עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון

עוגת שמרים עם תפוחי עץ, סוכר חום קינמון וצימוקים שלא צריך סכין בשבילה, פשוט תולשים את הדפים ומתענגים על הטעם

עוגת השמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון שלפניכם
היא עוגה שעשויה משכבות של בצק שמרים
עליהם מניחים תפוחים, חותכים לריבועים ומניחים בתבנית.
בשביל לאכול את העוגה הזו לא צריך סכין, פשוט תולשים את הדפים מהעוגה.
בין הדפים מסתתרים תפוחים, אגוזים, צימוקים,
וכל ביס הוא תענוג בפני עצמו. אני רוצה להודות לטלי מגורי כהן שבזכותה יש לכם את הפוסט הנהדר הזה.
טלי אלופת העוגות הסכימה לשמש כדוגמנית להכנת עוגת השמרים עם התפוחים.
בזמן שהייתי אצלה ושיגעתי לה את השכל עם
רגע! תעצרי! עוד לא צילמתי!
המטבח התבלגן, היא גם הספיקה להכין אוכל, הגישה לילדים,
והיא מהמעצבנות האלה שמנקות ישר איך שמתלכלך
ויואו איזה בלגן שאני עשיתי לה!
אז טלי אהובתי – תודה רבה על הכל! קודם כל הסרטון המופלא שלי בבקשה אח"כ הסברים אז איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?
אחרי שהבצק תפח מרדדים את הבצק מורחים על הבצק חמאה מומסת מפזרים סוכר חום וקינמון את עיגולי התפוחים מסדרים לרוחב הבצק אחרי שסידרנו את התפוחים,
מוסיפים את הצימוקים מהתערובת פורסים את הבצק לפרוסות ומעמיסים שורה אחת על השניה חותכים לריבועים ומעבירים לתבנית ממלאים את כל התבנית עם ריבועי הבצק
מתפיחים עוד כשעה ומכניסים לתנור כשמוציאים מהתנור מצפים בסירופ סוכר שיהיה ברור. העוגה חלומית! היא אפילו יותר יפה כשהיא יוצאת מהתבנית ולא צריך סכין בשביל לחתוך אותה
פשוט תולשים את הדפים ואחרי שטועמים – אהה! עכשיו נראה אתכם מפסיקים לטעום

עוגת שמרים עם תפוחים

עוגות וקינוחים לראש השנה

קינוחים הורסים ומבחר עוגות עם דבש ותפוחי עץ שיעשו לכם את ראש השנה

כבר החלטתם איזה עוגת תכינו לראש השנה?
כבר החלטתם איזה קינוח תכינו לראש השנה?
מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה.
מתכון לפבלובה מלכותית עם רוטב פירות יער,
יש עוגת תפוחים בחושה שמכינים בצ'יק צ'אק
ויש פאי תפוחים מושלם לראש השנה,
יש תפוחים עם עלי פילו
ויש עוגת דבש עם רסק תפוחים שממש נמסה בפה.
ואם תחפשו קינוחים הורסים, תמיד תוכלו ללכת על כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר,
או קרם ברולה, תחתיות מרנג עם קארג לימון או פבלובה הורסת. הנה כמה אפשרויות על מנת שתוכלו לבחור
כדי להגיע למתכון אפשר ללחוץ על שורת המתכון
או על התמונה.
תהנו! פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער פאי תפוחים מושלם לראש השנה עלי פילו עם תפוחים עוגת דבש עם רסק תפוחים עוגת תפוחים בחושה מאפינס תפוחי עץ שמכינים במהירות תחתיות מרנג עם קארד לימון כפיות שוקולד קינוח שוקולד מושחת קינוח של שוקולד וקצפת קרם ברולה והמאפה ההורס של
מאפה תפוחים עם גרנולה וקרמבל ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!

עוגות וקינוחים לראש השנה

חג שמח!

 

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

קינוח חלומי של מרנג עם הררי קצפת אוורירית מעל ופירות יער וסירופ. הקינוח המלכותי על שם רקדנית הבלט

אנה פבלובה נולדה בסנט פטסבורג ברוסיה למשפחת איכרים, והייתה ילדה חלשה וחולנית.
ערב אחד לקחה אותה אמה לראות את "היפהפייה הנרדמת" בהופעת בלט ובאותו ערב היא החליטה שהיא רוצה לרקוד את תפקיד הנסיכה ולהופיע באותו תיאטרון.
היא למדה אצל גדולי מורי הבלט ברוסיה באותה העת, פבלובה פיתחה איכויות של יופי והייתה לסמל שהפריד אותה משאר הרקדניות.
היא הצטרפה לבלט הקיסרי, התקדמה במהירות והפכה לרקדנית הראשית הראשית בראשית המאה ה-20 הקימה להקת בלט והחלה לסייר עימה ברחבי העולם.
כאשר הגיעה עם "מות הברבור" להופעה בניו זלינד זכתה להצלחה רבה, והומצא הקינוח פבלובה על שמה.
זוהי עוגה על בסיס מרנג עגול מקושט בקצפת ועליו פירות טריים, עוגה קלה ואוורירית, קשיחה וגם שברירית בדומה לרקדנית.
קרדיט:ויקיפדיה. אז עכשיו אתם גם יודעים למה לקינוח ההורס הזה קוראים פבלובה.
ואי אפשר בלי סיפור פרטי כמובן.
לאחי שיהיה בגן עדן יש בן שיבדל-לחיים-ארוכים.
כשהיה הילד בן חמש, אחותו הגדולה למדה בלט ויום אחד כשנכנס אחי הביתה,
ראה איך הגדולה העמידה את הקטן בעמידת מוצא של בלט ולמדה אותו צעדי בלט.
במקום הודיע אחי שממחר הילדה(!) לא הולכת יותר לחוג בלט כדי שלא תלמד את אחיה צעדי בלט(:
כן חברימים, זו היתה בדיחה ואני בכוונה מציינת את זה כי באחד הפוסטים הקודמים שלי
קבלתי הודעות מאנשים בפרטי שלא הבינו את ההומור. פבלובה היא מלכת הקינוחים אצלנו ואני נוהגת להכין במנות אישיות.
האפשר להכין את המרנג יום לפני ולשמור בקופסה סגורה עד ערב החג.
גם את הסירופ עם הפירות אפשר להכין יום ולפני ההגשה להרכיב את המנה.

פבלובה מלכת הקינוחים ברוטב פירות יער

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל שברשת הכינו לכם את המתכונים והקינוחים לראש השנה הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל מגישים לכם מתכונים לראש השנה. כדי שלא תתרוצצו בין כל האתרים, אספתי, ריכזתי, בחרתי במיוחד בשבילכם מנות נהדרות לראש השנה.
מתכונים לראש השנה הכי שווים שיש – של מיטב בלוגריות ובלוגרי האוכל שברשת. המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש מתחילים ממנת סלט חגיגי, לחמניות דבש שמתאימות לחג, מנות עיקריות והמון קינוחים ועוגות נהדרות. רשימת המופלאות והמופלא (והפעם הנציגות הגברית – עז תלם)  שהכינו לכם את המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אתי משה חביב – קראנצ'ית
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
ליהי לולו קרויץ – מטבח בקלי קלות
ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה
מיכל  – Con DeLignt
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
ענבל – פיית העוגיות
עז תלם – The Kitchen Coach
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
שירה נוסבוים – מנוסה במטבח
חברימים, בבקשה, המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים! וויני רותם – משהו מתוק – עוגת תפוחים עם כדורי שוקולד דבש
עוגת תפוחים עם כדורי שוקולד דבש
רותם ליברזון – טיפול בבישול – פילה של דג צלוי ברוטב יין לבן ואפרסקים צהובים בזיגוג דבש וצ'ילי חריף
פילה של דג צלוי ברוטב יין לבן ואפרסקים צהובים בזיגוג דבש וצ'ילי חריף דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – עוגת גבינה בשילוב תפוח בדבש
עוגת גבינה בשילוב תפוח בדבש יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – חזה עוף ממולא בחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול בליווי פירה
חזה עוף ממולא בחמאת אגוזי מלך ועשבי תיבול דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי – מאפה תפוחים עם גרנולה וקרמבל
מאפה תפוחים עם גרנולה וקרמבל עז תלם – The Kitchen Coach – טנזיה
טנזיה – תבשיל מרוקאי של פירות יבשים ואגוזים ענבל – פיית העוגיות – טייגלך מתוקים
מעשה בטייגלך רות אופק – שמח במטבח – טארט טאטן אה-לה-מישלק
טארט טאטן אה-לה-מישלק אתי משה חביב – קראנצ'ית – פאי תפוחים וקרם שקדים
פאי תפוחים וקרם שקדים הגרגרנית – ראש השנה בסימן שלוש עם סלט טבולה חגיגי
ראש השנה בסימן שלוש מיכל בן משה – רגעים קטנים – לחמניות דבש לראש השנה
לחמניות דבש לראש השנה ליהי לולו קרויץ – מטבח בקלי קלות – עוגת דבש תמרים ארומטית
עוגת דבש תמרים ארומטית בציפוי קפה שירה נוסבוים – מנוסה במטבח – טארט תפוחים עם פטיסייר תבלינים וגנאש שוקולד לבן
טארט תפוחים עם פטיסייר תבלינים וגנאש שוקולד לבן אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – עוגת פנקוטה בשלושה טעמים
עוגת פנקוטה בשלושה טעמים    דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי – עלי מנגולד ממולאים בבשר
עלי מנגולד ממולאים בבשר סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – עוגיות רחת לוקום
עוגיות רחת לוקום ליטל מאירי – ליטל א-ב של עוגה בחושה – כדורי קוקוס ודבש ללא אפיה
כדורי קוקוס ודבש ללא אפיה  מיכל  – Con DeLignt – קינוח ג'לי וקצפת
קינוח ג'לי וקצפת ואי אפשר ראש השנה בלי קציצות פרסה כמובן.
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי – קציצות פרסה
קציצות פרסה

המתכונים לראש השנה הכי שווים שיש

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!

חג שמח!

 

מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

כזה עוד לא אכלתם. ביס אחד ובום! אתם מתאהבים במאפה החלומי עם התפוחים הגרנולה והקרנצ'יות של הקרמבל שעוטף את הכל. חלום!

כשחשבתי להכין מאפה חגיגי לחג היה ברור לי שצריך שיהיה במאפה תפוחים.
לא רציתי שתהיה עוגת תפוחים רגילה ולכן הלכתי על מאפה תפוחים.
מאפה התפוחים שהכנתי מכיל תפוחים, אגוזים, סוכר, קינמון וגרנולה.
מעל התפוחים נפזר קרמבל וככה למאפה יש קריספיות וקרנצ'יות נהדרת.
המאפה התפוחים עם הגרנולה והקרמבל יצא חלום!
הוא מלא בטעמים, אפשר להגיש אותו חם, אפשר להגיש קר,
אפשר חם עם גלידה וקצפת- ויש לכם קינוח נהדר לחג.
אז אין מכינים את המאפה המופלא הזה?
יש סרטון כמובן ויש הסבר עם תמונות
מכירים את המכשיר הזה שחותך תפוחים נכון?
בדיוק השבוע ראיתי שהוא עולה 9 ש"ח באיקאה.
כדי לחסוך בזמן פשוט שמים את התפוח באמצע בום
ויש לנו רבעים יפים של תפוחים. את הרבעים חותכים לשניים או שלוש פרוסות מבשלים את התפוחים עם חמאה, סוכר, אגוזים וקינמון מבשלים את הכל כרבע שעה-עשרים דקות עד שהתפוחים נעשים רכים אחרי שהתפוחים התבשלו מוסיפים גרנולה לתערובת מערבבים ומעבירים את התערובת לתבנית הגשה בינתיים מכינים את הקרמבל
בעברית פשוטה – שכבת פרורי בצק על המאפה מערבבים הכל ביחד עד שנוצרים פרורים ולא מאחדים את הבצק מחצית מכמות הקרמבל מפזרים על המאפה מעל מכניסים לתנור והבית מתמלא ריחות למות!
זה יוצא מהתנור, מכניסים כף פנימה
והפה מתמלא בטעמים הורסים!
זה פשוט חלומי!
התפוחים הרכים, עם הסוכר, הקינמון והאגוזים,
והגרנולה שעושה ביסים קרנצ'ים כאלה בפה זה מאפה חלומי!
ואם תוסיפו לאורחים שלכם כדור גלידה גם מעל
יש לי הרגשה שהם ישארו לישון אצלכם בלילה
כדי לטעום למחרת שוב מהקסם! ותראו איזה רעיון גאוני להכין בקאפקאקייס!

מאפה תפוחים גרנולה וקרמבל

ראש השנה