שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות

שבלול של בורקס עם עלי מנגולד וגבינות מתכון לעצלנים שרוצים להכין מהר בורקס חלומי

אם יש בורקס ששובר אותי כל פעם מחדש זה בורקס מנגולד וגבינות
כבר לפני שלוש שנים הכנתי שבלול גדול
שאת המתכון תוכלו לראות פה מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד
השנה פורסם באתר "השף הלבן" איך מכינים מתכון שבלולי בצק מנגולד עם גבינותאלוהים כמה טעים!
הריח שמשתרר בבית בזמן האפיה
וכשהם יוצאים מהתנור,
אלוהים איזו בעיה! אי אפשר להפסיק לאכול אותם! רק שהחלטתי הפעם לעזור לעצלנים
ולהכין שבלול אחד גדול של בצק עם עלי מנגולד וגבינותהזמנתי את דוגמנית הידיים שלי כי גם צילמתי לכם את הסרט
ואלה החומרים להם תהיו זקוקים להכנת
שבלול בורקס מנגולד עם גבינות מרדדים בצק פריך
מורחים מגלגלים לנקניק ארוך
מותחים אותו מעט ומגלגלים סביב עצמולעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים קל להכנה טעים טעים ואם אתם רוצים לראות איך מכינים שבלולי בצק מנגולד עם גבינות יש גם סרטון

שבלול בורקס בצק מנגולד עם גבינות

 

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

טורטיות עם גבינה וסלמון יהיה המגש הראשון שיעלם אצלכם משולחן. שלושה מצרכים והלהיט החדש אצלכם!

טורטיות עם גבינה וסלמון יהיו הלהיט שלכם לשבועות.
כלום כלום כלום עבודה וקצת מצחיק לקרא לזה מתכון
אבל אחרי שתכינו בפעם הראשונה, אתם תראו בעצמכם
איך המגש עם הטורטיות  הגבינה והסלמון יעלם ראשון מהשולחן!
אחותי הכינה את זה בשבועות בשנה שעברה ומאז זה להיט ולהיט נחטף!
קלות בלתי נסבלת להכנה ואתם תודו לי שוב ושוב. אצלנו מאד אוהבים סלמון
והחתן השבדי שלי אף לימד אותי להכין סלמון כבוש
שזה בכלל שוס כי הוא טעים יותר מהמוכן,
מכינים ממש מהר וממש קל ותוכלו למצוא את המתכון
כאן – סלמון כבושאז אחרי שיש לכם סלמון
כל מה שאתם צריכים זה ללכת לסופר לקנות טורטיות וגבינה
ולהכין את הכלום עבודה ולהנות ולצחוק כל הדרך אל החג.
היידה מספיק דיבורים ומתחילים 

מתכון לטורטיות עם גבינה וסלמון

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים

שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר איך מכינים חלה לשבת מבצק שמרים

אין כמו להכין בבית חלות לשבת.
על מנת שיהיה לכם קל הכנתי לכם סרטון הכנה.
בניגוד לסרטונים הקצרים שאני מכינה בדרך כלל הסרטון הזה מפורט והוא מראה בדיוק את כל שלבי הכנת הבצק, ההתפחה,
ודוגמאות להכנת החלות .
כל זה לא היה קורה לולא עזרתה של חברתי המדהימה טלי מגורי כהן שהסכימה לשמש דוגמנית הידיים בסרט.
תודה רבה טלי!
הנה הסרט – שלב אחרי שלב איך מכינים בדיוק חלה.ישנם כללים ברורים להכנת חלה מבצק שמרים.
ראשית, המשקל. אנא שקלו בדיוק את כמות הקמח והשמרים על מנת שהחלה תצליח.
חשוב לציין כי יש הבדל בין שמרים רטובים לשמרים יבשים.
1 גרם שמרים יבשים שווים ל-3 גרם שמרים טריים.
לכן שימו לב עם איזה שמרים אתם משתמשים.
תמיד מוסיפים בהתחלה את הקמח, שמרים וסוכר ומערבלים.
המלח תמיד יתווסף לאחר מכן.
מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית גבוהה לפחות לשבע דקות.
לאחר שבע דקות בודקים אם הבצק רך.
ההתפחה תעשה בקערה סגורה במקום חמים.
אפשרות נוספת – אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר.
כן כן, לאחר לילה במקרר מוציאים את הבצק ועובדים איתו והוא מעולה!
כשאני לא מתפיחה בלילה,
אני נוהגת להתפיח במיקרו כשהוא לא מופעל כי המקום חם וסגור.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו אנחנו נוציא ממנו את האויר ונעצב את החלות.
נצפה את החלות עם ביצה ושומשום.
החלות ישלחו להתפחה נוספת כדי שהבצק שוב יתפח.בסרטון תוכלו לראות מספר אפשרויות להכנת החלות
הדוגמא הקלסית של הצמה יפהפיה בעיניאבל אתם תבחרו איזה דוגמא שאתם אוהבים
החלה העגולה מהרגע שנכנסה הביתה
לקח לה שלוש דקות להיעלם(:
הילדים לא הפסיקו לאכול אותה כמה טעימה שהיתה.

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק בצק פריך תחתית לקיש הפטריות הנהדר הזה

לפני הכל הכנתי לכם סרטון איך מכינים – קיש פטריות עם תחתית בצק פריךאמא שלי היתה אלופת עוגת הטורט/עוגת ספוג. עוגת הספוג שלה היתה תמיד גבוהה ובתוכה עסיסית.
אני זוכרת אותה מכינה את העוגה עם מקצף ידני. לא הבנתי איך הקסם הזה קורה. איך מחלבונים שהם נוזלים ושקופים פתאום הכל הופך לקצף לבן מוצק ואוורירי.
המקצף הידני היה עומד יציב באמצע הקערה, נטוע במקומו ולא זז.
לפני שהיתה מתחילה לעבוד, היתה פותחת כל ביצה בכלי נפרד.
כששאלתי אותה למה היא עושה את זה, הסבירה שהיא בודקת כל ביצה שלא תהיה מקולקללת ואם חס וחלילה יש בה כתם דם דינה לפח ולכן רק אחרכך היתה מעבירה את הביצים לקערת ההקצפה.
אמי אפתה את העוגה ב"סיר פלא" ותמיד היא הגיעה לשפת הסיר או עברה אותו.
בימי שישי, רק לאחר שסירי האוכל גדשו ומלאו את המטבח לאחר שסיימה להכין אותם, רק אז הכינה את עוגת הטורט. עברו שנים ועוגות הטורט שלי גם נהפכו לאגדה.
הנקודה היחידה שלא התייחסתי ברצינות למה שאמא שלי לימדה אותי.
אני את החלבונים אחד אחרי השני הייתי מעבירה לקערת המיקסר.
עד הפעם ההיא שפתחתי את הביצה וריח נוראי מילא את המטבח ואז זה כבר היה מאוחר מדי וכל הביצים בקערה נזרקו לפח.
מאז, אני בודקת כל ביצה לפני שאני מכניסה לקערת המיקסר. ואצלי, בניגוד לאמא שלי, קודם כל אני מתחילה עם העוגות והקינוחים.
רק לאחר שסיימתי להכין את העוגות והקינוחים אני מתחילה עם האוכל.
סוויט או לא סוויט?(: המתכון שבחרתי לכם הפעם הוא קיש פטריות מהיר.    בדרך כלל אופים את הבצק הפריך לפני ורק אחרי זה מוסיפים את המלית.
אני בחרתי להכין את המלית לצקת על הבצק ולאפות הכל ביחד. 

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

איך מכינים טוסט טונה ללא פחמימות מדיאטת 17 הימים

סרטון הכנה, שלושה מצרכים: טונה ביצה וגבינה ואתם מכינים טוסט טונה טעים! ללא פחמימות מדיאטת 17 הימים

לפני כל הסיפורים הכנתי לכן סרטון איך מכינים את סנדויץ הטונה ללא פחמימות של דיאטת 17 הימים.ישבנו בשיחת בנות כשאחת הבנות סיפרה שהתחילה את דיאטת 17 הימים.
"די אני לא יכולה לשמוע יותר על דיאטות, אלוהים החורף הזה הרג אותי" קיטרתי
"צודקת אבל אני לא יכולה יותר לסבול את עצמי ועכשיו אני מנסה אותה"
"נו??"
אני כבר ארבעה ימים בדיאטה וזה הולך יופי ותשמעי יש שם טוסט טונה את חייבת לעשות אותו"
"חשבתי שאמרת שאת בדיאטה מותק לא? איך טוסט?!"
"אז זהו! שזה לא טוסט מכינים מטונה טוסט!"
"מטונה מכינים טוסט?"
"כן וזה ממש טעים!"
"אני לא מבינה למה את מתכוונת, תסבירי"
"קופסת טונה, מערבבים עם גבינה וביצה שמים בטוסטר ואופים"
טוב אתן כבר יודעות שאני חייבת פשוט חייבת לנסות דברים חדשים נכון?
אז רצתי הביתה, קראתי לדוגמנית הידיים שתעזור לי
והכנתי לכן סרטון מדוייק איך מכינים את טוסט הטונה.
בנות תשננו – שלושה מצרכים – טונה ביצה וגבינה. זהו. איך הטעם תשאלו אז ככה –
זה נקרא טוסט אבל כמובן שאין לחם בו,
אני אוהבת טונה וזה היה ממש טעים לי.
הבת שלי שאוהבת טונה אמרה שזה לא טעים לה,
כמובן ששלחתי את אחותי להכין ולאחר שהכינה ונתנה לבני המשפחה
כולם אמרו שזה טעים מאד ואפילו הכינו סיבוב נוסף כמה שנהנו. עכשיו זה במגרש שלכן תהנו! 

איך מכינים טוסט טונה מדיאטת 17 הימים

מאפים מלוחים ולחמים