עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

כשנוגסים בעלי הפילו פיצפוץ הנגיסה והפירורים שמתפזרים לך בפה, הורס וקטלני כאחד. עלי פילו ממולאים בסוכר בפיסטוקים עם סוכר חום וקינמון.

לעלי הפילו הקטלנים האלה -עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים – יש רק אחראית אחת. אחותי.
אתמול הראתה לי איך מכינה את בורקס התרד המופלאים שלה ונשארו עלי פילו.
“אל תזרקי “אמרה, “תגיעי הביתה אגיד לך בדיוק מה לעשות”. והיא אמרה.
לכן מורות סניף הדר יקרות, אני מבקשת להדגיש, המתכון הוא של אחותי. לא שלי.
אל נא אמרו “עלי הפילו של סוויט דולי” אמרו “אופירה אמרה לדולי” איך להכין – עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים   ואחרי שהבהרנו הנושא,
רוצו לקנות עלי פילו
תעבדו שבע דקות על השעון
ועלי הפילו הממולאים והקטלניים האלה יהיו אצלכם בבית.

עלי פילו מתוקים ממולאים בפירות יבשים

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

בצק עלים במילוי מנגולד וגבינות. קריספי וחלומי!

אחד מזיכרונות הילדות החזקים שלי, נונה פקימה ותבנית הבורקיטס.

נונה פקימה היתה אמא של אבא שלי.
אני חושבת שזה היה ביום שישי או שבת כשהייתה מתייצבת אצלנו בבית, אחרי שהלכה ברגל, מהעיר התחתית ועד קריית אליעזר.
העיקר להביא לאוג’ו פרטו שלה (תרגום ספונטני מספרדית הבן המועדף),
בנה הבכור, זה שנשמה עפר רגליו, אבא שלי, בורקיטס לשבת.
אני זוכרת תבנית שחורה מרובעת כזו עם טיפטופי נקודות לבנות, מכוסה במפית.
הנונה, מוחה אגלי זיעה קלים סביב מצחה במטפחת בד, נכנסת לבית עם התבנית. במושגים של היום נראה הזוי, מי ילך קילומטרים עם תבנית בורקס בידיים?? כן, היא צעדה ועוד איך צעדה.
מי שמתקרבת אליה בפסיעות ריקוד זו כמובן אחותי.
כמו שאני מערבבת שוקולד בעיניים עצומות, היא מכינה בורקס בעיניים עצומות ויד אחת קשורה לאחור. אצלי לעשות בורקס
זה בצק למטה, בצק למעלה,
אוספת מהמקרר כמה סוגי גבינות, מערבבת עם ביצה, כלום עבודה ונאכל פצצה.הפעם, החלטתי להשקיע.
גם אני רוצה “גולגול” כמו של אחותי.
החלטתי להכין צ'וקור עלי מנגולד.
אחרי שהכנתי נותר בצק ולכן הכנתי צ'וקור עלי מנגולד וצ'וקור עם גבינה
כדי שלא יהיו פשלות התקשרתי אל הכוהנת הגדולה ושאלתי, מה הכמות המדוייקת של הגבינה המלוחה בה היא משתמשת.
“קלופ” אמרה לי –KALOP
פרצתי בצחוק.
שנים שלא שמעתי את המושג הזה בספרדית, והנה זו, שהכל אצלה מדוד, אומרת לי קלופ!!
“מה את צוחקת?” נעלבה,
“ככה נונה פקימה היתה אומרת, תשימי קלופ של גבינה בולגרית עם ביצה"
ככה קוראים לגוש הגבינה המלוחה. פעם, ככה היו קונים במכולות, קלופ של גבינה מתוך פח!
"את מרגיזה אותי. יש לך גבינת פטה בבית?”
“את מתכוונת גבינה מלוחה?”
“תגידי את  אחותי???”
“יש!!” אני נקרעת מצחוק “יש גבינה בולגרית!!”
“גבינה בולגרית 5% זה מעולה”
“ואם יש לי 24% גם יצא טוב?..”
“ותוסיפי שתי כפות גבינה לבנה”
“אין לי גבינה לבנה יש רק קוטג’”
“לא היה קוטג’ בסלוניקי! היתה רק גבינה לבנה!! לא יכולה איתך יותר, ביי!” חברימים, נשבעת, גם עם קוטג’,  יצא מצויין!!
צ'וקור עלי מנגולד עם גבינהראשית , נכין את המוצרים.
מבשלים את המנגולד עד שהעלים נעשים רכים.
מסננים, סוחטים אותם, קוצצים דק דק
ושמים בקערה עם הגבינות, הקוטג’ והביצה ומערבבים הכל לעיסה אחידה.פותחים את הבצק וחותכים לחצי ומרדדים להכי דק שאפשר.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.מגלגלים את הבצק כמו רולדה.
אם השארתם את הניילון כמו שאני משאירה, שלב הגלגול מאד קל אבל כמובן בסוף לקלף את הניילון מהבצק.
קבלתם נקניק ארוך.
עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
בתמונה: נכדתי הסו-שפית בת ה-3.5 מורחת להפליא את הביצהואחרי שהכנתי צ'וקור עלי מנגולד עם גבינה
מהבצק הנותר הכנתי צ'וקור עם גבינהכמו שאתם רואים בתמונה גם לצ'וקור הזה היתה הצלחה נהדרת והוא יצא מעולה!לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים והכי חשוב –
כמו בכל משפחה טובה שמקושרת בווטאפ השכם והערב,
נשלחה התמונה של הצ’וקור .
ותודה לאחיינתי המדהימה קרן שנתנה לי את הכותרת המושלמת לפוסט.

מתכון לשבלולים עם עלי מנגולד ושבלולים עם גבינה

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מי שלא אכל מאפה חצילים עם גבינה מלוחה עטופים בבצק נימוח  או בלדינו פסטל קון מרנג’נה, לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!

ב”רשת”  בפייסבוק פרסמו את המתכון שלי – מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה    תמיד אני אוהבת לקרא את התגובות של האנשים, הפעם חייכתי במיוחד.היו 56 שיתופים של אנשים ותראו את השיתוף של קרן הלפרין גרין. הרסה אותי(:    ומה הכי אהבתי? שאף אחד לא ערער על השם החדש שהצמדתי לבורקס.
בורקס משובח אבל ת’כלס  בורקס (: אז קבלו חברימים יקרים את המתכון מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה  שתדעו, מי שלא אכל מאפה חצילים וגבינה, או בלדינו פסטל קון מרנג’נה – לא ידע מהו אושר צרוף בחייו!! החלום האולטימטיבי של המאפים.
חצילים טחונים יחד עם גבינה מלוחה, עטופים בבצק נימוח של פילו,
כשהמאפה יוצא חם מהתנור, דקות וזה נעלם.
זה פשוט הורס! ות’כלס כלום עבודה.  כה זה נראה מגולגל.  בתמונה זה עם גבינה/עלי מנגולד, אבל השיטה אותה שיטה. לעוד מתכונים של בורקס רק לחצו כאן
מאפים מלוחים ולחמים ובפינתנו סוויט קבלי תמונה של המאפה שהכנתי לחג בזכותך – ווקשה:

מאפה חצילים עם גבינה מלוחה – פסטל קון מרנג'נה

מאפים מלוחים ולחמים