מרק טפיוקה עם קיוי

קינוח טבעוני-פרווה מרענן וטעים

"אמא, מה את עושה מול המקרר?"
"בודקת מה יש וחושבת מה להכין לכם קינוח"
"מה את מתכננת?"
"יש לי פרג, אולי אכין פרפה"
"מה דעתך להכין את הקינוח עם הטפיוקה, המרענן הזה, שהכנת פעם עם מלון?"
"רעיון מצוין!"
פותחת את מגירת הפירות כולי אושר, טא-דם! אין מלון. אבל! יש קיווי.במזווה אני מגלה קרייסס נוסף.
"אין לי חלב קוקוס!!!" אני צועקת
"אבל יש לך קוקוס טחון!" צועק לי בחזרה הקניין
אלה. אי אפשר להזיז אותם מהכורסה באמצע היום.
אז הסתדרתי. נו מה. שלא נכין לילדה מה שביקשה?? לפקיסטן בהליכת פיק-פק אלך בשבילם. מתכון למרק טפיוקה עם קיוי. קינוח מרענן ונהדר.

 מרק טפיוקה עם קיוי

פשטידת כרובית

פשטידת כרובית דיאטטית וטעימה אש!

בכרובית יש 25 קלוריות במאה גרם. נכון, היא לא הכי יפה בעולם. היא לא ממש מהממת בתמונה, אבל! היא דיאטטית וטעימה אש! הטוויסט שלה בפלפל השחור הגרוס שמרגישים אותו בכל ביס. כמעט כלום עבודה ויש לכם פשטידה.

פשטידת כרובית.

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

בצק עלים במילוי מנגולד וגבינות. קריספי וחלומי!

אחד מזיכרונות הילדות החזקים שלי, נונה פקימה ותבנית הבורקיטס.

נונה פקימה היתה אמא של אבא שלי.
אני חושבת שזה היה ביום שישי או שבת כשהייתה מתייצבת אצלנו בבית, אחרי שהלכה ברגל, מהעיר התחתית ועד קריית אליעזר.
העיקר להביא לאוג’ו פרטו שלה (תרגום ספונטני מספרדית הבן המועדף),
בנה הבכור, זה שנשמה עפר רגליו, אבא שלי, בורקיטס לשבת.
אני זוכרת תבנית שחורה מרובעת כזו עם טיפטופי נקודות לבנות, מכוסה במפית.
הנונה, מוחה אגלי זיעה קלים סביב מצחה במטפחת בד, נכנסת לבית עם התבנית. במושגים של היום נראה הזוי, מי ילך קילומטרים עם תבנית בורקס בידיים?? כן, היא צעדה ועוד איך צעדה.
מי שמתקרבת אליה בפסיעות ריקוד זו כמובן אחותי.
כמו שאני מערבבת שוקולד בעיניים עצומות, היא מכינה בורקס בעיניים עצומות ויד אחת קשורה לאחור. אצלי לעשות בורקס
זה בצק למטה, בצק למעלה,
אוספת מהמקרר כמה סוגי גבינות, מערבבת עם ביצה, כלום עבודה ונאכל פצצה.הפעם, החלטתי להשקיע.
גם אני רוצה “גולגול” כמו של אחותי.
החלטתי להכין צ'וקור עלי מנגולד.
אחרי שהכנתי נותר בצק ולכן הכנתי צ'וקור עלי מנגולד וצ'וקור עם גבינה
כדי שלא יהיו פשלות התקשרתי אל הכוהנת הגדולה ושאלתי, מה הכמות המדוייקת של הגבינה המלוחה בה היא משתמשת.
“קלופ” אמרה לי –KALOP
פרצתי בצחוק.
שנים שלא שמעתי את המושג הזה בספרדית, והנה זו, שהכל אצלה מדוד, אומרת לי קלופ!!
“מה את צוחקת?” נעלבה,
“ככה נונה פקימה היתה אומרת, תשימי קלופ של גבינה בולגרית עם ביצה"
ככה קוראים לגוש הגבינה המלוחה. פעם, ככה היו קונים במכולות, קלופ של גבינה מתוך פח!
"את מרגיזה אותי. יש לך גבינת פטה בבית?”
“את מתכוונת גבינה מלוחה?”
“תגידי את  אחותי???”
“יש!!” אני נקרעת מצחוק “יש גבינה בולגרית!!”
“גבינה בולגרית 5% זה מעולה”
“ואם יש לי 24% גם יצא טוב?..”
“ותוסיפי שתי כפות גבינה לבנה”
“אין לי גבינה לבנה יש רק קוטג’”
“לא היה קוטג’ בסלוניקי! היתה רק גבינה לבנה!! לא יכולה איתך יותר, ביי!” חברימים, נשבעת, גם עם קוטג’,  יצא מצויין!!
צ'וקור עלי מנגולד עם גבינהראשית , נכין את המוצרים.
מבשלים את המנגולד עד שהעלים נעשים רכים.
מסננים, סוחטים אותם, קוצצים דק דק
ושמים בקערה עם הגבינות, הקוטג’ והביצה ומערבבים הכל לעיסה אחידה.פותחים את הבצק וחותכים לחצי ומרדדים להכי דק שאפשר.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.מגלגלים את הבצק כמו רולדה.
אם השארתם את הניילון כמו שאני משאירה, שלב הגלגול מאד קל אבל כמובן בסוף לקלף את הניילון מהבצק.
קבלתם נקניק ארוך.
עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
בתמונה: נכדתי הסו-שפית בת ה-3.5 מורחת להפליא את הביצהואחרי שהכנתי צ'וקור עלי מנגולד עם גבינה
מהבצק הנותר הכנתי צ'וקור עם גבינהכמו שאתם רואים בתמונה גם לצ'וקור הזה היתה הצלחה נהדרת והוא יצא מעולה!לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים והכי חשוב –
כמו בכל משפחה טובה שמקושרת בווטאפ השכם והערב,
נשלחה התמונה של הצ’וקור .
ותודה לאחיינתי המדהימה קרן שנתנה לי את הכותרת המושלמת לפוסט.

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מי שלא אכל מאפה חצילים עם גבינה מלוחה עטופים בבצק נימוח  או בלדינו פסטל קון מרנג’נה, לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!

ב”רשת”  בפייסבוק פרסמו את המתכון שלי – מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה    תמיד אני אוהבת לקרא את התגובות של האנשים, הפעם חייכתי במיוחד.היו 56 שיתופים של אנשים ותראו את השיתוף של קרן הלפרין גרין. הרסה אותי(:    ומה הכי אהבתי? שאף אחד לא ערער על השם החדש שהצמדתי לבורקס.
בורקס משובח אבל ת’כלס  בורקס (: אז קבלו חברימים יקרים את המתכון מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה  שתדעו, מי שלא אכל מאפה חצילים וגבינה, או בלדינו פסטל קון מרנג’נה – לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!! החלום האולטימטיבי של המאפים.
חצילים טחונים יחד עם גבינה מלוחה, עטופים בבצק נימוח של פילו,
כשהמאפה יוצא חם מהתנור, דקות וזה נעלם.
זה פשוט הורס! ות’כלס כלום עבודה.  כה זה נראה מגולגל.  בתמונה זה עם גבינה/עלי מנגולד, אבל השיטה אותה שיטה. לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים ובפינתנו סוויט קבלי תמונה של המאפה שהכנתי לחג בזכותך – ווקשה:

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

עוגת מנגו לסוף הקיץ

עוגת ספוג רכה ועסיסית עם שכבת קצפת ופרוסות מנגו. אושר – מזל טוב!

לפני כחמש שנים פגשתי את האושר הפרטי שלי.
קוראים לה אושרה ואלוהים זרק לי אותה לחיים בדיוק בזמן המתאים עבורי.
נפגשנו במקום העבודה ומשם צמחה חברות של פעם בחיים.
השם שלה אושרה, אבל בשבילי היא אושר.
כשאני מדברת איתה אפילו אני קצת מתעייפת כי האנרגיות שלה זה אש ולהבה.
היא תזיז את כדור הארץ מהמקום-תגלגל אותו בסיבוב מהיר-תהפוך אותו ובאותו הזמן גם תענה לטלפונים תשלח מייל תחייך תכין קפה
ועוד כמה דברים ששכחתי מן הסתם לתאר. פעם אמרתי לה שאני זקוקה ל.. וכדור הרעם מתחיל להתגלגל מבלי שאפילו ביקשתי.
”רגע, אני מחפשת באינטרנט, הנה מצאתי, אל תגידי לי רגע, כבר מצאתי, הנה, תגידי לי רק מתי את רוצה ואזמין לך. הנה הזמנתי. את לא צריכה לעשות יותר כלום”בום! זו אושר.
היא היתה יד ימיני בעבודה.
הייתה לצידי כשהייתי צריכה אותה, גם כשלא הייתי צריכה אבל זה המשמעות של אושר, הוא שם.
כשהייתי זקוקה לשקט, ידעה מתי להניח לי, לתת לי את הזמן שלי.
“ביי אושרה!” היה סימן ההיכר להפסקה של שעה בינינו כשהיה מתחיל להיות דביק.
היא, בלי להיעלב ובלי להיפגע עם צחוק מתגלגל ועיניים מוארות חזרה תמיד.
ידעתי שאפשר לסמוך עליה לחלוטין והיא כולה – לב ענק של נתינה ואהבה.  אושר פרטי שלי, אהובתי הנצחית – מזל טוב.
אני אוהבת אותך מיליונים, מאחלת לך שהחיים יפנקו אותך באהבה כמו שרק מגיע לך ובכל הטוב שבעולם.
ביום הולדתך סוויט דוּלי, מקדישה לך את עוגת המנגו לסוף הקיץ. נשיקות אהובתי. עוגת מנגו לסוף הקיץ בנויה משלוש שכבות.
שכבת עוגת ספוג, שכבת קצפת עם אינסטנט פודינג וניל ופרוסות מנגו.
אתם יכולים במקום המנגו לשים איזה פרי שבא לכם
אני השתמשתי במנגו בצורת פרח.את המנגו יש לקלף, לפרוס לחצאים ואת החצאים לפרוס לפרוסות דקות.
את המנגו מניחים על העוגה מהחוץ כלפי פנים כשהמנגו חופפים אחד את השני.מכיון שהשתמשתי בשלושה מנגואים, הצבעים היו שונים
ולכן שיחקתי עם הפרוסות ליצור משחק צבעים.
הפרוסות הפנימיות צריכות להיות דקות בפריסה.כך נוצר לנו פרח של מנגו
בעוגת מנגו לסוף הקיץלפני שתרוצו למתכון על הגרלת הקיץ המתוקה שלי שמעתם?

 עוגת מנגו לסוף הקיץ

מתכונים לשבועות

מחפשים מתכונים לשבועות? מבחר מתכונים לשבועות, עוגות גבינה, קישים, פשטידות, סלטים ועוד? היכנסו לאתר סוויט דולי ותמצאו מבחר  מתכונים איכותיים ובדוקים.

מתכונים לשבועות – עוגות גבינה, פשטידות, בלינצ'ס, מרקים, פסטות ומאפים. בואו להתכונן לשבועות עם המתכונים הכי טעימים שיש.

מתכונים לשבועות מתכונים הכי טעימים מתכונים לשבועות הכי מהירות שיש רק אצל סוויט דולי.

מתכונים לשבועות: מאכלים חלביים, מאפים עם גבינות, פשטידות עשירות וסלטים טעימים במיוחד.

ולסיום הארוחה: עוגות גבינה קוצרות מחמאות וקינוחים לחג שבועות.

מתכונים לשבועות