המתכון לפיצה המושלמת

מתכון לפיצה מושלמת אחרי קורס בנושא פיצות עם הוירטואוז אלסנדרו לו סטוקו

“בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים” גאה לארח את הפיציולו האיטלקי אלסנדרו לו סטוקו לקורס המקיף והיחיד בישראל בנושא פיצות איטלקיות. לו סטוקו, הפיציולו הבכיר של ספדוני, אשר נחשב לווירטואוז בתחומו, מתמחה בהעברת השתלמויות מקצועיות בתחום אפייה וייצור פיצות ברחבי העולם.” זו היתה ההזמנה שקבלתי ואחרי יומיים אינטנסיביים של הקורס עם   אלסנדרו לו סטוקו יותר מדוייק מזה לא יכול להיות,  הבןאדם ווירטואוז. אלסנדרו לו סטוקו , מקצוען מהשורה הראשונה שפתח את ההשתלמות בהסבר על סוגי הקמח. שלושת הסוגים שנלמדו בהשתלמות הן פיצה נפוליטנה, פיצה בסגנון רומאי ופיצה גורמה. צריך סבלנות בלהכין פיצה לפי הווירטואוז.
הכנת הבצק צריכה להיעשות לאט לאט. מכינים את הבצק, נותנים לו לנוח במקרר 24 שעות, מוציאים מהמקרר, נותנים לו לנוח עוד שעתיים-שלוש ומתחילים לעבוד עליו. ראשית, מסובבים אותו בעדינות באויר ופותחים לצורת עיגול.מפזרים מעט קמח על השולחן, שמים את שתי הידיים באמצע, משאירים סנטימטר בצדדים וכמו שנוהגים בהגה, מסובבים את הבצק בעדינות מצד לצד.גדל ? יופי. עכשיו מלהטטים איתו מצד לצדמעיפים אותו באויר בשביל לפתוח אותועד שמגיעים לגודל המושלם.אחרי הלימוד מגיע השלב בו אני הייתי צריכה לפתוח את הבצק. נו, אתם רואים מה קרה.ההבדל בין פיצה נפולי לפיצה רומא הוא בעובי הבצק. זו פיצה נפוליטאנהגם זו פיצה נפוליטאנהפיצה רומא נאפתה עם ארבע גבינות. מוצרלה, סטרקינו, פרמזן וברי
הפיצה לפניהפיצה אחריכשמרדדים את הבצק הרומאי יש לרדד אותו עם סמולינה ולא קמח מכינים על הקרש איתו תכנס הפיצה לתנורהשיא של הסדנא היה ביום השני בו הראה לנו הווירטואוז איך מכינים היום פיצות גורמה. אחרי שרדד את הבצק ושם עליו תערובת של עגבניות מרוסקות שבושלו ותובלוחמם ריקוטה פרסקה בתבנית נפרדתהניח על הפיצה וקישט בעלי בזיליקום טרייםבפיצה עם הטונה האדומה, נצרבה הטונה האדומה מעט במחבת לפניעל הפיצה שנאפתה, הוסיף פרוסות שקופות של בצל שהיו במרינדה של חומץ בלסמי, עלי רוקט , פרוסות מהטונה הצרובה וגרגרי מלח תיאלנדי
את פיצת הגורמה הכין בדיוק כמו עוגהוכשהוא סיים,  לפני שרוצים לחטוף נהנים מהמראהלקינוח, על לחם שהאדים עולים ממנו, מרח נוטלה וריקוטהפיזר קוביות פירות מסוכריםוסיים בגשם של אבקת סוכרואחרי כל זה שלא אצטלם עם הווירטאוז’ ? סלפי עם אלסנדרו לו סטוקוהבונוס. במיוחד בשבילכם הישגתי מתכון לפיצה מושלמת – בצק לפיצה נפוליטנית קלאסית

המתכון לפיצה המושלמת

לזנייה עלי מנגולד

לזנייה צמחונית מעלי מנגולד עם גבינות שמכינים בצ'יק צ'אק

חברות טובות הן נכס.
יש לי חברות טובות, שבחרתי אותן בפינצטה והן חברות נפש. זה לא אומר שאנחנו כל היום יושבות ומקשקשות, ממש לא.
יש לי חברה, תאומת נפש שלא דיברתי איתה חודשים, אבל ברגע שאני מתקשרת ואומרת תקשיבי.. היא מקשיבה.
אני מוציאה את הקישקע החוצה, מניחה על השולחן, קורעת לו את הצורה, מחרבשת לו את האמא,
תאמינו לי ניתוח פתולוגי קטן ליד זה. אבל פלא, אחרי שאנחנו מדברות, נגמרת הדרמה, הקישקע מוכנס פנימה ואני מודה לאל על החברות שלי. גם זה שאנחנו לא מדברות חודשים, לא מפריע לנו. כי מהמילה הראשונה, אנחנו כבר שוב ביחד.
אני יכולה להגיד כל מה שאני פוחדת להגיד בקול רם.
לפעמים דמעות שלא ידעתי על קיומן פורצות החוצה ואצלי עד שדמעות יוצאות או-הו. הן לא מכירות נקודת מילוט. בשביל זה יש חברות טובות. אפשר לספור את החברות הטובות שלי על יד אחת. ספורות, אבל אני יודעת שהן שם.
את אחת מהן פגשתי באפריקה לפני שנים כשהיינו שם עם המשפחות. נוצרה חברות עמוקה בין הגברים, בין הילדים וכמובן בינינו.
כל מה שאני מתביישת לספר לעצמי – היא יודעת.
יום ההולדת שלה חל ב-15 בדצמבר. לפני מספר שנים התקשרתי אליה ביום ההולדת שלה ובמקום להגיד מזל טוב נפלתי עליה עם סיפור.
היה לי אז משבר שפירק לי את הצורה ובמקום להגיד לה מזל טוב נפלתי עליה. גמרתי לפרוק, סגרתי את הטלפון וזהו.
רק אחרי זמן קלטתי שלא אמרתי לה מזל טוב, התקשרתי אבל היא לא ענתה לי. חודש לא דיברה איתי.
מכיוון שאני נטולת אגו וידעתי שאני לא מוכנה לוותר על החברות, לא הפסקתי לנדנד לה והמשבר עבר.
מאז, אין לוח שיום ההולדת שלה לא כתוב עליו ואין אדם במדינה שלא מזכיר לי את ה-15 בדצמבר. היא גם אחראית למתכון של לזניה עלי מנגולד עם גבינותבאחת השיחות כששאלה אותי מה אני עושה אמרתי שאני מכינה לזניה.
אתם יודעים לזניה: פסטה, בשר טחון, רוטב עגבניות.
אמרה לי תכיני לזניה עם עלי מנגולד ונתנה לי מתכון בנוסח תקחי עלי מנגולד תוסיפי גבינות וכו. עשיתי  ויצאה לזניה מופלאה! חברימים, לזנייה עלי מנגולד, שהיא גם צמחונית וגם טעימה,
לחברה שלי שנולדה ב-15 בדצמבר. הבטחתי לה עוגה אבל במקום עוגה יצאה לי וואחד השתפכות ולזניה. מזל טוב שריקה(:  

לזניה עם עלי מנגולד וגבינות

 

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

פרוסות דקות קריספיות של קישואים עם פרמזן ותבלינים. נהדרות!

"היי מותק, באים להדלקת נרות? "
"לא!"
"מה לא??"
"לא וגם לא באים עד סוף חנוכה!"
"די! קרה משהו??"
"קרה?  צריך לקרות?? שנאכל עוד סופגנינות? איך המצאת את השם הזה אלוהים! מה את? מחייה השפה העברית?"
אני פורצת בצחוק במקום להיעלב
"רעה! לא המצאתי שם טוב?"
"לא טוב? רק מלחשוב עליו בא לי לאכול עוד אחת!"
"ילדים אחרים היו רצים לאמא. על  מה את מתלוננת?"
"כי עוד מעט אני לא אוכל לעבור בדלת!"
"טוב-טוב מבטיחה להכין משהו דיאטטי"
"אה כן? בלי קמח אבל עם חמאה וקצפת?"
נקרעת מצחוק. ראבק הילדים האלה.
"לא-לא אני ממש אשתדל בשבילך"
"אים תקשיבי טוב. לא מתוק ולא מטוגן שמעת??"
"המפקדת!!" אז פיזרתי בתבנית פרוסות קישואים דקותערבבתי פרורי לחם, פטרוזיליה ופרזמן ופזרתי מעליהןוהכנסתי לתנור עד שהפרמזן השחיםואז אמרתי למה שכבה אחת אם אפשר הרבה?לקחתי תבנית מאפינס ועשיתי ערמות של קישואים וביניהם שמתי התערובת והכנסתי לתנוריצאו צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן נהדרים!

צ'יפסים אפויים של קישואים עם פרמזן

 

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

סופגנינות קטנות מתוקות ועגולות, מלאות בגבינה עם טיפת קינמון, שאי אפשר להפסיק לאכול אותן ויש גם גירסה עם שוקולד!

לפני הכל – הכנתי לכם סרטון איך מכינים את הסופגנינות הנפלאות האלה:לפני שנים, דודה שלי טיילה עם הנכד שלה. עצרה אותה אישה, התפעלה מהתינוק ושאלה בן כמה הוא.
הילד היה בן שלושה שבועות, "חמישה חודשים" ענתה דודתי בלי למצמץ.
שנים הסיפור רץ אצלנו במשפחה ואנחנו צחקנו עליו.
צחקתי-צחקתי בום דפק לי בדלת. כשנכדי היה בן שלושה חודשים,
בעודי מטיילת איתו והוא בעגלה, נצמדה אלי אישה שאני לא מכירה, הסתכלה על הילד ואמרה:
"יה!! איזה תינוק יפה!! בן כמה הוא??"
בלי למצמץ עניתי "חמישה חודשים"
האישה בחדות פנתה עלי כועסת: "את פוחדת מעין הרע שלי??"
"למה? הוא לא נראה לך חמישה חודשים??" תקפתי בחזרה
האישה ישר מתרככת "וואלה צודקת! באמת נראה ככה אבל תקשיבי.."
פרצה במונולוג "הבת שלי ילדה לפני שלושה חודשים תינוקת במשקל ארבע קילו. הלכה לטיפת חלב השבוע,
שקלו את הילדה, אמרו לה התינוקת שוקלת תשע קילו.
תשע קילו! וואלה תאמיני לי ממלאה הילדה את העגלה בדיוק כמו זה.
אמרה לה האחות את חייבת לתת לילדה מטרנה דל שומן.
תגידי, את שמעת שיש מטרנה דל שומן?? אני לא ידעתי על זה!
אמרתי לה, מפיתום דיאטה לילדה? השתגעת?? היא תינוקת! תני לה לאכול כמה שהיא רוצה! תגידי, אצלכם גם אוכל מטרנה דל שומן?"
אני עוד בשוק מהווידוי, קצת המומה שאמרה על הילד "ממלא את העגלה" הפעם תפסה אותי לא מוכנה
"אממ..לא..הבת שלי מניקה"
"וואלה?? כל הכבוד! הבת שלי לא הסכימה! היום הילדים עושים מה שהם רוצים את לא יכולה להגיד להם מה לעשות. תדברי אל הקיר! וואלה רק שיהיו בריאים יותר מזה מה נגיד?"
"כלום. ממש כלום" המומה הלכתי  משם.
ממלא את העגלה!  חוצפנית! פסדר תגיד שהוא סופגניה, ניחא. ממלא-את-העגלה?? חו צ פ נ י ת!!אין מתכון שמתאים יותר לסיפור הזה
ממתכון של סופגניות ויש לי בשבילכם סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות, שמכינים בצ'יק צ'ק.
סופגנינות קטנות מתוקות ועגולות, מלאות בגבינה עם טיפת קינמון,
שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. תתחילו להכין, תשימו שעון תראו פחות מעשר דקות להכין.
אמרתי השנה אני לא מטגנת. אז אמרתי.
אחרי שהכנתי שמתי בצד כדי לצלם למחרת. אני והאופטימיות שלי. הצחקתם אותי. נעלמו. לא ראו אור יום!
ואם תסתכלו בתגובות תראו איך אנשים אהבו
וזה רעיון נהדר להכין עם הילדים!

סופגנינות גבינה מתוקות בעשר דקות

איך מכינים כפיות עם שוקולד

כפיות שוקולד שמנשנשים כאילו אין מחר

איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה?   אוכלים רק את הציפוי(: או בעברית – כפיות שוקולד.אני אוהבת להכין כפיות שוקולד. כפית שוקולד שבתוכה כמות קטנה של גאנש שוקולד.  זהו קינוח נהדר! אנשים מנשנשים כפיות כאילו אין מחר.   ראשית, מכינים כפיות. משתמשים בכפיות חד פעמיות. מניחים על צלחת כשהידית בקצה הצלחת על מנת שהכפית עצמה תהיה ישרה.   ומקשטים עם כל מה שיש.המתכון הזה קצר הצלחה עצומה. כפיות שוקולד. מה יותר פשוט להכין?   הנה עוד כפיות שוקולד. קבלתי תמונות מהתוצרים הנהדרים שלכם. הנה דוגמא(: 

כפיות שוקולד

מתכונים לשבועות

מחפשים מתכונים לשבועות? מבחר מתכונים לשבועות, עוגות גבינה, קישים, פשטידות, סלטים ועוד? היכנסו לאתר סוויט דולי ותמצאו מבחר  מתכונים איכותיים ובדוקים.

מתכונים לשבועות – עוגות גבינה, פשטידות, בלינצ'ס, מרקים, פסטות ומאפים. בואו להתכונן לשבועות עם המתכונים הכי טעימים שיש.

מתכונים לשבועות מתכונים הכי טעימים מתכונים לשבועות הכי מהירות שיש רק אצל סוויט דולי.

מתכונים לשבועות: מאכלים חלביים, מאפים עם גבינות, פשטידות עשירות וסלטים טעימים במיוחד.

ולסיום הארוחה: עוגות גבינה קוצרות מחמאות וקינוחים לחג שבועות.

מתכונים לשבועות