פסטה עם אספרגוס ברוטב קרם קוקוס

מנה נפלאה טבעונית/צמחונית לחג השבועות עם פסטה אספרגום וקרם קוקוס

שיעור בעצמאות.
נכון חג השבועות לפנינו ולא יום העצמאות אבל כשהסטודנט היה בן חמש ניגש אלי ובקש שאשרוך לו את השרוכים.
מן הסתם הייתי עסוקה באיזשהוא דבר כי אמרתי לו "לך לאחותך היא תשרוך עבורך"
מכירים את זה נכון? תעזוב אותי באמא'שך רק תן לי לגמור את העניינים שלי.
פה מתחיל השיעור שלנו.
כתבה ראשונה בסדרה איך באופן ספונטני למד הילד אבני דרך לחיים, הילד שבדרך כלל עשו בשבילו הכל.
ניגש הקטן לאחותו ואמר לה "אמא אמרה שתשרכי לי את השרוכים"
נעמדה מולו ובטון חד משמעי אמרה:
"מה נראה לך? שאני אשרוך לך את השרוכים כל החיים? אני אלמד אותך פעם אחת וכדאי שתזכור איך עושים את זה!"
התכופפה ולימדה אותו לאט איך שורכים שרוכים.
זהו. הילד למד. לכל החיים. אתה גדול ואתה יכול. זה מה שהעבירה לו והוא למד.
השבוע בעודו לבוש בחליפת החתן סיפר לנו את הסיפור ואני הייתי חייבת להעביר לכם אותו.
פסטה עם רוטב קוקוס מנה נפלאה לצמחונים טבעונים לשבועות.
גם אתם יכולים(:
מבשלים פסטה, חולטים אספרגוס, מבשלים קרם קוקוס,
מערבבים הכל ביחד ומגישים.
יופי של מנה!

פסטה עם אספרגוס

מתכון למאפה פילו מתוק לשבועות

זה קריספי מבחוץ רך מבפנים ומלא בטעמים. ככה תכינו את עלי הפילו שלכם לשבועות.

את מאפה הפילו לשבועות ראיתי אצל מרתה סטויוארט.
היא קוראת למאפה "רופלד מילק פאי". דרך ההכנה כל כך מצאה חן בעיני שהחלטתי להכין את המתכון אבל בגירסה שלי.
לכבוד חג השבועות "תנובה" פינקה אותי במארז מוצרי חלב
והחלטתי להכין מאפה פילו מתוק לשבועות. דרך הכנת המאפה די פשוטה. הכנתי לכם גם סרטון ולמתקשים עדכון מפורט:
פותחים עלי פילו, מורחים בחמאה מומסת ומקפלים למניפה. את הפילו המקופל סוגרים לצורת פרח ומניחים בתבנית עם נייר אפיה ממשיכים למרוח את עלי הפילו עם החמאה המומסת
ואחד אחרי השני ממלאים את התבנית לפזר קינמון מעל ולהכניס לתנור לאפיה להכין את תערובת החלב עם המוצרים שלפנינו מוציאים את עלי הפילו האפויים יוצקים עליהם את תערובת החלב והביצים מכניסים שוב לתנור לאפיה.
הבית מתמלא ריחות  וזה חלומי כשזה יוצא מהתנור. זה קריספי מלמעלה ובתוכו זה רך מלא בטעמים ונהדר. אתם תהנו מאד!
את כל כמות עלי הפילו אני אפיתי בשתי תבניות.
את רוב העלים הכנתי בתבנית 24
לאחר שתבנית 24 התמלאה הכנתי את היתר בתבנית חד פעמית בינונית.
אם נוח לכם יותר להכין הכל בתבנית אטומה חד פעמית לכו על זה.
אפשר להכין גם בפרחים-פרחים ולהצמיד אותם.
ככה נראתה התבנית הקטנה. ועכשיו כשאתם יודעים הכל
רוצו להדליק תנורים(:

מאפה פילו מתוק לשבועות

עוגת גבינה עם ריבת חלב ללא אפייה

עוגת גבינה קרה ללא אפיה, ללא ביצים וללא ג'לטין עם תחתית פתי בר קרמל גבינה וריבת חלב

הכל התחיל כשהופעתי בטלויזיה בתוכנית משחקי השף בתור שופטת.

הווטאפ שלי התמלא בברכות, מחמאות, תמונות נהדרות
אבל ההודעות הכי מצחיקות הגיעו מהחברים של הבן שלי.
תראו בעצמכם: ואחרי כאלה מילים אני יכולה להישאר אדישה?
כמו שביקשו, לכבוד מסיבת הרווקים הכנתי להם סוויט.  ארבעה סוויטים שונים!
שלחתי תמונות והזהרתי שעוד פעם אחת אומרים לי חול חול ואין מה לאכול – הם יהיו בחול!!
אבל היה שווה, "אמא, הם פרקו את העוגות אחת אחרי השניה. לא השאירו פירור!"
אני את שלי עשיתי(: אחת העוגות שהכנתי להם היתה עוגת גבינה עם ריבת חלב ללא אפיה. עוגת גבינה קרה, ללא ג'לטין, ללא ביצים.
התחתית היא תחתית של פתי בר בטעם קרמל, מפוררים ומעורבבים עם ריבת חלב.
שכבת גבינה עם קצפת עם חצי כוס סוכר בכוונה, כי שכבת ריבת החלב מעל מתוקה,
ואין צורך להמתיק את תערובת הגבינה יתר על המידה.
את ריבת החלב איתה קשטתי את העוגה ערבבתי עם מעט שמנת מתוקה,
על מנת שהריבה תהיה נוזלית ונוחה לעבודה וטיפה פחות מתוקה.
"מפרקים" את העוגה עם כפית(:

עוגת גבינה עם ריבת חלב ללא אפייה

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

קינוחי כוסות של מוס מרשמלו עם רוטב פירות יער ונשיקות מרנג קטנות

כשהייתי בכיתה ט' החלטתי שאני לא ממשיכה ללמוד בחטיבה העליונה בביה"ס "ליאו באק"
אלא עוברת ללמוד בביה"ס "ויצ"ו" שבחיפה. אמא שלי התחלחלה. השתגעת? שהבת שלי תלמד בויצו? לומדים שם לבשל ולתפור.
לא עזרו ההסברים שזה לא מה שהיה פעם, היא לא היתה מוכנה לשמוע על כך.
סיכמתי איתה שתמשיך להגיד לכולם שאני לומדת בליאו-באק
וגררתי את אבא שלי שירשום אותי ללימודים ב"ויצו". בזכות הלימודים שלי שם, מגיל 18 האצבעות שלי רצות על המקשים במהירות האור.
אחראית לזה המורה דאז גב' גולומוב שבשיעורי "הדפסה בשיטה עיוורת" עמדה בכיתה עם סרגל,
אנחנו עם האצבעות על מקשי מכונת הכתיבה והיא פוסעת מעדנות מצד לצד בכיתה,
מקריאה אותיות ואנחנו מקישות אותן. כל אות מכה לעצמה עם הסרגל ביד.
שין, דלת, גימל, כף, רווח, פאי סופית, כף סופית, למד, חית, רווח.
בשיעור היתה עוברת מצד לצד בכיתה, מקריאה אותיות ואנחנו מקישות כשהמבט קדימה.
ככה למדתי להדפיס במהירות האור בלי לראות אף אחד ממטר(: עד אתמול בבוקר כשהתעוררתי עם כאבי תופת בכף יד שמאל.
"בטח עשית תנועה לא טובה, מה עשית עם היד?" מרגיזה אותי אחותי
"כלים כלים כלים ועוד קצת כלים וגם אפיתי עוגה! מה תנועה לא טובה מה?!" אני שואגת מרוב כאבים
"אז תתני ליד לנוח"
"היא נחה כי אני לא יכולה להזיז אותה מרוב כאבים. אני מחזיקה עם יד ימין את יד שמאל. נכה. אני נכה!"
לא יכולה להסתרק, לא יכולה להדפיס, כאבים איומים ביד ואני הפכתי להיות פקעת עצבים.
ארבעים ושמונה שעות לקח לכדור להרגיע לי את הדלקת ולחזור לשיגרה. אבל כשאני חוזרת לשגרה אני מכינה את הדברים האהובים עלי.
עוד מעט חג שבועות ואני סידרתי לכם מוס מרשמלו עם פירות יער שיתאים לאוירת החג.
השתמשתי בנשיקות מרנג קטנות שקונים בקופסאות למצע,
אם אתם רוצים להכין לבד אין שום בעיה מתכון למרנג תוכלו למצוא פה
על המרנגים יצקתי רוטב פירות יער הוספתי מוס ורוטב לקישוט. חברימים, שתתעוררו כל בוקר בריאים ושלמים בלי כאבים.

מוס מרשמלו ברוטב פירות יער

מתכון לעלי פילו ממולאים בגבינה מתוקה

כמו בלינצ'ס אבל אפוי. עלי פילו ממולאים בגבינה - פשוט טעים!

אחרי שפירסמתי את המתכון לפילו ונטלה שתי מילים – עלי פילו ממולאים בשוקולד
מיכל אבשלום שורץ שלחה לי את התמונה הזו- עלי פילו ממולאים בגבינה.   ישר ביקשתי מתכון(:
מיכל המקסימה שצילומי האוכל שלה תמיד מפארים את הפייס
סיפרה במיידית איך הכינה ואני הלכתי להכין.
במתכון המקורי מיכל השתמשה בקופסה אחת של ריקוטה עם 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
מכיוון שעבדתי עם יותר עלים ועם כמות גדולה יותר
הכפלתי את כמות הגבינה ואבקת האינסטנט.   התוצאה מופלאה. כמו בלינצ'יסים רק באפוי. טעימים טעימים! מה שכן, כשנגמרה לי גבינת הריקוטה עברתי לגבינת 5%. טעות!
בגלל שהעלים דקים הם לא יכולים להחזיק את הגבינה
הבצק משתטח והגבינה נמסה. טעים אבל לא נראה יפה
גבינת הריקוטה בגלל שהיא מוצקה שומרת על צורת העלה.

מתכון לעלי פילו ממולאים בגבינה מתוקה

שבועות