צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

פרוסות דקות קריספיות של קישואים עם פרמזן ותבלינים. נהדרות!

"היי מותק, באים להדלקת נרות? "
"לא!"
"מה לא??"
"לא וגם לא באים עד סוף חנוכה!"
"די! קרה משהו??"
"קרה?  צריך לקרות?? שנאכל עוד סופגנינות? איך המצאת את השם הזה אלוהים! מה את? מחייה השפה העברית?"
אני פורצת בצחוק במקום להיעלב
"רעה! לא המצאתי שם טוב?"
"לא טוב? רק מלחשוב עליו בא לי לאכול עוד אחת!"
"ילדים אחרים היו רצים לאמא. על  מה את מתלוננת?"
"כי עוד מעט אני לא אוכל לעבור בדלת!"
"טוב-טוב מבטיחה להכין משהו דיאטטי"
"אה כן? בלי קמח אבל עם חמאה וקצפת?"
נקרעת מצחוק. ראבק הילדים האלה.
"לא-לא אני ממש אשתדל בשבילך"
"אים תקשיבי טוב. לא מתוק ולא מטוגן שמעת??"
"המפקדת!!" אז פיזרתי בתבנית פרוסות קישואים דקותערבבתי פרורי לחם, פטרוזיליה ופרזמן ופזרתי מעליהןוהכנסתי לתנור עד שהפרמזן השחיםואז אמרתי למה שכבה אחת אם אפשר הרבה?לקחתי תבנית מאפינס ועשיתי ערמות של קישואים וביניהם שמתי התערובת והכנסתי לתנוריצאו צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן נהדרים!

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

 

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

סופגנינות קטנות מתוקות ועגולות, מלאות בגבינה עם טיפת קינמון, שאי אפשר להפסיק לאכול אותן ויש גם גירסה עם שוקולד!

לפני הכל – הכנתי לכם סרטון איך מכינים את הסופגנינות הנפלאות האלה:לפני שנים, דודה שלי טיילה עם הנכד שלה. עצרה אותה אישה, התפעלה מהתינוק ושאלה בן כמה הוא.
הילד היה בן שלושה שבועות, "חמישה חודשים" ענתה דודתי בלי למצמץ.
שנים הסיפור רץ אצלנו במשפחה ואנחנו צחקנו עליו.
צחקתי-צחקתי בום דפק לי בדלת. כשנכדי היה בן שלושה חודשים,
בעודי מטיילת איתו והוא בעגלה, נצמדה אלי אישה שאני לא מכירה, הסתכלה על הילד ואמרה:
"יה!! איזה תינוק יפה!! בן כמה הוא??"
בלי למצמץ עניתי "חמישה חודשים"
האישה בחדות פנתה עלי כועסת: "את פוחדת מעין הרע שלי??"
"למה? הוא לא נראה לך חמישה חודשים??" תקפתי בחזרה
האישה ישר מתרככת "וואלה צודקת! באמת נראה ככה אבל תקשיבי.."
פרצה במונולוג "הבת שלי ילדה לפני שלושה חודשים תינוקת במשקל ארבע קילו. הלכה לטיפת חלב השבוע,
שקלו את הילדה, אמרו לה התינוקת שוקלת תשע קילו.
תשע קילו! וואלה תאמיני לי ממלאה הילדה את העגלה בדיוק כמו זה.
אמרה לה האחות את חייבת לתת לילדה מטרנה דל שומן.
תגידי, את שמעת שיש מטרנה דל שומן?? אני לא ידעתי על זה!
אמרתי לה, מפיתום דיאטה לילדה? השתגעת?? היא תינוקת! תני לה לאכול כמה שהיא רוצה! תגידי, אצלכם גם אוכל מטרנה דל שומן?"
אני עוד בשוק מהווידוי, קצת המומה שאמרה על הילד "ממלא את העגלה" הפעם תפסה אותי לא מוכנה
"אממ..לא..הבת שלי מניקה"
"וואלה?? כל הכבוד! הבת שלי לא הסכימה! היום הילדים עושים מה שהם רוצים את לא יכולה להגיד להם מה לעשות. תדברי אל הקיר! וואלה רק שיהיו בריאים יותר מזה מה נגיד?"
"כלום. ממש כלום" המומה הלכתי  משם.
ממלא את העגלה!  חוצפנית! פסדר תגיד שהוא סופגניה, ניחא. ממלא-את-העגלה?? חו צ פ נ י ת!!אין מתכון שמתאים יותר לסיפור הזה
ממתכון של סופגניות ויש לי בשבילכם סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות, שמכינים בצ'יק צ'ק.
סופגנינות קטנות מתוקות ועגולות, מלאות בגבינה עם טיפת קינמון,
שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. תתחילו להכין, תשימו שעון תראו פחות מעשר דקות להכין.
אמרתי השנה אני לא מטגנת. אז אמרתי.
אחרי שהכנתי שמתי בצד כדי לצלם למחרת. אני והאופטימיות שלי. הצחקתם אותי. נעלמו. לא ראו אור יום!
ואם תסתכלו בתגובות תראו איך אנשים אהבו
וזה רעיון נהדר להכין עם הילדים!

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

איך מכינים כפיות עם שוקולד

כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר

איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?   אוכלים רק את הציפוי(: או בעברית – כפיות שוקולד.אני אוהבת להכין כפיות שוקולד. כפית שוקולד שבתוכה כמות קטנה של גאנש שוקולד.  זהו קינוח נהדר! אנשים מנשנשים כפיות כאילו אין מחר.   ראשית, מכינים כפיות. משתמשים בכפיות חד פעמיות. מניחים על צלחת כשהידית בקצה הצלחת על מנת שהכפית עצמה תהיה ישרה.   ומקשטים עם כל מה שיש.המתכון הזה קצר הצלחה עצומה. כפיות שוקולד. מה יותר פשוט להכין?   הנה עוד כפיות שוקולד. קבלתי תמונות מהתוצרים הנהדרים שלכם. הנה דוגמא(: 

כפיות שוקולד

קינוח שוקולד מושחת

שלוש שכבות של מוס המופרדות בפירורי עוגת שוקולד. פצצת טעמים בפה

יש קינוחים שמכינים מסיבה אחת. להרשים את האורחים.
תסכימו איתי שהקינוח הזה עושה את העבודה. קינוח שוקולד מושחת
  קינוח שוקולד מושחת מכינים בכלי הורס שמגישים לשולחן. שכבות של עונג עם פירורי עוגה ביניהן. כמה הערות לפני שמתחילים: 1. אם אתם בעניין של ספירת קלוריות, חבל, זה לא בשבילכם(: 2. בין השכבות פוררתי עוגת שוקולד על מנת שהפירורים יפרידו בין המוסים. ככה  המרקם הפירורי נספג במוס והטעמים מתערבבים בפה. 3. אחרי שאתם מכינים כל שכבת מוס, שימו את הכלי במקרר. 4. השכבה האחרונה של המוס שוקולד הלבן זקוקה לזמן. צריך להמיס השמנת והשוקולד הלבן לפחות 4-5 שעות מראש. כדי שיהיה ברור, סידרתי בשבילכם את התמונה עם פירוט השכבות מההתחלה ועד הסוף, שכבה אחרי שכבה.ובפינתנו קוראינו כותבים בבקשה: 

קינוח שוקולד מושחת

עוגה בתוך כוסית

שכבות של קרם מופרדות בפרורי עוגיות לוטוס וגאנש שוקולד

בזמן האחרון יש אצלנו אובססיה קלה לעוגת הביסקויטים המפורסמת עם הקרם והשוקולד מעל.
כשאני אומרת אובססיה
אני מתכוונת לילדה שהיא בחודש התשיעי
ושולחת לי סמס בארבע בבוקר שחלמה על העוגיות עם הקרם הזה.
לא נכין? נכין! באבו-אה נכין! הפעם, החלטתי אחרת.
מאחר ואני משתגעת על קינוחי כוסות
החלטתי להכין את אותה עוגה אבל בכוסית.
עוגה בתוך כוסית.
בכוסית הכל מדוד, אח”כ לא צריך ליישר את העוגה, הכל מסודר. האמת שגם בגלל שלא היה לי פתי בר
שמתי עוגיות לוטוס מה שהתברר בדיעבד כהצלחה אדירה.
הרטיבות של הקרם עם פרורי העוגיות יצרו טעם חדש ומפתיע.

עוגה בתוך כוסית

מתכונים לשבועות