דג סלמון בתנור

5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם. אתם תודו לי כל פעם מחדש על המתכון.

בסיכום שנת 2015 בסלונה במצעד הפוסטים שהכי אהבתם הגיע דג הסלמון למקום השני.

וכך הוא פורסם לראשונה.
בארוחת שישי בערב – דג סלמון בתנור הוא להיט.
בניגוד לדעה הרווחת, אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב.
בפסח האחרון, לאחר התלבטות החלטנו להגיש במקום הדגים המטוגנים הקלאסים את הסלמון. דג סלמון בתנור.
זו היתה הצלחה היסטרית.
דג הסלמון בתנור הוא הדג הנבחר הוכן עם
התיבול המיוחד של השף שהמציא את התבלון הסודי של המתכון ההיסטרי  תפוחי האדמה בתנור. [ הסידור אגב  עובד מצויין. הוא מכין ואני מקבלת את הקרדיט(: בדיוק! כמו! שצריך! ] דג סלמון בתנור מכינים צ'יק צ'אק.
5 מצרכים כולל הסלמון, חצי שעה בתנור והדג הזה שלכם. אתם תודו לי כל פעם מחדש על המתכון.
כשהדג יוצא מהתנור הוא טיפה קריספי בחוץ, עסיסי ומתובלן והוא פשוט מעולה. בסדנת בישול שהעברתי בדן גורמה לימדתי את הקבוצה הנפלאה שלי להכין את הדג
הדג נטרף תוך דקות! הוא היה פשוט להיט
תוכלו להתרשם מהתמונות בפינתנו ואתם מספרים לי אם אהבתם – ווקשה:ליד הדג ניתן להגיש סלט פלפלים חריף טעים אש!

ואם אתם מעוניינים בסלמון כבוש בבקשה רק ללחוץ על השורה למטה
סלמון כבוש

דג סלמון בתנור

מתכונים לסלטים עם שעועית ירוקה

שתי אפשרויות נהדרות להתחלת שבוע עם שעועית ירוקה

לכל שבת יש מוצאי שבת, אנחנו כבר בראשון מה שאומר אין מה לעשות צריכים להוריד את עוגות השמרים שאכלנו בשבת.
בכוס שעועית ירוקה מבושלת יש כ – 42 קלוריות מה שמצרף אותה בטבעיות לקרטגוריה של ה"דיאט דוּלי". יש לי בשבילכם שתי אפשרויות נהדרות לעבוד עם שעועית ירוקה גירסה חמה וגירסה קרה. כשפירסמתי לראשונה את הסלטים האלה די גיחכו עלי במשפחה.
מפרסמת לנו שעועית ירוקה.
תוך שבוע המתכון עף ביאמיז, "רשת" וכולם באו להגיד סליחה.
קדימה חברימים, תהנו! שעועית ירוקה מבושלת – תבשיל שעועית ירוקה בריא, טבעוני ודיאטטיסלט שעועית ירוקה ודלעת –
בגלל חליטה מהירה, הקריספיות של השעועית ירוקה נשמרת,
קוביות הדלעת מוסיפות טעם, המלח הגס והפלפל שחור הגרוס
פשוט הופכים אותו לסלט מעניין בפה עם כל ביס.

שעועית ירוקה גירסה חמה וגירסה קרה

קונפיטורת תפוחי עץ

קונפיטורת תפוחי עץ מופלאה לראש השנה.

בערב ראש השנה, הברכה הראשונה אותה אנו מברכים הינה על תפוח בדבש.
מה מתאים יותר לראש השנה, מקונפיטורת תפוחי עץ אותה תכינו בעצמכם ותתנו לאנשים לטעום?
מתכון קל-קל לקונפיטורת תפוחי עץ –  ויש לכם מעדן.    

קונפיטורת תפוחי עץ

דלורית בתנור

פרוסות דלורית אפויה בתנור, מעולה לאנטיפסטי!

לא הכרתי ולא ידעתי איך להתייחס לדלורית עד שטעמתי אותה אצל טלי ומאז התאהבתי.
הטעם של הדלורית דומה לבטטה אפילו יותר מתקתק לכן הוספתי לה פלפל גרוס לשבור את המתיקות.  דלורית בתנור מעולה להגיש כאנטיפסטי.מסתבר שבדלורית יש כ-45 קלוריות לכל 100 גרם אבל 6 פחמימות לכל 100 גרם, ו-0 גרם שומן רווי, זה מידע שתרגישו איתו בריאים כשאתם אוכלים את הדלורית. אני הכנתי את הדלורית עם מלח ופלפל כדי להוריד מהמתיקות וזה טעים אש. גם כלום עבודה ת’כלס. את הדלורית חתכתי לחצי ופרסתי לחצאי עיגולים, עם כף רוקנתי את הגרעינים, תבלינים ודלורית לתנור.

דלורית בתנור

העָוָומֶה של שפרה

כדורי בצק חמים טבולים בסירופ מתוק, שגורמים לקולות של עונג בלתי צפויים כשאתם טועמים אותם.

שום סיפור לא ישתווה לדרך הכנת העָוָומֶה של שפרה. שפרה חברתי המצחיקה, היא בשלנית בחסד עליון.
לא פלא שזכתה במקום הראשון בתוכנית "בואו לאכול איתי" של הערוץ הראשון.
לקחה בהליכה את התחרות עם הממולאים שלה שטעמם נטעם למרחוק.
אבל אנחנו בחנוכה והקינוח שזיכה את שפרה במקום הראשון.
כדאי לכם מאד!! להכיר אותו. העָוָומֶה של שפרה. כדורי בצק טבולים בסירופ. הכנתי להם סרטון הכנה מדוייקכשעיגול הבצק הראשון יצא מהאש אני לא התאפקתי וטעמתי אותו. אלוהים!! איזה קולות שאני השמעתי!העיגול היה חם, טבול בסירופ, אני לא מדברת על כמות הקלוריות, אני לא מדברת על הטיגון,
יש דברים שהקלוריות אומרות לכל היתר "תזוזו מפה התענוג שווה" והעוומה.
העָוָומֶה של שפרה ראבק שווה כל קלוריה.התחלנו לעבוד. "איפה הקמח?" שאלה
מיד עברתי לדום מתוח "על השולחן מחכה לך"
הסתכלה על החבילה בתימהון "את זה קנית??"
"בעלי! " ישר הפלתי עליו את התיק שלא תתרגז
"קנה שניים בעשר" הגנתי על הקמח בחירוף נפש  "הקמח לא טוב?"
"פריירים! זה קמח של אינטליגנטים! קמח עולה שלוש תשעים!" והתחילה לערבב את הקמח המים והשמרים.עם הידיים ערבבה, הקפיצה, את העיסה צי'ק-צ'יק-צ'אק.
"אפשר להכין גם עם מעבד מזון או מיקסר אבל אני הכי אוהבת בידיים"ערבבבה עד שהגיע לעיסה אחידה. "הקמח שלך משובח מדי, תביאי עוד קצת מים..""את רואה? זה צריך להיות כמו טחינה סמיכה, אני מרימה את המטרפה ותראי"
את העיסה עטפנו בניילון ושמנו במיקרו שתנוח. לא להפעיל! מקום חמים שהעיסה תתפח.בזמן הזה הכנו את הסירופ המתוק, שמים על האש סוכר מים ולימון. כל הכמויות המדוייקות בסוף.בשעה שהעיסה תפחה היא הצחיקה אותי,
סיפרה לי סיפורים
ואחרי כשעה הוצאנו את הקערה מהמיקרו.
ככה נראית העיסה אחרי ההתפחה. טרפה את העיסה בשנית להוצאת האוירומפה התחיל הקסם. לקחה כפית מהבצקהעבירה לשמן הרותחעוד כפית ועוד כפית והעוומה מטגנים להם בקופצניות בשמן הרותחהנה המתוקים משנים את צבעם לחום בהירעם כף מספר 1 מוציאים את העוומה מהשמן הרותח לקערת הסירופבקערת הסירופ טובלים אותם עם כף אחרת.
שלא יתערבבו השמן והסירופ.  והנה הכוכבת בכבודה ובעצמה, האחת והיחידה שפרה
תודה רבה חברה שלי!  
אם אתם רוצים לראות את רק את שפרה בהופעת אורח מכינה את העוומה כדי שתדעו איך מכינים אותם בדיוק
אתם מוזמנים לפה: לא יודעת מה אתכם, אני נהניתי מיליונים!!
מתכונים נוספים לחנוכה – תוכלו למצוא פה

העָוָומֶה של שפרה

מתכונים לראש השנה