מאפה עלי פילו עם בשר טחון

עלי פילו דקיקים שמתפצחים בפה עם בשר ותבלינים, תענוג!

סוגרים את השבוע עם סיפור מהחיים .
לפני יותר מעשר שנים, בשעות הערב המאוחרות, הייתי עם הסטודנט שהיה אז כבן 15 בביקור אצל אמא שלי.
הראש עוד מלא בביקור, נכנסנו למכונית ובפניה ימינה השתלבתי בתנועה. אולי-אולי-אולי לא שמתי לב, אוקי?.. נהג שזה לא מצא חן בעיניו, שם את היד על הצפצפה ולא עזב.
בעוד הצפצפה מחרישה לכל הרחוב את האוזניים, עקף אותי, חסם אותי ואת כל התנועה.
יצא מהמכונית, חבט בכוח על המכסה מנוע וצרח": מי? מי נתן לך רישיון י'ז**ה! בואי!! בואי החוצה שאני א***ן ת'אמ'שלך עכשיו! בואי!!!" אני נצמדתי למושב של הכיסא לא נושמת. יד שמאל אוטומטית נועלת את המכונית, יד ימין נשלחת להגן על הנסיך.
"אל תזוז" אני מסננת מבין שפתיים קפוצות.
ההוא בחוץ צורח ולא מפסיק לחבוט על האוטו. "צאי החוצה י'כלבה!! צאי!!"
מאחורי טור מכוניות, דממה ואני לא נושמת. פתאום, משום מקום, הוא הגיע. "המקרר".
בחור ענק. השרירים מתפרצים לו מהחולצה הקצרה, נשבעת באלוהים היה לו שרשר זהב על החזה.
התקדם לעבר הבחור, נעמד מולו ועם היד עשה לו תנועה קלה ואמר לו:"כּנס. 'כּנס לאוטו".
בחייאלוהיםבספרהתורות בחיים. בחיים! לא אשכח את שתי המילים האלה כּנס. 'כּנס לאוטו .
הצורח השתתק, הסתכל עלי, הרים מבטו ל"מקרר" לא מבין מאיפה ההוא הגיע, לא זז.
המקרר הוריד אליו את הראש ואמר:"אמרתי לך. 'כּנס לאוטו"
הצורח הבין שהיום הוא כבר לא יקרע אותי, את אמ'שלי בטוח לא י***ן, עם הבחור הוא לא בגודל המתאים, נכנס לאוטו ונסע. אני עוד לא נושמת מסתכלת על המקרר, "המלאך" שהגיע משום מקום והציל אותי, מצמידה ידיים לשפתיים שולחת לו אלף נשיקות באוויר וממלמלת "תודה-תודה-תודה"
"המקרר" חייך. איזה עיניים טובות היו לו, הראה לי את הדרך הפנויה עם היד " סעי.."
חייכתי, שלחתי עוד נשיקה באוויר ותוך שניה כבר לא הייתי שם יותר. נזכרתי בסיפור השבוע.
דווקא בימים אלה שאנחנו יודעים יותר טוב מכולם מה צריך לעשות, שאנחנו- לא- פראיירים- של-אףאחד!
מי??מי יגיד עלינו דברים רעים ולא נקרע לו את הצורה??!! אין לי ארץ אחרת ובתוך עמי אני חיה.
חיים כולנו ביחד, הצרחן, המקרר-המלאך ואנחנו.
תקרית קטנה שמסמלת יותר מכל את סיר הלחץ ואת המקום בו אנחנו חיים.
אני מודה יום-יום לאל שאני חיה פה וכן, לא קל לנו, אבל חברימים, אין לי ארץ אחרת. מאפה עלי פילו עם בשר טחון.
הסיפור הזה מתאים בול לעלה הפילו, שעוטף את הבשר הטחון, שמלא בתבלינים וכולם ביחד יוצרים אחלה של מדינה, אופס, מעדן. לעוד מתכונים מלוחים רק ללחוץ כאן
מתכונים מלוחים ולחמים

מאפה עלי פילו עם בשר טחון

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

זה פריך, זה טעים ומכינים צ'יק צ'ק. רוצו להדליק תנורים.

  לפני שבוע נתקלתי ב"מודעת הגרלה" בפייסבוק של אושיית תקשורת ידועה.
היה כתוב שם שלאושייה בא לעשות מעשה טוב. הוא מוכן לתרום שלושה חודשי ייעוץ בשווי 50,000 ₪ בשביל להעיף את המייזם הבא קדימה. כל מה שצריך לעשות זה להירשם.
שעבדתיכם נאמנתכם לא תירשם? בול בשבילי זה נוצר. נרשמתי.
למחרת קיבלתי מייל
"שלום, אני העוזרת האישית של האושייה אשמח אם תצרי עימי קשר לקבוע פגישה".
די! קראתי פעמיים כדי לוודא שאני אכן קוראת נכון, וואלה זה הוא. לא האמנתי למראה עיני. התקשרתי לעוזרת האישית.
"שלום, קוראים לי דורית ופנית אלי במייל"
"אה כן את רוצה לקבוע פגישה עם האושייה?"
"אממ לא..הוא רוצה לקבוע פגישה איתי. זה בקשר להגרלה"
"איזו הגרלה?" נשמעה מופתעת
סיפרתי לה
"אה.."
והתחילה להקריא לי את ההגרלה, שאני קוטעת אותה כל פעם ואומרת לה "את מדברת עלי נכון?" כי מה שהאושייה כתב אני חולמת וההיא צוחקת לה להנאתה.
כששאלתי אותה מה בנוגע לפגישה אמרה "אממ תראי האושייה מאד עסוק.."
בנקודה הזאת הבנתי.
חמודה! מה שאת עוד לא למדת – אני כבר שכחתי!
אם היתה מישהי שעשתה דוקטורט באיך להגיד לאנשים לא והם חשבו שזה כן – זו אני מותק!
"אבל אם תרצי פגישת יעוץ זה עולה 900 שקל לשעה, אולי האושייה יסכים לעשות לך הנחה"
תודה נשמה תודה, אבל חשבתי מדובר על מתנה לא?..
אז זהו שלא. לא לומדת אני ראבק.
סוויט דוּלי אבל עדיין מצליחים לעבוד עלי.
עכשיו אני קיטרתי ואתם תדליקו את התנורים כדי שבארוחת ערב תהנו ממאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית. ובפינתנו מי הכין והצליח לו?ווקשה(:

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

 

המתכון לפיצה המושלמת

מתכון לפיצה מושלמת אחרי קורס בנושא פיצות עם הוירטואוז אלסנדרו לו סטוקו

“בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים” גאה לארח את הפיציולו האיטלקי אלסנדרו לו סטוקו לקורס המקיף והיחיד בישראל בנושא פיצות איטלקיות. לו סטוקו, הפיציולו הבכיר של ספדוני, אשר נחשב לווירטואוז בתחומו, מתמחה בהעברת השתלמויות מקצועיות בתחום אפייה וייצור פיצות ברחבי העולם.” זו היתה ההזמנה שקבלתי ואחרי יומיים אינטנסיביים של הקורס עם   אלסנדרו לו סטוקו יותר מדוייק מזה לא יכול להיות,  הבןאדם ווירטואוז. אלסנדרו לו סטוקו , מקצוען מהשורה הראשונה שפתח את ההשתלמות בהסבר על סוגי הקמח. שלושת הסוגים שנלמדו בהשתלמות הן פיצה נפוליטנה, פיצה בסגנון רומאי ופיצה גורמה. צריך סבלנות בלהכין פיצה לפי הווירטואוז.
הכנת הבצק צריכה להיעשות לאט לאט. מכינים את הבצק, נותנים לו לנוח במקרר 24 שעות, מוציאים מהמקרר, נותנים לו לנוח עוד שעתיים-שלוש ומתחילים לעבוד עליו. ראשית, מסובבים אותו בעדינות באויר ופותחים לצורת עיגול.מפזרים מעט קמח על השולחן, שמים את שתי הידיים באמצע, משאירים סנטימטר בצדדים וכמו שנוהגים בהגה, מסובבים את הבצק בעדינות מצד לצד.גדל ? יופי. עכשיו מלהטטים איתו מצד לצדמעיפים אותו באויר בשביל לפתוח אותועד שמגיעים לגודל המושלם.אחרי הלימוד מגיע השלב בו אני הייתי צריכה לפתוח את הבצק. נו, אתם רואים מה קרה.ההבדל בין פיצה נפולי לפיצה רומא הוא בעובי הבצק. זו פיצה נפוליטאנהגם זו פיצה נפוליטאנהפיצה רומא נאפתה עם ארבע גבינות. מוצרלה, סטרקינו, פרמזן וברי
הפיצה לפניהפיצה אחריכשמרדדים את הבצק הרומאי יש לרדד אותו עם סמולינה ולא קמח מכינים על הקרש איתו תכנס הפיצה לתנורהשיא של הסדנא היה ביום השני בו הראה לנו הווירטואוז איך מכינים היום פיצות גורמה. אחרי שרדד את הבצק ושם עליו תערובת של עגבניות מרוסקות שבושלו ותובלוחמם ריקוטה פרסקה בתבנית נפרדתהניח על הפיצה וקישט בעלי בזיליקום טרייםבפיצה עם הטונה האדומה, נצרבה הטונה האדומה מעט במחבת לפניעל הפיצה שנאפתה, הוסיף פרוסות שקופות של בצל שהיו במרינדה של חומץ בלסמי, עלי רוקט , פרוסות מהטונה הצרובה וגרגרי מלח תיאלנדי
את פיצת הגורמה הכין בדיוק כמו עוגהוכשהוא סיים,  לפני שרוצים לחטוף נהנים מהמראהלקינוח, על לחם שהאדים עולים ממנו, מרח נוטלה וריקוטהפיזר קוביות פירות מסוכריםוסיים בגשם של אבקת סוכרואחרי כל זה שלא אצטלם עם הווירטאוז’ ? סלפי עם אלסנדרו לו סטוקוהבונוס. במיוחד בשבילכם הישגתי מתכון לפיצה מושלמת – בצק לפיצה נפוליטנית קלאסית

המתכון לפיצה המושלמת

נשנושי בצק עלים עם גבינה צהובה ותבלינים

נשנושים חמים שמתפצחים בפה – עשר דקות עבודה (:

קדימה. תכיני להם נשנושים למונדיאל. עובדים כל כך קשה, מסכנים. יושבים מול הטלויזיה וצועקים גוווולללללל או להבדיל, איזהה-טיפשששש-איך-הפסיד-את-הגול-הזה?!! ואצלנו, זה עוד בית שאת המילה כדורגל בכלל לא ידעתי שהגברים שיודעים לאיית! אז תהיי נחמדה, תקחי את הבצק עלים  שהיה במקרר,  תרדדי שני ריבועים, תמרחי ביצה, תפזרי מעל שומשום, קצח, זעתר ופרורי גבינה צהובה. חצי שעה בתנור, זה מוכן ואת מגישה נשנושי בצק עלים עם גבינה צהובה ותבלינים.ואז כשאת מגישה את זה והם בולסים,  את שואלת איך?? התשובה היחידה שאת מקבלת, זה פצפוצי הרעש של בצק העלים שמתפרק להם בפה והפירורים שמממלאים את השטיח. וקיבינמט! כי העוזרת כבר היתה השבוע. גברים. לכי תביני אותם!

נשנושי בצק עלים עם גבינה צהובה ותבלינים

 

עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

כשנוגסים בעלי הפילו פיצפוץ הנגיסה והפירורים שמתפזרים לך בפה, הורס וקטלני כאחד. עלי פילו ממולאים בסוכר בפיסטוקים עם סוכר חום וקינמון.

לעלי הפילו הקטלנים האלה -עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים – יש רק אחראית אחת. אחותי.
אתמול הראתה לי איך מכינה את בורקס התרד המופלאים שלה ונשארו עלי פילו.
“אל תזרקי “אמרה, “תגיעי הביתה אגיד לך בדיוק מה לעשות”. והיא אמרה.
לכן מורות סניף הדר יקרות, אני מבקשת להדגיש, המתכון הוא של אחותי. לא שלי.
אל נא אמרו “עלי הפילו של סוויט דולי” אמרו “אופירה אמרה לדולי” איך להכין – עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים   ואחרי שהבהרנו הנושא,
רוצו לקנות עלי פילו
תעבדו שבע דקות על השעון
ועלי הפילו הממולאים והקטלניים האלה יהיו אצלכם בבית.

עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

מאפים מלוחים ולחמים