פשטידת מנגולד טבעונית

פשטידה מצויינת וטעימה לשבועות ובכלל

בשנה האחרונה אני נמנעת מאכילת מוצרי חלב.
נו ברור כשאני רואה עוגת גבינה מאד קשה לי להתאפק, אבל בגדול גיליתי שהחיים לא נוראים בלי מוצרי חלב.
כמובן שההתחלה היתה קשה.
להתחיל את הבוקר בלי נס עם חלב או-הו זה היה סיוט. אבל החיים המשיכו והכל בסדר. במשך הזמן גם גיליתי הרבה תחליפי גבינות שממש עוזרים לי בחיי היומיום.
בשנה שעברה זו היתה הפעם הראשונה שהתמודדתי עם שבועות בלי גבינות וחיפשתי אפשרויות אחרות ומצאתי.
אתם כבר יודעים שאני מאד אוהבת את עלי המנגולד ולכן הכנתי פשטידת מנגולד טבעונית. תודה לחברה הנהדרת שלי, דברת ויטיס שעזרה לי בהסברים.
חברימים, זוהי פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה טבעונית ומודה ומתוודה היא מצויינת! פשטידת מנגולד טבעונית.מבחן התוצאה היה כשהגיעה ד’ ואמרתי  לה, “הכנתי פשטידה תטעמי ותגידי מה דעתך”.
“עם מה הפשטידה? ” שאלה.
“מנגולד” עניתי
טעמה ד’ את הפשטידה ואמרה” טעיםםם!!”
אמרתי: “סבבה, פשטידת מנגולד טבעונית”
היא נדהמה. “אבל איך? מרגישים את הבולגרית!”
וזה בגלל שהשריתי את הטופו במשך הלילה במי מלח והם ספגו את המליחות.
לכן טעמם בפשטידה נטעם כמו בולגות. חברים, הצליח.
ההוכחה – היו עוד טעימות עוד לפני שצילמתי.
קל מאד להכין את הפשטידה והיא מומלצת מאד.  

פשטידת מנגולד טבעונית

 

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

פשטידת עלי מנגולד צמחונית מלאה בהצלחה

יום לאחר שפרסמתי את פשטידת עלי מנגולד צמחונית, נכנסתי לרשת חברתית גדולה ואני רואה את התמונה של הפשטידה.
הסתכלתי היטב על הפשטידה כי לא זכרתי שאני שמתי אותה שם ואכן מישהו עשה עבודה קלה.
האיש פשוט עשה העתק הדבק למתכון, העתק הדבק לתמונה וכתב שהוא הכין.
לא תגידו שינה משהו במתכון. כלום. העתק הדבק וזה שלו.
אחרי שפניתי לאותה רשת ברור שהורידו את המתכון אבל מאז אני מקפידה לשים את שמי על התמונות.
לא שיש בעיה להוריד לי את השם אבל בואו נגיד שזה קצת יותר קשה מ"העתקהדבק" לתמונה.
מה שכן, שימח אותי שמעתיקים ממני(:   לא יעזור כלום. מה שלא תעשי, הילדים שלך יגידו לא עשית טוב.כבר יודעת מה היה מצפה לי אם הייתי מתייגת אותם או קוראת להם בשמם המלא, אבל פנינו ל – דיאט דולי.
יום שני היום וזהו יום שכולו הצלחה בדרך של דיאט דולי.
אני מאד אוהבת את עלי המנגולד. יש משהו בחמצמצות העדינה שלהם שתמיד משאיר אצלי טעם של עוד.  הפעם החלטתי להכין פשטידת עלי מנגולד צמחונית  בעצם, כשאני חושבת על זה,  כבר הכנתי תבשיל מנגולד עם בורגול   ופשטידת מנגולד טבעונית אבל הפעם רציתי משהו קליל והטופו עזר. אם משרים לילה קודם את הטופו בשתי כוסות מים עם 6 כפיות מלח, בבוקר מתקבל טופו שמזכיר בטעמו גבינה מלוחה. אבל מאד מלוחה.
האמת,  בלי הטופו זה בכלל כלום קלוריות אבל הטופו מוסיף לפשטידה טעם. אני יודעת שיש אנשים שטופו לא מדבר אליהם, הייתי שם.
היום הטופו  משמש לי תחליף מצויין לגבינה. לחברי שאינם אוהבים טופו אמליץ להחליף את הטופו בגבינה.פשטידת עלי מנגולד צמחונית. ובפינתנו קוראינו כותבים:

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

מרק טפיוקה עם קיוי

קינוח טבעוני-פרווה מרענן וטעים

"אמא, מה את עושה מול המקרר?"
"בודקת מה יש וחושבת מה להכין לכם קינוח"
"מה את מתכננת?"
"יש לי פרג, אולי אכין פרפה"
"מה דעתך להכין את הקינוח עם הטפיוקה, המרענן הזה, שהכנת פעם עם מלון?"
"רעיון מצוין!"
פותחת את מגירת הפירות כולי אושר, טא-דם! אין מלון. אבל! יש קיווי.במזווה אני מגלה קרייסס נוסף.
"אין לי חלב קוקוס!!!" אני צועקת
"אבל יש לך קוקוס טחון!" צועק לי בחזרה הקניין
אלה. אי אפשר להזיז אותם מהכורסה באמצע היום.
אז הסתדרתי. נו מה. שלא נכין לילדה מה שביקשה?? לפקיסטן בהליכת פיק-פק אלך בשבילם. מתכון למרק טפיוקה עם קיוי. קינוח מרענן ונהדר.

 מרק טפיוקה עם קיוי

פשטידת כרובית

פשטידת כרובית דיאטטית וטעימה אש!

בכרובית יש 25 קלוריות במאה גרם. נכון, היא לא הכי יפה בעולם. היא לא ממש מהממת בתמונה, אבל! היא דיאטטית וטעימה אש! הטוויסט שלה בפלפל השחור הגרוס שמרגישים אותו בכל ביס. כמעט כלום עבודה ויש לכם פשטידה.

פשטידת כרובית.

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

בצק עלים במילוי מנגולד וגבינות. קריספי וחלומי!

אחד מזיכרונות הילדות החזקים שלי, נונה פקימה ותבנית הבורקיטס.

נונה פקימה היתה אמא של אבא שלי.
אני חושבת שזה היה ביום שישי או שבת כשהייתה מתייצבת אצלנו בבית, אחרי שהלכה ברגל, מהעיר התחתית ועד קריית אליעזר.
העיקר להביא לאוג’ו פרטו שלה (תרגום ספונטני מספרדית הבן המועדף),
בנה הבכור, זה שנשמה עפר רגליו, אבא שלי, בורקיטס לשבת.
אני זוכרת תבנית שחורה מרובעת כזו עם טיפטופי נקודות לבנות, מכוסה במפית.
הנונה, מוחה אגלי זיעה קלים סביב מצחה במטפחת בד, נכנסת לבית עם התבנית. במושגים של היום נראה הזוי, מי ילך קילומטרים עם תבנית בורקס בידיים?? כן, היא צעדה ועוד איך צעדה.
מי שמתקרבת אליה בפסיעות ריקוד זו כמובן אחותי.
כמו שאני מערבבת שוקולד בעיניים עצומות, היא מכינה בורקס בעיניים עצומות ויד אחת קשורה לאחור. אצלי לעשות בורקס
זה בצק למטה, בצק למעלה,
אוספת מהמקרר כמה סוגי גבינות, מערבבת עם ביצה, כלום עבודה ונאכל פצצה.הפעם, החלטתי להשקיע.
גם אני רוצה “גולגול” כמו של אחותי.
החלטתי להכין צ'וקור עלי מנגולד.
אחרי שהכנתי נותר בצק ולכן הכנתי צ'וקור עלי מנגולד וצ'וקור עם גבינה
כדי שלא יהיו פשלות התקשרתי אל הכוהנת הגדולה ושאלתי, מה הכמות המדוייקת של הגבינה המלוחה בה היא משתמשת.
“קלופ” אמרה לי –KALOP
פרצתי בצחוק.
שנים שלא שמעתי את המושג הזה בספרדית, והנה זו, שהכל אצלה מדוד, אומרת לי קלופ!!
“מה את צוחקת?” נעלבה,
“ככה נונה פקימה היתה אומרת, תשימי קלופ של גבינה בולגרית עם ביצה"
ככה קוראים לגוש הגבינה המלוחה. פעם, ככה היו קונים במכולות, קלופ של גבינה מתוך פח!
"את מרגיזה אותי. יש לך גבינת פטה בבית?”
“את מתכוונת גבינה מלוחה?”
“תגידי את  אחותי???”
“יש!!” אני נקרעת מצחוק “יש גבינה בולגרית!!”
“גבינה בולגרית 5% זה מעולה”
“ואם יש לי 24% גם יצא טוב?..”
“ותוסיפי שתי כפות גבינה לבנה”
“אין לי גבינה לבנה יש רק קוטג’”
“לא היה קוטג’ בסלוניקי! היתה רק גבינה לבנה!! לא יכולה איתך יותר, ביי!” חברימים, נשבעת, גם עם קוטג’,  יצא מצויין!!
צ'וקור עלי מנגולד עם גבינהראשית , נכין את המוצרים.
מבשלים את המנגולד עד שהעלים נעשים רכים.
מסננים, סוחטים אותם, קוצצים דק דק
ושמים בקערה עם הגבינות, הקוטג’ והביצה ומערבבים הכל לעיסה אחידה.פותחים את הבצק וחותכים לחצי ומרדדים להכי דק שאפשר.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.מגלגלים את הבצק כמו רולדה.
אם השארתם את הניילון כמו שאני משאירה, שלב הגלגול מאד קל אבל כמובן בסוף לקלף את הניילון מהבצק.
קבלתם נקניק ארוך.
עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
בתמונה: נכדתי הסו-שפית בת ה-3.5 מורחת להפליא את הביצהואחרי שהכנתי צ'וקור עלי מנגולד עם גבינה
מהבצק הנותר הכנתי צ'וקור עם גבינהכמו שאתם רואים בתמונה גם לצ'וקור הזה היתה הצלחה נהדרת והוא יצא מעולה!לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים והכי חשוב –
כמו בכל משפחה טובה שמקושרת בווטאפ השכם והערב,
נשלחה התמונה של הצ’וקור .
ותודה לאחיינתי המדהימה קרן שנתנה לי את הכותרת המושלמת לפוסט.

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

מתכונים לשבועות