קינוח שוקולד מושחת

שלוש שכבות של מוס המופרדות בפירורי עוגת שוקולד. פצצת טעמים בפה

יש קינוחים שמכינים מסיבה אחת. להרשים את האורחים.
תסכימו איתי שהקינוח הזה עושה את העבודה. קינוח שוקולד מושחת
  קינוח שוקולד מושחת מכינים בכלי הורס שמגישים לשולחן. שכבות של עונג עם פירורי עוגה ביניהן. כמה הערות לפני שמתחילים: 1. אם אתם בעניין של ספירת קלוריות, חבל, זה לא בשבילכם(: 2. בין השכבות פוררתי עוגת שוקולד על מנת שהפירורים יפרידו בין המוסים. ככה  המרקם הפירורי נספג במוס והטעמים מתערבבים בפה. 3. אחרי שאתם מכינים כל שכבת מוס, שימו את הכלי במקרר. 4. השכבה האחרונה של המוס שוקולד הלבן זקוקה לזמן. צריך להמיס השמנת והשוקולד הלבן לפחות 4-5 שעות מראש. כדי שיהיה ברור, סידרתי בשבילכם את התמונה עם פירוט השכבות מההתחלה ועד הסוף, שכבה אחרי שכבה.ובפינתנו קוראינו כותבים בבקשה: 

קינוח שוקולד מושחת

עוגה בתוך כוסית

שכבות של קרם מופרדות בפרורי עוגיות לוטוס וגאנש שוקולד

בזמן האחרון יש אצלנו אובססיה קלה לעוגת הביסקויטים המפורסמת עם הקרם והשוקולד מעל.
כשאני אומרת אובססיה
אני מתכוונת לילדה שהיא בחודש התשיעי
ושולחת לי סמס בארבע בבוקר שחלמה על העוגיות עם הקרם הזה.
לא נכין? נכין! באבו-אה נכין! הפעם, החלטתי אחרת.
מאחר ואני משתגעת על קינוחי כוסות
החלטתי להכין את אותה עוגה אבל בכוסית.
עוגה בתוך כוסית.
בכוסית הכל מדוד, אח”כ לא צריך ליישר את העוגה, הכל מסודר. האמת שגם בגלל שלא היה לי פתי בר
שמתי עוגיות לוטוס מה שהתברר בדיעבד כהצלחה אדירה.
הרטיבות של הקרם עם פרורי העוגיות יצרו טעם חדש ומפתיע.

עוגה בתוך כוסית

פרפה חלבה לעצלנים

פרפה חלבה, שני מוצרים, עשר דקות ויש לכם קינוח חלומי

הבעיה בפרפה חלבה לעצלנים, שהוא עוד לא מגיע לשולחן כבר הוא נעלם.
מאז שאני מחויבת אליכם, מסכנים בני הבית. מוציאה את הפרפה, מסדרת יפה על הצלחת, מסובבת את הגב לשניה להביא ת’נייד, נעלם אחד. “הלו!!! מי אכל?? אני צריכה לצלם!!” בהתחלה עוד שיחקו אותה נחמדים, בסופ”ש הזה יצא המרצע מן הפריזר. באמאשלךתעזביאותנועםהשטויותשלךותביאילאכול.פרפה חלבה לעצלנים מתחיל בזה שנוסעים לטיול לירושלים העתיקה, מסתובבים בשוק, מגיעים לבוטיק החלבה, עומדים מרותקים ולא יודעים מה לבחור.
כמובן שאי אפשר לחזור בלי חלבה אז קניתי נתח של חלבה עם פירות יבשים בתוכו.
גם אחרי שחילקתי לכל מאן דבעי, עדיין נשארה חלבה במקרר.
כבר שבועיים היא מסתכלת עלי, אני מסתכלת עליה.
אני אומרת לה כמה שהיא בטוח לא טעימה, כי אם אחסל אותה אהיה לא רק דוב אלא דוב-הדובים.
השבוע הגיעה שעתה.ותראו מה מצאתי לילה אחד בשוטטות ברשת. הפתעה!

פרפה חלבה לעצלנים

פשטידת מנגולד טבעונית

פשטידה מצויינת וטעימה לשבועות ובכלל

בשנה האחרונה אני נמנעת מאכילת מוצרי חלב.
נו ברור כשאני רואה עוגת גבינה מאד קשה לי להתאפק, אבל בגדול גיליתי שהחיים לא נוראים בלי מוצרי חלב.
כמובן שההתחלה היתה קשה.
להתחיל את הבוקר בלי נס עם חלב או-הו זה היה סיוט. אבל החיים המשיכו והכל בסדר. במשך הזמן גם גיליתי הרבה תחליפי גבינות שממש עוזרים לי בחיי היומיום.
בשנה שעברה זו היתה הפעם הראשונה שהתמודדתי עם שבועות בלי גבינות וחיפשתי אפשרויות אחרות ומצאתי.
אתם כבר יודעים שאני מאד אוהבת את עלי המנגולד ולכן הכנתי פשטידת מנגולד טבעונית. תודה לחברה הנהדרת שלי, דברת ויטיס שעזרה לי בהסברים.
חברימים, זוהי פעם ראשונה שאני מכינה פשטידה טבעונית ומודה ומתוודה היא מצויינת! פשטידת מנגולד טבעונית.מבחן התוצאה היה כשהגיעה ד’ ואמרתי  לה, “הכנתי פשטידה תטעמי ותגידי מה דעתך”.
“עם מה הפשטידה? ” שאלה.
“מנגולד” עניתי
טעמה ד’ את הפשטידה ואמרה” טעיםםם!!”
אמרתי: “סבבה, פשטידת מנגולד טבעונית”
היא נדהמה. “אבל איך? מרגישים את הבולגרית!”
וזה בגלל שהשריתי את הטופו במשך הלילה במי מלח והם ספגו את המליחות.
לכן טעמם בפשטידה נטעם כמו בולגות. חברים, הצליח.
ההוכחה – היו עוד טעימות עוד לפני שצילמתי.
קל מאד להכין את הפשטידה והיא מומלצת מאד. כאמור, את הטופו להכנת פשטידת מנגולד טבעונית השריתי בלילה במי מלח.
השתמשתי ב-2 כפיות מלח על כל כוס מים.
אני מציעה להרתיחה מעט מים להמיס את המלח ולערבב את הכל שהמלח ימס במים.
להשרות את הטופו מכוסה כולו במים המלוחים על מנת שיספוג את המליחות. לעוד מתכונים טבעונים / צמחוניים רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני  פשטידת מנגולד טבעונית  

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

פשטידת עלי מנגולד צמחונית מלאה בהצלחה

יום לאחר שפרסמתי את פשטידת עלי מנגולד צמחונית, נכנסתי לרשת חברתית גדולה ואני רואה את התמונה של הפשטידה.
הסתכלתי היטב על הפשטידה כי לא זכרתי שאני שמתי אותה שם ואכן מישהו עשה עבודה קלה.
האיש פשוט עשה העתק הדבק למתכון, העתק הדבק לתמונה וכתב שהוא הכין.
לא תגידו שינה משהו במתכון. כלום. העתק הדבק וזה שלו.
אחרי שפניתי לאותה רשת ברור שהורידו את המתכון אבל מאז אני מקפידה לשים את שמי על התמונות.
לא שיש בעיה להוריד לי את השם אבל בואו נגיד שזה קצת יותר קשה מ"העתקהדבק" לתמונה.
מה שכן, שימח אותי שמעתיקים ממני(:   לא יעזור כלום. מה שלא תעשי, הילדים שלך יגידו לא עשית טוב.כבר יודעת מה היה מצפה לי אם הייתי מתייגת אותם או קוראת להם בשמם המלא, אבל פנינו ל – דיאט דולי.
יום שני היום וזהו יום שכולו הצלחה בדרך של דיאט דולי.
אני מאד אוהבת את עלי המנגולד. יש משהו בחמצמצות העדינה שלהם שתמיד משאיר אצלי טעם של עוד.  הפעם החלטתי להכין פשטידת עלי מנגולד צמחונית  בעצם, כשאני חושבת על זה,  כבר הכנתי תבשיל מנגולד עם בורגול   ופשטידת מנגולד טבעונית אבל הפעם רציתי משהו קליל והטופו עזר. אם משרים לילה קודם את הטופו בשתי כוסות מים עם 6 כפיות מלח, בבוקר מתקבל טופו שמזכיר בטעמו גבינה מלוחה. אבל מאד מלוחה.
האמת,  בלי הטופו זה בכלל כלום קלוריות אבל הטופו מוסיף לפשטידה טעם. אני יודעת שיש אנשים שטופו לא מדבר אליהם, הייתי שם.
היום הטופו  משמש לי תחליף מצויין לגבינה. לחברי שאינם אוהבים טופו אמליץ להחליף את הטופו בגבינה.פשטידת עלי מנגולד צמחונית. ובפינתנו קוראינו כותבים:

פשטידת עלי מנגולד צמחונית

מתכונים לשבועות

מחפשים מתכונים לשבועות? מבחר מתכונים לשבועות, עוגות גבינה, קישים, פשטידות, סלטים ועוד? היכנסו לאתר סוויט דולי ותמצאו מבחר  מתכונים איכותיים ובדוקים.

מתכונים לשבועות – עוגות גבינה, פשטידות, בלינצ'ס, מרקים, פסטות ומאפים. בואו להתכונן לשבועות עם המתכונים הכי טעימים שיש.

מתכונים לשבועות מתכונים הכי טעימים מתכונים לשבועות הכי מהירות שיש רק אצל סוויט דולי.

מתכונים לשבועות: מאכלים חלביים, מאפים עם גבינות, פשטידות עשירות וסלטים טעימים במיוחד.

ולסיום הארוחה: עוגות גבינה קוצרות מחמאות וקינוחים לחג שבועות.

מתכונים לשבועות