מתכון לבורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

תוכלו לראות את הסרטון איך מכינים בורקס גבינה בצורת שבלול כאן:שישי בבוקר אני במטבח והנייד מזמזם,
אני פותחת את ההודעהאז הם למדו את השיטה איך להפעיל אותי
אבל הפעם החלטתי להתחכם.
אני לא הולכת להכין את הבורקס הגברת בכבודה ובעצמה תכין.
מכיוון שהם היו אמורים להגיע לצהריים בשישי החלטתי שזה זמן מצויין
ללמד את הילדה איך מכינים בורקס גבינה.
בפעם הבאה לא יהיו לה תירוצים בנוסח "לא יודעת, לא מכירה, אכלו לי שתו לי"
הכנתי מצרכים, העמדתי אותה מול המצלמה,
נתתי הוראות והיא הכינה בורקס שבלול גבינה.
יצא אש!   אם עובדים בשיטה מסודרת זה קל.
גבינה מלוחה, גבינה לבנה וביצה מערבבים בקערית
מרדדים ריבוע בצק עלים.
אני אוהבת להשאיר את הניילון מתחת לבצק
כי כך יותר קל להרים בהתחלה את הבצק לגלגול.
מורחים על הבצק את התערובת של הגבינות
ומעל מפזרים גבינה צהובה מגורדת.
מגלגלים לנקניק ארוך ולאחר מכן לשבלול עגול
ומכניסים לתבנית
מצפים בביצה ושומשום ולתנור.בורקס גבינה בצורת שבלול שיצא מהתנור טעים אש!
מחבילת של בצק עלי מוכן
ניתן להכין שני שבלולים.
אפשר להכין גם נקניק ארוך ולפרוס לפרוסות.
את הפרוסות להניח על תבנית אפיה למרוח ביצה ושומשום למעלה
ולאפות. יוצא פנטסטי!ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לבורקסים רק ללחוץ כאן
מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

מתכון לבורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

קערת יוגורט עם מלפפונים קצוצים ושום הצזיקי שמלווה כל ארוחת שבת וחג אצלנו

בתור ילדה שגדלה בבית של מטבח סלוניקאי עם בורקס בשבת בבוקר,
ליד הבורקסים תמיד עמדה קערת צזיקי ואני זוכרת
את אחי הגדול עליו השלום, טובל את הבורקס בצזיקי.
עד היום כשהצזיקי על השולחן, הילדים מעבירים את הקערה מצד לצד.
אחותי בדרך כלל מכינה צלחות קטנות כדי שכל אחד ימזוג לו לצלחת. למי שלא יודע צזיקי זוהי תערובת של יוגורט עם מלפפונים קצוץ דק-דק
והמון המון שום כתוש.
מאכל חובה ליד הבורקס אצלנו.
הנה דוגמא – מצאתי תמונה של הצזיקי והבורקס ביחדהצזיקי יש לו מקום של כבוד בשולחן השבת או בשולחן החג אצלנו
ואצלנו אוהבים אותו מאד.
הסוד בהכנת צזיקי כדי שלא יצא כמו נוזל להשתמש ביוגורט סמיכים.
קל מאד להכין.
קוצצים את המלפפונים דק דק כותשים המון שום
ומערבבים ביחד.
יכולים להוסיף שמיר מי שרוצה לטעם
אבל אצלנו בבית זה לא היה נהוג.
אבא שלי היה מכין קערות של הצזיקי והריח של השום
היה מתפשט בכל הבית.
טעים טעים! ואם אתם מחפשים מתכונים לבורקס שאוכלים ליד הצזיקי רק ללחוץ
מאפים מלוחים ולחמים

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות, שכבות חצילים אפויים עם גבינות, מוסקה נהדרת לקיץ

אם עוד לא ידעתם אני בת למשפחה יווניה ואצלנו מוסקהזה אחד מהמאכלים המעודפים.
לכבוד הקיץ החלטתי להכין מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות.
כדי שיהיה גם מהיר הכנה, בכל זאת קיץ, הכנתי את החצילים אפויים בתנור
ותוכלו לראות כאן איך מכינים חצילים אפויים בתנור
רק ללחוץ – איך מכינים חצילים אפויים בתנור
בזמן שהחצילים נאפו הכנתי את תערובת הגבינות.
כשהחצילים יצאו מהתנור, פיזרתי שכבה על התבנית
מחצית מכמות הבלילה של הגבינות מרחתי על החצילים,
עוד שכבת חצילים, למעלה מרחתי את יתרת בלילה הגבינות
ולתנור לאפיה.מתכון מדוייק תוכלו למצוא באתר "השףהלבן" – רק ללחוץ על השורה מתחת
מתכון מוסקה עם גבינות מלוחות ואם אתם מחפשים עוד מתכונים צמחונים/טבעוניים
רק ללחוץ כאן – טבעוני/צמחוני

מוסקה צמחונית עם גבינות מלוחות

 

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות חלומי עם סרטון הדרכה שמתאים במיוחד לימות הקיץ

השבוע מתקשרת אלי חברה ואומרת לי תשמעי, יש לך מאפה באתר שאני לא מפסיקה להכין.
הכנתי בשבועות את המאפה ומאז כל שבוע אני מכינה והוא נהפך ללהיט.
הוא קל הכנה, טעים, מחסלים אותו פה בלי הכרה, כאלה מתכונים אני אוהבת! ככה נולד מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות.
שתי קופסאות גבינה, ביצה אחת ועלי פילו.
הקיץ הוא זמן שאנחנו רוצות להכין דברים קלים להכנה וטעימים
והמאפה הזה הוא קל הכנה מאד.
החלטתי שהגיע הזמן שתוציאו את הפחד מהראש שקשה לעבוד עם עלי פילו, ממש ממש לא.
לצורך העניין הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את המאפה.כמו שראיתם, פותחים את העלים ומכסים במגבת מטבח.
לוקחים כל פעם עלה אחד מורחים עליו מהבלילה ומכינים את המאפה.
כשהוא יוצא מהתנור הוא פשוט שוס!
לא צריך סכין, לא צריך מזלג
בגלל צורת קיפול הדפים הוא מתפרק בקלות.
אלוהים כמה טעים!!
את המאפה הכנתי בתבנית 24.
מורחים עלי פילו בשמן או מרססים עם ספריי שמן ועל חצי עלה מורחים מעט מהבלילה.
מקפלים את הדף לחצי ואת כל הדף מקפלים בצורת מניפה או פשוט מכווצצים.
את הדף הראשון מקפלים לעיגול בצורת פרח ושמים בתבנית באמצע.ככה ממלאים את כל התבנית עם עלי הפילו.
מורחים על עלי הפילו מעל חלמון או ביצה טרופה ומפזרים שומשום.מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
או עד שעלי הפילו נהפכים לשחומים והבצק נהפך לפריך ומתפצפץ.מאפה קל להכנה וטעים טעים לימות הקיץ!
אם אתם מחפשים עוד מאפים קלי הכנה לימות הקיץ
רק ללחוץ כאן – מאפים מלוחים ולחמים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת

עיגולים של גבינת עזים מטוגנת תמיד נעלמים ראשונים ממגש האירוח כמה שהם טעימים

איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת?
אחד המאכלים הטעימים שתמיד נעלמים בחג, זה המגש של הגבינת פרומעז מטוגנת.
זה מצויין לחגים אבל נגיד יש לכם אורחים בשבת בבוקר
ואתם מגישים להם בורקס או פשטידות וקישים של גבינה
העיגולים של הגבינת עזים עושה את העבודה, קל להכין וזה ממש טעים.
היתרונות הנפלאים בגבינת פרומעז מטוגנת זוהי צורת ההגשה
שזה בעצם פינגר פוד, שהאורחים לוקחים מנה קצובה מראש והיא כל כך טעימה!איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת?
העיגולים הקטנים מצופים בפרורי לחם
כמו שניצלים קטנים
כל אחד בא לוקח אחד והולך
תמיד אותו הסיפור המגש הזה נעלם ראשון.
אפילו בזמן שצילמתי את המגשים
אנשים עברו ולקחו לי ולא עזר לי לצעוק שאני מצלמת.
העיגולים של הפרומעז המטוגנת פשוט נעלמים.
זה גם כלום עבודה בתכלס
ושווה כל ביס.
חותכים את הפרומעז לפרוסות
טובלים בביצה ופרורי לחם בדיוק כמו שניצל ומטגנים.
טעים טעים
ומתאים מאד לארוחות חג וחגיגיות.איך מכינים גבינת פרומעז מטוגנת  

מתכונים לשבועות

מחפשים מתכונים לשבועות? מבחר מתכונים לשבועות, עוגות גבינה, קישים, פשטידות, סלטים ועוד? היכנסו לאתר סוויט דולי ותמצאו מבחר  מתכונים איכותיים ובדוקים.

מתכונים לשבועות – עוגות גבינה, פשטידות, בלינצ'ס, מרקים, פסטות ומאפים. בואו להתכונן לשבועות עם המתכונים הכי טעימים שיש.

מתכונים לשבועות מתכונים הכי טעימים מתכונים לשבועות הכי מהירות שיש רק אצל סוויט דולי.

מתכונים לשבועות: מאכלים חלביים, מאפים עם גבינות, פשטידות עשירות וסלטים טעימים במיוחד.

ולסיום הארוחה: עוגות גבינה קוצרות מחמאות וקינוחים לחג שבועות.

מתכונים לשבועות