אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות

שני מתכונים לאטריות שעועית, אטריות שעועית מוקפצות ואטריות שעועית עם ירקות כסלט

השבוע השתתפתי בפגישת מחזור עם הילדים שלמדתי איתם בבית הספר היסודי "יבניאלי" וזו היתה התרגשות גדולה.
יצאתי מהרכב ואחד הבנים אמר "הנה דורית מנו".
הוא זיהה אותי בצ'יק ואני גם מיד הכרתי אותו. זה היה לחזור במנהרת הזמן.
אנשים שלא ראיתי מעל ארבעים שנה וחזרנו להיות הילדים של פעם.
סיפורים של תום, של חוויות ילדות שמקבלים משמעות אחרת.
פגשתי את חברת הילדות שלי "הייתן צמודות כל הזמן" אמר  אחד הבנים,
"זוכרים בערב כיתה שהיינו קונים בטיילת מההוא עם העגלה חצי מנה פלאפל ב-25 אגורות?"
"זוכרים את הקלמנטינה שהעיפה ההיא על המורה שהסתובבה ללוח?
עד היום אני רואה את הקלמנטינה עוברת לי מול העיניים"
וככה העברנו חוויות ילדות בהתרגשות עצומה.
אחד הסיפורים המרגשים יותר קרה לי עם בחור שסיפר לי שההורים שלו זוכרים עד היום את אבא שלי.
"סיפרתי להורים שלי על השיחה שהיתה לנו בקבוצת הווטאפ והם זכרו את אבא שלך,
את יודעת כמה הוא עזר לאנשים? הם אמרו שהוא היה בן אדם מאד מיוחד"
פגישה מרגשת ומיוחדת במינה.
בפגישה גם סיפרתי מה אני עושה היום, על האתר שלי,
ולזאת שאוכלת ללא גלוטן אני מקדישה אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות. אטריות שעועית הן אטריות שקופות דקות שנראות כמו אטריות זכוכית,
הן עשויות מעמילן, שעועית ומים.
הן נהדרות לאנשי הללא גלוטן וההכנה שלהן קלה מאד.
את אטריות השעועית מניחים בסיר עם מים רותחים ל-10 עד 15 דקות עד שיתרככו.
לאחר שהאטריות מתרככות מסננים את המים.
האטריות הופכות ללבנות לאחר שהתרככו. תבשיל האטריות שעועית מוקפצות עם ירקות הוא תבשיל נפלא לאנשי הללא גלוטן.
הוא יכול לשמש כארוחת צהרים חמה וניתן להכין אותו גם כסלט קר
מאכל של היום לעומת המאכלים של פעם.אני הכנתי אותו בארוחה יחד עם דפי אורז ממולאים בירקות
שאת המתכון תמצאו כאן –
דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס או אגרול ויטנאמי חשוב מאד לציין שרצוי מאד לקרר את האטריות אחרי הריכוך שלא יהיו סמרטוטיות מדי.
את המתכון אפשר להכין גם כסלט קר.
שמים את האטריות לריכוך, מסננים, מוסיפים את הירקות מתבלים
וזה יכול לשמש אתכם גם כסלט קר נהדר!
עוד מתכונים נפלאים עם ירקות תוכלו למצוא כאן – ירקותאטריות שעועית מוקפצות עם ירקות  

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים עוגה קטלנית!

מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים מגיע עם סיפור של שמירה על משקל, המלחמה הבלתי נגמרת.
אבל לפני הסיפור הנה סרטון איך מכינים עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים.השבוע הלכתי לפגישה בנוגע לעבודה עם מישהי שאני מכירה.
כשדיברנו בטלפון שאלתי אותה מה להביא לפגישה אמרה בצחוק:"משהו טעים ולא משמין".
אני לקחתי ברצינות את דבריה והגעתי לפגישה עם פשטידות קטנות של קישואים וגזר.
אני יודעת שהיא עומדת לחתן בן, אני יודעת מהזה שאת מנסה לשמור לפני החתונה,
אני יודעת טוב מאד את המלחמה הזו של להיות הכי יפה שאפשר בחתונה של הבן שלך,
אז לא הכנתי עוגה אלא פשטידות ביס של קישואים וגזר.
כשראיתי אותה, היא נראתה נפלא. אבל ממש.
"את נראית נהדר" החמאתי לה
"אני צריכה לרדת עוד קילו ואז יהיה טוב" ענתה במהירות בלי לחשוב
ואני כמעט הכנסתי לה בוקס.
קילו?? זה מה שמפריד בינך ובין האושר??
למה אנחנו אף פעם לא מרוצות ממה שיש לנו?!
מתי נלמד להגיד לעצמנו, לא לאחרים, נכון אנחנו נראות נפלא בואי נגיד תודה.
המלחמות הבלתי פוסקות האלה עם המשקל,
עם הדברים המתוקים – ברור לי שלעולם לא יהיה להם סוף.
ולכן עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים תמתיק לכם את הסיפור.
וכן. גם לך שמחתנת את הבן שלך – תודה על הכל ומזל טוב!את עוגת השוקולד עם השמרים הכנתי בצורת שבלול.
אולי בתמונה הדוגמנית לפני האפייה לא נראית מרשיםאחרי האפיה מורחים עליה זיגוג
ואני לא אחראית לתוצאות כמה שהיא קטלנית!
עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – עוגות שמריםעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

נגיסי שמרים קטנים מצופים סוכר קינמון ואגוזים טבולים בגאנש שוקולד. שחיתות במיטבה!

אני אוהבת עוגות שמרים אבל עוגות שמרים טעימות!
הבעיה האמיתית בעוגות שמרים זה להכין את הבצק שמרים.
מודה, גם אני פעם לא ממש אהבתי להתעסק עם בצק שמרים,
אבל למדתי וכשעושים אותו נכון הוא יוצא מופלא.
במיוחד בשבילכם הכנתי סרטון עם דרך הכנת נגיסי השמרים
ותוכלו לראות במדוייק איך מכינים בצק שמרים
ואיך מכינים נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים.לכן גם בחרתי להכין נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים.
כי הם קטנים כאלה ונפלאים.
הבעיה היחידה עם הנגיסים האלה שהם כל כך טעימים
והם קטנים, אז טועמים אחד ואז עוד אחד ואחד אחרון ו..
נו.. אתם כבר הבנתם את הבעיה.אבל אצל הסוויט שחיתות עד הסוף.
אולי מישהו ירצה לטבול את הקטנים הקטלנים האלה בשוקולד?
או! בשביל זה הוספתי לצלחת קערית גאנש שוקולד
ועכשיו השחיתות שלכם שלמה!
המתכון לנגיסי השמרים התפרסם בעיתון "מעריב"
בו ארחה אותי פסקל פרץ-רובין בערב חג סוכות.
נגיסי השמרים היו חלק מארבעה מתכונים לאירוח בסוכה.
כשחשבנו איזה מתכונים להכין המוטו שהוביל היה
שהמתכונים יהיו פשוטים אבל טעימים ומרשימים.
נכון, בצק שמרים לא מכינים במהירות אבל כדי שיהיה יותר קל,
אני ממליצה להכין את הבצק ערב לפני, לשמור לילה במקרר
ולמחרת להכין את העוגיות או הנגיסים.
כך נראה הבצק אחרי ההתפחה מוכן לעבודה.אחרי שהבצק מוכן זו באמת כבר לא עבודה קשה.
וככה נראים הטעימים אחרי שיצאו מהתנור.
זה השלב שאפשר להתחיל לנשנש כאילו אין מחר(:
כדי שהם יהיו עוד יותר טעימים אפילו
מצפים אותם בסירופ סוכר.
תמיד תזכרו את הכלל – אחד קר אחד חם
זאת אומרת עוגיות חמות, סירופ קר
או עוגיות קרות, סירופ חם.
שתדעו לכם – הנגיסים האלה- ביסים קטנים של אושר!
וכשהם טבולים בשוקולד – רק אלוהים יכול לעזור לנו(:
עוד מתכונים לעוגות שמרים
רק ללחוץ כאן – עוגות שמרים תמונה:עיצוב וסגנון:פסקל פרץ-רובין

נגיסי שמרים מצופים סוכר קינמון ואגוזים

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס או אגרול ויטנאמי תבחרו את השם ורוצו להכין

דפי אורז ממולאים במירקות ואטריות אורז תמיד הקסימו אותי ורציתי להכין,
פחדתי שזה יהיה מסובך לי מדי וכל פעם דחיתי את ההכנה.
אחרי שהתחלתי לעבוד עם ספירל סלייסר, הקישואים והגזרים
נחתכו לי בצורות כל כך יפות שהחלטתי להכין את הדפי האורז הממולאים.
דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז גם נקראים ספרינגרולס
או אגרול ויטנאמי וצריך כמה דקות להתרגל לטעם, לי בכל אופן זה קרה.
הדפים שקופים ויש להם טעם כמו של ג'לי
לכן הכנתי שלושה רטבים שונים שבהם ניתן לטבול את דפי האורז הממולאים בירקות. הכנתי לכם סרטון איך מכינים את דפי האורז שתוכלו לראות בדיוק איך מכינים:
וכדי שיהיה קל הנה הסבר עם תמונות
ראשית, קוצצים בספירל סלייסר את הקישואים לעיגוליםמכינים בספירל סלייסר גם עיגולי של גזר
מערבבים הכל ביחד עם ירקות ושמים בקערה.
מוסיפים אטריות אורז, תבלינים ומערבבים הכל ביחד.
את נייר האורז משרים מספר שניות בקערית מים
ומניחים על משטח עבודה
בפינה למעלה שמים מעט מתערובת הירקות והאטריותמקפלים מצד אחדמקפלים מצד שניומתחילים לגלגל לרול ארוךלאחר הגלגול מניחים בצד ועוברים לבא בתורככה מכינים את כולם ומניחים על צלחת משומנת שלא ידבקו
לפני ההגשה תפזרו עליהם שומשום
והכנתי לכם שלושה מתכונים לרטבים הורסים
שאפשר לטבול בהם את האגרולים. אם אתם רוצים גם ספירל סלייסר
במחיר מיוחד ללקוחות סוויט דוּלי
רק ללחוץ כאן – ספירל סלייסר ומברשת קאזה

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

סקונס לחמניות אנגליות שמכינים בתשע דקות והן חלומיות עם חמאה וריבה

אמה קליין היא גיבורת ספרה של חברתי רוית ליפשיץ ציון, ברומן הביכורים שלה – 'אהבותיה של אמה'.
בעל, אישה וגבר לוקחים אותנו למשולש אהבה סוחף, לוהט ומרתק, בין תל אביב, פריז ולונדון.
על בחירות בין המוכר והבטוח ובין החדש והמסעיר, על גילוי עצמי והכוחות הטמונים בנו ושבכל גיל צריך זמן לאושר. משפט מפתח בחייה של אמה: ההומור מחזק את הרצינות.
הקלארידג' – לונדון"אז לאן?" שאלתי .
"ל'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג'. נשב שם ונדבר."
"כמה אלגנטי יקירתי. לא פחות מהקלארידג' עבור כוס תה!"
"ואחר כך לפאב ומשם לרויאל פסטיבל הול להופעת אחה"צ ומשם לארוחת ערב ממול עם הופעת ג'אז חיה."
"נזכרתי מדוע את חברה שלי," צחקתי, "סופי, אני מחכה לטלפון. כל עוד אני יכולה, אני אתך." אמה נולדה על גבי מפיות נייר וידעה לאכלס מספיק בתי קפה בעצמה ולחטוא בתה אנגלי.
כשקראתי קטעים מסיפרה של רוית, ראיתי בדמיוני את התמונה של המלון היוקרתי בלונדון בו היא שותה תה עם חברתה סופי. "..התיישבנו במלון המפואר, זכר לפאר האימפריה וזמזום פטפוט הנשים נשמע מכל עבר. זה לא הפריע לנו, להיפך.
נשים בשמלות פרחוניות אוחזות בידן כוסות פרחוניות ומולן צלחות פרחוניות במבנים תלת ממדים ועליהם מסודרים ביד אמן סקונס,
כריכונים ומבחר בריוש המונחים על מפיות צבעוניות המעוטרות בפס צבעוני, כמובן.  נפלא!" התמונה היתה כל כך חיה אצלי שהייתי חייבת לטעום מהסקונס שאמה טעמה ורצתי לחפש ברשת מתכון לסקונס.
סקונס הן לחמניות אנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה בארוחת בוקר אנגלית או תה של אחרי הצהרים.מצאתי את המתכון המושלם אצל גיל חובב אהוב ליבי ורצתי להכין סקונס.
אני אוהבת את הסיפורים של גיל ואני אוהבת איך הוא מכין מתכונים.
אצל גיל אין משחקים.
אני זוכרת שפעם בתוכנית טלויזיה תיבל עם מרק עוף ואמר:"מהזה לא לתבל עם מרק עוף? ככה גדלנו"
והמשפט שהכי התחברתי אליו במתכון לסקונס "הסקונס אולי אנגלים אבל הם הכי ישראלים כי זורקים הכל לקערה ומערבבים".
אמרתי לכם, אהוב ליבי.
אז זרקתי הכל וערבבתי, בדיוק כמו שגיל אמר
עשרים דקות בתנור והסקונס היו מוכנים.
בדרך כלל הסקונס הם ללא תוספת אבל  גיל אמר להוסיף חמוציות, אז הוספתי חמוציות – יצא שוס!
סקונס, ריבת ענבים, ריבת חצילים, קוביות חמאה ובחיי שהאנגלים האלה יודעים לחיות.בתי קפה למכביר מוזכרים ב'אהבותיה של אמה'. בקפה  דו- רה- מי בפריז,
היא יושבת לבדה למול מלון הבוטיק המרהיב 'לה רויאל מונסו' על כוס יין לבן סוביניון בלאנק, מקשיבה לנגן רחוב, רגע לפני פגישה לא צפויה.
את ה'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג' המפורסם בלונדון היא שותה עם חברתה הטובה ביותר עמה היא חולקת סודות כמוסים,
במלון שהוא הסמל להוד והדר האימפריה וחוויה לחיך ולעין.
בקפה בתל אביב היא נפגשת עם תרצה, אימה האהובה, תל-אביבית שרופה שעבורה עשן האוטובוסים של דיזנגוף הוא אוויר לנשימה.
עם בעלה היא מנהלת שיחת נפש טלפתיות בקפה האהוב עליהם בנמל תל אביב למול שקיעה. אמה, הגיבורה בת החמישים היא פאשיניסיטה, אוצרת אומנות בבית תערוכות פומביות,  מוזיקאית לשעבר שמדגדג לה לשוב ולנגן.
היא נוסעת לבדה לחופשה בפריז לספוג תרבות להחליף אווירה, לחשוב ולמלא מצברים.
היא יודעת להתלבש ועדיין יפהפייה אך כבר לא מרגישה כך: בעיניה הגוף החטוב קמל, הזוהר הועם, והערך העצמי התפוגג.
שנים של נישואין בהם התשוקה והריגוש העלו אבק, חלומות שנשכחו, בוס מתעמר ומלחמת קיום יום יומית מביאים אותה לנקודת אל חזור. פגישה מקרית עם גבר אנגלי בשדה התעופה תוביל אותה להרפתקה סוערת.
הייתכן שקיבלה הזדמנות שנייה לאהבה ולתשוקה? האם תאהב ותכיר שוב בעצמה וביכולותיה ותמציא עצמה מחדש בחייה האישיים והמקצועיים?
או אולי תראה באור חדש את שכבר היה לה.רוית מספרת על עצמה
"התחלתי לכתוב בגיל 49, מספר חודשים לפני שעזבתי קריירה מצליחה וארוכת שנים בה הרגשתי כמו בכלוב זהב.
מזה שנים לא מעטות חלמתי לפרוש כנף מארגון בו חשתי מחנק ושהקירות בו סגרו עליי ולצאת לעצמאות
אך על רקע משברים כלכליים האפשרות הייתה בגדר חלום בלבד.
התחלתי פשוט לכתוב… פסקאות, סצנות בלי קשר. הרגשתי שזה המפלט שלי, שאני מנקזת את הרעלים מחיי דרך הכתיבה
ומעבירה אותם אל הנייר. חלק מהפסקאות נותרו על מפיות בתי הקפה וחלקן הפך לעמודים ולפרקים
והדמויות החלו להתגבש לספר. אלו  היו הרגעים שבהם התנתקתי מחיי היום יום, והתחברתי לדמויות, לתשוקה לפנטזיה. הכתיבה בתקופה הזו הצילה אותי." לתמיכה בקמפיין גיוס מימון המונים ובחירת מתנה לחצו- https://www.jumpstarter.co.il/projects/128 ובינתיים תוכלו להנות ממתכון לסקונס שמכינים במהירות.

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

 

מתכונים ליום האהבה

מתכונים ליום האהבה – רעיונות לאכול אותם, רעיונות מתוקים, מלוחים, בריאים ומגניבים לחגוג את יום האהבה

אין כמו יום האהבה בשביל להראות אהבה דרך הבישול. אז בשביל כל האוהבים והאוהבות שביניכם שמחפשים מתכונים טבעוניים ליום האהבה, אספנו בשבילכם את מיטב המתכונים מרחבי הרשת שיתאימו ליום הזה. לא תמצאו פה מנות עיקריות, אלא הרבה הרבה שוקולד, תותים, ושאר קינוחים שיתאימו.
שיהיה יום אהבה שמח!

הראשון הוא כמובן יום האהבה הבינלאומי (ואלנטיין דיי), והשני הוא ט"ו באב. … ארוחה ביתית טעימה ולחגוג בבית באווירה רומנטית ביום האהבה, החלטנו לארגן מקבץ מתכונים ליום האהבה

מתכונים ליום האהבה – רעיונות לאכול אותם, רעיונות מתוקים, מלוחים, בריאים ומגניבים לחגוג את יום האהבה

מתכונים ליום האהבה