המוסקה של נונה

המוסקה שלוקחת אותנו במנהרת הזמן לטעמים של נונה

נתחיל קצת היסטוריה.
הורי, שניהם, ילידי סלוניקי – יוון.
בשנות העשרים, נסע ראש העיר דאז אבא חושי ז”ל לסלוניקי, להביא פועלים יהודיים כדי שיעבדו בנמל חיפה.
הנמל היה בתחילת דרכו ועבדו בו בעיקר פועלים ערבים.
אבא חושי רצה שבנמל חיפה, “ה ”נמל של מדינת ישראל, שער הכניסה לארץ, תהיה עבודה עברית ורק יהודים יעבדו בו.
בסלוניקי שלפני מלחמת העולם השנייה, היה נמל ועבדו בו יהודים רבים.
בזכות עבודה קשה והתמדה, הגיעו לעמדות מפתח בנמל וניהלו אותו.
אני זוכרת שאבא שלי סיפר שבגלל שהנמל נשלט ע”י היהודים, בימי שבת, הנמל היה סגור.
אבא חושי נסע לסלוניקי, הביא את הסלוניקאים לעיר התחתית והם בנו את נמל חיפה.
לשם הגיעו נונה פקימה ונונו מיכאל מנו.
נונה דודון ונונו דניאל אלמוזלינוס, שעבד על ה”מעונה” והיה מהסוורים הראשונים בנמל חיפה. כבוד! תם שיעור היסטוריה נעבור למוסקה של נונה. קבלו חברימים את המתכון למוסקה של נונה.
המוסקה של נונה עשוי מפרוסות של חצילים עם בשר בתוכו.
נכון!! נכון שמוסקה זה שכבות חצילים כשהבשר ביניהם. צודקים, לא מתווכחת.
אה-מה-מה! יש גם מוסקה לנכדים של הסלוניקאים כי זה מה שראו אצל נונה ולכן יקרא המתכון – המוסקה של נונה.
איי רסט מיי קייס! אחרי שפורסמים את החצילים,
ממליחים שמים במנוחה עשר דקות,
אח"F מנגבים את החצילים עם נייר
ומתחילים למלא החצילים.
לוקחים “סנדויץ” של חציל, שמים בתוכו קציצת בשר, מועכים יפה,
מסדרים שהבשר לא יגלוש מהצדדים ומכינים “מסדר המפקד”.טובלים כל “סנדויץ” מוכן בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים.מניחים בתבנית לאחר הטיגון.
את רוטב העגבניות מערבבים עם כל התבלינים ויוצקים על תבנית החצילים המטוגנים
ועכשיו אתם מוכנים להכין את המוסקה של נונה.

זה יוצא פשוט חלום!
המוסקה של נונה

קינוח שוקולד מושחת

שלוש שכבות של מוס המופרדות בפירורי עוגת שוקולד. פצצת טעמים בפה

יש קינוחים שמכינים מסיבה אחת. להרשים את האורחים.
תסכימו איתי שהקינוח הזה עושה את העבודה. קינוח שוקולד מושחת
  קינוח שוקולד מושחת מכינים בכלי הורס שמגישים לשולחן. שכבות של עונג עם פירורי עוגה ביניהן. כמה הערות לפני שמתחילים: 1. אם אתם בעניין של ספירת קלוריות, חבל, זה לא בשבילכם(: 2. בין השכבות פוררתי עוגת שוקולד על מנת שהפירורים יפרידו בין המוסים. ככה  המרקם הפירורי נספג במוס והטעמים מתערבבים בפה. 3. אחרי שאתם מכינים כל שכבת מוס, שימו את הכלי במקרר. 4. השכבה האחרונה של המוס שוקולד הלבן זקוקה לזמן. צריך להמיס השמנת והשוקולד הלבן לפחות 4-5 שעות מראש. כדי שיהיה ברור, סידרתי בשבילכם את התמונה עם פירוט השכבות מההתחלה ועד הסוף, שכבה אחרי שכבה.ובפינתנו קוראינו כותבים בבקשה: 

קינוח שוקולד מושחת

פרפה חלבה לעצלנים

פרפה חלבה, שני מוצרים, עשר דקות ויש לכם קינוח חלומי

הבעיה בפרפה חלבה לעצלנים, שהוא עוד לא מגיע לשולחן כבר הוא נעלם.
מאז שאני מחויבת אליכם, מסכנים בני הבית. מוציאה את הפרפה, מסדרת יפה על הצלחת, מסובבת את הגב לשניה להביא ת’נייד, נעלם אחד. “הלו!!! מי אכל?? אני צריכה לצלם!!” בהתחלה עוד שיחקו אותה נחמדים, בסופ”ש הזה יצא המרצע מן הפריזר. באמאשלךתעזביאותנועםהשטויותשלךותביאילאכול.פרפה חלבה לעצלנים מתחיל בזה שנוסעים לטיול לירושלים העתיקה, מסתובבים בשוק, מגיעים לבוטיק החלבה, עומדים מרותקים ולא יודעים מה לבחור.
כמובן שאי אפשר לחזור בלי חלבה אז קניתי נתח של חלבה עם פירות יבשים בתוכו.
גם אחרי שחילקתי לכל מאן דבעי, עדיין נשארה חלבה במקרר.
כבר שבועיים היא מסתכלת עלי, אני מסתכלת עליה.
אני אומרת לה כמה שהיא בטוח לא טעימה, כי אם אחסל אותה אהיה לא רק דוב אלא דוב-הדובים.
השבוע הגיעה שעתה.ותראו מה מצאתי לילה אחד בשוטטות ברשת. הפתעה!

פרפה חלבה לעצלנים

תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. חלום! לגזור ולשמור.

והגיע הזמן שתראו איך מכינים את זה בדיוק והכנתי לכם סרטון.
הבהרה – אני בדרך כלל לא משתמשת בתבנית חד פעמית אבל פה היא פשוט עושה את העבודה!
המגע של תפוחי האדמה עם התבנית חורך את התחתית וזה יוצר את הקריספיות שלמטה.
היידה חסל דיבורים הנה הסרטוןאם יש מתכון שהפתיע אותי, זה המתכון – תפוחי אדמה בתנור. אני שסוויט הוא שמי הראשי וחולמת איזה עוגה אני הולכת לרקוח עוד שניה, באו תפוחי אדמה בתנור ועשו לי ביצ'פר.
המתכון הכי נקרא שלי עם מאות שיתופים בכל הרשתות החברתיות.
המתכון הזה הוא שוס!
לא יודעת מה אתכם, אני מרגישה כבוד!! מאז שפורסם המתכון כמעט כל מי שאני פוגשת, מספר לי שהוא הכין את תפוחי אדמה בתנור.
זה ברור כי במתכון הזה אין פספוסים.
את דרך הכנת תפוחי אדמה בתנור תוכלו לראות במתכון.
חייבת להודות שלעיתים אני שוקלת להחליף את התמונה הראשית אבל בגלל שהיא כל כך מזוהה עם המתכון אין לי אומץ. בבקשה, הפוסט המדובר. .זה התחיל ביום שישי כששלחתי הודעה תמימה לבתי.
“אתם באים לארוחת ערב?”
קבלו את התשובהאתם מבינים. לא משנה שאני סוויט, לא משנה שבטוח יחכה להם איזה קינוח מדהים (תמיד צניעות היה הצד החזק שלי ) זה מה שמעניין! אז כן. אבא הכין  תפוחי אדמה בתנור.
תפוחי אדמה ההורסים שלו ועכשיו מגלה לכם שחור על גבי הבלוג את המתכון המופלא. המתכון פורסם לראשונה בסלונה ותוכלו להתרשם מהתגובות של האנשים כמה אהבו. מאז פורסם  המתכון בעוד מדיות חברתיות,עוד פעם בסלונה ויש אפילו תמונות מאנשים שהכינו. תהנו(:   אם אתם מחפשים מתכונים נוספים לתפוחי אדמה הכל כאן
מתכוני ירקות ובמסגרת פינתנו תראו איך אני שמחה כשאתם נהנים – ווקשה:  

תפוחי אדמה בתנור

סלטי ברכות לראש השנה

למען הגילוי הנאות, את כל הכלים המצולמים בכתבה קבלתי מ”המשביר לצרכן”. לקראת ארוחת ראש-השנה, הודיעה לי אחותי חגיגית שהפעם אחלום להביא רק מתוקים.
”תביאי מנה ראשונה מעניינית ותשקיעי כמו שאת משקיעה במתוקים!” נכון, היא אחותי הגדולה, לא תמיד אני מצייתת לבקשותיה אולם הפעם שתקתי. לא מתעסקים עם משפחה לפני החגים. לכן החלטתי להכין סלטי ברכות לראש השנה. ב”משביר לצרכן”, כלי הזכוכית  של “קאזה בלה” עם “החלונות” כבש אותי מהרגע הראשון ולמרות שזה לא כלי רגיל לסלט החלטתי להשתמש בו. תראו איך גרעיני הרימון מציצים מהחלון. מקסים בעיני.

סלט ירוק עם רימונים ותמרים

רימון –  ”שירבו זכויותינו כרימון” תמר- “יהי רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שייתמו אויביך ושונאיך וכל מבקשי רעתנו”  מצרכים: שקית עלים ירוקים 1 רימון קלוף לגרעינים 5 תמרים מגולענים – חתוכים לפרוסות 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם שלכם כמובן) רבע כפית מלח שמים הכל בקערה, מערבבים ומגישים בכלי הגשה הורס כמו בתמונה.בכלי המרכזי לסלט, גם של “קאזה באלה” ריכזתי שלושה סוגי סלטים. חשוב היה לי לשלב בסלטים את הירקות מברכות ראש השנה. סלטי ברכות לראש השנה.סלק –  “כדי שיסתלקו שונאינו וכל מבקשי רעתֵנו. ”

סלט סלק עם בורגול

מצרכים: 1 כוס בורגול עבה 2 סלקים מבושלים 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם שלכם כמובן) רבע כפית מלח שמים הבורגול בקערה, שופכים מים רותחים ונותנים לבורגול להתרכך. אחרי שהתרכך, מסננים מהמים. חותכים הסלקים לריבועים, מערבבים הכל ביחד עם התבלינים.

סלק קולרבי

2 קולרבי  מגורדים במגרדת 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם כמובן) רבע כפית מלח מערבבים הכל ביחד – על חלק פיזרתי שומשום שחור, על חלק תערובת גרעיני דלעת וחמניות.

סלט גזר עם חמוציות

4 גזרים חצי כוס חמוציות 3 כפיות שמן זית 4 כפות לימון סחוט (לפי הטעם כמובן) רבע כפית מלח מערבבים הגזר עם התבלינים ומגישים.

 סלטי ברכות לראש השנה

כשהגעתי ל”משביר לצרכן” בגרנד-קניון, למחלקת כלי הבית, פגשתי את אדלה מנהלת המחלקה.
אדלה התגלתה כמעצבת מוכשרת של שולחנות חג והמליצה בפני על צבעי הכסף והלבן שהם תמיד קלאסיים וחגיגיים בשולחן החג.
המראה הקלאסי זה בדיוק מה שאני אוהבת ולכן בחרתי את הכלים בהם הגשתי את המנות. שיהיה ראש השנה מלא בצבעים, בברכות טובות, שיסתלקו אויבינו מעלינו ושיהיה לנו רק טוב. חג שמח! ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכונים לראש השנה