עוגיות שומשום חלומיות

עוגיות שומשום קריספיות וחלומיות שמכינים בעשר דקות ומומלץ מראש להכין כמות כפולה כי הן פשוט מתחסלות!

הבנות שלי נולדו באותו חודש בהפרש של עשרה ימים.
הן אותו מזל אסטרולוגי, ילידות אותו חודש אבל כמו האצבעות בכף היד,
כל אחת שונה מהשנייה.
הן כל כך שונות אחת מהשנייה שאתם אפילו לא מתארים לעצמכם.
אחת היא עניינית, בודקת, מסמנת מטרה ובום מפצחת אותה.
השניה היא מעולם השנטי, שום דבר לא בוער, הכל יכול לחכות והפלא ופלא הכל מסתדר לה.
ותודה לאל שזה כך כי הן מאזנות אחת את השנייה. בביקור השני בטיפת חלב הודיעה האחות לילדה שהתינוק צריך לאכול בערך 60 סי.סי בסימון בקבוקי הילדים.
"מה פתאום 60? תכיני בקבוק וכמה שירצה שיאכל"
"אמא אני לא מתכוונת להאביס את הילד!" הודיעה עורכת הדין נחרצות
"אני אמרתי להאביס? תני לו לאכול ואת תראי שיאכל כמה שירצה. הילד פולט? לא. סימן שלא אכל יתר על המידה!"
וככה נולד הויכוח הראשון ואלוהים צריך ללכת על ביצים כי ההורמונים בשיאם ואני לא רוצה לפגוע בילדה,
אבל מצד שני אני יודעת שאני צודקת.
ומה שמענין, משיחות עם חברות מסתבר שאצל כולם זה אותו דבר,
הילדים של היום בטוחים שהם יודעים יותר טוב מאיתנו מה נכון לעשות.
מתי כבר תלמדו להתגלח על הזקן שלנו?! בשביל מה נפצענו? נחתכנו? כאב לנו? תאמינו לנו!
הכל היום כתוב בספרים, באינטרנט, המלצות מכל מקום אפשרי ואני חושבת שזה מה שגורם לבלבול.
אנחנו על מה הסתמכנו? על עצות שקיבלנו מהסביבה והכי נכון,
הסתמכנו על הלב שלנו ואני מאמינה שבגלל זה עשינו את הכי טוב.
הפעלתי תותח אחרון והתקשרתי לבכורה, סיפרתי לה וביקשתי שתתקשר לאחותה ותספר לה מניסיונה.
"תעזבי את מה שבטיפת חלב אמרו לך, תלכי עם הלב שלך, תכיני לו אוכל וכמה שירצה הוא יאכל"
ובא לציון גואל. עוגיות שומשום הן עוגיות שאני מזהירה מראש,
כשהן יוצאות מהתנור ומתחילים עם הטעימות הן פשוט מתחסלות!
הן קרצ'יות ונהדרות.
כרגיל בשיטת הסוויט מכינים לא בצ'יק אלא בצ'יק-צ'יק!
מערבבים הכל ביחד, משטחים על התבנית וקדימה לתנור. חלק מהתערובת שמתי בתבנית בשכבה דקה
וחלק שמתי במנג'טים כדי לקבל מנות אישיות
אחרי האפייה אפשר לקלף את המנג'טים
והן טעימות אש! ותראו איך גורמים לי אושר(:

עוגיות שומשום חלומיות

מתכון למאפינס עם פירות יבשים

גם עוגה גם קאפקייס והכל מלא בפירות יבשים נפלאים. עוגה מעולה לט"ו בשבט ופנטסטית ליד הקפה

הכנתי את המאפינס המלאים בפירות יבשים בט"ו בשבט
ושכחתי מהם לגמרי
מכינים אותם די מהר
בשיטת הצ'יק צ'ק כמובן.
מערבבים ביצים, סוכר קמח
ומוסיפים פירות יבשים כשהכנתי את המאפינס
מלאתי אותם במלא דברים טובים.
תמרים, אגוזים, חמוציות
ואצבעות פאפיה מסוכרות אפיתי אותן בתבניות מאפינס יפות
כדי שלכל אחד תהיה מנה אישית.
הם יצאו רכים וטעימים
מלאים בפירות יבשים
ואתם מוזמנים להנות מהם גם.

מאפינס עם פירות יבשים

המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי הרשת פותחים לכם שולחן לט"ו בשבט עם המתכונים הכי שווים שיש

מיטב בלוגרי האוכל פותחים לכם שולחן אוכל לט"ו בשבט.
כמיטב המסורת אני פונה לבלוגרים המובחרים כדי שאתם לא תצטרכו להתרוצץ ברשת,
והמובחרים מגישים לכם מאכלים שיעשירו את שולחן החג שלכם עם המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש.
תוכלו למצוא עוגות נהדרות, עוגיות שמתאימות במיוחד לחג, מאכלים כמו סיגרים ממולאים, גרנולה טבעונית ואפילו סוכריות של ריבה. תענוגות! רשימת המופלאות והמופלא – שהכינו לכם את המתכונים לט"ו בשבט – הכי שווים שיש! אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים
אבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
אורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות
אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך
דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי
דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות
וויני רותם – משהו מתוק
יהודית אביב – הלוחשת לאוכל
הגרגרנית – בלוג אוכל
מיכל בן משה – רגעים קטנים
ענבל – פיית העוגיות
סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית
רותם ליברזון – טיפול בבישול
רות אופק – שמח במטבח
רויטל אמיר – המערוך המקפץ
חברימים, בבקשה, המתכונים לט"ו בשבט הכי שווים שיש! מעל לכל תמונה יש את שם הבלוגרית/בלוגר ושם המתכון.
מתחת לשורה השחורה יש שורה עם שם המתכון – עליה תלחצו כדי להגיע למתכון. חג שמח חברימים!   מיכל בן משה – רגעים קטנים – עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרות
עוגת טראפלס בטעם תפוז מחוזקת בקליפות תפוז מסוכרות וויני רותם – משהו מתוק – מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה
מרקיז – ממתק פיצוחים וחלבה ללא אפייה אבינועם ארביב – פירורים – מאפינס בננה עם פירות יבשים
מאפינס בננה עם פירות יבשים יהודית אביב – הלוחשת לאוכל – ריבת אגוזים וצימוקים
ריבת אגוזים וצימוקים דפנה אוסטר מיכאל  – מתנות קטנות – בולו לחם תבלינים מתוק
בולו לחם תבלינים מתוק אביגיל פולק – כהן – פיסות מהחיים – סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבט
סלסלת פירות – הצעת הגשה לט"ו בשבט אולגה טוכשר – המרכיב הסודי – פודינג פסיפלורה וקרמל
פודינג פסיפלורה וקרמל הגרגרנית – בלוג אוכל – שבלולי זעתר לט"ו בשבט
שבלולי זעתר לט"ו בשבט ענבל – פיית העוגיות – מרגניות מרנג
מרגניות מרנג עם קארד לימון רות אופק – שמח במטבח – פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפים
פלורנטינים – ריבועי אגוזים ופירות יבשים מטריפים סיגל פרץ ברמר – אפיה בייתית – סיגרים במילוי בשר טחון ,פרגיות חמוציות ושקדים
סיגרים במילוי בשר טחון, פרגיות חמוציות ושקדים אורלי כהן – חיים וטעים – אוכל ובריאות – גרנולה ביתית טבעונית
גרנולה ביתית זה הכי הכי אפרת מוסקוביץ –  איך להרשים את חמותך – סוכריות מהלבן של הפומלה
סוכריות מהלבן של הפומלה רויטל אמיר – המערוך המקפץ – מאפינס תפוז ומרציפן
מאפינס תפוז ומרציפן דורית מנו-טל אור – Sweet Dooly -סוויט דוּלי –  יהלומי המעמולים של סבתא גלילה
יהלומי המעמולים של סבתא גלילה רותם ליברזון – טיפול בבישול – שושנים של לימונים
שושנים של לימונים ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!

חג שמח!

 

קנטוצ'יני פירות יבשים

עוגיות ביסקוטי טעימות אש שמכינים בצ'יק צ'ק ואי אפשר להפסיק לאכול!

כשהייתי בת ארבע או חמש, ההורים שלי נסעו לחו"ל והשאירו אותי אצל דודה שלי שתהייה בגן עדן, דודה אלזה.
היא אהבה אותי אהבת נפש ואני הייתי משוגעת עליה.
דודה אלזה גרה בקומה ראשונה בקרית אליעזר כשמול הבית היה דשא שנראה לי אז עצום.
מדי יום, בשעה ארבע, כשהילדים היו ממלאים את הדשא ומשחקים,
היתה מעמידה אותי על כסא ועל מעקה המרפסת הניחה כוס מים (כי לא אהבתי חלב) וערימת ביסקויטים.
ככה הייתי טובלת את הביסקויט במים, אוכלת וצופה בילדים.
זכרון הילדות הראשון הכי חזק שיש לי.
הטעם של הביסקויטים של דודה אלזה חקוק לי בעצמות ואני לא בטוחה שאני זוכרת את הטעם אבל הזיכרון שם. עוגיות  קנטוצ'יני פירות יבשים מתחברות לי מאד לזכרון הזה.
עוגיות מלאות בשקדים ואגוזי לוז, קשיחות מעט ונפלאות בטעמן. אני הוספתי גם חמוציות.
יש אנשים שאופים את קנטוצ'יני פעמיים. אופים, מוציאים מהתנור, מחכים רבע שעה, מכניסים שוב לתנור, אופים שוב.
לי אין סבלנות לסיבובים האלה וגם אחרי אפייה אחת קנטוצ'יני פירות יבשים יצאו פשוט פנטסטיות!
שמים במיקסר את הביצים, חמאה וסוכר ומקציפים. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים ולא מערבבים הרבה. ככה נראית העיסה של הבצק מיד בתום הערבול במיקסר. מוציאים מהקערה ומהדקים את הבצק למרקם אחיד ויוצרים רולדות ארוכות.
אפשר בצורת גליל, אפשר מרובעים, מה שאתם אוהבים.
את הרולדות מקפיאים כחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה כמו חיילים במסדר(: אופים עד 15 דקות עד שהבצק משחים טיפה.
אם אתם אוהבים אותם יותר קשים תאפו קצת יותר.
את הרולדות הכנתי בכל מיני צורות.
גם ארוכים, גם מרובעים, כולם טעימים!

קנטוצ'יני פירות יבשים

עוגת בננות וחמוציות שמכינים בחמש דקות

בננות, חמוציות, סירופ מייפל ואתם מסודרים עם עוגה מעולה

  לאמא שלי יש יומולדת בט"ו בשבט.
אין תאריך מדוייק כי בזמנים של פעם, היא נולדה בט"ו בשבט, אחותה בפסח, אחות נוספת בפורים ואחת "מסכנה" נפל לה יום כיפור.
לפני יומיים שפוכה על הספה, בחיי גמורה, אחותי שולחת ווטצאפ
"תכיני ליומולדת של אמא שתי עוגות"
"לא!"
"מה קרה?"
"כלום"
דממה.
הסתכלתי על הנייד לא כתוב שם "…מקלידה". חייכתי. בטוח נבהלה ממני.
נו מה. זה שאני סוויט אומר שאני צריכה כל פעם להכין מתוקים??!
ואז צלצל הטלפון.
בלי להגיד שלום ומה שלומך פתחה מבערים "אני מכינה את זה ואת זה ואת זה" ניגנה לי על המצפון
"יופי. תכיני מה שאת רוצה. אני לא מכינה הפעם כלום. אין לי כח!"
"אז מה יהיה עם המתוקים?"
"אני אקנה. לא טוב?"
"מעולה. ביי!"
זה ריב אחיות טיפוסי אצלנו.
היא צועקת עלי, אני צועקת עליה אבל היא יודעת מתי אין סיכוי לנצח בקרב, משחררת. חגגנו אתמול יומולדת בליעיןהרעטפוטפוחמסהחמסה היה יופי.
אני קניתי שתי עוגות נ ה ד ר ו ת! כן-כן. תתפלאו, גם לי זה קורה אני לא מושלמת.
תגידו עלובתנפש, סבבה. תגידו לפחותאלתספריעלזה אממ למה-מה-קרה? לא. גם לי מותר לקנות עוגות. אבל היום בבוקר איך שפתחתי את העיניים ידעתי מה אני הולכת לעשות.
זכרתי את הבננות על השולחן שתכף משחירות, את החמוציות במגרה והחלטתי שזו תהיה העוגה.
עוגת בננות וחמוציות שמכינים בחמש דקות.
זו לא עוגת הבננות היחידה בסוויט דוּלי.
ואם תלחצו על השורה הורודה תמצאוגם את עוגת הבננות בציפוי טופי הכי שווה אבר! אז שתדעו, את העוגה תיקתקתי בחמש דקות. חמש! לא יותר.
את הסיפור כתבתי כשהאצבעות רצו על המקלדת כמו מכונית בכביש החוף (בלי פקקים),
צילמתי שעה! שעה!! עד שמצאתי את התמונה הנכונה.
אבל עכשיו יש לכם עוגה חדשה לט"ו בשבט.
תרגום לסוויט דוּלי: ג'ין ג'ין – הפעלת מעבד המזון זורקים למעבד מזון שלוש בננות ג'ין ג'ין והבננות מרוסקות מוסיפים סוכר ביצים ושמן עוד פעם ג'ין ג'ין ככה זה נראה אחרי ארבעה סיבובים של המעבד מזון שמים קמח ועוד שני סיבובים מוסיפים מים חמים עוד סיבוב
ובסוף את החמוציות  חלק אפיתי בתבנית מאפינס של לבבות. יצא יופי!  
עוגת בננות וחמוציות שמכינים חמש דקות

טו בשבט