מתכוני סלטים מהירים ליום העצמאות

שלושה מתכונים מהירים וטעימים לסלטים ליום העצמאות שמצטרפים למבחר עצום של סלטים

לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים.
כדי שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג
הכנתי שלושה מתכונים חדשים של סלטים.
בשביל להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת
או על התמונה.

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

ביום העצמאות בשנה שעברה
פרסמתי מבחר נהדר של סלטים
שכדי להגיע למתכונים צריך ללחוץ כאן
הסלטים של המדינה
או על התמונה ומבחר נוסף של סלטים מחכים לכם כאן – רק ללחוץ על סלטים ואם אתם כבר כאן ואהבתם את מה שראיתם בבקשה פרגנו לי בלייק  ב SWEET DOOLY   תודה!

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן שמכינים צ'יק צ'ק והוא טעים טעים!

לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג. את סלט הגזר עם החמוציות ואגוזי פקאן
הביאה אסתי אמא של הנסיכה לארוחה אצלנו
בערב החג השני של פסח
ואני לא הפסקתי לאכול את הסלט.
היא הכינה את הסלט עם חמוציות ואגוזי מלך
התיבול היה עם חומץ ושמן זית. אחרי שהסלט חוסל, הכנתי אותו שוב לצילומים
אבל שיניתי לו את הרוטב
והוספתי לו נבטי חמניה ואגוזי פקאן.
החצי השני שאוהב טעמים חזקים
גם הוסיף לסלט כוסברה
שממש הקפיצה את הטעם אבל זה כבר נתון לשיקולכם
אם אתם אוהבים,
שכידוע לכם כוסברה או שאוהבים או שלא
ואני מאלה שממש לא.
נבטי החמניה עדינים וטעימים בעיני
החמוציות ואגוזי הפקאן מוסיפים טעם נפלא לסלט. מתכונים נוספים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט גזר עם חמוציות נבטי חמניה ואגוזי פקאן

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו עם תיבול עדין ונהדר

ואיך חוגגים את יום העצמאות אם לא בפיקניקים עם כל המשפחה?
לכבוד יום העצמאות ה – 69 חידשתי את מלאי הסלטים,
שיהיו לנו סלטים חדשים לכבוד החג. לכבוד החג הכנתי סלט חדש,
סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו סלט נהדר!
קל להכנה עם תיבול עדין של חומץ, שמן זית ושום,
את אגוזי הקשיו יש לקלות לפני שיהיו קריספיים בטעמם
אפשר לחמם את הקשיו על מחבת מספר דקות מכל צד
ולהשגיח שהאגוזים לא ישרפו
יש לפזר את האגוזים ממש לפני ההגשה כדי שלא יתרככו.
אפשר להכין את הסלט לפני
את חומרי הרוטב לערבב בצינצנת נפרדת
וממש לפני ההגשה לערבב הכל ביחד. את כל המתכונים לסלטים תוכלו למצוא כאן –
פשוט ללחוץ על השורה המודגשת או על התמונה
מתכונים לסלטים

סלט עלי בייבי עם חמוציות ואגוזי קשיו

 

סלט טבולה עם עדשים שחורות

סלט טבולה עם עדשים שחורות עם קמצוץ ג'ינג'ר שמוסיף לו טעם נהדר

מדהים אותי איך הנכדה שלי היא תואמת אמא שלה כשהיתה קטנה.
בתי הבכורה בילדותה היתה בררנית בנושאי אוכל
וכבר סיפרתי איך המאכל האהוב עליה היה "לחמניה בלי כלום".
אסור היה שהאפונה תיגע באורז
והס היה מלדבר על תיבול מיוחד בסלט.
מלפפונים, עגבניה וזהו.
עד היום יש קערת סלט באמצע השולחן לכולם כולל בצל,
ליד הצלחת שלה תמיד תהיה קערית של סלט רק עם מלפפון ועגבניה.
לכן מדהים אותי כשאני מגלה אצלה סלטים עם טעמים מיוחדים
שלא תואמים את מה שאני חושבת שאני יודעת.
ככה גיליתי את סלט הטבולה עם העדשים השחורות.
סלט מפתיע בטעמו עם התוספת של פרוסות הג'ינג'ר הקצוצות.
אם אתם לא אוהבים את הטעם אתם יכולים לוותר
ועדיין הסלט יהיה נהדר בטעמו. ראשית מבשלים את העדשים השחורות עד שהן מתרככות
ומסננים את שאריות המים
חוץ משמן זית ולימון מוסיפים שום וג'ינג'ר טרי
מערבבים הכל ביחד ומקבלים סלט שונה ונהדר בטעמו
אני פיזרתי מעל גם מעט שומשום קלוי להשביח את טעם הסלט

ואם אתם מחפשים עוד סלטים נהדרים ליום העצמאות
תמצאו אותם פה – מתכונים לסלטים

סלט טבולה עם עדשים שחורות

 

תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

תבשיל של כרוב מאודה ברוטב עגבניות עם חיטה, תבשיל נהדר!

לפני שנים היתה גורו הרזיה בחיפה שקראו לה "אילנה רז".
במסגרת החמש מאות קילו שהעלתי וירדתי עם השנים, כמובן שעברתי גם בקבוצת ההרזיה שלה.
בין כל תפריטי הדיאטה שהיא נתנה, אני זוכרת לטובה "דיאטת קיזוז" אחת שמאד אהבתי.
אמרה, תכינו סיר גדול עם כרוב מאודה ברוטב עגבניות, תוסיפו חצי כוס אורז ותבשלו הכל ביחד.
בטעם זה כמעט כמו כרוב ממולא ובקלוריות זה הרבה פחות.
כמו שאמרתי זה היה "תבשיל קיזוז", כי את הסיר הייתי אמורה לאכול כל היום. אבל רק את התבשיל הזה' חוץ מזה כלום.
אני חייבת להודות שאני מאד אהבתי את התבשיל הזה.
אני והסיר היינו חברים טובים. צהרים וערב ואחרי צהרים ולפני צהרים בילינו ביחד, הקילוגרמים באמת נשרו,
אבל כמו תמיד אצלי, עוברת תקופה והקילוגרמים חזרו והביאו איתם קרובי משפחה נוספים. השבוע, אחרי הפסח ולפני הקיץ, החלטתי להכין את אותו התבשיל אבל עם חיטה.
בתי הבכורה משתגעת על חיטה.
בדרך כלל אני משתמשת בחיטה לחמין, אולם יום אחד הכנתי את החיטה במקום תוספת וזה נהפך ללהיט.
החיטה חוסלה מהסיר עם כף. גם אתם מכינים תבשיל רק של חיטה?
ראשית אני מטגנת בצל עד שהוא ממש שחום,
ואז מוסיפה את החיטה עם מים, מלח ופלפל ומבשלת עד שהיא די מוכנה.  הפעם החלטתי לשלב כרוב עם החיטה
הקפצתי כרוב, הוספתי רסק עגבניות
עירבבתי עם החיטה ויצא נהדר!

תבשיל כרוב עם חיטה ברוטב עגבניות

 

מתכונים