מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים בקלוואה חלומי פרווה מבצק פילו שכבות דקות של עלים מלאים בהמון המון אגוזים ומצופים בסירופ מתוק אלוהים כמה זה טעים!

סרט הכנה איך מכינים בקלוואה פרווה מבצק פילו תמצאו פה: לאמו של אבי קראו נונה פקימה.
נונה פקימה היתה אופה כל יום שישי בורקס ודברי מתיקה.
בקלוואה בלחגים, טופשטיל לכיפור, בורקס ממולאים עם אגוזים לראש השנה, מטעמים חלומיים. נונה פקימה גרה ברחוב כיאט בעיר התחתית בחיפה, שבשנים שלפני קום המדינה, היה איזור מעורב עם יהודים וערבים.
אבי, שהיה בהגנה, פעל במסווה של מדריך גדנע אך בעצם העביר כלי נשק בעיר ולימד בני נוער את השימוש בהם.
יום אחד, נפוצה השמועה שה"כלניות" החיילים האנגלים באים לבדוק למי יש סליק מאגר של כלי נשק.
אבי, שהיו לו כדורים ואקדחים, רוקן את כלי הנשק מהכדורים,
רץ לאמו ושאל אותה איפה הוא יכול להחביא את הנשק
סבתי שבדיוק סיימה לאפות את אפיית הבורקס וסגרה את התנור אמרה לו
לשים את הכדורים בתבנית האפייה והיא תחביא אותם בתנור,
כי אף אחד לא יעלה בדעתו לבדוק בתנור אפייה וכך היה.
התבנית הוכנסה לתנור עם עשרות הכדורים, האנגלים בדקו את הבית,
לא מצאו כלום והלכו לדרכם. עבר שבוע יום שישי הגיע וסבתי הדליקה את התנור בשביל להכניס את הפיג'ונס, חמין בשפת העם.
מי זכר שיש כדורים בתנור?
פתאם, החלו פיצוצים להרעיד את התנור, כדורים התחילו לשרוק החוצה והתנור חורר מכדורים.
קמה מהומה גדולה בעיר התחתית מרעש פצוצי הכדורים.
אבי נס על נפשו פן יתפסו אותו האנגלים וזהו סיפור אמיתי לחלוטין. הצד הטוב ביותר בסיפור, שהאויב חשב שליהודים יש  מאגר עצום של כלי נשק וכדורים והם באים נגדם ובאים להתקיפם. תסכימו איתי שלסיפור כזה מגיע בקלוואה הכי טעימה שיש.
בקלוואה מבצק פילו שמכינים מאגוזים, סוכר וקינמון. ואחרי שחותכים מתגלה היופי והטעם החלומי! בשביל להכין את הבקלוואה שימנתי עלי פילו
ופזרתי עליהם תערובת של אגוזים סוכר חום וקינמון
קפלתי את השוליים בצדדים גלגלתי את העלה ובסוף לקערה סרטון מדוייק איך עשיתי את זה תראו למעלה.
אחרי שהבקלוואה יצאה מהתנור,
תראו את יופי העלים
ואיך שהם מתפצחים בפה – אוהו זו ממש סכנת התמכרות! ואם אתם מחפשים מתכונים נוספים לט"ו בשבט תוכלו למצוא הכל כאן – מתכונים לט"ו בשבט

מתכון לבקלאווה פרווה מבצק פילו

מתכונים מתוקים שמכינים עם עלי פילו

עלי פילו עם סוכר חום וקינמון ועלי פילו עם גבינה מתוקה, שני מתכונים שימתיקו לכם את השבת

איזה שבוע מטורף עבר עלי!
מיום שלישי כבר הייתי בתל אביב בהכנות לערב הפתיחה של "פשוט לבשל".
לקחו אותנו, את שלושת המנטוריות לביקור ב"דן גורמה" כדי שנכיר את המטבחים,
הכירו לנו את עוזרת השפ המקסימה טניה שתעזור לנו,
בדקנו את הכלים, ראינו את המטבחים, אמרו לנו את הכללים
וההתרגשות החלה לחלחל. ביום חמישי בבוקר כבר קמתי להכין מתוקים,
כי הוחלט שבערב הפתיחה הקהל יחווה את הטעם של מעשי המנטוריות.
ואחרי שגמרתי להכין הכל רצתי למספרה,
כי אני חייבת להיות גם יפה. אתמול בערב אחרי שאני שפוכה ואין לי מילה אחרת חוץ מהמילה שפוכה ומרוחה על הספה,
הגוף סוף סוף נח אחרי האדרנלין המטורף שחוויתי ביומיים האחרונים,
מתיישב הנסיך לידי ואומר לי:
"עם כל הכבוד לקיסריה חמודה, איך זה שבבית של הסוויט אין טיפת מתוק? פירור אין??"
אז לא משנה קיסריה, ולא משנה מנטורית, אמא צריכה להיות אמא גם כשהיא מככבת בקיסריה.
אז זחלתי למטבח, פתחתי הפריזר ומצאתי עלי פילו. שני מתכונים מתוקים עם עלי פילו יש לי בשבילכם.
בחיי כלום עבודה. פותחים את העלים, ממלאים במתוק, לתנור ויש לכם קינוחים הורסים! כדי להגיע למתכון של עלי פילו ממולאים בגבינה מתוקה לחצו על הכותרת או על התמונה מתכון לעלי פילו ממולאים בגבינה מתוקה המתכון השני באמת פנטסטי.
עלי פילו עם סוכר חום וקינמון –
קחו אותם כשאתם רואים אותם לא כשאתם רוצים אותם.
כשאתם נוגסים, הקראנק שאתם שומעים,
הפירורים שמתפזרים,
הטעמים שממלאים את הפה
אמרתי לכם – קחו אותם כשאתם רואים אותם לא כשאתם רוצים אותם עלי פילו עם סוכר חום וקינמון   אהובות שלי, אהובים שלי – שתהיה שבת מלאה במתוק!  

מהיום אמרו סוויט דוּלי המנטורית

כמנטורית של פרוייקט "פשוט לבשל" בשיתוף חברת "שום דורות" ו"סלונה" אשמח לשתף אתכם באהבה שלי ושתבואו להיות בנבחרת שלי!

עשרים שנה עבדתי כשכירה. ישבתי בקצה הפירמידה, הזזתי הרים, ניהלתי לוחות זמנים,
ניהלתי פרוייקטים ובערב חזרתי הביתה והמשכתי לג'נגל בין ילדים-נכדים-כביסות-בישולים-חוגים וכל מה שאמא/סבתא ממוצעת עוברת.
בשנה וחצי אחרונות במקום העבודה סבלתי מדלקות גרון נוראיות
שהסתיימו בשלוש פעמים אשפוז בבית חולים כי אנטיביוטיקה רגילה לא הצליחה לרפא אותי והייתי זקוקה לעירוי בווריד.
לקח לי זמן להבין שהגרון מאותת לי שעלי להפסיק לדבר ולצאת לחיים חדשים.
במשך חצי שנה נתתי לגוף לנוח ובין לבין פתחתי בלוג אוכל בסלונה.
הקלישאה "בלוג משנה חיים" עבדה גם אצלי.
הבלוג שינה לי את החיים ומצאתי את עצמי בקריירה שניה,
דף פייסבוק עם מעל 13 אלף עוקבים, מפרסמת כתבות שבועיות,
יש לי ערוץ יוטיוב משלי שאשמח אם תצטרפו כמנויים אליו ותקבלו את הסרטונים לפני כולם.
תוכלו להתרשם כאן: ערוץ יוטיוב של סוויט דולי
לאינסטגרם שלי כבר נרשמתם? אם לא זה הזמן להרשם פה
השתתפתי כשופטת ב"משחקי השף", נבחרתי ע"י "לידרים" כאחת מתוך עשר בלוגים משפיעים ברשת,
אני מצלמת, מעבירה הרצאות ונהנית מכל שנייה מהעשייה החדשה. לכן אני נרגשת שבעתיים ומאושרת, לספר לכן על פרוייקט חדש שאני משתתפת בו ואתן יכולות להנות ממנו. נבחרתי להוביל אחת מתוך שלוש מנטוריות,
את פרוייקט “פשוט לבשל” של חברת “דורות” ו"סלונה"
וילמדו 45 נשים בנות מזל איך לבשל אוכל טעים, בריא, בקלות ובמהירות. בבקשה כנסו ללינק הזה – פשוט לבשל – תירשמו ותהנו ממתנה מושלמת בשבילכן לשנה החדשה! אני  לא מתיימרת להיות שפית מדופלמת
אצלי להכין אוכל זה כמה שיותר פשוט, כמה שיותר קל והכי טעים שאפשר.
אני אהיה מאושרת אם תהיו בנבחרת שלי כי אצלי בדרך כלל המתכונים קלים ונראים כמו מיליון דולר כי זה בעיני הכי שווה.
אני אספר לכן סיפורים, אתן לכן טיפים והכי חשוב – נלמד להכין אוכל טעים!

אהובות שלי, סוויט דוּלי המנטורית מחכה לכן!

אם אתן עוד לא מכירות אותי אשמח אם תבואו לבקר ב SWEET DOOLY   ופרגנו לי בלייק – תודה!
מתכון לעוגת בננות וטחינה או מאפינס בננות וטחינה

מתכון לעוגת בננות וטחינה או מאפינס בננות וטחינה

מתכון לעוגת בננות וטחינה בחושה עם אגוזים קצוצים ומאפינס עם בננות וטחינה עם פיצפוצי שוקולד

היינו בטיול באוסטרליה וניו-זילנד לפני כעשר שנים.
אחרי הנסיעה המעייפת והטיסות הארוכות הגעתי לארץ ואחרי המוצי-פוצי, מתנות והנשיקות עם הילדים
כנראה שנשכבתי על המיטה של הנסיך ונרדמתי. כשהתעוררתי, הסתכלתי על הקיר מולי וראיתי חרבות אפריקאיות ולא הבנתי איפה אני נמצאת, באיזו ארץ,
באיזה מלון ולמה יש חרבות על הקיר?
המזל שבדיוק הגיע הנסיך, הוא כנראה ראה את המבט המזוגג שלי בעיניים ואמר:
"אמא, את בישראל ונרדמת במיטה שלי"
בום! הכל חזר למקום והסתדר לי במוח. זה קרה לי שוב השבוע אחרי השבועיים האחרונים שבהם טיילנו, ישנו במלונות שונים,
הרגע הזה שאת פוקחת עיניים, מסתכלת על הארון ממול ואומרת לעצמך
"מוכר לי הארון הזה אבל מאיפה בדיוק?.איזה יום היום? איפה אני נמצאת?.."
הפעם לקח לי כמה שניות לבד לקלוט שסוף סוף חזרנו הביתה ואין מקום כמו הבית.
המיטה שלי, הכרית שלי, אפילו הריח של השרוף שבחוץ שקידם אותנו – אין כמו הבית! להרגיש בבית הכנתי עוגת בננות וטחינה או מאפינס עם בננות וטחינה.
עוגה בחושה שמכינים בצ'יק צ'ק שאפשר להכין ממנה גם מאפינס.
הרם רכים, עסיסים, טעימים-טעימים! כדי שהכל יהיה ברור הכנתי סרטון איך מכינים את העוגה והמאפינס. כדי שיהיה מעניין
את עוגת הבננות והטחינה הכנתי בשתי צורות:
עוגת אינגלשקייק שערבבתי עם אגוזים קצוצים
ועליה יצקתי סירופ מייפל. ועל המאפינס פיזרתי שוקולד צ'יפס אם מדברים על עוגת בננות
אי אפשר שלא להזכיר את המתכון ההורס לעוגת בננות הפוכה

מתכון לעוגת בננות וטחינה או מאפינס בננות וטחינה

מתכונים לעוגות בחושות עוגות שיש עוגות של תשע דקות

מתכונים לעוגות בחושות עוגות שיש עוגות של תשע דקות

מתכונים לעוגה בחושה עם שוקולד ועוגה בחושה עם פרורי אוראו

כל פעם אני מופתעת מחדש איך העוגות הכי פושטיות מביאות את הכי הרבה הצלחה.
האמת שאין פלא שעוגת אגוזים וקינמון נחלה הצלחה היסטרית,
היא באמת נהדרת וככה נולדו להן מתכונים לעוגות בחושות – עוגות שיש – עוגות של תשע דקות נשאר לי במקרר גאנש שוקולד ואחרי שהכנתי את הבלילה לעוגה הבחושה
התבקש שאצרף את הגאנש לעוגה הבחושה
וככה נולדה לה עוגת שיש עם שוקולד
ובאמת יצאה עוגה פנטסטית. אני, רק תנו לי לשחק עם העוגות.
עוגיות אוראו דפקתי עם פטיש
ופיזרתי את הפרורים מעל
וככה נולדה עוגה בחושה עם פרורי אוראו
אוי שזה היה טעים!

מתכונים לעוגות בחושות – עוגות שיש – עוגות של תשע דקות

עוגות