מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר חלומיות על מצע של תפוחי אדמה ברוטב עגבניות נהדר!

מתקשרת אלי חברה שלא אזכיר את שמה ופותחת עלי מבערים של עצבים
"אין לך בושה תגידי?! הולכת ומצלמת מתכונים אצל חברות חדשות ואני! אני חברה שלך מילדות אצלי את לא באה לצלם??"
האמת אני קצת בהלם ולמרות שבדרך כלל הפה שלי לא שותק
הפעם שתקתי ונתתי לה  להוציא עצבים
"יש לי קציצות אליפות! חלום אני אומרת לך!"
"אבל אף פעם לא אמרת שאת רוצה שאבוא.."
"את לא שאלת!!"
כשאין לי סיכוי לנצח במערכה למה להתחיל מלחמה?
"נו טוב, נכון.. על איזה קציצות את מדברת?"
"קציצות בולט שאני מכינה כל יום שישי! אלה קציצות מהמטבח התוניסאי שאמא שלי היתה מכינה"
"קציצות בולט?? בחיים לא שמעתי אותך אומרת את השם הזה"
"אולי לא אמרתי את השם אבל אמא שלי היתה מכינה כל יום שישי!"
"תזכירי לי איך את מכינה את הקציצות האלה.." "קודם כל אני מכינה מתערובת בשר קציצות"
בסיר מכינה רוטב עגבניות,
שמה פרוסות של תפוחי אדמה
ועליהם מניחה את הקציצותעל הקציצות אני מפזרת פרוסות על עגבניהאבל על כל הקציצות אני שמה!

מעל מפזרת עלי סלרי, שמה מים חמים ומבשלת

"וואלה הבאת לי את התיאבון, תגידי יש מצב את מכינה אותם ביום שלישי ולא בשישי?"
הסכימה

תאמינו לי צדקה בכל מילה. חלום של קציצות!
אל תגידו שלא אמרתי – רוצו להכין

מתכון לקציצות בולט קציצות תוניסאיות ברוטב עגבניות

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

תבשיל נהדר של עוף מרוקאי עם זיתים וקציצות ברוטב עגבניות

זוכרים שהייתי אצל חברתי האהובה ציפי שלמדה אותי איך מכינים שולבטה?
אחרי שהכנו וצילמנו ציפי פתחה שולחן וארחה אותי לארוחה.
היא הגישה תבשיל עוף עם קציצות וזיתים ברוטב עגבניות.
מה אגיד לכם חברימים – תבשיל טעים אש!
ישר הודעתי לה שעכשיו אני מצלמת גם את התבשיל ואתם זכיתם במתכון. איך הבן שלה אמר כשטעם את התבשיל?
"אמא, רואים שהכנת את האוכל באהבה"
וכן, זה היה עוף וקציצות בטעם של בית, בטעם של אהבה.
חלק מהתמונות צילמתי בלי הקציצות,
אבל שתדעו שהקציצות שהתבשלו ברוטב העגבניות עם התבלינים,
היו חלומיות. רכות רכות ומלאות טעם.ראשית, שולקים את הזיתים,
זאת אומרת מרתיחים במים ומסננים.
מטגנים את העוף,
מוסיפים תבלינים שום וזיתים ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים רסק עגבניות ומים
מביאים לרתיחה
ואז אפשר להוסיף את הקציצות
ומבשלים הכל ביחד.
מגישים עם אורז לבן או קוסקוס ובני הבית ינשקו עפר רגליכם.

תבשיל עוף עם זיתים ברוטב עגבניות

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

סקונס לחמניות אנגליות שמכינים בתשע דקות והן חלומיות עם חמאה וריבה

אמה קליין היא גיבורת ספרה של חברתי רוית ליפשיץ ציון, ברומן הביכורים שלה – 'אהבותיה של אמה'.
בעל, אישה וגבר לוקחים אותנו למשולש אהבה סוחף, לוהט ומרתק, בין תל אביב, פריז ולונדון.
על בחירות בין המוכר והבטוח ובין החדש והמסעיר, על גילוי עצמי והכוחות הטמונים בנו ושבכל גיל צריך זמן לאושר. משפט מפתח בחייה של אמה: ההומור מחזק את הרצינות.
הקלארידג' – לונדון"אז לאן?" שאלתי .
"ל'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג'. נשב שם ונדבר."
"כמה אלגנטי יקירתי. לא פחות מהקלארידג' עבור כוס תה!"
"ואחר כך לפאב ומשם לרויאל פסטיבל הול להופעת אחה"צ ומשם לארוחת ערב ממול עם הופעת ג'אז חיה."
"נזכרתי מדוע את חברה שלי," צחקתי, "סופי, אני מחכה לטלפון. כל עוד אני יכולה, אני אתך." אמה נולדה על גבי מפיות נייר וידעה לאכלס מספיק בתי קפה בעצמה ולחטוא בתה אנגלי.
כשקראתי קטעים מסיפרה של רוית, ראיתי בדמיוני את התמונה של המלון היוקרתי בלונדון בו היא שותה תה עם חברתה סופי. "..התיישבנו במלון המפואר, זכר לפאר האימפריה וזמזום פטפוט הנשים נשמע מכל עבר. זה לא הפריע לנו, להיפך.
נשים בשמלות פרחוניות אוחזות בידן כוסות פרחוניות ומולן צלחות פרחוניות במבנים תלת ממדים ועליהם מסודרים ביד אמן סקונס,
כריכונים ומבחר בריוש המונחים על מפיות צבעוניות המעוטרות בפס צבעוני, כמובן.  נפלא!" התמונה היתה כל כך חיה אצלי שהייתי חייבת לטעום מהסקונס שאמה טעמה ורצתי לחפש ברשת מתכון לסקונס.
סקונס הן לחמניות אנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה בארוחת בוקר אנגלית או תה של אחרי הצהרים.מצאתי את המתכון המושלם אצל גיל חובב אהוב ליבי ורצתי להכין סקונס.
אני אוהבת את הסיפורים של גיל ואני אוהבת איך הוא מכין מתכונים.
אצל גיל אין משחקים.
אני זוכרת שפעם בתוכנית טלויזיה תיבל עם מרק עוף ואמר:"מהזה לא לתבל עם מרק עוף? ככה גדלנו"
והמשפט שהכי התחברתי אליו במתכון לסקונס "הסקונס אולי אנגלים אבל הם הכי ישראלים כי זורקים הכל לקערה ומערבבים".
אמרתי לכם, אהוב ליבי.
אז זרקתי הכל וערבבתי, בדיוק כמו שגיל אמר
עשרים דקות בתנור והסקונס היו מוכנים.
בדרך כלל הסקונס הם ללא תוספת אבל  גיל אמר להוסיף חמוציות, אז הוספתי חמוציות – יצא שוס!
סקונס, ריבת ענבים, ריבת חצילים, קוביות חמאה ובחיי שהאנגלים האלה יודעים לחיות.בתי קפה למכביר מוזכרים ב'אהבותיה של אמה'. בקפה  דו- רה- מי בפריז,
היא יושבת לבדה למול מלון הבוטיק המרהיב 'לה רויאל מונסו' על כוס יין לבן סוביניון בלאנק, מקשיבה לנגן רחוב, רגע לפני פגישה לא צפויה.
את ה'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג' המפורסם בלונדון היא שותה עם חברתה הטובה ביותר עמה היא חולקת סודות כמוסים,
במלון שהוא הסמל להוד והדר האימפריה וחוויה לחיך ולעין.
בקפה בתל אביב היא נפגשת עם תרצה, אימה האהובה, תל-אביבית שרופה שעבורה עשן האוטובוסים של דיזנגוף הוא אוויר לנשימה.
עם בעלה היא מנהלת שיחת נפש טלפתיות בקפה האהוב עליהם בנמל תל אביב למול שקיעה. אמה, הגיבורה בת החמישים היא פאשיניסיטה, אוצרת אומנות בבית תערוכות פומביות,  מוזיקאית לשעבר שמדגדג לה לשוב ולנגן.
היא נוסעת לבדה לחופשה בפריז לספוג תרבות להחליף אווירה, לחשוב ולמלא מצברים.
היא יודעת להתלבש ועדיין יפהפייה אך כבר לא מרגישה כך: בעיניה הגוף החטוב קמל, הזוהר הועם, והערך העצמי התפוגג.
שנים של נישואין בהם התשוקה והריגוש העלו אבק, חלומות שנשכחו, בוס מתעמר ומלחמת קיום יום יומית מביאים אותה לנקודת אל חזור. פגישה מקרית עם גבר אנגלי בשדה התעופה תוביל אותה להרפתקה סוערת.
הייתכן שקיבלה הזדמנות שנייה לאהבה ולתשוקה? האם תאהב ותכיר שוב בעצמה וביכולותיה ותמציא עצמה מחדש בחייה האישיים והמקצועיים?
או אולי תראה באור חדש את שכבר היה לה.רוית מספרת על עצמה
"התחלתי לכתוב בגיל 49, מספר חודשים לפני שעזבתי קריירה מצליחה וארוכת שנים בה הרגשתי כמו בכלוב זהב.
מזה שנים לא מעטות חלמתי לפרוש כנף מארגון בו חשתי מחנק ושהקירות בו סגרו עליי ולצאת לעצמאות
אך על רקע משברים כלכליים האפשרות הייתה בגדר חלום בלבד.
התחלתי פשוט לכתוב… פסקאות, סצנות בלי קשר. הרגשתי שזה המפלט שלי, שאני מנקזת את הרעלים מחיי דרך הכתיבה
ומעבירה אותם אל הנייר. חלק מהפסקאות נותרו על מפיות בתי הקפה וחלקן הפך לעמודים ולפרקים
והדמויות החלו להתגבש לספר. אלו  היו הרגעים שבהם התנתקתי מחיי היום יום, והתחברתי לדמויות, לתשוקה לפנטזיה. הכתיבה בתקופה הזו הצילה אותי." לתמיכה בקמפיין גיוס מימון המונים ובחירת מתנה לחצו- https://www.jumpstarter.co.il/projects/128 ובינתיים תוכלו להנות ממתכון לסקונס שמכינים במהירות.

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

 

מתכונים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים

מתכונים לקונפיטורת ענבים ירוקים וענבים שחורים כדי שהטעם ישאר אחרי שהקיץ יגמר

נכון עכשיו שיא החום אבל עוד מעט הקיץ יגמר ואיתם יעלמו הענבים.
זה זמן מצויין להכין קונפיטורות/ריבות עם ענבים
כל ריבה יותר טעימה מקודמתה
ואל תגידו אחר כך לא אמרת.
הנה, שני מתכונים נפלאים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים. הטיפ הכי חשוב בהכנת קונפיטורה,
כדי שהקונפיטורה תישאר לאורך זמן
יש לעקר את הצנצנות בהם נשים את הריבה/הקונפיטורה, על מנת להרוג את החיידקים.
איך עושים את זה? פשוט.
שמים את הצנצנת הריקה במשך דקה במיקרו ולהפעיל.
אחרי שעברה דקה, מוציאים בזהירות כי זה חם ואחרי שהתקררה למלא בריבה/קונפיטורה. קונפיטורת ענבים ירוקים
או ריבת ענבים ירוקים
הוכנה אחרי שנשארה קופסה מוזנחת של ענבים במקרר מעל לשבוע.
היא נהדרת בטעמה
וכל ביס בענב גורם להתפוצצות בפה
שגורמת לרצות עוד ביס.
אני הגשתי את הקונפיטורה על טוסטים מלוחים
ונרשמה התפעלות מיוחדת
כי המליחות עם המתיקות של הקונפיטורה
יצרו טעמים מופלאים בפה.
קונפיטורת ענבים ירוקים מתאימה במיוחד לראש השנה
או לתקופת החגים בהם ממתיקים את שולחן החג
יש עדות בהן לא נהוג לאכול ענבים שחורים
אז פתרתי לכם גם את הבעיה הזו. בשביל להגיע למתכון של קונפיטורת ענבים ירוקים
לחצו על התמונה או כאן – קונפיטורת ענבים ירוקיםרוצו לקנות ענבים שחורים לפני שיגמר. עשיתי לא מעט קונפיטורות וריבות אבל יש משהו בענבים השחורים שזה פשוט ממכר.
קונפיטורת ענבים שחורים.
את מחליטה שאת טועמת רק אחד ביום. אז החלטת. לא עזר לך.
הרכות שהם מתפוצצים לך בפה שוברת בך כל טיפת רצון והחלטה.
זו היתה טעות להכין את זה ולכן העפתי אותם מהבית. הצעקות לא אחרו להגיע. “כל מה שרזיתי את רוצה שאשמין בחזרה?? זו הקונפיטורה הכי טובה שהכנת אי פעם!” כן כן, קונפיטורת ענבים שחורים.
אז אם גם אתם רוצים לקבל צעקות, בבקשה. שימו את הענבים השחורים בסוכר ותשכחו מהם. בשביל להגיע למתכון של קונפיטורת ענבים שחורים
לחצו על התמונה או כאן – קונפיטורת ענבים שחורים אבל אם אתם מחפשים מתכונים לריבות וקונפיטורות בטעמים אחרים רק ללחוץ כאן
ריבות וקונפיטורות בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן – SWEET SHOP ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

מתכונים לקונפיטורות ענבים ירוקים ושחורים

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

תבשיל קציצות בקר עם עלי תרד ברוטב לימון ושום שמכינים כשהילד מתקשר מהדרך ואומר שהוא רוצה לאכול

יום שישי עוד לא צהרים והנייד שלי מצלצל
"היי אימוש, יש אוכל בבית?"
"איפה אתה?"
"אל תשאלי אותי שאלות! אני שאלתי אם יש אוכל בבית"
"בטח שיש"
"אמא את עובדת עלי אני יודע. את שואלת איפה אני, בינתיים תוציאי מהפריזר קציצות, תפשירי בולונז, תכיני אורז
ואז תתפרי אותי בסלון חצי שעה ואני מת מרעב."
"תתפרי? מהזה תתפרי?? אלוהים את זה עוד לא שמעתי"
"אמא, אל תחליפי נושא, אני מכיר אותך! אין אוכל ואת עובדת עלי"
"לא-לא בחיי שיש, אני מהבוקר במטבח מכינה. הכנתי גם לתינוקי קציצות."
"אני רוצה שתגידי לי בדיוק איזה סירים את רואה מול העיניים" רק שתדעו שמהשניה שהוא התקשר ובזמן שאני מדברת איתו
הוצאתי סיר ממגירת הסירים, שפכתי אורז לסיר, הוספתי מים, תיבלתי ולא שכחתי להדליק את האש.
בעודו מטיח בי מילים קשות (וצודקות תכלס), הפריזר נפתח ואני מחפשת מה יש
אבל מדקלמת כאילו בנונשלנט שלא ירגיש שאני בלחץ
"יש סיר עם הקציצות של אדם (אמת לאמיתה הדבר היחיד שהכנתי מהבוקר)
סיר אורז מתבשל (נו עד שהוא מדבר כבר הספקתי להעמיד אותו)
יש קציצות עם תרד (רק אם תפסיק לדבר אוכל לרוץ, להוציא את הקציצות הקפואות ואכין את התבשיל)
ויש גם קערה מלאה בנודלס (נומהזהלהכיןנודלס). מספיק טוב לך?"
"אני בדרך ושהאוכל יהיה מוכן!"
"כן נסיך של אמא. ברורררררר"
אלוהים איזה פחד עם הילדים האלה.
אצלי תמיד יש קציצות קפואות בפריזר, לא תמיד הנסיך אוכל אותן אבל אם אני מערבבת אותן בתבשיל
אני עלולה לקוות שהוא לא ירגיש וכן יאכל.
זה מדהים איך הוא נותן ביס ואומר "זה קציצות שהוצאת מהפריזר נכון?" נסיך גידלתי. נסיך!
בואו נקצר, שקית תרד מאדים מהר במחבת עם בצל שטוגן קלות,
מוסיפים מיץ לימון, שום ומלח מאדים כמה דקות, מוסיפים את הקציצות מבשלים הכל ביחד שהקציצות שיספגו את הטעמים
וכולנו נקווה שאף אחד לא יגיד לנו "אין מה לאכול בבית הזה!"
והכי נקווה שרק בעוד חצי שעה הוא יגיע כדי שהקציצות יתבשלו כראוי.
אגב, אם זה יום שישי ויש חלה בסביבה, הרוטב הוא אש!
לטבול את החלה ברוטב ולאכול עם התרד – תענוג! וכדי שזה יהיה ממש מושלם הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הקציצות פעם שניה כי היתה להן הצלחה! 

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם בשר
רק ללחוץ כאן – בשר ועוף

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

מתכונים לראש השנה