דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס או אגרול ויטנאמי תבחרו את השם ורוצו להכין

דפי אורז ממולאים במירקות ואטריות אורז תמיד הקסימו אותי ורציתי להכין,
פחדתי שזה יהיה מסובך לי מדי וכל פעם דחיתי את ההכנה.
אחרי שהתחלתי לעבוד עם ספירל סלייסר, הקישואים והגזרים
נחתכו לי בצורות כל כך יפות שהחלטתי להכין את הדפי האורז הממולאים.
דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז גם נקראים ספרינגרולס
או אגרול ויטנאמי וצריך כמה דקות להתרגל לטעם, לי בכל אופן זה קרה.
הדפים שקופים ויש להם טעם כמו של ג'לי
לכן הכנתי שלושה רטבים שונים שבהם ניתן לטבול את דפי האורז הממולאים בירקות. הכנתי לכם סרטון איך מכינים את דפי האורז שתוכלו לראות בדיוק איך מכינים:
וכדי שיהיה קל הנה הסבר עם תמונות
ראשית, קוצצים בספירל סלייסר את הקישואים לעיגוליםמכינים בספירל סלייסר גם עיגולי של גזר
מערבבים הכל ביחד עם ירקות ושמים בקערה.
מוסיפים אטריות אורז, תבלינים ומערבבים הכל ביחד.
את נייר האורז משרים מספר שניות בקערית מים
ומניחים על משטח עבודה
בפינה למעלה שמים מעט מתערובת הירקות והאטריותמקפלים מצד אחדמקפלים מצד שניומתחילים לגלגל לרול ארוךלאחר הגלגול מניחים בצד ועוברים לבא בתורככה מכינים את כולם ומניחים על צלחת משומנת שלא ידבקו
לפני ההגשה תפזרו עליהם שומשום
והכנתי לכם שלושה מתכונים לרטבים הורסים
שאפשר לטבול בהם את האגרולים. אם אתם רוצים גם ספירל סלייסר
במחיר מיוחד ללקוחות סוויט דוּלי
רק ללחוץ כאן – ספירל סלייסר ומברשת קאזה

דפי אורז ממולאים בירקות ואטריות אורז

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

סקונס לחמניות אנגליות שמכינים בתשע דקות והן חלומיות עם חמאה וריבה

אמה קליין היא גיבורת ספרה של חברתי רוית ליפשיץ ציון, ברומן הביכורים שלה – 'אהבותיה של אמה'.
בעל, אישה וגבר לוקחים אותנו למשולש אהבה סוחף, לוהט ומרתק, בין תל אביב, פריז ולונדון.
על בחירות בין המוכר והבטוח ובין החדש והמסעיר, על גילוי עצמי והכוחות הטמונים בנו ושבכל גיל צריך זמן לאושר. משפט מפתח בחייה של אמה: ההומור מחזק את הרצינות.
הקלארידג' – לונדון"אז לאן?" שאלתי .
"ל'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג'. נשב שם ונדבר."
"כמה אלגנטי יקירתי. לא פחות מהקלארידג' עבור כוס תה!"
"ואחר כך לפאב ומשם לרויאל פסטיבל הול להופעת אחה"צ ומשם לארוחת ערב ממול עם הופעת ג'אז חיה."
"נזכרתי מדוע את חברה שלי," צחקתי, "סופי, אני מחכה לטלפון. כל עוד אני יכולה, אני אתך." אמה נולדה על גבי מפיות נייר וידעה לאכלס מספיק בתי קפה בעצמה ולחטוא בתה אנגלי.
כשקראתי קטעים מסיפרה של רוית, ראיתי בדמיוני את התמונה של המלון היוקרתי בלונדון בו היא שותה תה עם חברתה סופי. "..התיישבנו במלון המפואר, זכר לפאר האימפריה וזמזום פטפוט הנשים נשמע מכל עבר. זה לא הפריע לנו, להיפך.
נשים בשמלות פרחוניות אוחזות בידן כוסות פרחוניות ומולן צלחות פרחוניות במבנים תלת ממדים ועליהם מסודרים ביד אמן סקונס,
כריכונים ומבחר בריוש המונחים על מפיות צבעוניות המעוטרות בפס צבעוני, כמובן.  נפלא!" התמונה היתה כל כך חיה אצלי שהייתי חייבת לטעום מהסקונס שאמה טעמה ורצתי לחפש ברשת מתכון לסקונס.
סקונס הן לחמניות אנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה בארוחת בוקר אנגלית או תה של אחרי הצהרים.מצאתי את המתכון המושלם אצל גיל חובב אהוב ליבי ורצתי להכין סקונס.
אני אוהבת את הסיפורים של גיל ואני אוהבת איך הוא מכין מתכונים.
אצל גיל אין משחקים.
אני זוכרת שפעם בתוכנית טלויזיה תיבל עם מרק עוף ואמר:"מהזה לא לתבל עם מרק עוף? ככה גדלנו"
והמשפט שהכי התחברתי אליו במתכון לסקונס "הסקונס אולי אנגלים אבל הם הכי ישראלים כי זורקים הכל לקערה ומערבבים".
אמרתי לכם, אהוב ליבי.
אז זרקתי הכל וערבבתי, בדיוק כמו שגיל אמר
עשרים דקות בתנור והסקונס היו מוכנים.
בדרך כלל הסקונס הם ללא תוספת אבל  גיל אמר להוסיף חמוציות, אז הוספתי חמוציות – יצא שוס!
סקונס, ריבת ענבים, ריבת חצילים, קוביות חמאה ובחיי שהאנגלים האלה יודעים לחיות.בתי קפה למכביר מוזכרים ב'אהבותיה של אמה'. בקפה  דו- רה- מי בפריז,
היא יושבת לבדה למול מלון הבוטיק המרהיב 'לה רויאל מונסו' על כוס יין לבן סוביניון בלאנק, מקשיבה לנגן רחוב, רגע לפני פגישה לא צפויה.
את ה'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג' המפורסם בלונדון היא שותה עם חברתה הטובה ביותר עמה היא חולקת סודות כמוסים,
במלון שהוא הסמל להוד והדר האימפריה וחוויה לחיך ולעין.
בקפה בתל אביב היא נפגשת עם תרצה, אימה האהובה, תל-אביבית שרופה שעבורה עשן האוטובוסים של דיזנגוף הוא אוויר לנשימה.
עם בעלה היא מנהלת שיחת נפש טלפתיות בקפה האהוב עליהם בנמל תל אביב למול שקיעה. אמה, הגיבורה בת החמישים היא פאשיניסיטה, אוצרת אומנות בבית תערוכות פומביות,  מוזיקאית לשעבר שמדגדג לה לשוב ולנגן.
היא נוסעת לבדה לחופשה בפריז לספוג תרבות להחליף אווירה, לחשוב ולמלא מצברים.
היא יודעת להתלבש ועדיין יפהפייה אך כבר לא מרגישה כך: בעיניה הגוף החטוב קמל, הזוהר הועם, והערך העצמי התפוגג.
שנים של נישואין בהם התשוקה והריגוש העלו אבק, חלומות שנשכחו, בוס מתעמר ומלחמת קיום יום יומית מביאים אותה לנקודת אל חזור. פגישה מקרית עם גבר אנגלי בשדה התעופה תוביל אותה להרפתקה סוערת.
הייתכן שקיבלה הזדמנות שנייה לאהבה ולתשוקה? האם תאהב ותכיר שוב בעצמה וביכולותיה ותמציא עצמה מחדש בחייה האישיים והמקצועיים?
או אולי תראה באור חדש את שכבר היה לה.רוית מספרת על עצמה
"התחלתי לכתוב בגיל 49, מספר חודשים לפני שעזבתי קריירה מצליחה וארוכת שנים בה הרגשתי כמו בכלוב זהב.
מזה שנים לא מעטות חלמתי לפרוש כנף מארגון בו חשתי מחנק ושהקירות בו סגרו עליי ולצאת לעצמאות
אך על רקע משברים כלכליים האפשרות הייתה בגדר חלום בלבד.
התחלתי פשוט לכתוב… פסקאות, סצנות בלי קשר. הרגשתי שזה המפלט שלי, שאני מנקזת את הרעלים מחיי דרך הכתיבה
ומעבירה אותם אל הנייר. חלק מהפסקאות נותרו על מפיות בתי הקפה וחלקן הפך לעמודים ולפרקים
והדמויות החלו להתגבש לספר. אלו  היו הרגעים שבהם התנתקתי מחיי היום יום, והתחברתי לדמויות, לתשוקה לפנטזיה. הכתיבה בתקופה הזו הצילה אותי." לתמיכה בקמפיין גיוס מימון המונים ובחירת מתנה לחצו- https://www.jumpstarter.co.il/projects/128 ובינתיים תוכלו להנות ממתכון לסקונס שמכינים במהירות.

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

 

איך מכינים שוקולד בבית עם ממתקים

שוקולד שמכינים בבית עם סוכריות צבעוניות וממתקים, הכי קייטנה מתוקה שיש

פסח, הילדים בבית
ואחרי שגמרנו שעות של יצירה, קפיצות בטרמפולינה, משחקי קופסה
וסלון אחד שנראה כאילו זרקו רימון ופוצצו,
אני שפוכה, הרוסה ממוטטת והיא
"מוּרמוּר, משעמם לי מה נעשה עכשיו?"
אז הלכנו לעשות קייטנת שוקולד.
שוקולד עם ממתקים.
כי מה יותר כיף אם לא להתעסק עם שוקולד?
ועוד שוקולד עם ממתקים.
מזל שאמא שלה לא היתה בסביבה.
בשביל להפעיל את קייטנת השוקולד
אתם צריכים להמיס שוקולד במיקרו
לאסוף את כל סוגי הסוכריות הצבעוניות שיש לכם בבית,
כל הממתקים ואפשר להתחיל לעבוד.אחרי שממיסים את השוקולד
על נייר אפייה מזליפים צורות.
אפשר עיגוליםאפשר גם למרוח את השוקולד כמשטח שטוח- מה שתבחרו.
ואחרי שהשוקולד מרוח כיד הדימיון הטובה לתת לילדים
לקשט את השוקולד עם ממתקים
עם הסוכריות, מרנגים, מה שיש בבית.מקררים את השוקולד ומקלפים מהנייר בקלותואת שוקולד עם ממתקים
המשטח הגדול שוברים לפיסות קטנות

איך מכינים שוקולד בבית עם ממתקים

מתכון למוס שוקולד בשני צבעים ללא ביצים וללא ג'לטין

קרן ואיתי מתחתנים ולכבודם הכנתי קינוח מתוק של מוס שוקולד, קצפת עם שוקולד לבן, גאנש שוקולד וכדורי קליק שמתחבאים בין השכבות

  כבר לפני שנתיים,
החברים שלהם ניסו לשדך בינהם
אבל שום דבר לא קרהזה היה שם, באוויר, כל הזמן.
היא שמעה עליו
הוא שמע עליה,
הדלתות המסתובבות האלה של החיים
ההפתעות האלה שהן מול העיניים
ואנחנו לא יודעים להושיט את היד ולקחתהימים עברו, החודשים התארכו
הוא התאמן להיות איש ברזל
היא נסעה לטיול באמריקה
הדלתות המשיכו להסתובב
והם הסתכלו מרחוק אחד על השניה.
ואז קרה הקסם
הביחד
העיניים שנפגשו
הלב שדפק מהר.
הם גילו אחד את השניה
ומהשנייה הראשונה ידעו
שזו האהבה האמיתיתומאז הם ביחדקרן ואיתי האהובים,
מאחלים להם חיים מלאים
באושר, שמחה, מתיקות
חיים מלאים שוקולד קצפת
והמון הפתעות מתוקות לאורך הדרך
מזל טוב!

קינוח מוס שוקולד בשני צבעים ללא ביצים וללא ג'לטין

קנטוצ'יני פירות יבשים

עוגיות ביסקוטי טעימות אש שמכינים בצ'יק צ'ק ואי אפשר להפסיק לאכול!

כשהייתי בת ארבע או חמש, ההורים שלי נסעו לחו"ל והשאירו אותי אצל דודה שלי שתהייה בגן עדן, דודה אלזה.
היא אהבה אותי אהבת נפש ואני הייתי משוגעת עליה.
דודה אלזה גרה בקומה ראשונה בקרית אליעזר כשמול הבית היה דשא שנראה לי אז עצום.
מדי יום, בשעה ארבע, כשהילדים היו ממלאים את הדשא ומשחקים,
היתה מעמידה אותי על כסא ועל מעקה המרפסת הניחה כוס מים (כי לא אהבתי חלב) וערימת ביסקויטים.
ככה הייתי טובלת את הביסקויט במים, אוכלת וצופה בילדים.
זכרון הילדות הראשון הכי חזק שיש לי.
הטעם של הביסקויטים של דודה אלזה חקוק לי בעצמות ואני לא בטוחה שאני זוכרת את הטעם אבל הזיכרון שם. עוגיות  קנטוצ'יני פירות יבשים מתחברות לי מאד לזכרון הזה.
עוגיות מלאות בשקדים ואגוזי לוז, קשיחות מעט ונפלאות בטעמן. אני הוספתי גם חמוציות.
יש אנשים שאופים את קנטוצ'יני פעמיים. אופים, מוציאים מהתנור, מחכים רבע שעה, מכניסים שוב לתנור, אופים שוב.
לי אין סבלנות לסיבובים האלה וגם אחרי אפייה אחת קנטוצ'יני פירות יבשים יצאו פשוט פנטסטיות!
שמים במיקסר את הביצים, חמאה וסוכר ומקציפים. מוסיפים את הקמח עם הפירות היבשים ולא מערבבים הרבה. ככה נראית העיסה של הבצק מיד בתום הערבול במיקסר.מוציאים מהקערה ומהדקים את הבצק למרקם אחיד ויוצרים רולדות ארוכות.
אפשר בצורת גליל, אפשר מרובעים, מה שאתם אוהבים.
את הרולדות מקפיאים כחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסותומסדרים בתבנית עם נייר אפיה כמו חיילים במסדר(:אופים עד 15 דקות עד שהבצק משחים טיפה.
אם אתם אוהבים אותם יותר קשים תאפו קצת יותר.
את הרולדות הכנתי בכל מיני צורות.
גם ארוכים, גם מרובעים, כולם טעימים!

קנטוצ'יני פירות יבשים

מתכונים ליום האהבה