הקיץ מגיע ואתן מקבלות מתנה!

"דורות" מפנקת בצידניות ואתם יכולים לזכות

מזמן לא היתה פה חגיגה!
הקיץ מגיע וזה הזמן למתנות. #דורות מפנקים בצידניות מלאות כל טוב! 2 צידניות יחולקו בין כל המשתתפים.מה צריך לעשות? זה קל.עושים לייק לדף שלי – סוויט דוּלי משתפים מהפייס את הדף עם #דורות כותבים בתגובות שיתפתי או אם אתן רוצות להעניק את הצידנית במתנה לתייג את מי שאתן רוצות לפנק.המודעה נכתבה בלשון נקבה אבל מיועדת כמובן לשני המינים(: אז לפני שהחגיגה נגמרת זה הזמן שלכן להשתתף. חג שמח אהובות ואהובים שלי!

חגגתי יומולדת ואתם מקבלים מתנה

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות שיש

אטריות נודלס עם סויה, המתכון הכי פושטי והכי טעים שיש, תינוקות וילדים נהנים ממנו מאד

הילדים אצלנו משתגעים על אטריות נודלס. הכי פושטיות שיש. האטריות ביצים הדקות ביותר.
קודם כל מכינים אותן בצ'יק צ'ק והן רכות ונלעסות אצל הקטנים בהנאה.
לתינוק בן העשרה חודשים, שמים בצלחת ערימה
ועם היד הוא גורף ואוכל את הנודלס.
הייתי שמה לכם תמונה שהייתם נמסים ממנה בטוח
של הקטנצ'יק אוכל את אטריות הנודלס עם סויה
אבל אני מסתכנת בחרם תמידי מצד הבת שלי אז אני לא לוקחת צ'אנס.
בחורף היינו בים והוא ישב על החול עם הגב אלי,
תמונה נהדרת, ים, רקיע כחול ותינוק עם גב, הרמתי את הנייד וצילמתי.
נעמדה לידי עיני הנץ ואמרה:"שלא תחלמי להעלות את התמונה הזו"
"אבל הוא עם הגב!"
"אמא! שום תמונה!!"
ובזה זה נגמר. אבל בוא נחזור לנודלס.
מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימותהכנתי לכם סרטון גם שתראו בדיוק איך אני עושה את זה:נודלס שהילדים משתגעים עליהם.
במיוחד זאת שאוהבת הכל "בלי כלום" ו"בלי רוטב"
והנסיך השני מעדיף את אטריות הנודלס על כל תוספת אחרת.
בחודשים האחרונים זה שהמציא את המתכון לתפוחי אדמה
שידרג גם את הנודלס
ויש להם הצלחה מסחררת!
קצת מצחיק לקרא לזה מתכון אבל זה פשוט טעים.
אחרי שהנודלס מוכנים, שופכים עליהם מעט שמן,
רוטב סויה ומערבבים.
זהו. בגלל שהנודלס חמים מהבישול
הם סופגים את הטעם ולא צריך יותר שום תבלין
והילדים בולסים אותם בלי הכרה. טעימים טעימים.

עוד מתכונים בקלי קלות תמצאו כאן – רק ללחוץ על השורה
מכינים בצ'יק צ'ק

מתכון לאטריות נודלס עם סויה הכי טעימות

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

עוגת מישמשים בחושה, עוגה רכה ומתוקה שהחמצמצות של המישמשים מוסיפה לה טעם נפלא

הילדות שלי עברה עלי בקריית אליעזר בחיפה, במדשאות דשא עצומות ויער פראי מאחורי הבית,
ככה זה נראה לי בכל אופן, המקום הכי קסום על אדמות.
מדי יום ירדתי לשחק בדשא, שנראה לי נצח לחצות אותו מצד לצד.
לנו הקטנים הרשו לשחק רק בצד שמאל של הדשא.
צד ימין היה הצד של הגדולים שם שיחקו כדורגל ולנו הקטנות אסור היה להתקרב לשם.
מאחורי הבית שלנו היה "יער פראי" שלא העזתי להיכנס אליו לבד.
עצי האקליפטוס גבוהים עם הצמרות מתנפנפות ומפחידות.
"יער" שרק לעיתים רחוקות ראיתי אנשים עוברים בו וכל סיפור האגדות שגדלתי עליהם נראו לי הגיוני שקרו ביער הזה.
אז לא היתה טלויזיה או אינטרנט ולעמוד ולהסתכל על היער ולדמיין סיפורים היה דבר שבשיגרה.
זה היה מקום מופלא לגדול בו, יש לי זכרונות נפלאים ממנו. עברו שנים והשבוע נזדמן לי להיות בקריית אליעזר בשכונה שלי שוב.
בעיניים מפוקחות ראיתי שמדובר על "שיכוני רכבות" שבין בנין לבנין מפרידה רצועת דשא לא גדולה במיוחד,
בחלק מהבתים בנו תוספות בניה בחלק לא והכיעור בבנייה נראה שם בהתגלמותו.
שום זכר למה שדמיינתי מהילדות.
חייבת להודות שהאכזבה היתה קשה. הסתכלתי  ולא האמנתי שזו המדשאה שנראתה לי הכי גדולה
והכי יפה בעולם. אבל, נשארו לי הזכרונות וזה הכי חשוב. תקופת המישמשים היא תקופה קצרה.
לי זה נראה שהם עוד לא הגיעו וכבר הולכים.
לא כולם אוהבים מישמשים ואני לא מבינה איך אפשר שלא לאהוב אותם.
לעיתים חמצמצים, לעיתים מתוקים, אני חושבת שהם נפלאים.
הגלעינים שבתוכם מספרים סיפור שלם.
מי שגדל כמוני פעם, יודע שהשוס הכי גדול היה להשיג כמה שיותר גוגאים,
היינו רבים למי יש ערימה יותר גדולה של גוגאים,
ומי שידע להכין משרוקית מהגלעין של המישמש, היינו מסתכלים עליו כמו על אלוהים. עוגת משמשים בחושה ורכה, היא העוגה החדשה שלכם ליד הקפה.
עוגה בחושה טעימה ורכה שהכנסתי משמשים לתוכה.
מעל פיזרתי סוכר חום כדי להוסיף מתיקות לעוגה.  הכנתי לכם גם סרטון איך בדיוק הכנסתי את המשמשים לעוגה.לאחר האפיה בגלל הכובד המשמשים יורדים לתחתית העוגה
אבל הטעם הנהדר נשאר גם למעלה וגם למטה.

עוגת מישמשים בחושה רכה וטעימה

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

תבשיל קציצות בקר עם עלי תרד ברוטב לימון ושום שמכינים כשהילד מתקשר מהדרך ואומר שהוא רוצה לאכול

יום שישי עוד לא צהרים והנייד שלי מצלצל
"היי אימוש, יש אוכל בבית?"
"איפה אתה?"
"אל תשאלי אותי שאלות! אני שאלתי אם יש אוכל בבית"
"בטח שיש"
"אמא את עובדת עלי אני יודע. את שואלת איפה אני, בינתיים תוציאי מהפריזר קציצות, תפשירי בולונז, תכיני אורז
ואז תתפרי אותי בסלון חצי שעה ואני מת מרעב."
"תתפרי? מהזה תתפרי?? אלוהים את זה עוד לא שמעתי"
"אמא, אל תחליפי נושא, אני מכיר אותך! אין אוכל ואת עובדת עלי"
"לא-לא בחיי שיש, אני מהבוקר במטבח מכינה. הכנתי גם לתינוקי קציצות."
"אני רוצה שתגידי לי בדיוק איזה סירים את רואה מול העיניים" רק שתדעו שמהשניה שהוא התקשר ובזמן שאני מדברת איתו
הוצאתי סיר ממגירת הסירים, שפכתי אורז לסיר, הוספתי מים, תיבלתי ולא שכחתי להדליק את האש.
בעודו מטיח בי מילים קשות (וצודקות תכלס), הפריזר נפתח ואני מחפשת מה יש
אבל מדקלמת כאילו בנונשלנט שלא ירגיש שאני בלחץ
"יש סיר עם הקציצות של אדם (אמת לאמיתה הדבר היחיד שהכנתי מהבוקר)
סיר אורז מתבשל (נו עד שהוא מדבר כבר הספקתי להעמיד אותו)
יש קציצות עם תרד (רק אם תפסיק לדבר אוכל לרוץ, להוציא את הקציצות הקפואות ואכין את התבשיל)
ויש גם קערה מלאה בנודלס (נומהזהלהכיןנודלס). מספיק טוב לך?"
"אני בדרך ושהאוכל יהיה מוכן!"
"כן נסיך של אמא. ברורררררר"
אלוהים איזה פחד עם הילדים האלה.
אצלי תמיד יש קציצות קפואות בפריזר, לא תמיד הנסיך אוכל אותן אבל אם אני מערבבת אותן בתבשיל
אני עלולה לקוות שהוא לא ירגיש וכן יאכל.
זה מדהים איך הוא נותן ביס ואומר "זה קציצות שהוצאת מהפריזר נכון?" נסיך גידלתי. נסיך!
בואו נקצר, שקית תרד מאדים מהר במחבת עם בצל שטוגן קלות,
מוסיפים מיץ לימון, שום ומלח מאדים כמה דקות, מוסיפים את הקציצות מבשלים הכל ביחד שהקציצות שיספגו את הטעמים
וכולנו נקווה שאף אחד לא יגיד לנו "אין מה לאכול בבית הזה!"
והכי נקווה שרק בעוד חצי שעה הוא יגיע כדי שהקציצות יתבשלו כראוי.
אגב, אם זה יום שישי ויש חלה בסביבה, הרוטב הוא אש!
לטבול את החלה ברוטב ולאכול עם התרד – תענוג! וכדי שזה יהיה ממש מושלם הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הקציצות פעם שניה כי היתה להן הצלחה! 

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם בשר
רק ללחוץ כאן – בשר ועוף

קציצות בקר עם תרד ברוטב לימון ושום

סוויט דוּלי פותחת שולחן לשבועות

שולחן החג שלנו בשבועות. התפריט שלנו לסלטים, מנה ראשונה, תוספות וקינוחים. חג שמח!

אחותי שולחת לי ווטסאפ
"תפתחי את האלבום המאכלים שלך לשבועות ותתקשרי"
"מה עכשיו?"
" צריך להכין תפריט לחג. קדימה"
אז כן, זה לא מספיק שאני מלרלרת פה ברשת בסוף אני צריכה גם להכין.
היתרון, לאחותי יש "ספר הבית".
לפני כל ארוחת חג, היא כותבת בספר את התפריט, כמה אנשים מוזמנים,
ולאחר הארוחה כותבת מה אהבו, מה נשאר ומסקנות.
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה הצבעונית
או על התמונה "אוקי. אז עם מה נתחיל?"
"הבת שלך מאד אוהבת סלטים נכין סלט. איזה סלט נכין?"
נכין  סלט עגבניות שרי בשלושה צבעים עם ארטישוק וגבינה מלוחה"כתוב לי פה שסלט הדלעת חוסל!"
"מצויין יהיה סלט דלעת עם נבטי חמניה"
"את יודעת שעד היום הם לא יודעים שזו דלעת, הם בטוחים שזה גזר"
"שיחשבו, מה אכפת לנו, העיקר שאוכלים"
שני סלטים מספיקים. לא עושים יותר!
סלט דלעת עם נבטי חמניה
"כתוב לי שהטורטיות עם הסלמון חוסל גם"
"מצויין זו תהיה מנה ראשונה "
מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

"למנה ראשונה נכין
הגבינת פרומעז המטוגנת"

"זו לא מנה ראשונה את זה נשים על השולחן,
למנה ראשונה שבעלך יכין סלמון. בשנה שעברה חוסל!"
שמעתם? שבעלך יכין! אלוהים! מזל שהוא לא קורא פה.
דג סלמון בתנור"וברור לך שאת מכינה גם את התפוחי אדמה שלך"
"אני לא! מהזה לחתוך תפוחי אדמה ולשים בתנור?"
"אצלי הם לא יוצאים טעים כמו אצלך. את מכינה!"
"תכיני תבנית אחת של תפוחי אדמה בתנור""ותבנית אחת תכיני עם המעוכים"
תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור"מה עם ברוקס? הילדים שלך יהרגו אותך אם לא תכיני"
"אל תדאגי אכין בורקס עם תרד
הם יאכלו את זה יחיד עם הצזיקי"
בורקס עם תרד ומתכון לצזיקי
"ספרתי בשנה שעברה הכנתי אותם קטנים, גמרו הכל!"
"פגאנס! איזה עוד את מכינה?"
"בורקס עם חצילים. גם אלה נגמרו."
בורקס עם חצילים"רגע! ולא תכיני את הקיש היפה הזה שפירסמת?"
"הגזמת! זה כבר המון אוכל"
"אבל אחרי שהכנת שלחת לילדים ולא טעמתי נורא בא לי עליו"
"טוב טוב נודניקית אכין!"
קיש גבינות עם מנגולד ועגבניות"רגע! ומה הילדים יאכלו? אין להם כלום!"
"את תכיני להם לחמניות זיתים מהירות הם משתגעים על זה"
לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות"ואני אכין להם פתיתים"
מתכון לפתיתים מושלמים בלי טעם למות
"טוב הגענו למתוקים.
כבר ייבשת את האורז לסוטלץ? אם לא זה הזמן"
סוטלץ – תבשיל אורז עם חלב"אני מכינה סוטלץ את מכינה קרם ברולה"
"מה פתאם קרם ברולה?!"
"בלי ויכוחים אני מתה על זה"
קרם ברולה
"ותכיני גם את העוגת גבינה האלוהית שלך.
חשבת שתצאי בלי עוגה?"
עוגת גבינה אלוהית"זהו. אני לא מכינה יותר כלום!"
"כן כן שמענו אותך.
נחכה ליום שלישי כשתתקשרי אלי בצהרים ותגידי
המקרר שלי מלא עם מוס
תשלחי את אמנון כי אין לי מקום במקרר."
"לא יקרה!"
"כל שנה את אומרת וכל שנה את מכינה.
הבן שלך בלי שוקולד לא מעביר ארוחה"
מוס שוקולד משני מצרכים
"ביי אחותי! היה לי מאד נעים לדבר איתך!"

סוויט דולי פותחת שולחן לשבועות

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!! באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

מתכונים