לחמניות זיתים מהירות פרווה

לחמניות זיתים מהירות פרווה טעימות-טעימות שמתאימות לכל ארוחה

מאחר ואנחנו צועדים כבר כמעט שלושה חודשים ביחד, כדאי שתכירו את גוגל אנליטיקס.
גוגל אנליטיקס מודד את מספר הכניסות לבלוג שלי סוויט דוּלי.
אתם מכירים אותי מהסיפורים אבל אני לא מכירה אתכם.
פה נכנס לתמונה גוגל אנליטיקס, הוא עוזר לי.
הוא מספר לי כמה אנשים נכנסו לבלוג, מה אתם קוראים ועוד נתונים סטיסטיים אחרים. דניאל מאיר המלך, האחיין הגאון שלי שמקים אתרים ברחבי העולם וזו אמת לאמיתה,
אחראי על הצד הטכני של הבלוג והוא זה שהתקין את הגוגל אנליטיקס מהיום הראשון.
(מזלשהואלאיודעעלהפוסטהזההיההורגאותישככהאניכותבתעליו) גוגל אנליטיקס נמצא אצלי על המסך ואתם רואים בדיוק מה שאני רואה,
המספר זה כמות האנשים שנמצאים באותו הרגע בבלוג.כמובן שלגוגל אנליטיקס יש גם אפילקציה אם חס וחלילה אני  לא ליד מחשב,
בתפקיד של מוּרמוּר ומתחשק לי לדעת כמה אנשים מבקרים אצלי כרגע,קליק ואני יודעת.אחרי שפירסמתי את העוגיות השבדיות משני מצרכים  לא הייתי ליד המחשב.
הווטאפ זמזם אחרי שעה :"תגידי, את בפנסיה? את רואה מספרים?" אותו סיפור גם עם הלחמניות.
אני חושבת שעברו עשר דקות או רבע שעה מהרגע שפירסמתי את לחמניות זיתים מהירות כשהגיעה ההודעה:
"תפתחי אנליטיקס את שוברת את הגרף של עצמך!" ההוראות לא אחרו להגיענודניק עד הפרט האחרון ולא מפסיק לבדוק אותיהאמת, מודה לו על כך כל דקה.
מודה ומתוודה מאותו הרגע שהמספרים התחילו לרוץ, התחברתי למחשב בהסנפה. לשבת מול המסך ולראות את המספרים רצים ועולים כל הזמןהרגיש כמו לזכות בלוטו.התמונות של הלחמניות המוכנות זרמו במשך כל היום ואתמול ומגיע להן כבוד!ככה גם הגיעה הבקשה – ומה עם לחמניות זיתים מהירות פרווה.
היה לי ברור שצריך להנגיש את המתכון, שישאר באותם המצרכים, כמובן הכנת צ'יק צק והכי חשוב שיהיו טעימות. מכאן נולד המתכון של לחמניות זיתים מהירות פרווה.חברימים, כמעט אותם מצרכים, קערה אחת, ערבוב בצ'יק צ'ק.
אפשר להכין את הלחמניות זיתים מהירות פרווה עם תירס או פטריות, מה שתבחרו.

 לחמניות זיתים מהירות פרווה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות גם ללא גלוטן

לחמניות עם זיתים שמכינים בעשר דקות ומחסלים בעשר שניות. בדילוגים להדליק תנורים.

שנת 2015 היתה טובה אלי.
כשעה מפרסום הפוסט על לחמניות הזיתים, התחילו להגיע תמונות והרשת התמלאה בתמונות של לחמניות הזיתים המהירות מהמתכון שלי.
הפוסט שעשה היסטריה והביא לי ביום עשרות-עשרות מאות אלפי ציפיות
ועשה לי הכי אוניברסיטה של החיים.
תעשו גוגל על המילים לחמניות זיתים, לחמניות מהירות
הלינק הראשון יהיה שלי.
ובנות נהדרות!! שלא הפסיקו לשלוח לי און ליין
תמונות של לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות.
עשרים וחמש אלף איש(!) ביקרו רק באותו היום באתר ומאז המספרים התחלפו למאות אלפים.
מתכון שהביא אותי למקום ראשון בגוגל,יש גירסה לפסח,
יש גירסה לחולי צליאק שנוסה בקמח ללא גלוטן ומצליח כל פעם מחדש.
תהנו!

ועכשיו יש גם סרטון הכנה – איך מכינים בדיוק את הלחמניות הנהדרות האלה:

ולפני הכל – השבוע בפייס (21 פברואר 2016) עיתון לאשה פרסם את היפות שלי וזה זמן מעולה להשוויץ בהן(:  סידרתי לכם תוספת לארוחת ערב מעולה.
אחרי שתכינו לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות, אולי-אולי יש סיכוי שאפילו תברכו אותי.
אתם תערבבו את המצרכים בקערה בצ'יק, תשימו בתנור והבית יתמלא בריחות משגעים, זו הבטחה. לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות.
עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר.
אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת
נכון, אני סוויט דוּלי
אבל הלחמניות האלה עשו לי ביצפר.
  הכל התחיל אחרי העדלידא שהתקיימה בפורים.
חזרנו הביתה על נשינו, טפנו ותינוקותינו סחוטים ורצוצים אחרי עמידה, הליכה, סחיבת ילדים על הידיים, בין כל עם ישראל ותחפשותיו.
הקטנה נמרחה על הספה עם הכריתי, הקטן הורד מהידיים לשטיח, אני מסדרת את התיקים ומפנטזת  על המיטה שאני הולכת להשתרע עליה,
כשבתי ניגשה למתקן המים ובנונשלנט שאלה את הקטנה בת הארבע "פיצקי, רוצה להכין לחמניות זיתים?" בום. חלום המיטה התפוצץ לי מול העיניים. יש משהו באורך הרוח של הבת שלי שאני לא יודעת מאיפה היא מביאה את זה.
אני פונה אליה בחדות כמעט צועקת מה לחמניות עכשיו, מה? אני רוצה מיטה!
אבל בטון הכי רגוע שאפשר שלא תרגיש שתכף אני מקבלת התקפת לב אומרת לה "מפיתום עכשיו לחמניות זיתים??"
"אימוש, זה כלום להכין את הלחמניות", היא לוגמת מהמים באיטיות "אלה לחמניות מהירות"
תהרגו אותי וזהו. ממני בטוח לא ירשה את הרוגע הזה.
איך לחמניות זיתים יכולות להיות לחמניות מהירות איך?! חזרנו הרוסות, הילדה מרוחה על הספה מאיפה צצו פתאם לחמניות זיתים??
בטון אדיש משהו שלא תרגיש שתכף אני עפה מעצבים אני מנסה "אולי נשאיר את הכנת לחמניות הזיתים לאחרי צהרים שננוח קצת? בכל זאת צריך ללוש, להתפיח.."
"אימוש" היא קוטעת אותי "לא מתפיחים ולא לשים. אמרתי לך, לחמניות מהירות"
"כמה מהירות יכולות להיות לחמניות?" אני מיואשת
 "אם את רוצה ללכת לנוח זה בסדר, אין בעיה" היא מחייכת בטון רגוע, "אני ומיוש נכין את זה לבד" הקטנה כבר זרקה את המוצץ ובקפיצה מהספה רצה למטבח לעזור לאמא שלה. .
ואני, הלכה לי המיטה, הלכה לי המנוחה.
אמה-מה אחרי שסיימנו אני מודה שאת הלחמניות המהירות אכן מכירים בדקותיים הבעיה שהן מתחסלות בשלוש דקות.
וכדי שכולנו נהיה רגועים – שום מיטה לא היתה אחרכך. לחמניות זיתים מהירות מכינים בצ'יק צ'ק.
מערבבים מצרכים שיש בכל בית בקערה, לא מחכים ולא כלום,
שמים או בתבנית מאפין
(בתמונה הילדה מפזרת שומשום על הלחמניות. בגלל זה רצה מהספה)  או בתבנית רגילה – עגולה או מרובעת שחותכים לפרוסות קטנות שנעלמות בשניותאפשר להשתמש בזיתים ירוקים בבית הכנתי גם עם זיתים שחורים הכל טעים – הכל מתחסל די מהר – נכון שלחמניות מהירות זה בול לארוחת הערב שלכם?
ותודה ללי  המלכה או כמו שקוראים לה אצלנו – אמא שלי אמה ועלמה
שאלמלא היא לא היה לכם את המתכון היום.ובפינתנו האהובה עלי מאד ווקשה(:
חלק מהתמונות שזרמו כל היום לרשתבעיצומה של ההיסטריה עם הלחמניות
הגיעה הבקשה ומה עם לחמניות פרווה?
ולכן את כל הסיפור און ליין של מאחורי הקלעים
תקבלו בפוסט שהכנתי על
לחמניות זיתים מהירות פרווה יש גירסה לפסח
יש גירסה לחולי צליאק
וגם ב"לאשה" אהבו אותן והכניסו אותן לירחון שף מיוחד.

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

מאפה עלי פילו עם בשר טחון

עלי פילו דקיקים שמתפצחים בפה עם בשר ותבלינים, תענוג!

סוגרים את השבוע עם סיפור מהחיים .
לפני יותר מעשר שנים, בשעות הערב המאוחרות, הייתי עם הסטודנט שהיה אז כבן 15 בביקור אצל אמא שלי.
הראש עוד מלא בביקור, נכנסנו למכונית ובפניה ימינה השתלבתי בתנועה. אולי-אולי-אולי לא שמתי לב, אוקי?.. נהג שזה לא מצא חן בעיניו, שם את היד על הצפצפה ולא עזב.
בעוד הצפצפה מחרישה לכל הרחוב את האוזניים, עקף אותי, חסם אותי ואת כל התנועה.
יצא מהמכונית, חבט בכוח על המכסה מנוע וצרח": מי? מי נתן לך רישיון י'ז**ה! בואי!! בואי החוצה שאני א***ן ת'אמ'שלך עכשיו! בואי!!!" אני נצמדתי למושב של הכיסא לא נושמת. יד שמאל אוטומטית נועלת את המכונית, יד ימין נשלחת להגן על הנסיך.
"אל תזוז" אני מסננת מבין שפתיים קפוצות.
ההוא בחוץ צורח ולא מפסיק לחבוט על האוטו. "צאי החוצה י'כלבה!! צאי!!"
מאחורי טור מכוניות, דממה ואני לא נושמת. פתאום, משום מקום, הוא הגיע. "המקרר".
בחור ענק. השרירים מתפרצים לו מהחולצה הקצרה, נשבעת באלוהים היה לו שרשר זהב על החזה.
התקדם לעבר הבחור, נעמד מולו ועם היד עשה לו תנועה קלה ואמר לו:"כּנס. 'כּנס לאוטו".
בחייאלוהיםבספרהתורות בחיים. בחיים! לא אשכח את שתי המילים האלה כּנס. 'כּנס לאוטו .
הצורח השתתק, הסתכל עלי, הרים מבטו ל"מקרר" לא מבין מאיפה ההוא הגיע, לא זז.
המקרר הוריד אליו את הראש ואמר:"אמרתי לך. 'כּנס לאוטו"
הצורח הבין שהיום הוא כבר לא יקרע אותי, את אמ'שלי בטוח לא י***ן, עם הבחור הוא לא בגודל המתאים, נכנס לאוטו ונסע. אני עוד לא נושמת מסתכלת על המקרר, "המלאך" שהגיע משום מקום והציל אותי, מצמידה ידיים לשפתיים שולחת לו אלף נשיקות באוויר וממלמלת "תודה-תודה-תודה"
"המקרר" חייך. איזה עיניים טובות היו לו, הראה לי את הדרך הפנויה עם היד " סעי.."
חייכתי, שלחתי עוד נשיקה באוויר ותוך שניה כבר לא הייתי שם יותר. נזכרתי בסיפור השבוע.
דווקא בימים אלה שאנחנו יודעים יותר טוב מכולם מה צריך לעשות, שאנחנו- לא- פראיירים- של-אףאחד!
מי??מי יגיד עלינו דברים רעים ולא נקרע לו את הצורה??!! אין לי ארץ אחרת ובתוך עמי אני חיה.
חיים כולנו ביחד, הצרחן, המקרר-המלאך ואנחנו.
תקרית קטנה שמסמלת יותר מכל את סיר הלחץ ואת המקום בו אנחנו חיים.
אני מודה יום-יום לאל שאני חיה פה וכן, לא קל לנו, אבל חברימים, אין לי ארץ אחרת. מאפה עלי פילו עם בשר טחון.
הסיפור הזה מתאים בול לעלה הפילו, שעוטף את הבשר הטחון, שמלא בתבלינים וכולם ביחד יוצרים אחלה של מדינה, אופס, מעדן. לעוד מתכונים מלוחים רק ללחוץ כאן
מתכונים מלוחים ולחמים

מאפה עלי פילו עם בשר טחון

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

זה פריך, זה טעים ומכינים צ'יק צ'ק. רוצו להדליק תנורים.

  לפני שבוע נתקלתי ב"מודעת הגרלה" בפייסבוק של אושיית תקשורת ידועה.
היה כתוב שם שלאושייה בא לעשות מעשה טוב. הוא מוכן לתרום שלושה חודשי ייעוץ בשווי 50,000 ₪ בשביל להעיף את המייזם הבא קדימה. כל מה שצריך לעשות זה להירשם.
שעבדתיכם נאמנתכם לא תירשם? בול בשבילי זה נוצר. נרשמתי.
למחרת קיבלתי מייל
"שלום, אני העוזרת האישית של האושייה אשמח אם תצרי עימי קשר לקבוע פגישה".
די! קראתי פעמיים כדי לוודא שאני אכן קוראת נכון, וואלה זה הוא. לא האמנתי למראה עיני. התקשרתי לעוזרת האישית.
"שלום, קוראים לי דורית ופנית אלי במייל"
"אה כן את רוצה לקבוע פגישה עם האושייה?"
"אממ לא..הוא רוצה לקבוע פגישה איתי. זה בקשר להגרלה"
"איזו הגרלה?" נשמעה מופתעת
סיפרתי לה
"אה.."
והתחילה להקריא לי את ההגרלה, שאני קוטעת אותה כל פעם ואומרת לה "את מדברת עלי נכון?" כי מה שהאושייה כתב אני חולמת וההיא צוחקת לה להנאתה.
כששאלתי אותה מה בנוגע לפגישה אמרה "אממ תראי האושייה מאד עסוק.."
בנקודה הזאת הבנתי.
חמודה! מה שאת עוד לא למדת – אני כבר שכחתי!
אם היתה מישהי שעשתה דוקטורט באיך להגיד לאנשים לא והם חשבו שזה כן – זו אני מותק!
"אבל אם תרצי פגישת יעוץ זה עולה 900 שקל לשעה, אולי האושייה יסכים לעשות לך הנחה"
תודה נשמה תודה, אבל חשבתי מדובר על מתנה לא?..
אז זהו שלא. לא לומדת אני ראבק.
סוויט דוּלי אבל עדיין מצליחים לעבוד עלי.
עכשיו אני קיטרתי ואתם תדליקו את התנורים כדי שבארוחת ערב תהנו ממאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית. ובפינתנו מי הכין והצליח לו?ווקשה(:

מאפה תרד מבצק פריך עם גבינה בולגרית

 

המתכון לפיצה המושלמת

מתכון לפיצה מושלמת אחרי קורס בנושא פיצות עם הוירטואוז אלסנדרו לו סטוקו

“בית הספר הגבוה לקולינאריה – בישולים” גאה לארח את הפיציולו האיטלקי אלסנדרו לו סטוקו לקורס המקיף והיחיד בישראל בנושא פיצות איטלקיות. לו סטוקו, הפיציולו הבכיר של ספדוני, אשר נחשב לווירטואוז בתחומו, מתמחה בהעברת השתלמויות מקצועיות בתחום אפייה וייצור פיצות ברחבי העולם.” זו היתה ההזמנה שקבלתי ואחרי יומיים אינטנסיביים של הקורס עם   אלסנדרו לו סטוקו יותר מדוייק מזה לא יכול להיות,  הבןאדם ווירטואוז. אלסנדרו לו סטוקו , מקצוען מהשורה הראשונה שפתח את ההשתלמות בהסבר על סוגי הקמח. שלושת הסוגים שנלמדו בהשתלמות הן פיצה נפוליטנה, פיצה בסגנון רומאי ופיצה גורמה. צריך סבלנות בלהכין פיצה לפי הווירטואוז.
הכנת הבצק צריכה להיעשות לאט לאט. מכינים את הבצק, נותנים לו לנוח במקרר 24 שעות, מוציאים מהמקרר, נותנים לו לנוח עוד שעתיים-שלוש ומתחילים לעבוד עליו. ראשית, מסובבים אותו בעדינות באויר ופותחים לצורת עיגול.מפזרים מעט קמח על השולחן, שמים את שתי הידיים באמצע, משאירים סנטימטר בצדדים וכמו שנוהגים בהגה, מסובבים את הבצק בעדינות מצד לצד.גדל ? יופי. עכשיו מלהטטים איתו מצד לצדמעיפים אותו באויר בשביל לפתוח אותועד שמגיעים לגודל המושלם.אחרי הלימוד מגיע השלב בו אני הייתי צריכה לפתוח את הבצק. נו, אתם רואים מה קרה.ההבדל בין פיצה נפולי לפיצה רומא הוא בעובי הבצק. זו פיצה נפוליטאנהגם זו פיצה נפוליטאנהפיצה רומא נאפתה עם ארבע גבינות. מוצרלה, סטרקינו, פרמזן וברי
הפיצה לפניהפיצה אחריכשמרדדים את הבצק הרומאי יש לרדד אותו עם סמולינה ולא קמח מכינים על הקרש איתו תכנס הפיצה לתנורהשיא של הסדנא היה ביום השני בו הראה לנו הווירטואוז איך מכינים היום פיצות גורמה. אחרי שרדד את הבצק ושם עליו תערובת של עגבניות מרוסקות שבושלו ותובלוחמם ריקוטה פרסקה בתבנית נפרדתהניח על הפיצה וקישט בעלי בזיליקום טרייםבפיצה עם הטונה האדומה, נצרבה הטונה האדומה מעט במחבת לפניעל הפיצה שנאפתה, הוסיף פרוסות שקופות של בצל שהיו במרינדה של חומץ בלסמי, עלי רוקט , פרוסות מהטונה הצרובה וגרגרי מלח תיאלנדי
את פיצת הגורמה הכין בדיוק כמו עוגהוכשהוא סיים,  לפני שרוצים לחטוף נהנים מהמראהלקינוח, על לחם שהאדים עולים ממנו, מרח נוטלה וריקוטהפיזר קוביות פירות מסוכריםוסיים בגשם של אבקת סוכרואחרי כל זה שלא אצטלם עם הווירטאוז’ ? סלפי עם אלסנדרו לו סטוקוהבונוס. במיוחד בשבילכם הישגתי מתכון לפיצה מושלמת – בצק לפיצה נפוליטנית קלאסית

המתכון לפיצה המושלמת

מתכונים למאפים מלוחים ולחמים

מתכונים למאפים מלוחים ולחמים.
מחפשים מאפים מלוחים? לפניכם מבחר מאפים מלוחים שמתאימים לאירוח, לארוחת ערב ולכל חג.
מתכונים לחלות ולחמים גם תמצאו פה.

כל מתכוני הלחם והמאפים במקום אחד.

מתכוני מאפים מתוקים שימלאו את הבית בריח מתקתק. לחמים, לחמניות, מאפי שמרים מתוקים, קוראסונים, רוגעלך ועוד..

מתכונים קלים וטעימים למתכונים למאפים. כל המתכונים למתכונים למאפים מלוחים ומתכונים ללחמים

מאפים מלוחים ולחמים