סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט עם לימון שום ופטרוזיליה שמכינים בשבע דקות והוא מוסיף טעם לכל ארוחה

"עץ הלימון נתן ריחו.." נו טוב זה לא השיר אבל גם אצלכם עכשיו בכל גינה צומח עץ לימון?
בגינה של הבת שלי צומח בימים אלה עץ לימון והוא עמוס בלימונים.
הלימונים נפלאים, כי הקליפה שלהם דקה והם מלאים במיץ.
שלא לדבר על הסגולות הרפואיות של הלימון.
רק השבוע אמרה לי מישהי, רוצה להפסיק עם דלקות הגרון שלך?
כל בוקר תשתי מיץ מחצי לימון סחוט עם מים.
הבעיה שלימון אף פעם לא היה הפייבוריט שלי.
כן בטח בתיבול והוספת טעמים, אבל כשראיתי בפעם הראשונה את האחיין שלי והיום גם את הנכדה שלי,
מלקקים לימון כי הם משתגעים על הטעם, הייתי בשוק. מי אוהב טעם חמוץ?
ובכן גיליתי שיש אנשים שמשתגעים על הלימון.
הבת שלי למשל משתגעת על עוגת לימון וזה זמן מצויין לחזור להכין אותה.
הנכדה של אחותי מעדיפה קציצות עם לימון על פני כל מאכל אחר.
וככה גיליתי את טעמו של הלימון הכבוש.
אני מוסיפה אותו לכל ארוחה, גם טעים גם בריא.
בינתיים מהלימונים הכנתי לימונדה, וקוביות לימון קפואות
ולימון כבוש שאני כבר משתגעת שיהיה מוכן והוא על החלון. אבל עד שהלימון הכבוש יהיה מוכן,
הכנתי סלט לימון עם פטרוזיליה ושום שלא נופל בטעמו משום לימון כבוש.
העבודה הכי קשה פה, זה לחתוך את הלימונים לפרוסות.
כל היתר זה צחוק מהעבודה, מערבבים ויש לכם יופי של סלט שאפשר לאכול עם כל דבר.
עם פרוסת לחם בבוקר, מוסיפים לתיבול לכל סלט,
מוסיפים תיבול למאכלים, בדיוק כמו לימון כבוש.
כלום עבודה וטעים טעים.

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לפסח ניתן למצוא אותם בלחיצה פה – מתכונים לפסח

סלט לימון טעים שמכינים בשבע דקות

סלט חצילים עם פלפלים בשלושה צבעים

סלט חצילים טבעוני/צמחוני טעים-טעים וקל-קל להכנה

הבעל של אחותי לא אוהב חצילים ולא טועם כל מאכל שעשוי מחצילים.
הבעיה שלא תמיד אני זוכרת את זה.
באחת הארוחות שערכנו ביחד, אני הבאתי בורקס עם חצילים וגבינה.
הבחור שלח יד לצלחת ושאל
"דוּלי עם מה הכנת את הבורקס?"
באותה שנייה הרגל שלי חטפה בעיטה מאחותי שישבה לידי,
שהבהירה לי שאני צריכה לשתוק והיא אמרה לו:
"הבורקס עם גבינה"
אני די עצרתי את הנשימה.
הבחור שלח יד, לקח מהבורקס, שם בצלחת,
אחרי כמה שניות נגס בבורקס ואמר:
"מצויין דוּלי! טעים מאד!"
חזרתי לנשום סדיר.
מה שמביא אותי למסקנה שלא תמיד צריך להגיד לאנשים את האמת,
כדי שהיא תמצא חן בעיניהם. אני לעומת זאת, משתגעת על חצילים בכל צורה. את חצילים אפויים בתנור התחלתי להכין על בסיס שבועי.
מכינה, שמה במקרר וכל השבוע מצרפת למאכל אחר. פרוסות חצילים קלויים בתחמיץ
זה נגזרת של החצילים שלמעלה ואי אפשר בלי להזכיר את בורקס החצילים
שזה בכלל אושר צרוף. הפעם, מצאתי צירוף פשוט וטעים לסלט החצילים הרגיל.
לפעמים אני מוסיפה לו ירקות, הפעם בגלל עודף פלפלים במגירה
החצילים קבלו חיזוק משלושה פלפלים צבעוניים.
חתכתי את הפלפלים, הוספתי לחצילים, שמן זית מלח ולימון
אפשר לפזר קצת פטרוזיליה מי שרוצה
ויש לכם סלט פנטסטי נוסף.
כל כך קל להכין, טעים-טעים
ועוד אפשרות למערך האפשרויות עם חצילים
הקיים בביתנו.

סלט חצילים עם פלפלים בשלושה צבעים

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור הולכים להיות ההתמכרות החדשה שלכם. הם קריספים מבחוץ רכים מבפנים ואי אפשר להפסיק לאכול אותם!

קודם כל נתחיל עם סרטון הכנה שהכל יהיה ברור – חודש לאחר שפתחתי את הבלוג שלי בסלונה פרסמתי  מתכון לתפוחי אדמה, תפוחי אדמה בתנור.
המתכון פשוט, לא מקלפים את תפוחי האדמה, פשוט חוצים אותם, מניחים כשהם חצויים על תבנית משומנת, מתבלים כמובן ואופים.
היסטריה רבתית נרשמה באותו יום בכניסה לבלוג ותוך זמן קצר המתכון הפך לויראלי.
המתכון הראשון שלי שסחף את הרשת ובסלונה אוכל אפילו הגיעה ההמלצה לגזור ולשמור את המתכון. עד היום תפוחי האדמה בתנור הוא מתכון שמזוהה איתי.
אני חייבת להודות שהתמונה שלו כבר לא עומדת בסטנדרטים שלי, אבל בגלל שהתמונה כל כך מזוהה עם המתכון,
אין לי אומץ להחליף את התמונה.
בכלל תפוחי אדמה הוא נושא חם אצלנו. הבת שלי משוגעת על תפוחי אדמה, האחיין שלי משוגע על תפוחי אדמה,
אצלנו כל ורסיה לתפוחי אדמה מתקבלת בברכה ואני כבר רואה איך הם הולכים לעוף לי על המתכון הזה. נושא השיעור השלישי של "פשוט לבשל" הוא ירקות והפעם החלטתי לשדרג את תפוחי האדמה עם מתכון חדש.
את המתכון של תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור, לשם ההגינות, ראיתי בפעם הראשונה ברשת אצל בלוגרית אמריקאית.
המתכון הבסיסי שלה לתבל את תפוחי האדמה הוא שמן מלח ופלפל.
החלטתי שלכבוד השיעור, אשדרג את תפוחי האדמה עם בצל מטוגן. הטריק בהכנת תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד שהם מתרככים. אין צורך לקלף, כלום. לשטוף ולבשל.
לבשל, לא להפוך אותם לפירה. רכים אך לא עיסה.
איך יודעים שהם רכים? תוקעים מזלג ואם המזלג נכנס בקלות, לכבות את האש.
ואז, מניחים אותם על תבנית אפיה ומועכים אותם. את כל העצבים מוציאים עליהם.
מועכים אותם עם תחתית של כוס, עם מערוך מה שתרצו.
אחרי שהם מעוכים מורחים עליהם בצל מטוגן מעורבב עם שמן זית. אלוהים כמה זה טעים! רק שתדעו לכם שמזמן! ואני אומרת מזמן!
לא נרשמה התמכרות קשה כזו של טעימות מהרגע שתפוחי האדמה יצאו מהתנור!
אלוהים איזו טעות זו היתה להכין אותם!
הם קריספים מבחוץ, רכים מבפנים
והבצל המטוגן רק מוסיף להם טעם שאי אפשר להפסיק לנשנש אותם.
טעות טעות טעות!
איך שאני יישרתי את הפינות בצילומים, שאלוהים יעזור לי(: סלונה פירסמה את המתכון ב"סלונה אוכל"
ותראו איזו המלצה נהדרת מצאתי שם

תפוחי אדמה מעוכים אפויים בתנור

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

כרובית שלמה אפויה בתנור קריספית מבחוץ רכה מבפנים

לפני הכל הכנתי סרטון הכנה איך מכינים את הכרובית שלמה אפויה בתנור   לפני שבוע נכנס הביתה האיש ואמר שהוא מתחיל תפריט ללא פחמימות וללא סוכרים.
"מה פירוש?" התעניינתי
מסתבר שבערב גברים האחרון שהיה בו,
אחד מחבריו אימץ תפריט ללא פחמימות, ללא סוכרים וירד במשקל.
"קוראים לזה דיאטת פלאו" אמרתי
"הוא לא אמר לי את השם הזה"
"הוא לא צריך להגיד אני מכירה את זה"
ועכשיו סטופ!
מי?? מי רזתה 17 קילו בשלושה חודשים לקראת החתונה של הבת שלה?!
מי?? מי רזתה, אחרי שלוש שנים, עשרה קילוגרמים שלמים
בשלושה חודשים! לקראת החתונה של הבן שלה?
מי? מי יכולה ללמד חצי עולם מה אוכלים ומה לא?!
אבל אני מזכירה לכם שאין שום חתונה באופק!
וגם את הבריתות עברנו בשלום תודה לאל.
מה עכשיו בלי פחמימות וסוכרים??
למה מה קרה??
והקטע הכי מעצבן. מהרגע שהודיע הוא גם עושה!
אין יותר בשבילו פחמימות וסוכרים!
ביום שישי לאחר ארוחת הצהרים,
הגישה אמא שלו מעמולים עם תמרים לקינוח,
שאני רק מלראות אותם יכולה לחסל מאתיים,
אבל מהאי נעימות לקחתי אחד.
"נכון שזה לא קשור לפחמימות??" שאלתי אותה בתחינה
"ברורררר" הרגיעה אותי
חסרת האופי לקחה אחד לטעימה, אבל ההוא כלום! פירור לא נגע!
שאתחיל עם הקללות עכשיו או אחרכך?.. לרגל המצב החליטה חסרת האופי לתרגל ירקות
מאחר ואותו אחד גם מילא את המקרר בירקות נפל הפור על הכרובית.
כרובית שלמה בתנור
כרובית אפויה נבחרה להיות דוגמנית היום. לוקחים כרובית, מרתיחים במים חמים, מורחים אותה בשמן זית מלח ופלפל ולתנור.
אני הוספתי גם פלפל אדום כדי שיהיה יותר מעניין.
ת'כלס באמת כלום עבודה
והמרקם של הכרובית האפויה בתנור
הבנתי שאני אמורה ללקק את האצבעות. אז אמרו!
ללקק את האצבעות אני מלקקת עם שוקולד
אבל אתם בהחלט יכולים להנות עם הכרובית.
אני בכלל חשבתי לשדרג ולפזר עליה פרורי לחם
או את הפירורים היפנים פנקו ולאפות,
נראה לי שוס!
אבל האיש אמר בלי פחמימות זוכרים?! אגב, כבר הכנתם לכם בעבר כרובית בתנור וכרובית עם טחינה
ולמתכונים פשוט ללחוץ על השורה הסגולה
פרחי כרובית בתנור וכרובית עם טחינה
אבל היום אנחנו בענייני כרובית שלמה

כרובית שלמה בתנור כרובית אפויה

איך מכינים טוסט טונה ללא פחמימות מדיאטת 17 הימים

סרטון הכנה, שלושה מצרכים: טונה ביצה וגבינה ואתם מכינים טוסט טונה טעים! ללא פחמימות מדיאטת 17 הימים

לפני כל הסיפורים הכנתי לכן סרטון איך מכינים את סנדויץ הטונה ללא פחמימות של דיאטת 17 הימים. ישבנו בשיחת בנות כשאחת הבנות סיפרה שהתחילה את דיאטת 17 הימים.
"די אני לא יכולה לשמוע יותר על דיאטות, אלוהים החורף הזה הרג אותי" קיטרתי
"צודקת אבל אני לא יכולה יותר לסבול את עצמי ועכשיו אני מנסה אותה"
"נו??"
אני כבר ארבעה ימים בדיאטה וזה הולך יופי ותשמעי יש שם טוסט טונה את חייבת לעשות אותו"
"חשבתי שאמרת שאת בדיאטה מותק לא? איך טוסט?!"
"אז זהו! שזה לא טוסט מכינים מטונה טוסט!"
"מטונה מכינים טוסט?"
"כן וזה ממש טעים!"
"אני לא מבינה למה את מתכוונת, תסבירי"
"קופסת טונה, מערבבים עם גבינה וביצה שמים בטוסטר ואופים"
טוב אתן כבר יודעות שאני חייבת פשוט חייבת לנסות דברים חדשים נכון?
אז רצתי הביתה, קראתי לדוגמנית הידיים שתעזור לי
והכנתי לכן סרטון מדוייק איך מכינים את טוסט הטונה.
בנות תשננו – שלושה מצרכים – טונה ביצה וגבינה. זהו. איך הטעם תשאלו אז ככה –
זה נקרא טוסט אבל כמובן שאין לחם בו,
אני אוהבת טונה וזה היה ממש טעים לי.
הבת שלי שאוהבת טונה אמרה שזה לא טעים לה,
כמובן ששלחתי את אחותי להכין ולאחר שהכינה ונתנה לבני המשפחה
כולם אמרו שזה טעים מאד ואפילו הכינו סיבוב נוסף כמה שנהנו. עכשיו זה במגרש שלכן תהנו!  

איך מכינים טוסט טונה מדיאטת 17 הימים

מכינים בצ'יק צ'ק