מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות, שכבות חצילים אפויים עם גבינות, מוסקה נהדרת לקיץ

אם עוד לא ידעתם אני בת למשפחה יווניה ואצלנו מוסקהזה אחד מהמאכלים המעודפים.
לכבוד הקיץ החלטתי להכין מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות.
כדי שיהיה גם מהיר הכנה, בכל זאת קיץ, הכנתי את החצילים אפויים בתנור
ותוכלו לראות כאן איך מכינים חצילים אפויים בתנור
רק ללחוץ – איך מכינים חצילים אפויים בתנור
בזמן שהחצילים נאפו הכנתי את תערובת הגבינות.
כשהחצילים יצאו מהתנור, פיזרתי שכבה על התבנית
מחצית מכמות הבלילה של הגבינות מרחתי על החצילים,
עוד שכבת חצילים, למעלה מרחתי את יתרת בלילה הגבינות
ולתנור לאפיה.מתכון מדוייק תוכלו למצוא באתר "השףהלבן" – רק ללחוץ על השורה מתחת
מתכון מוסקה עם גבינות מלוחות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים צמחונים/טבעוניים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

 

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות חלומי עם סרטון הדרכה שמתאים במיוחד לימות הקיץ

השבוע מתקשרת אלי חברה ואומרת לי תשמעי, יש לך מאפה באתר שאני לא מפסיקה להכין.
הכנתי בשבועות את המאפה ומאז כל שבוע אני מכינה והוא נהפך ללהיט.
הוא קל הכנה, טעים, מחסלים אותו פה בלי הכרה, כאלה מתכונים אני אוהבת! ככה נולד מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות.
שתי קופסאות גבינה, ביצה אחת ועלי פילו.
הקיץ הוא זמן שאנחנו רוצות להכין דברים קלים להכנה וטעימים
והמאפה הזה הוא קל הכנה מאד.
החלטתי שהגיע הזמן שתוציאו את הפחד מהראש שקשה לעבוד עם עלי פילו, ממש ממש לא.
לצורך העניין הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את המאפה.כמו שראיתם, פותחים את העלים ומכסים במגבת מטבח.
לוקחים כל פעם עלה אחד מורחים עליו מהבלילה ומכינים את המאפה.
כשהוא יוצא מהתנור הוא פשוט שוס!
לא צריך סכין, לא צריך מזלג
בגלל צורת קיפול הדפים הוא מתפרק בקלות.
אלוהים כמה טעים!!
את המאפה הכנתי בתבנית 24.
מורחים עלי פילו בשמן או מרססים עם ספריי שמן ועל חצי עלה מורחים מעט מהבלילה.
מקפלים את הדף לחצי ואת כל הדף מקפלים בצורת מניפה או פשוט מכווצצים.
את הדף הראשון מקפלים לעיגול בצורת פרח ושמים בתבנית באמצע.ככה ממלאים את כל התבנית עם עלי הפילו.
מורחים על עלי הפילו מעל חלמון או ביצה טרופה ומפזרים שומשום.מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
או עד שעלי הפילו נהפכים לשחומים והבצק נהפך לפריך ומתפצפץ.מאפה קל להכנה וטעים טעים לימות הקיץ!
אם אתם מחפשים עוד מאפים קלי הכנה לימות הקיץ
רק ללחוץ כאן – מאפים מלוחים ולחמים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת

עיגולים של גבינת עזים מטוגנת תמיד נעלמים ראשונים ממגש האירוח כמה שהם טעימים

אחד המאכלים הטעימים שתמיד נעלמים בחג
זה המגש של הגבינת פרומעז מטוגנת.
זה מצויין לחגים אבל נגיד יש לכם אורחים בשבת בבוקר
ואתם מגישים להם בורקס או פשטידות וקישים של גבינה
העיגולים של הגבינת עזים עושה את העבודה
קל להכין וזה ממש טעים.העיגולים הקטנים מצופים בפרורי לחם
כמו שניצלים קטנים
כל אחד בא לוקח אחד והולך
תמיד אותו הסיפור המגש הזה נעלם ראשון.
אפילו בזמן שצילמתי את המגשים
אנשים עברו ולקחו לי ולא עזר לי לצעוק שאני מצלמת.
העיגולים של הפרומעז המטוגנת פשוט נעלמים.
זה גם כלום עבודה בתכלס
ושווה כל ביס.
חותכים את הפרומעז לפרוסות
טובלים בביצה ופרורי לחם בדיוק כמו שניצל ומטגנים.
טעים טעים
ומתאים מאד לארוחות חג וחגיגיות.

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת

 

מתכון לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות

שבלולי בצק עלים ממולאים עם מנגולד וגבינות זה החיים! הo הורסים בטעמם וחלומיים. כשהם יוצאים מהתנור אי אפשר להפסיק לאכול אותם.

אנחנו במשפחה מאד אוהבים בורקס ובאתר השף הלבן פורסם מתכון שלי
לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות. מתכון טעים-טעים שקל להכין
לתוכלו לראות כאן את סרטון ההדרכה:את המתכון לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות תוכלו למצוא כאן:
רק ללחוץ על השורה הורודה למטה השף הלבן – מתכון לשבלולי מנגודל עם גבינות  ואם אתם רוצים עוד מתכונים לבורקס רק ללחוץ
מאפים מלוחים ולחמים  

מתכון לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות

סוויט דוּלי פותחת שולחן לשבועות

שולחן החג שלנו בשבועות. התפריט שלנו לסלטים, מנה ראשונה, תוספות וקינוחים. חג שמח!

אחותי שולחת לי ווטסאפ
"תפתחי את האלבום המאכלים שלך לשבועות ותתקשרי"
"מה עכשיו?"
" צריך להכין תפריט לחג. קדימה"
אז כן, זה לא מספיק שאני מלרלרת פה ברשת בסוף אני צריכה גם להכין.
היתרון, לאחותי יש "ספר הבית".
לפני כל ארוחת חג, היא כותבת בספר את התפריט, כמה אנשים מוזמנים,
ולאחר הארוחה כותבת מה אהבו, מה נשאר ומסקנות.
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הצבעונית
או על התמונה "אוקי. אז עם מה נתחיל?"
"הבת שלך מאד אוהבת סלטים נכין סלט. איזה סלט נכין?"
נכין  סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה"כתוב לי פה שסלט הדלעת חוסל!"
"מצויין יהיה סלט דלעת עם נבטי חמניה"
"את יודעת שעד היום הם לא יודעים שזו דלעת, הם בטוחים שזה גזר"
"שיחשבו, מה אכפת לנו, העיקר שאוכלים"
שני סלטים מספיקים. לא עושים יותר!
סלט דלעת עם נבטי חמניה
"כתוב לי שהטורטיות עם הסלמון חוסל גם"
"מצויין זו תהיה מנה ראשונה "
מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

"למנה ראשונה נכין
גבינת פרומעז מטוגנת"

"זו לא מנה ראשונה את זה נשים על השולחן,
למנה ראשונה שבעלך יכין סלמון. בשנה שעברה חוסל!"
שמעתם? שבעלך יכין! אלוהים! מזל שהוא לא קורא פה.
דג סלמון בתנור"וברור לך שאת מכינה גם את התפוחי אדמה שלך"
"אני לא! מהזה לחתוך תפוחי אדמה ולשים בתנור?"
"אצלי הם לא יוצאים טעים כמו אצלך. את מכינה!"
"תכיני תבנית אחת של תפוחי אדמה בתנור""ותבנית אחת תכיני עם המעוכים"
תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור"מה עם ברוקס? הילדים שלך יהרגו אותך אם לא תכיני"
"אל תדאגי אכין בורקס עם תרד
הם יאכלו את זה יחיד עם הצזיקי"
בורקס עם תרד ומתכון לצזיקי
"ספרתי בשנה שעברה הכנתי אותם קטנים, גמרו הכל!"
"פגאנס! איזה עוד את מכינה?"
"בורקס עם חצילים. גם אלה נגמרו."
בורקס עם חצילים"רגע! ולא תכיני את הקיש היפה הזה שפירסמת?"
"הגזמת! זה כבר המון אוכל"
"אבל אחרי שהכנת שלחת לילדים ולא טעמתי נורא בא לי עליו"
"טוב טוב נודניקית אכין!"
קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות"רגע! ומה הילדים יאכלו? אין להם כלום!"
"את תכיני להם לחמניות זיתים מהירות הם משתגעים על זה"
לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות"ואני אכין להם פתיתים"
מתכון לפתיתים מושלמים בלי טעם למות
"טוב הגענו למתוקים.
כבר ייבשת את האורז לסוטלץ? אם לא זה הזמן"
סוטלץ – תבשיל אורז עם חלב"אני מכינה סוטלץ את מכינה קרם ברולה"
"מה פתאם קרם ברולה?!"
"בלי ויכוחים אני מתה על זה"
קרם ברולה
"ותכיני גם את העוגת גבינה האלוהית שלך.
חשבת שתצאי בלי עוגה?"
עוגת גבינה אלוהית"זהו. אני לא מכינה יותר כלום!"
"כן כן שמענו אותך.
נחכה ליום שלישי כשתתקשרי אלי בצהרים ותגידי
המקרר שלי מלא עם מוס
תשלחי את אמנון כי אין לי מקום במקרר."
"לא יקרה!"
"כל שנה את אומרת וכל שנה את מכינה.
הבן שלך בלי שוקולד לא מעביר ארוחה"
מוס שוקולד משני מצרכים
"ביי אחותי! היה לי מאד נעים לדבר איתך!"

סוויט דולי פותחת שולחן לשבועות

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכונים לשבועות