מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

מוס שוקולד חלומי שעשוי משני מצרכים ללא ביצים

ואחרי כל המתוקים והעוגות גבינה לשבועות הגיע הזמן לקצת שוקולד. לא משנה איזה חג או איזה אירוע מתרחש אצלנו במשפחה,
תמיד יש דרישה למוס השוקולד שלי.
כבר שנים אני מכינה מוס שוקולד שכל פעם מחדש האנשים מתעלפים ממנו,
הבעיה היחידה שלו שיש בו ביצים,
ואם יש אישה בהריון בסביבה היא לא יכולה לטעום מהמוס.
לכן הייתי צריכה למצוא מתכון אחר למוס ואכן מצאתי. הנכדה שלי כבר מכירה את המוס שלי,
לפני שנתיים באירוע משפחתי, הגיעו אחיינים מחו"ל
ולקח לקטנטנים קצת זמן להכיר אחד את השני
אבל אחרי שעתיים הם כבר השתוללו ביחד בלי שום בעיה.
כשהגיע זמן קינוח ומוס השוקולד הוגש לשולחן
ראיתי את הקטנה אומרת לקטן
"בוא-בוא כדאי לך לטעום מזה"
והגישה לו מוס שוקולד בכוסית.
אלה דברים שממלאים לי את הלב אושר
ולכן אני גם אוהבת להכין את מוס השוקולד בכוסיות וקינוחים אישיים. המתכון פנטסטי להכנת מוס שוקולד כולל משני מצרכים בלבד
שמנת מתוקה ושוקולד.
אם אתם רוצים אפשר להוסיף מעט ברנדי לטעם,
אבל זה טעים גם בלי הברנדי.
תשתמשו בשוקולד יותר מ – 60% ואז המוס בכלל יהיה הורס.
תטעמו אחרי הכנה אם חסר לכם סוכר
אפשר להוסיף שתי כפות אבקת סוכר.

ובואו נגיד שלא מצאתם את הסוכריות
גם בכוסיות הקטנות הכי פשוטות המוס נראה נפלא

אחרי שמכינים את המוס אפשר לגרד בתוך המוס שוקולד מריר
אבל לא ממש חייבים.
אחרי שהזלפתם את המוס לכוסיות אישיות
מקשטים עם שוקולד, אגוזים, מה שאתם אוהבים.
אם אתם מכינים בכוסיות אפשר להזליף גם קצפת מעל.
אני קניתי את הסוכריות בחנות לכלים חד פעמים
תוכלו למצוא מלא דוגמאות.

מוס שוקולד בלי ביצים משני מצרכים

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

מתכון פשוט וקל להכנת לימונים כבושים בבית שמוסיפים טעם לכל ארוחה

כדי שתדעו במדויק, הכנתי לכם סרטון איך מכינים לימונים כבושים בבית למתכון  איך מכינים לימונים כבושים בבית יש לי סיפור שמתאים בול.
לפני שנים הכרתי מישהי שבמשך השנים נעשתה חברה שלי,
הבעיה היחידה שלה היתה שהיא לא היתה טיפוס שמח במיוחד.
באחת הפעמים שחזרתי הביתה אמרתי "הבית חרושת ללימון הזו…"
וכך נדבק לה הכינוי "בית חרושת ללימון".
תיאור המצב הזה תפס יופי והוא השתכלל לביטויים כמו:
"בית חרושת ללימון זה קטן עליה, היא עברה למפעל לימונים"
או "פרדס לימונים זה כלום לעומתה" וכו' וכו' ואני מאמינה שהבנתם את הרעיון הראשי.
עברו שנים ויום אחד כשאמרתי "בית חרושת ללימון"
שאל אותי הנסיך "למה את מתכוונת בעצם אמא?"
"אני מתכוונת שהיא כל כך חמוצה שהיא יכולה לפתוח בית חרושת ללימון"
"כל השנים שאמרת בית חרושת ללימון והייתי קטן, חשבתי שהיא בעלת מפעל ללימונים"
אז לא, אין לה בית חרושת ללימון אבל היא בהחלט יכולה לספק חומר למפעל(: מאחר ועונת הלימונים בשיאה זו הזדמנות מעולה לחגוג עם הלימונים.
בזמן האחרון התאהבתי בלימון הכבוש ואני מוסיפה אותו לכל ארוחה.
מתבלת סלטים איתו, מוסיפה לתבשילים, פשוט נהדר. אז איך מכינים לימונים כבושים בבית?
הכי חשוב לקחת לימונים עם קליפה דקה לא עבה, שהמרירות של הקליפה לא תגבר על הטעם.
חשוב מאד לעקר את הצנצנת לפני שמכניסים את הלימון פנימה, כדי שהלימון ישמר טרי.
לעקר – לשים הצנצנת ריקה במיקרו למשך דקה או לשפוך מים רותחים לצנצנת, להשאיר מספר דקות, לרוקן ולנגב היטב היטב.
פורסים את הלימונים לפרוסות דקות ומוציאים את החרצנים.
אני את שלב הוצאת החרצנים הוצאתי עם מזלג כמה שפחות לגעת בלימון עם הידיים.
מכינים צלחת עם מלח ופפריקה חריפה וטובלים את הלימון משני הצדדים.
בדיוק כמו שניצל, פעם אחת, הופכים פעם שניה ולפני שמכניסים לצנצנת, מנערים מהמלח.
בפעם הראשונה שהכנתי לא ניערתי והלימונים יצאו מאד מלוחים,
תקפידו על ניעור המלח מהלימון לפני הכנסתו לצנצנת.
שופכים מעל מיץ לימון ושמן והיידה לחלון לשלושה ימים לפחות! אגב, את סלט הלימונים הנפלא שלי כבר הכנתם?
אם לא, זה הזמן להכין הוא נהדר!!

איך מכינים לימונים כבושים בבית?

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

קינוח כוסות נהדר לחג, נטול גלוטן, בכוס אחת גם ריבת חלב גם מרנג וגם גאנש טעים טעים!

קינוח ריבת חלב בכוסות הוא קינוח נפלא לחג הפסח
כי אין בו טיפת גלוטן או קמח,
הוא עשוי ממרנג, מוס ריבת חלב וגאנש שוקולד.
אני הכנתי בכל מיני סוגי כוסות המנה ממש קלה להכנה
מרנג בבסיס, מוס ריבת חלב, עוד קצת מרנג לקישוט וגאנש לסיום
אפשר ליצור גם שתי שכבות
מרנג, מוס, מרנג, מוס אפשר להכין כוסיות קטנות רק של מוס ריבת חלב עם גאנש מעל
כמו שאתם רואים שהכנתי בכוס הקטנה שבמרכז
הכנתי לפני החג והעברתי את המוס לטעימה אצל הבודקים המשפחתיים,
נרשמה הצלחה כבירה!
אחרי שהמוס עומד במקרר מספר שעות הוא מתערבב עם המרנג,
המרנג מתרכך ויש חגיגה של טעמים בפה.
את המרנג אפשר להכין מראש ולהשתמש כבסיס
או להשתמש בעוגיות מרנג קנויות קטנות שנמצאות עכשיו בכל החנויות לפני הפסח.

קינוח ריבת חלב בכוסות עם מרנג

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט עם לימון שום ופטרוזיליה שמכינים בשבע דקות והוא מוסיף טעם לכל ארוחה

"עץ הלימון נתן ריחו.." נו טוב זה לא השיר אבל גם אצלכם עכשיו בכל גינה צומח עץ לימון?
בגינה של הבת שלי צומח בימים אלה עץ לימון והוא עמוס בלימונים.
הלימונים נפלאים, כי הקליפה שלהם דקה והם מלאים במיץ.
שלא לדבר על הסגולות הרפואיות של הלימון.
רק השבוע אמרה לי מישהי, רוצה להפסיק עם דלקות הגרון שלך?
כל בוקר תשתי מיץ מחצי לימון סחוט עם מים.
הבעיה שלימון אף פעם לא היה הפייבוריט שלי.
כן בטח בתיבול והוספת טעמים, אבל כשראיתי בפעם הראשונה את האחיין שלי והיום גם את הנכדה שלי,
מלקקים לימון כי הם משתגעים על הטעם, הייתי בשוק. מי אוהב טעם חמוץ?
ובכן גיליתי שיש אנשים שמשתגעים על הלימון.
הבת שלי למשל משתגעת על עוגת לימון וזה זמן מצויין לחזור להכין אותה.
הנכדה של אחותי מעדיפה קציצות עם לימון על פני כל מאכל אחר.
וככה גיליתי את טעמו של הלימון הכבוש.
אני מוסיפה אותו לכל ארוחה, גם טעים גם בריא.
בינתיים מהלימונים הכנתי לימונדה, וקוביות לימון קפואות
ולימון כבוש שאני כבר משתגעת שיהיה מוכן והוא על החלון. אבל עד שהלימון הכבוש יהיה מוכן,
הכנתי סלט לימון עם פטרוזיליה ושום שלא נופל בטעמו משום לימון כבוש.
העבודה הכי קשה פה, זה לחתוך את הלימונים לפרוסות.
כל היתר זה צחוק מהעבודה, מערבבים ויש לכם יופי של סלט שאפשר לאכול עם כל דבר.
עם פרוסת לחם בבוקר, מוסיפים לתיבול לכל סלט,
מוסיפים תיבול למאכלים, בדיוק כמו לימון כבוש.
כלום עבודה וטעים טעים.

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לפסח ניתן למצוא אותם בלחיצה פה – מתכונים לפסח

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

בצל צלי מבושל עם תפוחי אדמה וגזר, מנה מושלמת לערב החג

צלי בקר עם תפוחי אדמה, גזר ובצל מבושל, מנה נפלאה שמבשלים אותה הכל ביחד.
הכל התחיל אצלנו בשיעור שהעברתי לתלמידים הנהדרים שלי ב"דן גורמה".
אני תכננתי ללמד אותם איך מכינים גולש של גברים וגם סיפרתי להם למה דווקא של גברים,
כי הפוסט מוקדש לנסיך שלי.
הדבר היחיד ששכחתי, שביקשתי שיבשלו לי את הבשר יום לפני ואכן בחור חמד הכין לי נתחי צלי בקר מוכנים לבישול.
הם היו כל כך רכים שאי אפשר היה להכין את המתכון של הגולש ולכן שיניתי מתכון. הנה הקבוצה המופלאה שלי לפני שהתחלנו לעבוד
אתם יכולים לראות את נתחי הבשר מחכים לנו מכיוון שהייתי צריכה  לאלתר, ככה נולד לו המתכון שזכה להצלחה,
צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר.
פה אני מדגימה לנהדרים שלי איך מכינים בסיר טיגנתי בצל, הוספתי גזר ותפוחי אדמה, פפריקה אדומה וטיגנתי מעט את הירקות,
הוספתי מים ונתתי לזה להתבשל. אחרי שזה התבשל, הוספתי פנימה את פרוסות הבשר ובישלנו הכל ביחד. יצא חלום!
הנה מעיין ואני מגישים לאנשים את המנה המוגמרת אתי וליאור החליטו להוסיף לבשר עוד תבלינים,
הן הוסיפו פטרוזיליה, כוסברה ופלפל חריף
ותראו איזה קסם השתיים יצרו עכשיו תחליטו גם אתם,
אם אתם מעדיפים את הגירסה הפחות חריפה
או הגירסה המתובלת והפיקנטית

צלי בקר עם תפוחי אדמה וגזר מבושל

צילומים: אור הגר המוכשר

מתכונים לראש השנה