משה בתיבה נקניקיות עטופות בבצק

משה בתיבה נקניקיות עטופות בבצק

נקניקיות עטופות בבצק, משה בתיבה החטיף שילדים משתגעים עליו

הוזמנו לארוחה משפחתית אצל גיסתי והשולחן היה עמוס כרגיל בכל טוב.
עברתי עם מיה נכדתי על המאכלים בשולחן ושאלתי: "רוצה שניצלים?"
"לא"
"רוצה קציצות?"
"לא"
"רוצה עוף?"
"לא!"
אחרון  עמד מגש משה בתיבה – נקניקיות עטופות בבצק.
עוד לא הספקתי להוציא מילה מהפה כשמיה קפצה ואמרה:"יוווו אני מתה על כאלה"
זהו. מאותה שנייה לא היה עם מי לדבר.
כבר הרבה זמן לא ראיתי כזו התלהבות של הילדים מאוכל.
תשמעו, מהשנייה שהילדים גילו את זה, הם לא הפסיקו לאכול!
הגדיל לעשות הקטן בן השלוש שפשוט לקח את המגש לשולחן בסלון כדי שיהיה לו יותר קל. לאור ההתלהבות הכנתי עם מיה ביחד סרטון
איך מכינים משה בתיבה – נקניקיות עטופות בבצקעברו שבועיים שלושה ולכבוד הגעתם של הנכדים הכנו שוב מגש של משה בתיבה
מזל! מזל שהייתי עם המצלמה להנציח את הרגעים הנפלאים האלה
מוּרמוּר תפסיקי להפריע לנו באמצע הביס!אוי לא, מוּרמוּר – נקנקיקיות זה לא בריא וזה אסון!ואני בכלל לא רוצה להצטלם!אז נכון, זה לא בריא ומי המשוגעת שנותנת לנכדים נקניקיות?
ואם ההורים של זאת שלמטה ידעו ששמתי אותה פה
אלוהים. התמונה פה לזמן מוקצב.
אבל גם היא השתגעה על הנקניקיות(:
 אז בואו נחליט מי שלא מתאים לו הפוסט, זה בסדר, אני ממש לא אכעס
מה גם שהיום אפשר לקנות נקניקיות ללא חומר משמר, ללא צבעי מאכל
ונכון, זה לא בכלל לא בריא אבל פעם ב.. שיהנו.
עוד מתכונים דווקא בריאים לילדים תמצאו כאן
מתכונים לילדים
משה בתיבה נקניקיות עטופות בבצק

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

סקונס לחמניות אנגליות שמכינים בתשע דקות והן חלומיות עם חמאה וריבה

אמה קליין היא גיבורת ספרה של חברתי רוית ליפשיץ ציון, ברומן הביכורים שלה – 'אהבותיה של אמה'.
בעל, אישה וגבר לוקחים אותנו למשולש אהבה סוחף, לוהט ומרתק, בין תל אביב, פריז ולונדון.
על בחירות בין המוכר והבטוח ובין החדש והמסעיר, על גילוי עצמי והכוחות הטמונים בנו ושבכל גיל צריך זמן לאושר. משפט מפתח בחייה של אמה: ההומור מחזק את הרצינות.
הקלארידג' – לונדון"אז לאן?" שאלתי .
"ל'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג'. נשב שם ונדבר."
"כמה אלגנטי יקירתי. לא פחות מהקלארידג' עבור כוס תה!"
"ואחר כך לפאב ומשם לרויאל פסטיבל הול להופעת אחה"צ ומשם לארוחת ערב ממול עם הופעת ג'אז חיה."
"נזכרתי מדוע את חברה שלי," צחקתי, "סופי, אני מחכה לטלפון. כל עוד אני יכולה, אני אתך." אמה נולדה על גבי מפיות נייר וידעה לאכלס מספיק בתי קפה בעצמה ולחטוא בתה אנגלי.
כשקראתי קטעים מסיפרה של רוית, ראיתי בדמיוני את התמונה של המלון היוקרתי בלונדון בו היא שותה תה עם חברתה סופי. "..התיישבנו במלון המפואר, זכר לפאר האימפריה וזמזום פטפוט הנשים נשמע מכל עבר. זה לא הפריע לנו, להיפך.
נשים בשמלות פרחוניות אוחזות בידן כוסות פרחוניות ומולן צלחות פרחוניות במבנים תלת ממדים ועליהם מסודרים ביד אמן סקונס,
כריכונים ומבחר בריוש המונחים על מפיות צבעוניות המעוטרות בפס צבעוני, כמובן.  נפלא!" התמונה היתה כל כך חיה אצלי שהייתי חייבת לטעום מהסקונס שאמה טעמה ורצתי לחפש ברשת מתכון לסקונס.
סקונס הן לחמניות אנגליות, המוגשות עם חמאה וריבה בארוחת בוקר אנגלית או תה של אחרי הצהרים.מצאתי את המתכון המושלם אצל גיל חובב אהוב ליבי ורצתי להכין סקונס.
אני אוהבת את הסיפורים של גיל ואני אוהבת איך הוא מכין מתכונים.
אצל גיל אין משחקים.
אני זוכרת שפעם בתוכנית טלויזיה תיבל עם מרק עוף ואמר:"מהזה לא לתבל עם מרק עוף? ככה גדלנו"
והמשפט שהכי התחברתי אליו במתכון לסקונס "הסקונס אולי אנגלים אבל הם הכי ישראלים כי זורקים הכל לקערה ומערבבים".
אמרתי לכם, אהוב ליבי.
אז זרקתי הכל וערבבתי, בדיוק כמו שגיל אמר
עשרים דקות בתנור והסקונס היו מוכנים.
בדרך כלל הסקונס הם ללא תוספת אבל  גיל אמר להוסיף חמוציות, אז הוספתי חמוציות – יצא שוס!
סקונס, ריבת ענבים, ריבת חצילים, קוביות חמאה ובחיי שהאנגלים האלה יודעים לחיות.בתי קפה למכביר מוזכרים ב'אהבותיה של אמה'. בקפה  דו- רה- מי בפריז,
היא יושבת לבדה למול מלון הבוטיק המרהיב 'לה רויאל מונסו' על כוס יין לבן סוביניון בלאנק, מקשיבה לנגן רחוב, רגע לפני פגישה לא צפויה.
את ה'תה של אחר הצהרים' במלון הקלארידג' המפורסם בלונדון היא שותה עם חברתה הטובה ביותר עמה היא חולקת סודות כמוסים,
במלון שהוא הסמל להוד והדר האימפריה וחוויה לחיך ולעין.
בקפה בתל אביב היא נפגשת עם תרצה, אימה האהובה, תל-אביבית שרופה שעבורה עשן האוטובוסים של דיזנגוף הוא אוויר לנשימה.
עם בעלה היא מנהלת שיחת נפש טלפתיות בקפה האהוב עליהם בנמל תל אביב למול שקיעה. אמה, הגיבורה בת החמישים היא פאשיניסיטה, אוצרת אומנות בבית תערוכות פומביות,  מוזיקאית לשעבר שמדגדג לה לשוב ולנגן.
היא נוסעת לבדה לחופשה בפריז לספוג תרבות להחליף אווירה, לחשוב ולמלא מצברים.
היא יודעת להתלבש ועדיין יפהפייה אך כבר לא מרגישה כך: בעיניה הגוף החטוב קמל, הזוהר הועם, והערך העצמי התפוגג.
שנים של נישואין בהם התשוקה והריגוש העלו אבק, חלומות שנשכחו, בוס מתעמר ומלחמת קיום יום יומית מביאים אותה לנקודת אל חזור. פגישה מקרית עם גבר אנגלי בשדה התעופה תוביל אותה להרפתקה סוערת.
הייתכן שקיבלה הזדמנות שנייה לאהבה ולתשוקה? האם תאהב ותכיר שוב בעצמה וביכולותיה ותמציא עצמה מחדש בחייה האישיים והמקצועיים?
או אולי תראה באור חדש את שכבר היה לה.רוית מספרת על עצמה
"התחלתי לכתוב בגיל 49, מספר חודשים לפני שעזבתי קריירה מצליחה וארוכת שנים בה הרגשתי כמו בכלוב זהב.
מזה שנים לא מעטות חלמתי לפרוש כנף מארגון בו חשתי מחנק ושהקירות בו סגרו עליי ולצאת לעצמאות
אך על רקע משברים כלכליים האפשרות הייתה בגדר חלום בלבד.
התחלתי פשוט לכתוב… פסקאות, סצנות בלי קשר. הרגשתי שזה המפלט שלי, שאני מנקזת את הרעלים מחיי דרך הכתיבה
ומעבירה אותם אל הנייר. חלק מהפסקאות נותרו על מפיות בתי הקפה וחלקן הפך לעמודים ולפרקים
והדמויות החלו להתגבש לספר. אלו  היו הרגעים שבהם התנתקתי מחיי היום יום, והתחברתי לדמויות, לתשוקה לפנטזיה. הכתיבה בתקופה הזו הצילה אותי." לתמיכה בקמפיין גיוס מימון המונים ובחירת מתנה לחצו- https://www.jumpstarter.co.il/projects/128 ובינתיים תוכלו להנות ממתכון לסקונס שמכינים במהירות.

סקונס לחמניות אנגליות מהירות שאמה אוהבת

 

מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

שמונה מתכונים לבורקסים מכל הטעמים ומכל הסוגים ומתכון אחד לצזיקי נפלא

כדי שיהיה לכם קל למצוא איזה בורקס אתם הכי אוהבים להכין
ריכזתי לכם את כל מתכוני הבורקס ביחד.
לעיתים אני קוראת להם מאפה, לפעמים נוקבת בשם המפורש בורקס,
כי אצלנו הבורקס זה החיים!
תוכלו למצוא פה מבחר של בורקס עם בצק עלים או עם בצק פריך,
בורקס עם תרד, בורקס עם מנגולד, בורקס עם חצילים, עם גבינה
בצורת שבלולים, בתבנית, מה שתרצו – יש!
ואם לא – בשביל מה אני פה?(:
תהנו! על מנת להגיע למתכון יש ללחוץ על השורה המודגשת או התמונה

בורקס מבצק עלים ממולא בגבינות

מתכון לשבלולי בצק מנגולד עם גבינות

בורקס תרד עם עלי פילו

 

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות

בורקס גבינה לעצלנים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

כמובן שליד הבורקס חייב שיהיה צזיקי שהמתכון שלו כאן –
מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן – SWEET SHOP ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

מתכון לבורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

תוכלו לראות את הסרטון איך מכינים בורקס גבינה בצורת שבלול כאן:שישי בבוקר אני במטבח והנייד מזמזם,
אני פותחת את ההודעהאז הם למדו את השיטה איך להפעיל אותי
אבל הפעם החלטתי להתחכם.
אני לא הולכת להכין את הבורקס הגברת בכבודה ובעצמה תכין.
מכיוון שהם היו אמורים להגיע לצהריים בשישי החלטתי שזה זמן מצויין
ללמד את הילדה איך מכינים בורקס גבינה.
בפעם הבאה לא יהיו לה תירוצים בנוסח "לא יודעת, לא מכירה, אכלו לי שתו לי"
הכנתי מצרכים, העמדתי אותה מול המצלמה,
נתתי הוראות והיא הכינה בורקס שבלול גבינה.
יצא אש!   אם עובדים בשיטה מסודרת זה קל.
גבינה מלוחה, גבינה לבנה וביצה מערבבים בקערית
מרדדים ריבוע בצק עלים.
אני אוהבת להשאיר את הניילון מתחת לבצק
כי כך יותר קל להרים בהתחלה את הבצק לגלגול.
מורחים על הבצק את התערובת של הגבינות
ומעל מפזרים גבינה צהובה מגורדת.
מגלגלים לנקניק ארוך ולאחר מכן לשבלול עגול
ומכניסים לתבנית
מצפים בביצה ושומשום ולתנור.בורקס גבינה בצורת שבלול שיצא מהתנור טעים אש!
מחבילת של בצק עלי מוכן
ניתן להכין שני שבלולים.
אפשר להכין גם נקניק ארוך ולפרוס לפרוסות.
את הפרוסות להניח על תבנית אפיה למרוח ביצה ושומשום למעלה
ולאפות. יוצא פנטסטי!ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לבורקסים רק ללחוץ כאן
מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

מתכון לבורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות חלומי עם סרטון הדרכה שמתאים במיוחד לימות הקיץ

השבוע מתקשרת אלי חברה ואומרת לי תשמעי, יש לך מאפה באתר שאני לא מפסיקה להכין.
הכנתי בשבועות את המאפה ומאז כל שבוע אני מכינה והוא נהפך ללהיט.
הוא קל הכנה, טעים, מחסלים אותו פה בלי הכרה, כאלה מתכונים אני אוהבת! ככה נולד מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות.
שתי קופסאות גבינה, ביצה אחת ועלי פילו.
הקיץ הוא זמן שאנחנו רוצות להכין דברים קלים להכנה וטעימים
והמאפה הזה הוא קל הכנה מאד.
החלטתי שהגיע הזמן שתוציאו את הפחד מהראש שקשה לעבוד עם עלי פילו, ממש ממש לא.
לצורך העניין הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את המאפה.כמו שראיתם, פותחים את העלים ומכסים במגבת מטבח.
לוקחים כל פעם עלה אחד מורחים עליו מהבלילה ומכינים את המאפה.
כשהוא יוצא מהתנור הוא פשוט שוס!
לא צריך סכין, לא צריך מזלג
בגלל צורת קיפול הדפים הוא מתפרק בקלות.
אלוהים כמה טעים!!
את המאפה הכנתי בתבנית 24.
מורחים עלי פילו בשמן או מרססים עם ספריי שמן ועל חצי עלה מורחים מעט מהבלילה.
מקפלים את הדף לחצי ואת כל הדף מקפלים בצורת מניפה או פשוט מכווצצים.
את הדף הראשון מקפלים לעיגול בצורת פרח ושמים בתבנית באמצע.ככה ממלאים את כל התבנית עם עלי הפילו.
מורחים על עלי הפילו מעל חלמון או ביצה טרופה ומפזרים שומשום.מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
או עד שעלי הפילו נהפכים לשחומים והבצק נהפך לפריך ומתפצפץ.מאפה קל להכנה וטעים טעים לימות הקיץ!
אם אתם מחפשים עוד מאפים קלי הכנה לימות הקיץ
רק ללחוץ כאן – מאפים מלוחים ולחמים

מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות

מתכונים למאפים מלוחים ולחמים

מתכונים למאפים מלוחים ולחמים.
מחפשים מאפים מלוחים? לפניכם מבחר מאפים מלוחים שמתאימים לאירוח, לארוחת ערב ולכל חג.
מתכונים לחלות ולחמים גם תמצאו פה.

כל מתכוני הלחם והמאפים במקום אחד.

מתכוני מאפים מתוקים שימלאו את הבית בריח מתקתק. לחמים, לחמניות, מאפי שמרים מתוקים, קוראסונים, רוגעלך ועוד..

מתכונים קלים וטעימים למתכונים למאפים. כל המתכונים למתכונים למאפים מלוחים ומתכונים ללחמים

מאפים מלוחים ולחמים