכות שבחסה גורמות לכך שניתן לצרוך חסה בכל כמות שהיא
מבלי לחשוש מעלייה במשקל. למעשה, החסה הינה בעלת ערך קלורי שלילי,
המשמעות היא שהגוף צורך יותר אנרגיה על מנת לעכל את החסה מאשר שהיא מספקת לו.
וכמובן הסיבים התזונתיים הרבים שיש בחסה תורמים ומגבירים את תחושת השובע.
עכשיו אתם יודעים כמה החסה גם בריאה. למתכון לסלט חסה מושלם נוסף בבקשה
סלט חסה עם רוטב מנצח לעוד מתכונים של סלטים רק לחצו כאן – מתכונים לסלטים

סלט חסה חגיגי עם לבבות דקל ואגוזים

עוגיות שיבולת שועל בריאות משלושה מצרכים בלבד

עוגיות שיבולת שועל בריאות משלושה מצרכים בלבד

עוגיות שיבולת שועל בריאות וטבעוניות משלושה מצרכים בלבד

את עוגיות שיבולת השועל משלושה מצרכים בלבד, ראיתי בפינטרסט בגירסה קצת שונה אבל נראו לי טעימות אש.
מה גם שעוגיות משלושה מצרכים זה בדיוק מה שאני אוהבת, ויש לי אפילו פוסט עם מבחר עוגיות משלושה מצרכים בלבד,
הנה פה – מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד.
כמו שאתם יודעים אני מעבירה סדנאות בו אנו מקיימים היכרות מעמיקה עם עולם הפינטרסט.
מעל שמונים מיליון אנשים משתמשים בפינטרסט ברחבי העולם להעלות תמונות, סרטי וידאו, רשת חברתית לכל דבר,
שרק עכשיו בארץ תופסת תאוצה. אני כבר כמה שנים שם, עם מעל ל-15 אלף עוקבים מרחבי העולם. בקיצור, בעודי מחפשת חומרים להרצאה שלי, מצאתי את עוגיות שיבולת השועל משלושה מצרכים בלבד,
וכמובן שעפתי עליהן. עוגיות שיבולת שועל ללא אפייה בכלל, עוגיות טבעוניות, בריאות והכי חשוב מהזה טעימות! עוגיות שיבולת שועל משלושה מצרכים בלבד:
שוקולד, בננה ושיבולת שועל, זהו.כדי שלא יהיו אי הבנות כמובן הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את העוגיות תוכלו לראות כאן:את העוגיות הכנתי פעמיים, בפינטרסט מציעים להכין את העוגיות עם קקאו,
לא נראה לי העניין עם הקקאו, החלטתי ללכת על שוקולד מריר.
שוקולד מריר, בננה ושיבולת שועל.
תוכלו לראות בחתיכה שעומדת קצת מהבננה
יצאו טעימות אבל רכות מדי לטעמי,
החלטתי לוותר על הבננה, שמתי שוקולד מריר, שיבולת שועל  וגרעיני שומשום אהה! אלה יצאו יותר קשיחות וכמובן גם טעימות מאד.
הטועמים אמרו שזה מזכיר להם חטיף בריאות.
תקשיבו, זה כלום כלום כלום עבודה.
פחות מעשר דקות ויש לכם עוגיות שיבולת שועל בריאות, טבעוניות,
עוגיות שיבולת שועל ללא אפייה.
יש לי עוד עוגיות של שיבולת שועל כאן
מתכונים לעוגיות משלושה מצרכים בלבד
את  התערובת המוכנה של העוגיות אפשר להעביר לתבנית ולמקרר
אני שמתי על נייר tפייה, כיסיתי והעברתי למקרר,
אחרי שמוציאים מהמקרר פשוט חותכים למרובעים.יש גם פנקייק עם שיבולת שועל
ועכשיו רוצו להכין את העוגיות הנהדרות האלה

עוגיות שיבולת שועל בריאות משלושה מצרכים בלבד

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית, שלב אחרי שלב איך מכינים גפילטע פיש קל להכנה ומושלם!

בתור אחת שגדלה בבית ספרדי לא הכרתי גפילטע פיש.
לא אכלו את זה אצלנו והכרתי את קציצות הגפילטעפיש רק כשבגרתי.
חמותי למרות שהיא ממוצא ספרדי, הכינה שנים גפילטע פיש
ואצלה טעמתי גפילטעפיש שהוא טעים.
עד היום הילדים שלי למשל לא מוכנים לגעת בגפילטע פיש,
יש יגידו שזה מוזר, אבל אני ממש אוהבת גפילטע פיש.
אוהבת עד כדי כך שמוכנה להכין מדי חג את הגפילטעפיש.
בימנו די קל להכין גפילטעפיש, במיוחד אם הולכים לחנות הדגים הקרובה לביתכם
ומבקשים שיכינו לכם את התערובת.
אני קבלתי שקית של קרפיון טחון היטב ועוד שקית של הראש עם האידרה,
שחייבים אותם בשביל הרוטב.
הדג והאידרה יוצרים את ציר הדגים וכך הרוטב נעשה סמיך בעת הבישול. הכנתי לכם סרטון איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית.
אם אתם לא בענייני סרטים אוכל להגיד שהכנת הגפילטע פיש
לא שונה בעצם מלהכין קציצות מכל סוג אחר.
מקילו קרפיון טחון יצאו לי כ – 25 קציצות.
מתכון קל להכנה ומהיר זה המתכון שלי לגפילטע פיש, הוא גם טעים מאד.
לא תמצאו בו שום מתיקות. על מנת להכין את קציצות הגפילטע פיש
נזדקק לקילו דג קרפיון טחון
2 ביצים
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל (שלא בתמונה)
וקמח מצה או פרורי לחם בראש השנה את תהליך הכנת הגפילטע פיש תוכלו לראות בסרטון
בינתיים נכין סיר עם עיגולי בצל וגזר
שם שמים את ראש הדג והאידרה ומבשלים לקבלת ציר הדג.
לאחר שהקציצות מוכנות, מוסיפים לסיר
ומבשלים הכל ביחד.
עוד מתכונים טעימים של דגים תוכלו למצוא כאן
מתכונים לדגים אלה שלא אוכלים גפילטעפיש
אוכלים דג סלמון בתנור הנה המתכון כאן
דג סלמון בתנור

איך מכינים גפילטע פיש מושלם בבית

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש, שלב אחרי שלב איך מכינים כבד קצוץ בטעם של פעם

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש?
בשביל להכין כבד קצוץ הלכתי לאחותי כמובן.
אחותי כבר שנים מכינה כל ראש השנה ופסח כבד קצוץ,
זה הכבד קצוץ הכי טעים שיש, בטעם של פעם.
אחותי האהובה היתה מוכנה לחשוף את כל הסודות של הכנת כבד קצוץ.
בואו נכין ביחד שלב אחרי שלב. שלב ראשון
בשביל להכין כבד קצוץ ראשית שוטפים את הכבד היטב.
שמים במסננת את הכבדים, שוטפים ומנקים גם מגידים שנמצאים בתוך הכבד.
אם יש כיס מרה לחתוך אותו כדי שהכבד לא יהיה מר.
לאחר ששטפנו, משאירים את הכבדים במסננת ומפזרים מעל מלח. שלב הביצים הקשות
מבשלים ביצים קשות בסיר נפרד.
בזמן שהביצים מתבשלות נכין את הכבד.
כשהביצים מוכנות מקררים את הביצים שלב הטיגון
מחממים מחבת לחום חם מאד(פלנצה) ומפזרים את הכבדים על המחבת החם.
מפזרים כך שכל כבד יהיה לו את המקום שלו בתבנית וצולים את הכבדים היטב.
צולים משני הצדדים עד שהכבדים מוכנים ומניחים לכבדים להתקרר. שלב הבצל
יוצקים כארבע עד חמש כפות שמן למחבת ומטגנים בצלים עד לגוון חום בהיר. שלב הטחינה והעירבוב
במכונת בשר אחותי טוחנת הכל ביחד,
כבד, בצל מטוגן וביצים לעיסה אחידה.
מוסיפים לטחינה כארבע כפות מהשמן של הבצל, מוסיפים מלח ופלפל.
אחרי שטחנו את כל הכבד מוסיפים מיונז ומערבבים הכל ביחד. מעבירים לקופסה סגורה.
יש לכסות את הכבד הקצוץ עם נייר כסף כשהחלק המבריק על הכבד אם לא, הכבד משחיר. הצעת הגשה
יוצרים כדורים מהכבד הקצוץ.
על צלוחיות קטנות מפזרים ביצה מגורדת
מניחים את כדורי הכבד הקצוץ
ומקשטים במלפפון חמוץ ועלי חסה.
מו-מוש-מושלם!
הכבד קצוץ הכי טעים שאכלתם בחיים!ליד הכבד קצוץ תמיד מגישים אצלנו גם
סלט תפוחי אדמה שהמתכון שלו כאן
סלט תפוחי אדמה תפריט לסלטים נוספים תמצאו כאן
מתכונים לסלטים

איך מכינים כבד קצוץ הכי טעים שיש

עוגת שוקולד לפסח בלי טיפת קמח מארבעה מצרכים בלבד

עוגת שוקולד לפסח בלי טיפת קמח מארבעה מצרכים בלבד

עוגת פאדג' שוקולד בלי טיפת קמח מארבעה מצרכים בלבד, ביצים, סוכר, חמאה ושוקולד

הכנתי לכם עוגת שוקולד לפסח, בלי טיפת קמח מארבעה מצרכים בלבד!
כן-כן מה שאתם שומעים. אין בה אפילו לא קמצוץ של קמח מכל סוג שהוא.
ביצים, חמאה, סוכר ושוקולד. סה-טו! זהו!! הכנתי לכם סרטון איך מכינים את העוגה שיהיה לכם מובן וקל.
בדרך כלל אתם מדלגים על השלב הזה ולא מסתכלים על הסרטון
ממליצה בחום להסתכל על הסרטון – שלב אחרי שלב הראיתי איך הכנתי את העוגה.תקשיבו, היא רכה, עסיסית, ח ל ו מ י ת!
עוגת פאדג' שוקולד אמיתית!
מכינים מארבעה מצרכים בלבד
אני הוספתי ציפוי גאנש כדי להשביח את טעמה.
ככה העוגה נראתה לפני שנכנסה לתנור
שמתי נייר אפיה בתחתית
ונייר אפייה מסביב כדי שהעוגה לא תגלוש ותשמור על גובהה
ככה העוגה נראתה אחרי שיצאה מהתנור.
יש לאפות אותה כחמישים דקות
ובבקשה לא לשכח בתנור כי חשוב שהיא תהייה רכה
ולא בטון כשמוציאים אותה מהתנור

היא שערורייתית כמה היא טעימה
מ ל א ה בשוקולד ונהדרת.
תוכלו למצוא עוד מתכונים לעוגות שוקולד לפסח כאן
מתכונים לעוגות שוקולד לפסח ויש גם קינוחי כוסות ומתכונים מתוקים לפסח רק ללחוץ
קינוחים של פסח
ככה נראתה העוגה אחרי שציפיתי אותה בגאנש שוקולד.

עוגת שוקולד לפסח בלי טיפת קמח מארבעה מצרכים בלבד

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים מכל הסוגים כל המבחר במקום אחד

מבחר מתכונים לתפוחי אדמה, מתכונים קלים טעימים ומהירים.
בגלל שאני יודעת שאתם מאד אוהבים את תפוחי האדמה
ריכזתי לכם במקום אחד את כל המתכונים.
יש תפוחי אדמה בתנור,תפוחי אדמה מעוכים, תפוחי אדמה חומים, לביבות תפוחי אדמה ועוד.
אתם צריכים רק לבחור. כדי להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם.
הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום סמיך המתכון הכי טעים והכי קל שתכינו

לביבות תפוחי אדמה – המתכון הקלאסי ללביבות

מתכון קלאסי ללביבות תפוחי אדמה
עם סרטון הדגמה מדוייק איך מכינים את לביבות תפוחי אדמה

פשטידת תפוחי אדמה חלבית

פשטידה תפוחי אדמה חלבית שמכינים בצ'יק צ'ק, תמיד מצליחה ומתאימה לכל ארוחה

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה בתנור קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. חלום! לגזור ולשמור.

איך מכינים צ'יפסים אפויים בתנור

צ'יפסים אפויים בתנור, תפוחי אדמה בצורת צ'יפסים, לא משנה כמה תכינו, תמיד יעלמו במהירות

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה צמחוניות פרווה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה בנוסח צמחוני-פרווה, יש גם גירסה אפויה

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בשר צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר חלומיות על מצע של תפוחי אדמה ברוטב עגבניות נהדר!

מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה

מרק שהוא ממש תבשיל עם פטריות תפוחי אדמה וגריסים, מרק חלומי לחורף

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים שמתאים לכל ארוחה ויש גם גירסה טבעונית

ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז

מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום סמיך המתכון הכי טעים והכי קל שתכינו

לפני כשבוע שוחחתי עם רונה, חברת ילדות של הבת שלי.
רונה תמיד מלאת זכרונות על המאכלים שהיו אצלנו בבית כשהיתה באה לבקר את גלי.
אם תשאלו את הילדים שלי הם לא זוכרים מטעמים מיוחדים, מזל שרונה מזכירה לי אותם גם.
בפעם הראשונה שסיפרתי לכם על רונה היה כשהכנתי פידאו.
רונה התקשרה לבקש מתכון לחמין אבל על הדרך אמרה לי:
"את זוכרת שהיית מכינה תפוחי אדמה חומים כאלה? הם היו נורא טעימים".
נכון, שכחתי מהם לגמרי.
מאד קל להכין את תפוחי האדמה האלה.
הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מתחילים עם טיגון בצל.
מטגנים בצל עד לקבלת גוון שחום ואז כשמוסיפים את המים ותפוחי האדמה מתבשלים,
הרוטב הופך לחום וסמיך והוא טעים אש! הכנתי לכם סרטון הכנה איך מכינים בדיוק את תפוחי האדמהואי אפשר להכין תפוחי אדמה בלי להזכיר את המתכון ההורס שלי לתפוחי אדמה שאתם משתגעים עליו
תפוחי אדמה מעוכים ויש גם כמובן – תפוחי אדמה בתנור

מתכון לתפוחי אדמה מבושלים ברוטב חום המתכון הכי טעים

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים שמתאים לכל ארוחה ויש גם גירסה טבעונית

בתור ילדה אני זוכרת את אבא שלי מכין סלט תפוחי אדמה.
ולכן הכנתי לכם מתכון לסלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!
ראשית היה מבשל את תפוחי האדמה והגזר עם הקליפות בשלמותם.
אחרי שהירקות התרככו, קלף אותם בזהירות רבה עם סכין.
אני ממש רואה את התמונהמול עיני.
האיש ישב עם הגזר השלם ביד ועם סכין קילף את הקליפה, כל פעם רבע גזר וככה הגזר היה נשאר שלם ללא הקליפה.
זה היה בעיני קסם.
לאחר מכן חתך את הגזרים ותפוחי האדמה לריבועים קטנים.
פעם ביקשתי ממנו לעזור לו לקלף את הירקות.
הסכים לי, התיישבתי לידו לקחתי גזר וחתכתי אותו לשניים.
"מה את עושה?"הזדעק
נורא נבהלתי ומהר אמרתי "חתכתי את הגזר לשניים כדי שיהיה לי יותר קל לקלף אני לא יודעת לקלף כמוך כשהוא ארוך"
"אבל לא עושים ככה"
"מה זה משנה בעצם?" שאלתי בתמימות
אני זוכרת שאמא שלי התערבה ואמרה לו "אברמיקו היא צודקת מה זה משנה הרי בסוף הגזרים נחתכים לריבועים"
וככה המשכתי לקלף את הגזר כשהוא חתוך לשניים. חייבת להודות שהיום כשאני מכינה סלט תפוחי אדמה, תמיד הגזרים שלמים כשאני קולפת מהם את הקליפה. אצלנו סלט תפוחי אדמה תמיד על השולחן בערבי חג, זה סלט נהדר שתמיד מסתיים ראשון.
הוא מתאים למנות ראשונות נהדר. ליד הקציצות פרסה זה להיט.
הצד האשכנזי אצלנו מוסיף לסלט כפית חרדל יחד עם המיונז, זה מוסיף טעם,
אבל יש אנשים אצלנו שלא יכולים לסבול חרדל ולכן אני לא מוסיפה את החרדל למיונז.
אתם תבחרו אם לשים חרדל או לא. אצלנו בשולחן יהיו גם טבעוניים ולכן אתם יכולים להכין להם את אותו הסלט בגירסה טבעונית:
להכין עם תפוחי אדמה, גזר, מלפפון חמוץ ולהשתמש במיונז צמחי. לסלטים נהדרים נוספים רק לחצו כאן – מתכונים לסלטים

סלט תפוחי אדמה מתכון קל נהדר וטעים!

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות שמתפרק ונמס בפה כמה שהוא רך

כמדי שנה, שוק טלה הוא המנה העיקרית אצלנו בארוחת החג של פסח וראש השנה.
מי שאחראי על הכנת שוק הטלה הוא בעלי וכל הקרדיט שייך לו.
אולם הפעם החליט לחרוג ממנהגו והחליט שבמקום שוק טלה, נאכל בחג אוסובוקו טלה בתנור.
האוסובוקו הוא למעשה בשר עם עצם ולכן כשאתם הולכים לקצב תבקשו ממנו את לא שוק טלה אלא אוסובוקו של טלה. הכנתי לכם גם סרטון מהיר שמראה איך בדיוק הכנו אוסובוקו טלה בתנור עם ירקות.
לכאורה, זו נראית מנה מסובכת, אבל אם עובדים לפי הסדר זה הופך למשחק ילדים.
אחרי שמכינים את הכל, "שוכחים" את הבשר בתנור לשעתיים וזה מה שהופך את הבשר
לרך-רך וכשאוכלים הוא ממש מתפרק בפה מרוב רכות.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים תוכלו לראות כאן:
ונתחיל בהסברים,
ראשית, צורבים את נתחי הבשר על מחבת כל אחד לחוד ושמים בצד.
מה שנקרא "סוגרים" את נתחי הבשר בטיגון ומניחים בצד.
מכינים בסיר רחב משטח של ירקות עם תבליניםעל הירקות מניחים את נתחי הבשרשמים את הנתחים אחד על השני
מפזרים מעל בצל קצוץ טרי, , שום כתוש, בצל מטוגן, גזרים ופטרוזיליהמכניסים לתנור לבישול ארוך של כשעתיים,
אחרי שעתיים הופכים את הנתחים.
את הנתחים התחתונים מעלים למעלה
ואת התחתונים שמים בתוך הרוטב הבישול הארוך עם התבלינים והירקות
גורם לבשר להיות רך-רך
ובזמן האכילה הוא ממש נמס ומתפרק בפה. תפוחי אדמה שאוכלים ליד האוסובוקו תוכלו למצוא מבחר מתכונים כאן –
מתכונים לתפוחי אדמה קלים טעימים ומהירים אם אתם רוצים לקבל במייל את המתכון לאוסובוקו
בצורת הדפסה, עם תמונות והסברים
רק לחצו כאן: דולי, תשלחי לי את המתכון במייל
לעוד מתכונים חגיגיים לערב החג לחצו כאן – מתכונים חגיגיים לפסח ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז שני מתכונים נוספים חגיגים – גולש של גברים או גלילות חצילים ממולאות בשר

מתכון לאוסובוקו טלה בתנור עם ירקות

סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים

סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים

סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים שמתאים מאד לחג הפסח שמתקרב

סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים הכנתי אחרי שהיה לסלט סלרי עם רימונים הצלחה אדירה אצלנו.
אתם גם אהבתם מאד את המתכון ואם אתם לא יודעים על מה אני מדברת הוא כאן – מתכון לסלט סלרי עם רימונים.
תיכננתי להכין את הסלט שוב לארוחת צהרים,
קניתי סלרי בסופר הכל טוב ויפה אבל איך אומרים לי לפעמים?
מזל שהראש מחובר לגוף, כי רימונים לא קניתי.
אז מה נוותר על הסלט? מה פתאום!
פותחים מקרר מסתכלים מה יש שמים במקום הרימונים אגסים
מפזרים קצת חמוציות שמצאתי במגרה גם
ונותנים לבני הבית בתור סלט חדש
ותראו איזה סלט אדיר המצאתי במיוחד בשבילכם.
תאמינו לי זה עובד כמו שעון, בלעו את הסלט!
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לסלטים בבקשה
רק ללחוץ כאן – הסלטים של המדינה

סלט סלרי או סלט כרפס עם חמוציות ואגסים

דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות

דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות

דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות והם טעימים אש!

הוזמנו לפתיחה חגיגית של מסעדה של אחד הבנים של החברים שלנו.
אמרו לנו בואו לאכול כדי שהילד יעשה הרצה למסעדה.
הלכנו בכיף.  שמחים וטובי לב, באנו לאכול.
אני מדגישה שאין שום קשר להיותי סוויט דולי כדי שאבקר את המסעדה,
סתם חברים שאמרו לנו בואו למסעדה של הבן.
נכנסנו, ישבנו, צחקנו עם החברים, אווירה נהדרת, טעמנו מהאוכל,
ואחרי שעתיים יצאנו מהמסעדה.
ברגע שנכנסנו לאוטו והיינו לבד אמרתי לבעלי,
"שלושה חודשים אני נותנת למסעדה הזו, לא יותר"
כבר חיכיתי ל"שטיפה" מבעלי שיגיד: את שלילית, למה את אומרת ככה וכו' וכו'
להפתעתי לא התווכח ואמר "כן, באמת לא היה משהו"
נו-נו ואם הוא אמר סימן ש"לא היה משהו" היה עדין לעומת מה שהיה שם.
זה כמו שישימו אותי בחוג לבלט יגידו לי תתחילי לעשות שפגטים. בול אותו דבר. דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות
זהו מתכון קל קל קל!
שמים בסיר מים שמן ועשבי תיבול
מביאים לרתיחה מוסיפים את הדגים
ובינגו. יש לכם מנה פנטסטית של דגים טעימים. אם אתם מחפשים מתכונים נוספים לדגים
תוכלו למצוא כאן כאן – מתכונים לדגים בימים אלה הידיים שלי לא מספיקות לרוץ על המקשים
עם סיפורים חדשים ומרגשים שאני כותבת.
סיפורים מהחיים שנוגעים לכולנו בלב
סיפורים שאתם תהנו כל כך לקרא!
סיפורים מצחיקים כמו שאני יודעת לכתוב
סיפורים מרגשים שאתם תימסו מול הדפים
וכמובן מתכונים חדשים כמו שאתם אוהבים.
עוגות שמכינים בעשר דקות עם קערה ומזלג,
קינוחים הורסים שמכינים במהירות
אבל נראים מיליון דולר.
כי זה הסוד שלי,
פותחים מקרר ועם מה שיש מסתדרים,
מצרכים זמינים שיש בכל בית והכל בפשטות,
מתכונים הורסים שמכינים במהירות. כדי שהספר יצא לאור אני זקוקה לתמיכה שלכם
בואו והצטרפו לקמפיין כאן – מתוקים זה החיים

דגים מבושלים בעשבי תיבול שמכינים במהירות

מתכון לעוגת תפוזים בחושה פרווה גבוהה וטעימה

מתכון לעוגת תפוזים בחושה פרווה גבוהה וטעימה

מתכון לעוגת תפוזים בחושה פרווה טעימה וחלומית שמכינים במהירות

מתכון לעוגת תפוזים בחושה פרווה גבוהה וטעימה, בחיי אחת העוגות הטעימות שתכינו.
היא כל כך רכה, עסיסית, נימוחה, ממש אבל ממש טעימה!
והקטע המצחיק קלות ההכנה של העוגת תפוזים – קערה, מזלג צ'יק צ'ק עברו חמש דקות ויש לכם עוגה מהחלומות! בדרך כלל אני מכינה עוגת תפוזים כעוגת טורט – עוגת ספוג או איך שקראו לה.
שנים מכינה והיא באמת עוגה להיט, הבעיה של עוגת הספוג היא הפרדת הביצים,
ומישהי כתבה לי פעם, ברגע שאמרת הפרדת ביצים הפסקתי לקרא, אני אף פעם לא מסתדרת עם זה.
לכן החלטתי שעוגת התפוזים שאכין תהיה קלה להכנה.
הנה הכנתי פה עוגת טורט גבוהה – מתכון לעוגת פיניאטה העוגה שהתחפשה מילא קלה להכנה עוגת תפוזים שהכנתי, יצאה מהתנור יפה וגבוהה כמו כיכר לחם
עוגת תפוזים גבוהה, רכה, עסיסית אלוהים מהזה טעימה!עוד מתכונים לעוגות בחושות וקלות תמצאו כאן – עוגות בחושות

מתכון לעוגת תפוזים בחושה פרווה גבוהה וטעימה

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות שבני הבית ילקקו את האצבעות ויבקשו תוספת

"קוּקלַה" זה שם חיבה בספרדית שמשמעותו בובה וכך אבא שלי קרא לאמא שלי, כל השנים.
גם אני הייתי לפעמים "קוּקלַה", כי בכל זאת זה שם חיבה אבל "קוּקלַה" היה שייך לאמא שלי.
לפני שנים, אבא שלי נשלח לאפריקה לעבוד מטעם "סולל בונה" ואמא שלי נשארה בארץ עד שיכין הכל לבואה.
אני מזכירה לכם לפני יותר משלושים שנה, גם בארצנו התקשורת לא היתה משהו לא כל שכן באפריקה.
אבא שלי היה מצלצל בימים קבועים כדי שיענו לו בוודאות.
באחד הימים צלצל הטלפון בביתנו ואמא שלי הרימה את הטלפון ומהצד השני שמעה
"זו קוּקלַה?"
ענתה שכן
"מנו בדיוק יצא מהחדר והשיחה הגיעה בהפתעה אני מיד קורא לו, אני חבר שלו ואני עובד איתו"
הבן אדם שמע כל הזמן קוקלה-קוקלה-קוקלה, היה בטוח שלאמא שלי קוראים קוקלה.
ההפתעה היותר גדולה שלי אחרי שנים שקראתי לנכדה שלי בשם קוּקלַה
ומישהו העיר לי שמשמעות "קוּקלַה" אצל יוצאי מרוקו – זו קציצה. בגלילות חצילים ממולאות ברוטב עגבניות יש מלא קוקלות-קציצות בחצילים(: מכינים ראשית את החציל בתהליך קל קל.
פורסים את החצילים לפרוסות ואופים בתנור
תוכלו לראות כאן – איך מכינים חצילים אפויים בתנור   את הבשר עטפתי ברצועות חצילים וסידרתי בסיר
ככה נראים החצילים לפני ששפכתי עליהם את הרוטבכך הם נראים אחרי הבישולכן – כן ילקקו אצלכם את האצבעות
מגלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות.
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לבשר – מתכונים לבשר עם צלי ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז

גלילות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן, מהיר הכנה וטעים טעים!

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן מתחיל בביקור השבועי שלי אצל בתי שהודיעה לי שקנתה
"את הירק הירוק הזה, לא זוכרת איך קוראים לו"
"ולמה קנית?"
"כי עדי הכינה בפסח סלט איתו והוא היה כל כך טעים שנשאר לי הטעם"
"על איזה ירק את מדברת?"
"אולי כרישה.."
"כרישה?"
"קולורבי!"
"קולורבי??"
"נו הירוק הזה שמכינים איתו מרק"
"סלרי!"
"בדיוק!"
"או מצויין, בוא נכין סלט ויהיה לי עוד סלט לאתר שלי"
בשלב הזה הוצאתי את המצלמה וגלי הכינה סלט
בניגוד לסרטונים שבדרך כלל הסרטון הזה שונה כי גם למדנו איך מרוקנים רימון מגרגרים,
וגם ניסיתי לצלם את גלי והיא לא הסכימה ועל הדרך יש לנו סרטון מצחיק
וכולנו לומדים איך מכינים סלט סלרי עם רימונים מרענן.  ואחרי שראיתם את הסרטון וכמה קל להכין את הסלט אגיד לכם שהוא באמת טעים,
ובשבת האחרונה הגשתי אותו לשולחן והוא לא חזר לקופסה, מה שאומר שהוא חוסל!
הוא מרענן, הוא טעים, הוא מיוחד! ותראו איזה המלצות נתנו בפייסבוק מי שהכינו כבר את הסלט – אתם תהנו!
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לסלטים מיוחדים תמצאו פה – מתכונים לסלטים מהירים  ודיתי אהובתי שהיא הבלוגרית עידית ברגר כהן
מעניקה לכם מתכון משובח של סלט
מוקפץ שעועית ירוקה ופטריות – דיאטטי

מתכון לסלט סלרי עם רימונים מרענן

מתכונים לראש השנה

מחפשים מתכונים לראש השנה? בואו לבנות תפריט לראש השנה ולהנות ממגוון רחב של מתכונים טעימים ומוכחים שיפתיעו את האורחים ויעשו לכם את החג טעים במיוחד.

מתכונים לראש השנה – ארוחות שלמות, קינוחים, עיקריות ראשונות ועוד. בואו להתכונן לארוחת החג הגדולה עם המתכונים הכי שווים ברשת.

מתכונים לראש השנה: מחפשים מתכונים לארוחת החג? מאגר עצום של מתכונים לראש השנה – עיקריות, תוספות קינוחים ועוגות. מתכונים לראש השנה קלים להכנה וקוצרי מחמאות: ארוחת חג שלמה, ממנות עיקריות ועד מנות אחרונות כולל עוגות דבש, עוגיות דבש, קינוחים לראש השנה, סלטים לראש השנה.

מתכונים לראש השנה