איך מכינים שוקולד בבית עם ממתקים

שוקולד שמכינים בבית עם סוכריות צבעוניות וממתקים, הכי קייטנה מתוקה שיש

פסח, הילדים בבית
ואחרי שגמרנו שעות של יצירה, קפיצות בטרמפולינה, משחקי קופסה
וסלון אחד שנראה כאילו זרקו רימון ופוצצו,
אני שפוכה, הרוסה ממוטטת והיא
"מוּרמוּר, משעמם לי מה נעשה עכשיו?"
אז הלכנו לעשות קייטנת שוקולד.
שוקולד עם ממתקים.
כי מה יותר כיף אם לא להתעסק עם שוקולד?
ועוד שוקולד עם ממתקים.
מזל שאמא שלה לא היתה בסביבה.
בשביל להפעיל את קייטנת השוקולד
אתם צריכים להמיס שוקולד במיקרו
לאסוף את כל סוגי הסוכריות הצבעוניות שיש לכם בבית,
כל הממתקים ואפשר להתחיל לעבוד. אחרי שממיסים את השוקולד
על נייר אפייה מזליפים צורות.
אפשר עיגולים אפשר גם למרוח את השוקולד כמשטח שטוח- מה שתבחרו.
ואחרי שהשוקולד מרוח כיד הדימיון הטובה לתת לילדים
לקשט את השוקולד עם ממתקים
עם הסוכריות, מרנגים, מה שיש בבית. מקררים את השוקולד ומקלפים מהנייר בקלות ואת שוקולד עם ממתקים
המשטח הגדול שוברים לפיסות קטנות

איך מכינים שוקולד בבית עם ממתקים

מתכון למוס שוקולד בשני צבעים ללא ביצים וללא ג'לטין

קרן ואיתי מתחתנים ולכבודם הכנתי קינוח מתוק של מוס שוקולד, קצפת עם שוקולד לבן, גאנש שוקולד וכדורי קליק שמתחבאים בין השכבות

  כבר לפני שנתיים,
החברים שלהם ניסו לשדך בינהם
אבל שום דבר לא קרה זה היה שם, באוויר, כל הזמן.
היא שמעה עליו
הוא שמע עליה,
הדלתות המסתובבות האלה של החיים
ההפתעות האלה שהן מול העיניים
ואנחנו לא יודעים להושיט את היד ולקחת הימים עברו, החודשים התארכו
הוא התאמן להיות איש ברזל
היא נסעה לטיול באמריקה
הדלתות המשיכו להסתובב
והם הסתכלו מרחוק אחד על השניה.
ואז קרה הקסם
הביחד
העיניים שנפגשו
הלב שדפק מהר.
הם גילו אחד את השניה
ומהשנייה הראשונה ידעו
שזו האהבה האמיתית ומאז הם ביחד קרן ואיתי האהובים,
מאחלים להם חיים מלאים
באושר, שמחה, מתיקות
חיים מלאים שוקולד קצפת
והמון הפתעות מתוקות לאורך הדרך
מזל טוב!

קינוח מוס שוקולד בשני צבעים ללא ביצים וללא ג'לטין

קנטוצ'יני פירות יבשים

עוגיות ביסקוטי טעימות אש שמכינים בצ'יק צ'ק ואי אפשר להפסיק לאכול!

כשהייתי בת ארבע או חמש, ההורים שלי נסעו לחו"ל והשאירו אותי אצל דודה שלי שתהייה בגן עדן, דודה אלזה.
היא אהבה אותי אהבת נפש ואני הייתי משוגעת עליה.
דודה אלזה גרה בקומה ראשונה בקרית אליעזר כשמול הבית היה דשא שנראה לי אז עצום.
מדי יום, בשעה ארבע, כשהילדים היו ממלאים את הדשא ומשחקים,
היתה מעמידה אותי על כסא ועל מעקה המרפסת הניחה כוס מים (כי לא אהבתי חלב) וערימת ביסקויטים.
ככה הייתי טובלת את הביסקויט במים, אוכלת וצופה בילדים.
זכרון הילדות הראשון הכי חזק שיש לי.
הטעם של הביסקויטים של דודה אלזה חקוק לי בעצמות ואני לא בטוחה שאני זוכרת את הטעם אבל הזיכרון שם. עוגיות  קנטוצ'יני פירות יבשים מתחברות לי מאד לזכרון הזה.
עוגיות מלאות בשקדים ואגוזי לוז, קשיחות מעט ונפלאות בטעמן. אני הוספתי גם חמוציות.
יש אנשים שאופים את קנטוצ'יני פעמיים. אופים, מוציאים מהתנור, מחכים רבע שעה, מכניסים שוב לתנור, אופים שוב.
לי אין סבלנות לסיבובים האלה וגם אחרי אפייה אחת קנטוצ'יני פירות יבשים יצאו פשוט פנטסטיות!
שמים במיקסר את הביצים, חמאה וסוכר ומקציפים. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים ולא מערבבים הרבה. ככה נראית העיסה של הבצק מיד בתום הערבול במיקסר. מוציאים מהקערה ומהדקים את הבצק למרקם אחיד ויוצרים רולדות ארוכות.
אפשר בצורת גליל, אפשר מרובעים, מה שאתם אוהבים.
את הרולדות מקפיאים כחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה כמו חיילים במסדר(: אופים עד 15 דקות עד שהבצק משחים טיפה.
אם אתם אוהבים אותם יותר קשים תאפו קצת יותר.
את הרולדות הכנתי בכל מיני צורות.
גם ארוכים, גם מרובעים, כולם טעימים!

קנטוצ'יני פירות יבשים

עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד

עוגת שמרים עם לוטוס ושברי שוקולד קטלנית בטעמה. ק ט ל נ י ת. אין תאור אחר לקסם הזה.

לפני הכל הנה איך מכינים את עוגת החלומות עם שמרים ולוטוס כבר הרבה זמן לא הייתי חולה כמו השבוע.
זה התחיל עם זה שהלכתי לרופא ואמרתי לו שכואב לי הגרון, האף סתום וכו'
אמר הרופא שמכיוון שהחיידקים נעשים עמידים, בואי נתחיל עם אנטיביוטיקה חלשה, אם לא יעזור, תקחי אחרת.
ואני הטיפשה הקשבתי לו.
שכחתי שאני צריכה להקשיב רק לעצמי וככה מצאתי עצמי גם עם אנטיביוטיקה וגם מצבי מיום ליום מחמיר.
הסטודנט הטיב לתאר את מצבי.
מערכת החיסון שלך "פח" ואת "חיידקת מהלכת"! אתם יודעים כמה אני אוהבת את האתר שלי.
כותבת, מצלמת, עורכת, באה לבקר, מדברת איתכם והשבוע בגלל מצבי הייתי מעורבת פחות.
עד שהגיעה גברת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
איך בבת אחת התעוררתם ושימחתם אותי.
ADONAY!
ככה על הדרך אמרתי שאני לא מרגישה טוב והגיעו ברכות החלמה והתעניינות
ולפעמים לא צריך יותר מזה. את עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד צילמתי לכם לפני האפיה,
אבל את העוגה עצמה בשלמותה, אחרי אפייה, לקחתי איתי להרצליה.
זה התחיל בטעימה של החתן שלי שאמר לי -אוי מייגוד דורית היא משהו!
לשכנה הנחמדה שהיה לה אקמול-קולד ואמרה לבת שלי בואי לקחת,
שלחנו חתיכה מהעוגה.
אחרי שבעלה טעם הגיע הווטאפ –
שבעלה טעם ואמר שזו עוגה נדירה בטעמה. לא אני אמרתי, בחיי הוא אמר.
השכנה השלישית שראתה את הווטאפ התחננה לפרוסה גם, קיבלה.
ואז אמר האיש, רגע על מה המהומה, קם לטעום, הקטנטנים הצטרפו לחגיגה ונעלמה העוגה. יפהפייה בצורתה וקטלנית בטעמה.
אין תיאור אחר לעוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד.
תכינו, תועמו תגידו צדקת. ממרח הלוטוס
עם פרורי העוגיות ושבבי השוקולד
גורמים לעוגה להיות קטלנית בטעמה. אז איך מכינים עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד? לאחר הכנת הבצק, מרדדים את הבצק ומורחים עליו ממרחי לוטוס.
אני השתמשתי בשני ממרחים. אחד רגיל ואחד עם שברי עוגיות בתוכו.
מפזרים על שכבת ממרחי הלוטוס פרורי עוגיות לוטוס.
נשארו מעוגת ממתקים ליום הולדת מלאי ממתקים,
פוררתי שוקולד "מקופלת" על העוגיות. חותכים את הבצק לחמישה פסים ומתחילים לגלגל.
מסיימים את הבצק?
עוברים לפס השני וממשיכים לגלגל ככה מגלגלים שלושה פסים.
בגלל שהדוגמנית השמינה בזמן הגלגולים,
מעמידים אותה ואת הפסים הנוספים מלפפים סביבה. הנה המתוקה מוכנה להיכנס לתנור. ביתרת הבצק אפשר להכין שבלולים קטנים או כל צורה אחרת שתעלה על דעתכם למנות אישיות אחחח אתם תהנו!

עוגת שמרים עם לוטוס ושוקולד

בראוניז שוקולד קרמבו מושלם!

בראוניז עם ממרח מרשמלו שנמס בפה כמו קרמבו

אני אצל חברה שמספרת על תעלולי נכדתה בגיל העשרה.
"היא מבריזה מביה"ס ואמא שלה עצובה חבל לך על הזמן"
"תגידי, שכחת איך את היית כשהיית בגילה? למה את הלכת לביה"ס?"
"ברור. הייתי חננה"
צחקתי "אני לא"
"מה פירוש לא?"
"אני למדתי בים. חוף הכרמל, הגלים, השמש היו הביתספר שלי"
וסיפרתי לה את הסיפור הבא. כשהייתי בכיתה ח' ביום הורים המורה הודיעה לאמא שלי שאני מחסירה המון
"מה פירוש מחסירה? הילדה יוצאת כל יום מהבית עם התיק לביה"ס"
"היא אולי יוצאת מהבית, לביה"ס היא לא מגיעה" ענתה המורה מיידית
אני נעשיתי קטנה-קטנה בכסא ואמא שלי אולי רצתה לרצוח אותי אבל בפאסון היתה אלופה.
היא לא תעיר לילדה לפני המורה.
הודיעה למורה שמהיום והלאה כל פעם שאני לא מגיעה לביה"ס המורה תשלח לה מכתב.
כן-כן אז לא היו מחשבים ודואר היה נוהל רגיל.
העסקה נחתמה בלחיצת יד וחיוכים, היה נעים להכיר וכל יתר הברבורים.
עברה מחצית והופ לפנינו יום הורים נוסף.
אותו חדר, אותה מורה, אותה אמא, ואותה ילדה. אני.
אחרי שלום ומה שלומך המורה מודיעה שהילדה עדיין מחסירה
"אני לא מבינה, אבל ביקשתי ממך להודיע לי לא?" אמא שלי המתוקה חייכה בשביעות רצון
המורה שלפה קלסר עם ערימת מכתבים
"גברת מנו, אני שלחתי ואת חתמת מה יותר מזה?"
נמחק החיוך מהפנים של אמא שלי ואני כמעט מתתי.
לחתום במקום אמא שלי לא היססתי, אבל לחשוב שהמורה תשמור על המכתבים? לשם לא הגעתי.
"אני אגיד לאבא שלה שידבר איתה" ענתה אמא שלי עדיין בפאסון. הסיפור הזה מקבל עוגה עם הפתעה.
בניגוד לאמא שלי ההפתעה פה אלוהית ומושלמת
בראוניז שוקולד קרמבו מושלם!
מכיל ממרח מרשמלו שיוצר בפה טעם של קרמבו. השבוע כשהייתי אצל בתי, נתתי לשכנה בקופסה קוביות בראוניז שוקולד קרמבו מושלם.
למחרת דיווחה השכנה שמקומה שלישית עד קומה ראשונה חוסלו כל הטעימות.
אני אולי לפעמים אומרת שכזה עוד לא היה,
אבל חברימים,
באמת באמת בראוניז שוקולד קרמבו מושלם! כזה עוד לא היה. פייי אתם תשתגעו!

בראוניז שוקולד קרמבו מושלם!

יום האהבה