עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי בצק

עוגת השזיפים של סבתא אהובה שהמתכון עובר במשפחה כבר שנים

התארחתי אצל חברתי האהובה טלי שכבר הכרתם אותה כשהכינה עוגת שמרים עם תפוחי עץ צימוקים וקינמון,
וטעמתי אצלה עוגת שזיפים חלומית.
אתם מכירים את זה שאתם רואים עוגה, נו עוגת שזיפים אבל אז הביס בפה עושה לכם בבת אחת נעים בכל הגוף?! אז זו העוגה!
בצק פריך, שזיפים, שכבת קצף ביצים עדינה וחלומית שנמסה בפה ועל המרנג פרורי בצק, עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול!
מסתבר שזו עוגה שהמתכון עובר במשפחה כי הוא שייך לסבתא אהובה.
טלי מכינה את העוגה עם שזיפים ודודה שלה מכינה עם משמשים בעונה.
כמובן שאחרי שטעמתי מהעוגה ביקשתי מטלי להכין אותה כדי שנראה כולנו איך מכינים את העוגה.הכנתי לכם סרטון שההסבר יהיה קל יותרועכשיו עם תמונות –
ראשית מכינים בצק פריךאחרי שהבצק מוכן מחלקים לשניים.
2/3 נכין את בסיס העוגה
1/3 הולך להקפאה
נשתמש אחרכך לציפוי העוגהאת תבנית הפאי נצפה בבצקמעל נשים שזיפים חתוכיםנמלא את כל התבנית בשזיפיםמכניסים לתנורובינתיים מכינים קצף של ביצים
כעבור כעשרים דקות מוציאים את העוגה
ומצפים בקצף הביציםאת כל העוגהעל קצף הביצים מגרדים את יתרת הבצק שהיה בהקפאההיא עדינה, נמסה בפה , חלומית!
כמו שסיפרתי בהתחלה אפשר להכין עם משמשים בעונה
או עם תפוחים כל השנה.ואם בשזיפים עסקינן
אתם חייבים להכין ריבת שזיפים
שאחרי שתכינו פעם אחת
לא תקנו יותר שום "פובדיל" בסופר
המתכון פה: ריבת שזיפים בטעם של פעם

עוגת שזיפים עם שכבת מרנג ופירורי קרמבל –  העוגה של סבתא אהובה

עוגיות שומשום חלומיות

עוגיות שומשום קריספיות וחלומיות שמכינים בעשר דקות ומומלץ מראש להכין כמות כפולה כי הן פשוט מתחסלות!

הבנות שלי נולדו באותו חודש בהפרש של עשרה ימים.
הן אותו מזל אסטרולוגי, ילידות אותו חודש אבל כמו האצבעות בכף היד,
כל אחת שונה מהשנייה.
הן כל כך שונות אחת מהשנייה שאתם אפילו לא מתארים לעצמכם.
אחת היא עניינית, בודקת, מסמנת מטרה ובום מפצחת אותה.
השניה היא מעולם השנטי, שום דבר לא בוער, הכל יכול לחכות והפלא ופלא הכל מסתדר לה.
ותודה לאל שזה כך כי הן מאזנות אחת את השנייה. בביקור השני בטיפת חלב הודיעה האחות לילדה שהתינוק צריך לאכול בערך 60 סי.סי בסימון בקבוקי הילדים.
"מה פתאום 60? תכיני בקבוק וכמה שירצה שיאכל"
"אמא אני לא מתכוונת להאביס את הילד!" הודיעה עורכת הדין נחרצות
"אני אמרתי להאביס? תני לו לאכול ואת תראי שיאכל כמה שירצה. הילד פולט? לא. סימן שלא אכל יתר על המידה!"
וככה נולד הויכוח הראשון ואלוהים צריך ללכת על ביצים כי ההורמונים בשיאם ואני לא רוצה לפגוע בילדה,
אבל מצד שני אני יודעת שאני צודקת.
ומה שמענין, משיחות עם חברות מסתבר שאצל כולם זה אותו דבר,
הילדים של היום בטוחים שהם יודעים יותר טוב מאיתנו מה נכון לעשות.
מתי כבר תלמדו להתגלח על הזקן שלנו?! בשביל מה נפצענו? נחתכנו? כאב לנו? תאמינו לנו!
הכל היום כתוב בספרים, באינטרנט, המלצות מכל מקום אפשרי ואני חושבת שזה מה שגורם לבלבול.
אנחנו על מה הסתמכנו? על עצות שקיבלנו מהסביבה והכי נכון,
הסתמכנו על הלב שלנו ואני מאמינה שבגלל זה עשינו את הכי טוב.
הפעלתי תותח אחרון והתקשרתי לבכורה, סיפרתי לה וביקשתי שתתקשר לאחותה ותספר לה מניסיונה.
"תעזבי את מה שבטיפת חלב אמרו לך, תלכי עם הלב שלך, תכיני לו אוכל וכמה שירצה הוא יאכל"
ובא לציון גואל. עוגיות שומשום הן עוגיות שאני מזהירה מראש,
כשהן יוצאות מהתנור ומתחילים עם הטעימות הן פשוט מתחסלות!
הן קרצ'יות ונהדרות.
כרגיל בשיטת הסוויט מכינים לא בצ'יק אלא בצ'יק-צ'יק!
מערבבים הכל ביחד, משטחים על התבנית וקדימה לתנור. חלק מהתערובת שמתי בתבנית בשכבה דקה
וחלק שמתי במנג'טים כדי לקבל מנות אישיות
אחרי האפייה אפשר לקלף את המנג'טים
והן טעימות אש! ותראו איך גורמים לי אושר(:

עוגיות שומשום חלומיות

מתכון למאפינס עם פירות יבשים

גם עוגה גם קאפקייס והכל מלא בפירות יבשים נפלאים. עוגה מעולה לט"ו בשבט ופנטסטית ליד הקפה

הכנתי את המאפינס המלאים בפירות יבשים בט"ו בשבט
ושכחתי מהם לגמרי
מכינים אותם די מהר
בשיטת הצ'יק צ'ק כמובן.
מערבבים ביצים, סוכר קמח
ומוסיפים פירות יבשיםכשהכנתי את המאפינס
מלאתי אותם במלא דברים טובים.
תמרים, אגוזים, חמוציות
ואצבעות פאפיה מסוכרותאפיתי אותן בתבניות מאפינס יפות
כדי שלכל אחד תהיה מנה אישית.
הם יצאו רכים וטעימים
מלאים בפירות יבשים
ואתם מוזמנים להנות מהם גם.

מאפינס עם פירות יבשים

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי הרשת פותחים לכם שולחן לט"ו בשבט עם המתכונים הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל פותחים לכם שולחן אוכל לט"ו בשבט.
כמיטב המסורת אני פונה לבלוגרים המובחרים כדי שאתם לא תצטרכו להתרוצץ ברשת,
והמובחרים מגישים לכם מאכלים שיעשירו את שולחן החג שלכם עם המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש.
תוכלו למצוא עוגות נהדרות, עוגיות שמתאימות במיוחד לחג, מאכלים כמו סיגרים ממולאים, גרנולה טבעונית ואפילו סוכריות של ריבה. תענוגות! רשימת המופלאות והמופלא – שהכינו לכם את המתכונים לט"ו בשבט – הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
חברימים, בבקשה, המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים!   מיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרות
עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרותוויני רותם – משהו מתוק – מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה
מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייהאבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
מאפינס בננה עם פירות יבשיםיהודית אביב – הלוחשת לאוכל – ריבת אגוזים וצימוקים
ריבת אגוזים וצימוקיםדפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – בולו לחם תבלינים מתוק
בולו לחם תבלינים מתוקאביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבט
סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבטאולגה טוכשר – המרכיב הסודי – פודינג פסיפלורה וקרמל
פודינג פסיפלורה וקרמלהגרגרנית – בלוג אוכל – שבלולי זעתר לט"ו בשבט
שבלולי זעתר לט"ו בשבטענבל – פיית העוגיות – מרגניות מרנג
מרגניות מרנג עם קארד לימוןרות אופק – שמח במטבח – פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפים
פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפיםסיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – סיגרים במילוי בשר טחון ,פרגיות חמוציות ושקדים
סיגרים במילוי בשר טחון, פרגיות חמוציות ושקדיםאורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות – גרנולה ביתית טבעונית
גרנולה ביתית זה הכי הכיאפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – סוכריות מהלבן של הפומלה
סוכריות מהלבן של הפומלהרויטל אמיר – המערוך המקפץ – מאפינס תפוז ומרציפן
מאפינס תפוז ומרציפןדורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי –  יהלומי המעמולים של סבתא גלילה
יהלומי המעמולים של סבתא גלילהרותם ליברזון – טיפול בבישול – שושנים של לימונים
שושנים של לימוניםאם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

חג שמח!

 

קנטוצ'יני פירות יבשים

עוגיות ביסקוטי טעימות אש שמכינים בצ'יק צ'ק ואי אפשר להפסיק לאכול!

כשהייתי בת ארבע או חמש, ההורים שלי נסעו לחו"ל והשאירו אותי אצל דודה שלי שתהייה בגן עדן, דודה אלזה.
היא אהבה אותי אהבת נפש ואני הייתי משוגעת עליה.
דודה אלזה גרה בקומה ראשונה בקרית אליעזר כשמול הבית היה דשא שנראה לי אז עצום.
מדי יום, בשעה ארבע, כשהילדים היו ממלאים את הדשא ומשחקים,
היתה מעמידה אותי על כסא ועל מעקה המרפסת הניחה כוס מים (כי לא אהבתי חלב) וערימת ביסקויטים.
ככה הייתי טובלת את הביסקויט במים, אוכלת וצופה בילדים.
זכרון הילדות הראשון הכי חזק שיש לי.
הטעם של הביסקויטים של דודה אלזה חקוק לי בעצמות ואני לא בטוחה שאני זוכרת את הטעם אבל הזיכרון שם. עוגיות  קנטוצ'יני פירות יבשים מתחברות לי מאד לזכרון הזה.
עוגיות מלאות בשקדים ואגוזי לוז, קשיחות מעט ונפלאות בטעמן. אני הוספתי גם חמוציות.
יש אנשים שאופים את קנטוצ'יני פעמיים. אופים, מוציאים מהתנור, מחכים רבע שעה, מכניסים שוב לתנור, אופים שוב.
לי אין סבלנות לסיבובים האלה וגם אחרי אפייה אחת קנטוצ'יני פירות יבשים יצאו פשוט פנטסטיות!
שמים במיקסר את הביצים, חמאה וסוכר ומקציפים. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים ולא מערבבים הרבה. ככה נראית העיסה של הבצק מיד בתום הערבול במיקסר.מוציאים מהקערה ומהדקים את הבצק למרקם אחיד ויוצרים רולדות ארוכות.
אפשר בצורת גליל, אפשר מרובעים, מה שאתם אוהבים.
את הרולדות מקפיאים כחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסותומסדרים בתבנית עם נייר אפיה כמו חיילים במסדר(:אופים עד 15 דקות עד שהבצק משחים טיפה.
אם אתם אוהבים אותם יותר קשים תאפו קצת יותר.
את הרולדות הכנתי בכל מיני צורות.
גם ארוכים, גם מרובעים, כולם טעימים!

קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכונים לטו בשבט