מתכון לפנקייקים קטנים שלוליות גבינה

פנקייקים קטנים הנקראים שלוליות גבינה מכינים אותם בפחות מתשע דקות והם טעימים אש!

הכנתי סרטון של פחות משתי דקות איך מכינים את הפנקייקים הנהדרים האלה שנקראים שלוליות גבינה.
בזמן האחרון יש מתכון לתינוקות שמשגע את הרשת והוא נקרא "שלוליות גבינה".
בפייסבוק יש קבוצה בשם "המתכוניה" בו מתייעצות אמהות צעירות לגבי תפריטים לתינוקות ולילדים הקטנים.
מרתק לראות את השאלות של האמהות הצעירות שפותחות את ליבן.
מאז שהמתכון לפנקייקים הקטנים שנקראים שלוליות גבינה עלו לרשת,
לא חושבת שיש ילד קטן במדינה שעוד לא טעם מהם(:
מסתבר ש"שלוליות הגבינה" הן פנקייקים קטנים שמכינים במהירות
ומתאימים לארוחת בוקר או ערב, גם לתינוקות ללא שיניים.
אני יכולה להעיד שהתינוק שלנו בן השנה מחזיק את העיגולים הקטנים האלה ביד
ואוכל אותם לארוחת בוקר.
מכינים את הפנקייקים האלה ממש במהירות, בקערית קטנה
ומכל הכמות יוצאים בערך כ-10 – 12 פנקייקים קטנים.
אכן הפנקייקים הקטנים הנקראים שלוליות גבינה זכו להצלחה אדירה
גם אצל התינוקות שלנו.
טוב, בוא נהיה מדוייקים, אחרי שגמרתי להכין,
אלה שכבר מזמן שכחו מה זה להיות תינוקות חיסלו את הפנקייקים עם נוטלה,
או עם מייפל וזה סימן שהפנקייקים הקטנים האלה עובדים לכל גיל.מכינים אותם ממש במהירות כמו שתראו בסרטון למעלה.
בקערה מערבבים ביצה עם סוכר, אנחנו הוספנו סוכר וניל, אפשר להוסיף תמצית וניל,
גבינה, קמח, מערבבים הכל ביחד ובמחבת חם יוצרים פנקייקים קטנים.
הם ממש טעימים ואני מציעה להכפיל כמויות
כי הם יתחסלו במהירות.
מתכון לפנקייקים אפויים תוכלו למצוא רק ללחוץ כאן
פנקייקים קטנים אפויים שמכינים בעשר דקות

מתכון לפנקייקים קטנים שלוליות גבינה

מתכון לבורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

תוכלו לראות את הסרטון איך מכינים בורקס גבינה בצורת שבלול כאן:שישי בבוקר אני במטבח והנייד מזמזם,
אני פותחת את ההודעהאז הם למדו את השיטה איך להפעיל אותי
אבל הפעם החלטתי להתחכם.
אני לא הולכת להכין את הבורקס הגברת בכבודה ובעצמה תכין.
מכיוון שהם היו אמורים להגיע לצהריים בשישי החלטתי שזה זמן מצויין
ללמד את הילדה איך מכינים בורקס גבינה.
בפעם הבאה לא יהיו לה תירוצים בנוסח "לא יודעת, לא מכירה, אכלו לי שתו לי"
הכנתי מצרכים, העמדתי אותה מול המצלמה,
נתתי הוראות והיא הכינה בורקס שבלול גבינה.
יצא אש!   אם עובדים בשיטה מסודרת זה קל.
גבינה מלוחה, גבינה לבנה וביצה מערבבים בקערית
מרדדים ריבוע בצק עלים.
אני אוהבת להשאיר את הניילון מתחת לבצק
כי כך יותר קל להרים בהתחלה את הבצק לגלגול.
מורחים על הבצק את התערובת של הגבינות
ומעל מפזרים גבינה צהובה מגורדת.
מגלגלים לנקניק ארוך ולאחר מכן לשבלול עגול
ומכניסים לתבנית
מצפים בביצה ושומשום ולתנור.בורקס גבינה בצורת שבלול שיצא מהתנור טעים אש!
מחבילת של בצק עלי מוכן
ניתן להכין שני שבלולים.
אפשר להכין גם נקניק ארוך ולפרוס לפרוסות.
את הפרוסות להניח על תבנית אפיה למרוח ביצה ושומשום למעלה
ולאפות. יוצא פנטסטי!ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לבורקסים רק ללחוץ כאן
מתכונים לבורקסים טעימים ומשגעים

מתכון לבורקס גבינה שבלול ממולא בגבינות

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

קערת יוגורט עם מלפפונים קצוצים ושום הצזיקי שמלווה כל ארוחת שבת וחג אצלנו

בתור ילדה שגדלה בבית של מטבח סלוניקאי עם בורקס בשבת בבוקר,
ליד הבורקסים תמיד עמדה קערת צזיקי ואני זוכרת
את אחי הגדול עליו השלום, טובל את הבורקס בצזיקי.
עד היום כשהצזיקי על השולחן, הילדים מעבירים את הקערה מצד לצד.
אחותי בדרך כלל מכינה צלחות קטנות כדי שכל אחד ימזוג לו לצלחת. למי שלא יודע צזיקי זוהי תערובת של יוגורט עם מלפפונים קצוץ דק-דק
והמון המון שום כתוש.
מאכל חובה ליד הבורקס אצלנו.
הנה דוגמא – מצאתי תמונה של הצזיקי והבורקס ביחדהצזיקי יש לו מקום של כבוד בשולחן השבת או בשולחן החג אצלנו
ואצלנו אוהבים אותו מאד.
הסוד בהכנת צזיקי כדי שלא יצא כמו נוזל להשתמש ביוגורט סמיכים.
קל מאד להכין.
קוצצים את המלפפונים דק דק כותשים המון שום
ומערבבים ביחד.
יכולים להוסיף שמיר מי שרוצה לטעם
אבל אצלנו בבית זה לא היה נהוג.
אבא שלי היה מכין קערות של הצזיקי והריח של השום
היה מתפשט בכל הבית.
טעים טעים! ואם אתם מחפשים מתכונים לבורקס שאוכלים ליד הצזיקי רק ללחוץ
מאפים מלוחים ולחמים

מתכון להכנת צזיקי עם מלפפונים

שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

שולבטה הוא תבשיל דרוזי מבורגול וירקות צמחוני/טבעוני טעים אש!

"הילדים שלי לא אוכלים אוכל מאתמול"
מכירים את המשפט הזה??
תראו לי עוד מדינה בעולם(!) שהאמהות אומרות את המשפט הזה.
זו בטוח המצאה ישראלית. כל פעם אני שומעת את המשפט הזה מאמהות ושלא תהייה אי הבנה,
גם אני, כן-כן, גם אני חוויתי על בשרי את המשפט הזה עם הבן השלישי, שהיה הבן הזקונים.
אני מאמינה שהוא שמע את זה בבתים אחרים כי בבית שלנו זה לא היה קיים.
אם נשאר אוכל משבת אוכלים בראשון.
ראשון? גם שני ושלישי ואם נשאר אפילו ברביעי!
אבל התמזל מזלם של הילדים בארץ שהאמהות שלהן מפנקות אותן עד בלי סוף,
כי מה יאכלו הילדים?
וככה הן מכינות כל יום אוכל מחדש, רק כדי שהילדים יאכלו.
"אמא, תכיני לי אוכל, אין מה לאכול"
"אבל יש במקרר קציצות ואורז וירקות"
"אל תצחיקי אותי זה מאתמול" אתמול שמעתי משפט שקרע אותי מצחוק כי כזה בחיי עוד לא שמעתי,
אמא סיפרה שאחת הבנות שלה אמרה לבת השניה בארוחה בשבת בצהרים,
"אל תאכלי את זה, היא עוד תרעיל אותנו, זה מאתמול בערב" הכנתי בשבילכם שולבטה, שהוא תבשיל דרוזי של בורגול עם ירקות.
ציפי לוי חברתי האהובה, סיפרה לי שהיא מכינה תבשיל שולבטה,
תבשיל צמחוני/טבעוני שמכינים במהירות,
והזמינה אותי לראות איך היא מכינה את התבשיל.
כמובן שהכנתי סרטון קצר איך בדיוק ציפי הכינה את השולבטה ותוכלו לראות כאן:
בהזמנות חגיגית זו אברך את ציפי במזל טוב על הנכד שהחדש שנולד לה.

שולבטה תבשיל בורגול עם ירקות

קציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים

קציצות עוף רכות מבושלות ברוטב עגבניות שילדים וגם מבוגרים מאד אוהבים ויש גם סרטון הדרכה

אני מכינה מדי שבוע לתינוקי קציצות עוף ברוטב עגבניות.
בדרך כלל אני מכינה את קציצות העוף בתחילת השבוע, אולם הפעם הכנתי בצהרי שישי. כאן תוכלו לראות איך מכינים את הקציצות

האמת זה ממש כלום עבודה.
כל פעם הבת שלי שואלת אותי איך אני מכינה את הקציצות, אז הנה הסבר.
ממלאים סיר עם רסק עגבניות ותבלינים,
קילו עוף טחון מערבבים עם תבלינים, ביצה ופרורי לחם
יוצרים קציצות מתערובת העוף ומבשלים ברוטב.
אני בהחלט סיפקתי הסבר וגם סרטון אבל בואו נהיה הגיונים
נראה לכם שאפסיק להכין את הקציצות?(: השבוע בעודי עומדת וזורקת קציצות של עוף לסיר בדיוק הגיע הזוג הצעיר לארוחת שישי.
"מה את מכינה?"
"קציצות עוף לנסיך"
"אני יכולה לטעום?"
"ברור"
"הי! זה ממש טעים מה ההבדל בין הקציצות האלה לקציצות אחרות?"
"אין שום הבדל, הוא אוכל בדיוק כמונו, הן פשוט רכות"
הסטודנט טעם והודיע נחרצות
"זה כמו הקציצות שנונה היתה עושה אבל שלה היו יותר טעימות"
מה שמראה לכם שטעם הזכרונות הרבה יותר שווה.
אין מה לעשות לקציצות של נונה יש טעם של הקציצות של נונה
ולא משנה כמה שאתאמץ.
אבל! כשנגמרה הארוחה וחילקתי את הקציצות לקופסאות, הגיעה ההוראה
"שלא תתני לה הכל, גם אני רוצה קופסה הביתה"
נונה או לא נונה, מסתפקים במה שיש. 

קציצות עוף ברוטב עגבניות שילדים אוהבים

מכינים בצ'יק צ'ק