דלורית בתנור

פרוסות דלורית אפויה בתנור, מעולה לאנטיפסטי!

לא הכרתי ולא ידעתי איך להתייחס לדלורית עד שטעמתי אותה אצל טלי ומאז התאהבתי.
הטעם של הדלורית דומה לבטטה אפילו יותר מתקתק לכן הוספתי לה פלפל גרוס לשבור את המתיקות.  דלורית בתנור מעולה להגיש כאנטיפסטי.מסתבר שבדלורית יש כ-45 קלוריות לכל 100 גרם אבל 6 פחמימות לכל 100 גרם, ו-0 גרם שומן רווי, זה מידע שתרגישו איתו בריאים כשאתם אוכלים את הדלורית. אני הכנתי את הדלורית עם מלח ופלפל כדי להוריד מהמתיקות וזה טעים אש. גם כלום עבודה ת’כלס. את הדלורית חתכתי לחצי ופרסתי לחצאי עיגולים, עם כף רוקנתי את הגרעינים, תבלינים ודלורית לתנור. לעוד מתכונים של ירקות רק לחצו כאן – ירקות

דלורית בתנור

העָוָומֶה של שפרה

כדורי בצק חמים טבולים בסירופ מתוק, שגורמים לקולות של עונג בלתי צפויים כשאתם טועמים אותם.

שום סיפור לא ישתווה לדרך הכנת העָוָומֶה של שפרה. שפרה חברתי המצחיקה, היא בשלנית בחסד עליון.
לא פלא שזכתה במקום הראשון בתוכנית "בואו לאכול איתי" של הערוץ הראשון.
לקחה בהליכה את התחרות עם הממולאים שלה שטעמם נטעם למרחוק.
אבל אנחנו בחנוכה והקינוח שזיכה את שפרה במקום הראשון.
כדאי לכם מאד!! להכיר אותו. העָוָומֶה של שפרה. כדורי בצק טבולים בסירופ. הכנתי להם סרטון הכנה מדוייקכשעיגול הבצק הראשון יצא מהאש אני לא התאפקתי וטעמתי אותו. אלוהים!! איזה קולות שאני השמעתי!העיגול היה חם, טבול בסירופ, אני לא מדברת על כמות הקלוריות, אני לא מדברת על הטיגון,
יש דברים שהקלוריות אומרות לכל היתר "תזוזו מפה התענוג שווה" והעוומה.
העָוָומֶה של שפרה ראבק שווה כל קלוריה.התחלנו לעבוד. "איפה הקמח?" שאלה
מיד עברתי לדום מתוח "על השולחן מחכה לך"
הסתכלה על החבילה בתימהון "את זה קנית??"
"בעלי! " ישר הפלתי עליו את התיק שלא תתרגז
"קנה שניים בעשר" הגנתי על הקמח בחירוף נפש  "הקמח לא טוב?"
"פריירים! זה קמח של אינטליגנטים! קמח עולה שלוש תשעים!" והתחילה לערבב את הקמח המים והשמרים.עם הידיים ערבבה, הקפיצה, את העיסה צי'ק-צ'יק-צ'אק.
"אפשר להכין גם עם מעבד מזון או מיקסר אבל אני הכי אוהבת בידיים"ערבבבה עד שהגיע לעיסה אחידה. "הקמח שלך משובח מדי, תביאי עוד קצת מים..""את רואה? זה צריך להיות כמו טחינה סמיכה, אני מרימה את המטרפה ותראי"
את העיסה עטפנו בניילון ושמנו במיקרו שתנוח. לא להפעיל! מקום חמים שהעיסה תתפח.בזמן הזה הכנו את הסירופ המתוק, שמים על האש סוכר מים ולימון. כל הכמויות המדוייקות בסוף.בשעה שהעיסה תפחה היא הצחיקה אותי,
סיפרה לי סיפורים
ואחרי כשעה הוצאנו את הקערה מהמיקרו.
ככה נראית העיסה אחרי ההתפחה. טרפה את העיסה בשנית להוצאת האוירומפה התחיל הקסם. לקחה כפית מהבצקהעבירה לשמן הרותחעוד כפית ועוד כפית והעוומה מטגנים להם בקופצניות בשמן הרותחהנה המתוקים משנים את צבעם לחום בהירעם כף מספר 1 מוציאים את העוומה מהשמן הרותח לקערת הסירופבקערת הסירופ טובלים אותם עם כף אחרת.
שלא יתערבבו השמן והסירופ.  והנה הכוכבת בכבודה ובעצמה, האחת והיחידה שפרה
תודה רבה חברה שלי!  
אם אתם רוצים לראות את רק את שפרה בהופעת אורח מכינה את העוומה כדי שתדעו איך מכינים אותם בדיוק
אתם מוזמנים לפה: לא יודעת מה אתכם, אני נהניתי מיליונים!!
מתכונים נוספים לחנוכה – תוכלו למצוא פה

העָוָומֶה של שפרה

גולש של גברים

גולש נימוח בעל טעם משגע לנסיך של אמא שחוגג יומולדת היום.

הנסיך שלי חוגג היום יומולדת ומגיע לו את המאכל שהוא הכי אוהב. בשר. נימוח בפה מלא בטעמים. גולש של גברים. מזל טוב! לפני עשרים וחמש ושש שנה, כשאני בהריון, שבוע 42 פלוס שבועיים ועוד עשרה ימים התעוררתי בבוקר עם צירים קלים.
כשסיפרתי לאחותי על כך אמרה שמכיוון שזה הריון שלישי ואני מכירה את כל הסימנים זה ממש לא דחוף ויש דברים יותר חשובים לעשות.
“כמו מה?” שאלתי
“מה זאת אומרת, הבנות לא היו בארץ שנים והן חייבות לחוות את שוק ארבעת המינים.” אמרה המורה
“את צוחקת עלי??יש לי צירים!”
“שתינו יודעות שאת עוד לא מוכנה ללידה והבנות שלך חייבות לראות את שוק ארבעת המינים.” פסקה וכמובן שהלכנו לשוק ארבעת המינים.
בעודנו מסתובבות בשוק והמורה מסבירה לבנות את המשמעויות וההסברים,
פגשנו קרובת משפחה. תוך כדי שיחה איתה גנחתי קלות
“מה קרה?” שאלה
“כלום, צירים קלים”, עניתי
“תעלי לבית חולים”, אמרה
“בטח בטח” אמרתי והמשכנו להסתובב.
בשבע בערב כשהגעתי לבית החולים, האחות שקבלה אותי הייתה עולה חדשה.
היא בדקה ואמרה לי “אה! יש לך עוד המון זמן. נכון, יש לך פתיחה אבל עד הבוקר לא תלדי.”
היא יצאה ונכנסה מיילדת שהייתה חברה של חמותי שעבדה באותה תקופה באותו בית החולים.
בדקה ואמרה, “אל תדאגי, עד סוף המשמרת שלי, את תהיי אחרי.”
כמו שאמרה ככה היה ובסוף המשמרת שלה, לפני עשרים וחמש שנה בדיוק, ילדתי את בני אסף.
כשהיה בן שבוע, בברית, בכה, עצר את הנשימה ונעשה כחול.
במשך שלוש שנים, כל פעם שהיה מתחיל לבכות היה עוצר את נשמתו ומכחיל.
מבירור עם רופאים אמרו לי, אין לך מה לדאוג, עד גיל שלוש זה יעבור לו והן צדקו.
כשעצר את נשמתו, למדתי לנשוף לו לתוך הפה או להתיז עליו מים כדי שהנשימה תחזור אליו,
כי אמא לא מבהילים גם לא עם הפסקות נשימה.
עד גיל חמש גדל על גבה של הנני השחורה, ויקטוריה, שהייתה צמודה אליו יותר ממני.
בגיל 7, כשהבין שכל העולם שלו, אבל רק דבר אחד חסר לו,
פנה לאחותו ושאל אותה מה היא רוצה לקבל תמורת הזכות להיות הבכור במשפחה.
בגיל 15, כשכל האימהות אמרו שהבנים שלהם לא מוכנים שיראו אותם ביחד,
היה מחכה לי כל יום כשחזרתי מהעבודה, עם ידיים פשוטות לרווחה, מחבק ומנשק אותי כאילו אין מחר.
בגיל 17, כשהוציא רישיון אבא שלו הבטיח לו רכב אבל אני התנגדתי.
תפס אותי ואמר לי, “אמא, אני יודע איך העניינים עובדים. זה שאני מבקש מאבא זה לא מספיק.
בערב אתם תכנסו לחדר השינה הוא ישאל אותך מה דעתך.
אם תגידי לו בסדר, בבוקר הוא יגיד לי בסדר ואם לא, הוא יגיד לא, אז אמא, בבקשה בבקשה תחשבי בחיוב.”
בגיל 18 כששבר את הכלים, הודעתי לו שמצטערת אבל על טעויות משלמים ואין רכב למשך שבוע ימים.
האמת, אני אחרי יומיים נשברתי מחכה שיבוא לבקש את ביטול העונש והוא לא בא.
הוא הילד שקורא אותי יותר טוב מכל אחד מאנשי הבית.
אני יכולה לעשות לכולם הצגות, הוא במבט אחד רואה הכל. עיני נץ יש לו ולא רק ברגשות מדובר.
לפני מספר ימים  שנינו על כביש החוף משוחחים בנייד.
אני ידעתי שהוא בכיוון הנגדי לשלי אבל לא סיפרתי על המיקום שלי.
אחרי שגמרנו לדבר, לא עברו חמש דקות התקשר שוב
“לאן את כבר נוסעת??”
פרצתי בצחוק
אני לא רואה מכוניות הנוסעות לידי אבל הוא רואה מכוניות הנוסעות בכיוון הנגדי לו בכביש המהיר! הילד שהכינוי של אמא שלו Sweet Dooly, לא אוהב מתוקים והואו חוגג היום יומולדת 25.26 נסיך של אמא, חיים של אמא, אוהב בשר והרבה ולכן אהבה של אמא מקבל היום פוסט של אוכל על גולש של גברים. מזל טוב!

גולש של גברים

איך מכינים כפיות עם שוקולד

כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר

איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?   אוכלים רק את הציפוי(: או בעברית – כפיות שוקולד.אני אוהבת להכין כפיות שוקולד. כפית שוקולד שבתוכה כמות קטנה של גאנש שוקולד.  זהו קינוח נהדר! אנשים מנשנשים כפיות כאילו אין מחר.   ראשית, מכינים כפיות. משתמשים בכפיות חד פעמיות. מניחים על צלחת כשהידית בקצה הצלחת על מנת שהכפית עצמה תהיה ישרה.   ומקשטים עם כל מה שיש.המתכון הזה קצר הצלחה עצומה. כפיות שוקולד. מה יותר פשוט להכין?   הנה עוד כפיות שוקולד. קבלתי תמונות מהתוצרים הנהדרים שלכם. הנה דוגמא(: 

כפיות שוקולד

קונפיטורת חבושים

קונפיטורת חבושים עם ריח וטעם מהבית של נונה

  וכשאני בסופר אחותי מתקשרת ואומרת לי “אם יש חבושים תקני. את חייבת לעשות לי ריבה.”
אז קניתי.
כשחזרתי הביתה, התחלתי לקלף, נקרעו לי הידיים, קראתי לגבר, כשהוא חתך לא הפסיק לקטר אז הורדתי לו מהכמות ושמתי חלק בצד. מזל!!!
שמתי על האש את הקונפיטורה ונמרחתי הרוסה מהיום על הספה.
אחרי חצי שעה הגיע הסטודנט.
“אמא משהו מתבשל פה”
“אני יודעת זו ריבת חבושים”
“חבושים? מהזה חבושים??”
“כשיהיה מוכן אקרא לך”
“לא צריך. לא אוהב ריבות” והלך
אני אוהבת את השיחות הענייניות, המעמיקות, מלאות תוכן האלה. אחרי חצי שעה ריח מתוק של עוגה הציף את הבית.
וואלה השכנה אופה עוגה כנראה ממש טובה אני חושבת בליבי. אחרי עשר דקות הריח המתקתק עדיין באוויר.
פתחה מאפיה זאתי אני נפעמת ואחרי דקה קפצתי כמו טיל מהספה אבל זה כבר לא עזר. ככה נראית קונפיטורת חבושים שנשרפה(:
אגב, הסוכר נהפך לשחום ממש אבל היה לו טעם ענברי נהדר!מזל ששמתי בצד שלושה חבושים עליהם שמרתי היום כמו נץ בזמן שהתבשלו.
בטח שהכנתי חדשה, שאני אתייאש? מה פתאום!מסקנה:להכין קונפיטורת חבושים זה להשקיע.
חבוש הוא פרי קשה. קודם צריך לרכך אותו, לטפל בו בעדינות,
לתת לו תשומת לב, אבל!! הטעם בסוף, שווה את המאמץ. ת’כלס, בדיוק כמו בחיים.

 קונפיטורת חבושים

מתכונים לראש השנה

מחפשים מתכונים לראש השנה? בואו לבנות תפריט לראש השנה ולהנות ממגוון רחב של מתכונים טעימים ומוכחים שיפתיעו את האורחים ויעשו לכם את החג טעים במיוחד.

מתכונים לראש השנה – ארוחות שלמות, קינוחים, עיקריות ראשונות ועוד. בואו להתכונן לארוחת החג הגדולה עם המתכונים הכי שווים ברשת.

מתכונים לראש השנה: מחפשים מתכונים לארוחת החג? מאגר עצום של מתכונים לראש השנה – עיקריות, תוספות קינוחים ועוגות. מתכונים לראש השנה קלים להכנה וקוצרי מחמאות: ארוחת חג שלמה, ממנות עיקריות ועד מנות אחרונות כולל עוגות דבש, עוגיות דבש, קינוחים לראש השנה, סלטים לראש השנה.

מתכונים לראש השנה